Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Kotlin: Funktioiden käyttö

jjude [23.05.2019 20:11:43]

#

Aloin vielä vanhoilla päivillä opettelemaan uutta kieltä - Kotlinia. Javastakaan ei ole mitään hajua, sen johdannainen Kotlin kai on. Mutta jotain pientä saanut aikaan, mutta nyt esteeksi tullut nämä funktiot ja niiden suoritus.

On funktiot A ja B. A hakee tiedon tietokannasta, B tuo sen näkyviin. Ne suoritetaan siis peräjälkeen kun kuvaketta klikataan. Miten saadaan aikaan, että B käynnistyy vasta kun A on valmis? Ja samaan syssyyn, jos on vielä funktio C ja se käynnistyy vasta B jälkeen.

Nyt funktiot pitää minun peruskoodissa olla hierarkkisesti oikeassa järjestyksessä, suoritettava koodi ennen kutsuvaa koodia. Mites tästä päästään eroon? Koodi voi olla missä kohtaa vain ja se pystytään suorittamaan. Onko nämä noita class juttuja vai mitä.

Auttakaa ja innostakaa vanhaa ukkoa (kyllä kai +50 on jo vanha?)

Metabolix [23.05.2019 22:57:01]

#

Funktiot toimivat tässä ihan kuin muissakin kielissä, eikä niiden tarvitse olla koodissa missään erityisessä järjestyksessä. Suoritus alkaa main-funktiosta.

fun main() {
	A("hei")
	B("moi")
}
fun A(s: String) {
	println("A, " + s)
}
fun B(s: String) {
	println("B, " + s)
}

En aivan ymmärrä, mikä tässä on sinusta ongelmana.

Tiedoksi nettiin kirjoittamisesta myös, että viestissä ei ole syytä painella enteriä joka välissä, vaan teksti rivittyy automaattisesti ja näyttää paremmalta, kun yhden tekstinkappaleen kirjoittaa putkeen ilman omia rivinvaihtoja.

jjude [24.05.2019 10:04:51]

#

Totta töriset joka suhteessa, ja kiitos siitä!
Oli nuo funktiot väärässä osassa rakennetta, siksi oli tarkka hierarkiasta. Lisäksi muuttujien käsittelytapaa en heti sisäistänyt. Nyt vaan eteenpäin...

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta