Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Sivu ei päivity puhelimella

Sivun loppuun

vilmus [15.06.2019 14:07:08]

#

Teen pöytäkoneella html/php sivustoa, enkä osaa päivittää näkymää puhelimessa. Eli kun sivusto on arkun palvelimella, näkyvät tekemäni muutokset pöytäkoneella hyvin, mutta puhelimen selain (Chrome Android-puhelin 1+) näyttää vanhaa näkymää aina, sitä jonka latasin ekaks.

Onni [15.06.2019 16:03:07]

#

Asetukset -> Tietosuoja -> Poista selaustiedot -> Valitse välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot. Tämän jälkeen kun päivität sivun niin muutokset näkyvät. En tiedä onko tuo Chromen mobiiliversion ominaisuus vai vika mutta muutoksia ei saa muuten näkyviin vaikka sivun päivittäisi sata kertaa, eli välimuistin tyhjennys on ainoa keino.

vilmus [15.06.2019 16:24:48]

#

Kiitos, pääsin asetuksissa tietosuojaan, muttei haullakaan löytynyt selaustietoja eikä välimuistia. Puhelin on OnePlus 5 T, Android 9 ja käyttöjärj. on Oxygen 9.0.6.

Onni [15.06.2019 17:24:49]

#

Erikoista, minulla kyllä näkyy Tietosuoja-sivun viimeisenä vaihtoehtona. :O

vilmus [15.06.2019 18:43:14]

#

Tässä on viimeisenä näytön kiinnitys. Kiitos nyt, kyllä vastaus on oikein, mutta varmaan joku nuori inssi on keksinyt, että selaustiedot onkin surffausinfoo!

Grez [15.06.2019 21:35:03]

#

Jos tosiaan sivun reloadaus ei lataa sivua uudelleen, niin yksi helppo keino on myös avata incognito-tila ja ladata sivu siinä.

vilmus [16.06.2019 23:09:03]

#

Kiitos Grez, nyt toimi sillai, että minäkin tajusin!

Metabolix [17.06.2019 13:48:21]

#

Kuten yleensäkin, sivuille pitää muistaa laittaa oikeat asetukset siitä, kauanko sivua pidetään välimuistissa. PHP-sivulla voi käyttää seuraavia rivejä:

<?php

// Sivua ei tallenneta ollenkaan välimuistiin.
header("Cache-Control: no-store");

// Sivu voi tallentua käyttäjän koneelle 10 minuutiksi (600 sekunniksi).
header("Cache-Control: private, max-age=600");

// Sivu voi tallentua minne tahansa 30 päiväksi (2592000 sekunniksi).
header("Cache-Control: public, max-age=2592000");

Muut tiedostot (esim. kuvatiedostot, HTML-tiedostot, CSS-koodit, JS-koodit) pitää säätää palvelimen asetuksiin esimerkiksi Apachen .htaccess-tiedostoon.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta