Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Datatähti 2020

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [30.09.2019 15:04:02]

#

Datatähti 2020 ohjelmointikilpailu on alkanut tänään:

http://datatahti.fi/

Kyseessä on peruskoulun ja lukion kilpailu, jonka ensimmäinen vaihe käydään netissä 30.9.–13.10. Kilpailun kautta on mahdollista päästä ohjelmoinnin valmennukseen yliopistolle sekä kansainvälisiin tietotekniikan olympialaisiin.

AtskaFin [30.09.2019 16:45:41]

#

Onko kilpailu suunnattu siis pelkästään peruskoulu- ja lukiolaisille, vai onko amiksena oikeus osallistua?

Edit. Entä onko ohjelmointikieli vapaavalintainen?

Antti Laaksonen [30.09.2019 17:35:51]

#

Kilpailuun voi osallistua myös amiksena. Sallitut kielet on esitelty täällä:

https://cses.fi/howto

Metabolix [01.10.2019 19:44:59]

#

Ihan hauskat tehtävät. Onko epävirallista vanhusten tulostaulua nähtävillä?

Hauska sattuma: pyöräytin käyntiin vuosikausia vanhan (satunnaisuutta käyttävän) koodin viimeiseen tehtävään, ja vanha ennätykseni parani heti muutamalla pisteellä.

Tronic [02.10.2019 07:27:16]

#

Onkohan tässäkin tehtävässä nähtävissä ihmiskunnan tyhmeneminen ja siitä johtuva arvostelun höllennys vai onkohan sittenkin vain sattuman käsi osunut tällä kertaa paremmin 🤔

AtskaFin [11.10.2019 18:26:09]

#

Ei taida node.js soveltua kilpaohjelmointiin, kun pelkän cses.fi/howto sivun node esimerkin ajo kestää liki puoli sekuntia (0.43s ja aikaa on 1.00s) :D

Metabolix [11.10.2019 19:24:47]

#

AtskaFin: Kyllä tässä ratkaisu on tärkeämpi kuin kieli. Usein tulkatuissa kielissä käynnistys kestää kauan mutta koodin suoritus voi olla silti melko nopeaa, joten ”tyhjän” koodin ajamiseen kuluvasta ajasta ei kannata huolestua.

Mistä ylipäänsä sait noin suuren ajan? Minulla D-tehtävän esimerkin laskeminen Node.js:llä kestää noin 0,07 sekuntia, ja ratkaisu on tarpeeksi nopea, jotta sillä saa täydet pisteet tehtävästä. Muiden tehtävien oikeat ratkaisut ovat luullakseni vielä nopeampia.

Tronic kirjoitti:

Onkohan tässäkin tehtävässä nähtävissä ihmiskunnan tyhmeneminen ja siitä johtuva arvostelun höllennys

Toki tarkoitin absoluuttista siirtomäärää kyseisessä pelissä, joten pelkkä arvostelumenetelmä ei selitä eroa. (Asia on oikeastaan päinvastoin, koska nyt saa pisteitä vain puolet siirtomäärästä mutta aiemmin on kilpailtu koko siirtomäärästä.)

Pistemääristä päätellen ainakin viralliset kilpailijat ovat toistaiseksi optimoineet ratkaisujaan vain rehellisin keinoin.

AtskaFin [11.10.2019 20:52:24]

#

En ottanut koodin suoritukseen kuluvaa aikaa omalta koneelta.

Cses.fi sivustolla on harjoitustehtäviä datatähti kilpailua varten ja ensimmäisessä tehtävässä pitää laskea summa a + b. Ajoin siinä melkein saman koodi, kuin mikä löytyy cses.fi/howto sivulta (jouduin kylläkin vähän muuttamaan koodia, koska noden mukaan -0 + (-0) == -0). Aikaa sivusto antoi tuon ohjelman joka suoritukselle sen 0.43s (tein muutamat tehtävät ja kaikista sain ajan 0.43s).

Tuo viestini on kyllä helppo ymmärtää väärin :D. En tarkoittanut, että tehtävät olisivat mahdottomia, mutta jos c++:lla menee suoritukseen tuo 0.01s, niin on siinä hieman enemmän peliaikaa.

Tronic [12.10.2019 08:36:46]

#

AtskaFin kirjoitti:

(jouduin kylläkin vähän muuttamaan koodia, koska noden mukaan -0 + (-0) == -0). Aikaa sivusto antoi tuon ohjelman joka suoritukselle sen 0.43s (tein muutamat tehtävät ja kaikista sain ajan 0.43s).

https://youtu.be/WBVhY7jFreM


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta