Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Projektit: Kotiprojektina "Hobby boardgame indie".

Sivun loppuun

HannuTapio [02.05.2019 06:09:47]

#

Hobby boardgame indie,

Hei, olen Hannu Pelisärö, olen noin 50 vuotinen, "hobby boardgame indie", eli, varmaankin jotenkin näin, että, "itsenäinen lautapeli harrastelija", minä kehitän sotalautapelejä suomi nettiin harraste lisenssillä.

Minulla on useita sivustoja, joissa voi pelata mukavasti ystävien kanssa, minun useita netti lautapelejäni, sivustoni tulevat myös myöhemmin sisältämään bonuspelejä, luolalentelyä ja roolipeliä.


Täällä voi käydä testaamassa -

Blogi - https://www.lautapelimestari.com

Klassikko lautaa tietokoneelle - https://www.lautapelisivusto.com

Klassikko lautaa tabletille ja puhelimelle - https://www.tabletpelisivusto.com

Lentely ja avaruus lautaa - https://www.hannunsankarit.com

Sotaisaa lautaa - https://www.lautapelikenraalit.com


Kuvakaappausta peleistäni - https://bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_148.webp

Kuvakaappausta version 6.0.0+ menuista - https://bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_170.webp


Videota lautapeleistäni -

Shakki video - https://bittipankki002.com/videot/Video_Shakki_04.mp4

Tammi video - https://bittipankki002.com/videot/Video_Tammi_04.mp4

Ilmojein sankarit video - https://bittipankki002.com/videot/Video_IS1917_07.mp4

Heidän kunniansa päivät, 2ms video - https://bittipankki002.com/videot/Video_HKP_08.mp4


Blogia -

Ilmojein sankarit 1917 - https://www.lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu=ip1917

Meteori sankarit 2312 - https://www.lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu=mp2312

Carcassonne I ja II - https://www.lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu=nuoruusvuosienisotlaudat

Maakuntapelit I ja II - https://lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu­=lautapelihelsinki_maakuntapelit

Missä on muut netti lautasuunnittelijat - https://lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu­=missamuutlautapelisuunnittelijat

--

Sivustoillani on seuraavaa lautapeliä, osin sekä tablet että tietokone versioina.


Rastinolla 14 x 14.
Reversi 6 x 6.
Reversi 8 x 8.
Reversi 10 x 10.
Tammi 8 x 8.
Tammi 10 x 8.
Tammi 12 x 8.
Shakki 8 x 8 - Perinteinen.
Shakki 10 x 8 - Kenraalit.
Shakki 10 x 8 - Kuninkaan kaarti.
Shakki 10 x 8 - Kuninkaan sotilaat.
Shakki 10 x 8 - Marsalkka shakki.
Shakki 12 x 8 - Neljä kuningasta.
Shakki 12 x 8 - Uros kuningas.
Shakki 12 x 8 - Hallitsija kuningas.
Mylly - 9 napin mylly.

Ilmojein sankarit 1917 - pistepeli.
Ilmojein sankarit 1917 - ilmataistelua.
Meteori sankarit 2312 - pistepeli.
Meteori sankarit 2312 - avaruustaistelua.

Heidän kunniansa päivät, 2ms - demo versio vielä.


Tervetuloa testaamaan minun lautapelejä.


:) :) :)

--

HannuTapio [23.05.2019 09:32:50]

#

Päivitystä,

Hei, minulla on ollut päivitys tablet peleissäni.

Minun tablet pelit mahdollisesti nyt sitten toiminevat 22.5.2019 lähtein, myös ipad ja myös äly puhelimissa.

Minulla ei ole mitään mahdollisuutta tällä hetkellä testata kovinkaan kattavasti kaikkia mahdollisia laitteita, jotenka en ihan varmaa tietoa voi antaa, missä kaikissa laitteissa tablet pelit tästä lähtein toiminevat.

Ongelmana oli aiemmin tuo että kun piirsin grafiikan käsin beginpath() kanssa, offscreen canvakseen, niin, silloin grafiikka ei piirtynyt kaikissa laitteissa ruutuun, olen nyt tablet peleihin laittanut kuvien lataamisen, eli, kuvia ei enää piirretä ohjelmassa, vaan ne aina ladataan, tämä on kaistaa hukkaavaa, mutta, näin, sitten varmaankin toimii ipad ja puhelimet, minun ymmärryksen ja javascript taitojeni mukaan, kaikki tablet pelini nyt toimivat kaikissa tableteissa ja ainakin isossa osin puhelimia, mutta, minulla ei ole mahdollisuutta testata.

:) :) :)

Täällä voi testata tablet pelejäni - https://lautapelataanko.com

:) :) :)

--

HannuTapio [04.07.2019 18:16:38]

#

Päivitystä,

Hei, minä olen luopumassa youtube käytöstä, minä pidän jatkossa videot omalla palvelimellani.


Tässä on minun shakki pelieni video - https://lautapelisivusto.com/videot/Shakki_001.mp4


Nyky VPS palvelimet ovat jo niin tehokkaita, että, kykenevät helpolla palvelemaan jopa 50 samanaikaista video latausta fullscreen koko luokassa.

Minä laitoin palvelimen maksimi kaistansiirron aina yhteen konnektiin, niin 512 kiloa, tämä riittää hyvin yhden fullscreen mp4 videon siirtämiseen aina.

:) :) :)


Ja tässä on toki sitten vielä linkki myös, jos haluatte pelata - https://www.lautapelisivusto.com


--

HannuTapio [24.03.2020 11:24:27]

#

Päivitystä,

Hei, minä päivitin nämä minun shakki ja tammi videot.


Tässä on uudet - >

Shakki - https://www.bittipankki001.com/videot/shakki_003.mp4

Tammi - https://www.bittipankki001.com/videot/tammi_001.mp4


Lisänä on uusi shakki peli, "shakki 12x8 - hallitsija kuningas".

Tässä kuvasnap - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_037.png


Suomalainen netti pelaaminen on vielä, niin, nuorta, että, meillä ei ole kunnon esikuvia, minä olen tehnyt tämän valinnan, että, voisin olla hieman esikuvana lautapeleissä muille, toivon että moni tulee mukaan kehittämään suomalaista netti lautapelaamista, minä toivon, että suomeen kehittyy runsas lautapelisivu kulttuuri, olisi mukava saada kilpailua, jos olisi kilpailua olisi myös sellainen ihmis ryhmä kuin "kotimaisten netti lautapelien pelaajat", tälläinen ryhmä joka tekisi valintoja mitä sivua pelaa, se olisi kovin mukavaa, tällä hetkellä minä olen yksin isompana sivuna, jotenka ei ole tälläistä kunnon valinnan mahdollisuutta ihmisille, on vaikea kehua tai moittia itseään, kun on käytännössä ainoa jokaiselle avoin ympärivuotinen isompi alalla.

:) :) :)

Minä vaihdoin domainin, tässä uusi - https://www.jumalautapelit.com

--

Lebe80 [25.03.2020 21:57:02]

#

lainaus:

Suomalainen netti pelaaminen on vielä, niin, nuorta, että, meillä ei ole kunnon esikuvia

Niin, no... Eihän noita suomalaisia nettipelejä olekaan ollut kuin vasta 25 vuotta...

HannuTapio [12.05.2021 04:58:01]

#

(Moderaattori yhdisti aiheen. Ei uusia keskusteluja samasta, kiitos!)

Kiitosta, minä ajattelin sulkea tämän lautapelisivusto.com keskustelun tällä uudella, minulla on vanhoja linkkejä joita ei enää yhdistetä oikein tässä vanhassa ketjussa, sori vaan, muistan jatkossa.

Hei,

Moikkelista, minä olen Hannu Pelisärö, olen noin 50 vuotinen helsinkiläinen lautapelisuunnittelija, ja minä hallinnoin lautapelimestari.com sivustoja.

--

Minulla on tässä ilmoitusta, että, minun klassikko lautani ovat nyt sitten valmiita peliin, minä en enää muuta, näitä lautapelejä graafisesti, ainakaan vuosiin, ja myös lautojen pelaamisen kulku on valmista, minä mahdollisesti sitä pelaajien parittamista säädän vielä, niin, että, myöhemmin voi olla useampi pelaaja samanaikaa etsimässä netistä pelaaja paria, mitä tällä hetkellä.

Mutta, minun lautapelisivustoni on pitkän matkan käynä, sivusto alkoi joskus 2009 - 2010 paikkeilla ensimmäistä kertaa java openjdk kanssa, minä siellä silloin ylläpidin java applettia, erinäisiä vuosia, ja välistä oli myös webstart application, viimein vuodesta 2018 sitten on javascriptiä, aina tähän päivään.


Tässä on muutama kuvansnappaus -


Shakki 12 x 8 - "hallitsija kuningas".

https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_099.png


Tammi 10 x 8.

https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_100.png


Rastinolla 14 x 14

https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_101.png


Laudat ovat livenä paremman näköisiä kuin still kuvassa.

--

Sivustollani on 16 eri klassikko lautapeliä, moneen eri makuun, on shakkia ja tammea ja reversiä ja myllyä ja rastinollaa, monet monin eri versioin.

Shakki laudalla on kaksi uutta nappia - kenraali ja marsalkka nappi.

Kenraali nappi - ( karvahattu ) - liikkuu ja lyö kuten torni ja hevonen.
Marsalkka nappi - ( karvahattu ja sauva ) - liikkuu ja lyö kuten torni ja hevonen ja lähetti.


Suomen hienossa lautapeli historiassa, ei ole netissä koskaan ennen ollut tälläistä lautaa, jotenka tervetuloa pelaamaan ystäviesi kanssa kaikkia lautapelejäni, ihan kaikki suomalaiset, eivät vielä tänään tiedä tälläistä lautaa, yritän etsiä eri lehti toimittajia, jotta voisivat kevyesti arvioida lautaani julkaisuissaansa -


Täällä voi testata ja pelata ja tehdä arvioita - https://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

qeijo [15.05.2021 17:21:20]

#

Urpo on nimi?

HannuTapio [16.05.2021 15:44:36]

#

Urpoja,

Ei mitään urpoja, vaan tulkaa pelaamaan lautaa, minulla on tämä lautapelisivusto.com valmiina pelaajille, minä en enää koe tarvetta muuttaa sitä.

Minä vähän myöhemmin tästä, niin, vielä lisään pelaaja parittamiseen, useamman slotin, jotta, nykyistä useampi pelaaja voi samaan aikaan etsiä peliseuraa itselleensä.

Mutta, lautapelisivusto on grafiikaltaansa päivitettynä, ja se on aika uusitun oloinen ja ihan toimivana, tulkaa pelaamaan, minä yritän käynnistää pelaamisen sivustolleni, kertokaa myös kavereillenne.

Saadaan suomeen toimiva pelaava sivusto, meillä ei suomessa ole tällä hetkellä aktiivista netti lautapelisivustoa, yritän tästä ekan sellaisen.


Täältä löytyy pelit - https://www.lautapelisivusto.com

Täältä löytyy blogi - https://www.lautapelimestari.com

:) :) :)

--

carabia [17.05.2021 08:02:27]

#

Parittaminen,

Kyseinen toiminta on Suomessa laitonta, jotenka sinuna en koskisi siihen ja poistaisin sen sivustoltani pikimmiten siitä enempää mainiten.

:) :) :)
-

Neutrino [17.05.2021 17:08:31]

#

Jos tarkkoja ollaan, paritus on Suomessa laitonta ja parittaminen jotakin rikoslaille täysin tuntematonta.

:) :) :)

Hauska nähdä asiastaan innostuneen koodarin aikaansaannoksia, vaikka lautapelit eivät minun juttuni olekaan. Toivottavasti parittaminenkin sujuu ongelmitta.

carabia [01.06.2021 15:23:31]

#

finleks,

ennen kuin herra himo nussija himona sitä pilkkua sutii niin kannattaa pistää parittaminen finlexiin ja löytyy muuten osumia niin että luulenpa sen olevan laillisesi synonymyminen sanan "paritus" kanssa

:) :) :)

Lebe80 [02.06.2021 08:56:17]

#

Ja minä tyhmänä luulin, ettei nämä lautapeliketjut voisi enää oudommiksi muuttua...

voi veljet miten väärässä olinkaan.

HannuTapio [02.06.2021 11:38:03]

#

Pelaajia,

Minä ajattelin sen niin, että, jos kirjaan pelaajien yhdistämistä, niin, joku voi jäädä luulemaan, että, myös useampi mitä kaksi pelaajaa voi pelata aina yhtä peliä.

Minulla on tällä hetkellä vain pelaaja pareja, kaksi pelaaja kerralla, tai sitten yksi pelaaja testaa lautapeliä.

:) :) :)

--

neosofta [02.06.2021 14:13:26]

#

Olitko ajatellut liittää mukaan systeemin jossa on vuoropareja vähän niin kuin esim. pesäpallossa? Eli eihän esim. tammea pelata kuin 'paritellen' ja muut mahdolliset halukkaat saa roikkua jonossa (queue), ikään kuin takapiruina.

HannuTapio [02.06.2021 14:29:59]

#

Pelaaminen,

Minulla on aika vaiheessa tämä pelaajien "parittaminen", minä en toisaalta halua tehdä samanlaista mitä muilla, ja sitten en ihan tiedä mitä valita tähän pelaajien yhdistämiseen.

Minä uskon että syksyllä, kun minun kesän pelit valmistuvat, niin, laitan tuon pelaajien yhdistämisen näin -

Jokaiselle pelille tulee slotteja jotain pari sataa, ja sitten voit valita slotin, ja ilmoittaa mitä skenaariota haluat pelata ja odottaa sitten että joku tulee pelaamaan.

Mutta, en ihan vielä tiedä kuinka piirtää ruudulle nämä pari sataa slottia, jonkinlainen menu pitää rakentaa varmaankin.

Lisänä laitan slotin sisäistä säätöä, eri peleille, mahdollisuutta, vaihtaa skenaariota, tai kumpaa nappia pelaa, tai ihan grafiikan teemaa, ja mahdollisesti myös jotain muuta.

Laitan syksyllä kuntoon, tämän pelaaja yhdistelyn, minulla on kesä aika kiireinen.

:) :) :)

--

neosofta [02.06.2021 14:51:43]

#

HannuTapio@
Ihan mielenkiinnolla kysyn, että oletko duunannut kaiken ihan itseksesi vai onko sinulla mahdollisesti kaveria/kavereita apuna esim. testaamiseen?

Hyvät kesänjatkot sinulle

HannuTapio [02.06.2021 14:57:10]

#

Kavereita,

Olen rakentana kaiken ihan itse, minä en tunne ketään ohjelmoijaa, olen itsekkin lautapelisuunnittelija, enkä tietokonepelisuunnittelija.

Minulla on vain ihan kevyttä, pelaamista ollut apuna, tammi ja ilmojein pilotit 1917 ja meteori pilotit 2312.

Rakennan kaiken itse, en tunne ketään ohjelmoijaa tai graafikkoa, tällä hetkellä.

Kuin myös, hyvää kesää.

:) :) :)

--

_Pete_ [03.06.2021 12:06:11]

#

HannuTapio kirjoitti:

(02.06.2021 14:57:10): Kavereita, Olen rakentana kaiken...

Kyllähän sinä tunnet. Muun muassa minä heti sillon alussa kun esittelit tätä juttua tarjoiduin ihan ilmaiseksi tekemään koodikatselmusta ja parantamaan asiota. Olen vain 20v koodannut ammatikseni niin ehkä siitä olisi ollut jotain apuakin.

HannuTapio [28.06.2021 13:42:33]

#

Hei,

En ihan tiedä kiinnostaako ketään enää projektini, mutta, minulla kehittyvät toimet, minä tästä lähtein ihan virallisesti puhun ja kerron sivustoistani, niin, harrastus palveluna.

Elikä, Hannun sivustot ovat tästä lähtein ihan Hannun tuella puhuttavissa harrastus palveluna.

Pyrin laadukkaat netti lautapelit rakentamaan suomi nettiin, ja mahdollisesti laajennan vielä eesti ja ruotsi, niin, näistä kahdesta valtiosta, niin, suomen kielisiä pelaajia, en aio tueta vieraita kieliä sivustoillani tällä hetkellä, ei ole minulla resursseja ihan kaikkeen.

:) :) :)

Tervetuloa katsomaan - https://www.lautapelisivusto.com

Nyt on ihan Hannun tuella puhuttavissa harrastus palveluksi, sivustoni.

Minä palvelen netti lautapeleissä suomen valtion alueella ja BGG sivuston kautta kävijöitä myös ja laajennan jatkossa mahdollisesti pian ruotsiin ja eestiin, niin, suomenkielisiä pelaajia pelaamaan, jos on kiinnostusta sitten heillä.

:) :) :)

--

Lebe80 [28.06.2021 15:05:19]

#

Eli muuttuiko mikään vai mikä tämän poustauksen idea oli?

HannuTapio [28.06.2021 18:07:15]

#

Hei,

Minulla oli virallisesti testaamista ja säätelyä tämä projekti aiemmin.

Nyt se on sitten virallisesti harrastus palvelu, minä ryhdyn palvelemaan kävijöitäni, eli, suomi netissä on nyt lautapelejä palvelu, tämä oli aika iso ilmoitus, historiallinenkin, ei suomi netissä aiemmin ole tälläistä ollut, kukaan ei koskaan aiemmin ole suomessa osannut tälläistä rakentaa.

Mutta, mikään muu ei muutu, kuin että kehityn nyt paljon sivuni kanssa tämän tulevan vuoden aikana, minulla valmistuu uusia hienoja lautapelejä, ja olen sitten virallisesti palvelu, jolla on jatkuva säännöllinen julkaisu 0-3+ lautapeliä joka tuleva vuosi.

:) :) :)

--

HannuTapio [29.06.2021 02:59:47]

#

Video linkki,

Hei, tässä on uusi video linkki nyt kesällä julkaisuun tulevasta "heidän kunniansa päivät, 2ms" lautapelistäni.

Videossa on myös ääniefektit mukana.

Tässä video linkki - https://www.bittipankki002.com/videot/Video_HKPh.mp4

Toivottavasti on viihtyisää, itse odotan lautapelin valmistumista ihan tosissaansa, tämä on suomen ensimmäinen tämmöinen netti sotalautapeli divisioona tason.

Suomessa ei aiemmin ole nettiin 7h/365d julkaistu tälläistä lautapeli tyyppiä.


Skenaarioita lautapeliin -

Puola 1939 - Kohti Varsovaa.
Ranska 1940 - Kohti Pariisia ja Alaviamaita.
Balttia 1941 - Kohti Leningradia.
Ukraina 1941 - Kharkov ja Krimi.
Stalingrad 1942 - Stalingradin porteille.
Normandia 1944 - Operaatio Overlord.
Normandia 1944 - Läpimurto ja kohti Pariisia.
Italia 1944 - Saksa miehittää pohjois-italian.
Balttia 1944 - Pohjoisen armeijan romahdus.
Ranska 1944 - Operaatio kauppapuutarha.
Puola 1944 - Takaisin Vistulalle.
Belgia 1944 - Pullistuman taistelu.

Mietin vielä paremmat skenaario nimet myöhemmin, ja sitten mahdollisesti muutama suomi skenaario mukaan ja vielä jotain jota en nyt huomanna kirjata, kenties Balkan tai eteläinen Italia.

:) :) :)

--

carabia [30.06.2021 04:06:38]

#

Skenaarioita,

Hei, ohessa muutama lisä ehdotus:

Neuvosto liitto 1922-1952 - Kommari setä kännissä
München 1972 - Kolmas valta_kunta iskee takaisin
Suomi 1995 - Itsenäisyyden joutsen laulu

:) :) :)

neosofta [30.06.2021 10:51:12]

#

Hyvä HannuTapio! Anna palaa vaan 👍👍👍👍👍

HannuTapio [17.07.2021 19:32:17]

#

Inkkari uutinen,

Hei, minulla taitaa olla uusi oma grafiikka huippu peleissäni, ja suomessa ei koskaan ole julkaistu tälläistä ennen kuin nyt.

Laitan tähän kuvasnapin, nyt varmaankin kesällä julkaistavasta "heidän kunniansa päivät, 2ms" lautapelistäni.

Kuvassa on PUOLA 1939, molemmat puolet ovat yhtä vahvoja, ja molemmat voivat vallata toisensa pääkaupungin.

Kuva - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_110.png

:) :) :)

--

HannuTapio [20.07.2021 10:32:35]

#

Vielä yksi inkkari uutinen HKP:sta,

Hei, minulla on nyt tämä HKP lautapeli siirtynyt vaiheeseen jossa se alkaa valmistua, minä olen BGG sivustolla puhuna, että, yritän ehtiä ihan tässä kuussa viimeistellä ja valmistaa ekat skenaariot peli kuntoon.

Tässä on kuvasnap UKRAINA 1941.

Kuva - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_111.png


Lisäys.
Tässä on vielä SUOMI 1941.

Kuva - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_113.png


Lisäys2.
Tässä on vielä eka testi NORMANDIA 1944.

Kuva - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_115.png


:) :) :)

--

HannuTapio [01.08.2021 11:09:17]

#

HKP uutinen,

Hei, tässä on kevyt video tulevasta pelistäni, "heidän kunniansa päivät, 2ms", videolla saksan valtakunta iskee puolan tasavallan kimppuun 1939 syksyllä.

Meri- Ilma- ja maataisteluita kuvaava video.

Tässä linkkiä - https://www.bittipankki002.com/videot/Video_HKP_02.mp4

Laitan tässä loppu hienouksia ja valmistelen peliä ekaan, ihan oikeaan peliin.

Vähän aikaa vielä kuluu, tämä HKP on sitten minun tämän hetken hienoin lautapelini.

--

:) :) :)

Lisään loppu pelin pian, ja teen sitten hienomman videon.

:) :) :)

--

HannuTapio [09.08.2021 18:41:34]

#

Hannun uutisia,

Hei, minulla on uusi kirjoitus blogissani, kirjoitus on "mitkä olivat Hannun nuoruusvuosien isot lauta työt".

Tässä linkki - https://lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu­=nuoruusvuosienisotlaudat

--

Tuo tarina on ihan totta, vaikka sen moni varmaankin hylkää ihan totena, en ihan kaikkea muista, mutta, yritän puhua sukulaisten kanssa, tässä ajan kanssa, niin päivitän sitten blogiani.

:) :) :)

--

HannuTapio [12.08.2021 14:29:57]

#

Shakkia, Tammea ja Reversiä,

Hei, minulla on uusi hienous ennätys perus lautapeleissäni.

Tässä snappia -

https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_123.png

Lisään pian HKP lautapelini ekat skenaariot peliin, kivaa vaan lautaan ..

:) :) :)

--

_Pete_ [13.08.2021 11:09:59]

#

Tein tällaisen kilpailevan lautapelit version:

http://95.216.216.212/lpelit/

Hyvä että nyt suomessa on kaksi korkealaatuista lauta peli sivustoa.

En näe mitän tarvetta muuttaa omaa lautapeliäni vaan se on täydellinen ja sopii kaikille.

HannuTapio [13.08.2021 14:13:08]

#

Peten lautaa,

Se on hirmu hieno, minä joskus 2008 mietin tuollaista ihan svg pohjaista lautaa.

Minä kuitenkin laitoin bitmapin mukaan jo 2009 aikaan, minä tahdoin piirtää.

Tuo svg pohjainen "paljas" pinta on monen kertaa parempi kuin katsoo, mutta, siinä ei silti ole bitmappia ja sitä ei ole niin piirretty.

Minä laitoin bitmapin koska tahdoin piirtää.

Mutta, tuo on hirmu hieno, siinä on vaan se huono puoli, että, tuonkaltaisia on jo netissä monta, tuo on perus englanti grafiikkaa.

Minun grafiikka on suomi ja oma ja enemmän piirretty.

Mutta, tuo sinun versio on monella katselukerralla parempi, hieno, mutta, "paljas", minä uskon että ihmiset enemmän vielä nykyään pelaavat tuon kaltaisia paljaita lautoja, mitä bitmapattuja.

Lisänä jos katsot yksittäisiä pixeleitä, minun kuvassa ja sinun, niin, huomaat että minulla on syvyyttä enemmän, nuo minun pikselit on moni kerroksisesti matematiikalla, niissä on jokaisessa pikselissä noin vajaa 20 eri laskutoimitusta, tämä näkyy pikselin asenteesta naapuri pikseleitä kohden, sinun pikselit on vähän vierekkäin, mutta, jos vertaat minun pikseleihin, niin, matematiikka on havaittavissa selkeästi, minulla jokainen pikseli nojaa johonkin matemaattiseen yhtälöön, lähes 20 yhtälöä joka pikselillä. ( kirkastus, pehmennys, kovennus, bump, color offset, color kerroin, kontrasti, hue, saturation, jne .. ), minun kuvassani ei ole löysää kohtaa, minulla pikselit nojaavat matematiikkaan, sen näkee pikselien asenteesta naapuri pikseliä kohden.

:) :) :)

--

Lebe80 [13.08.2021 14:22:14]

#

Lautaa teille kaikille,


Löysin tällaisen shakin codepenistä, joten koodi on kaikille avoin.

Koska en jaksanut piirtää, kuten Hannu jaksaa piirtää, voi shakkia pelailla miten haluaa kaverin kanssa.

Ymmärsin, että tämä on ainoa tällainen shakki suomessa, joten hobby harrastuksen kärki tulee vaihtumaan nopeasti kun saan pelin linjoille.

Siihen asti joudutte shakkailemaan alkup. tekijän lautaa

https://cdpn.io/danMulvihill/fullpage/yVGgKW

_Pete_ [13.08.2021 14:24:27]

#

Lebe80 kirjoitti:

(13.08.2021 14:22:14): Lautaa teille kaikille, ...

Tuo on kyllä hyvä shakki peli linkki.

On helppo voittaa peli!

HannuTapio [13.08.2021 19:49:19]

#

Laudan 20 yhtälöä,

Hei, minä laitan tähän pienen osan koodia, tämä on korkeata koodia, siinä ei ihan kovin lähelle matematiikkaa mennä, mutta, laudan rakentaminen ja kankaan myös, niin, näkyy koodin kulussa hienosti.

En halua kertoa, mitä matematiikkaa käytän tarkasti, koska joku sitten vain kopioi, minun työni, ja tekee vähän isomman ja värikkäämmän grafiikan ja on sitten "parempi".

Mutta, tässä on koodi, lauta ja kangas.

Ja tässä on vielä lautakuva, shakki 10 x 8 - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_123.png

function buildLauta ()
{
    "use strict" ;
    gBooRakentaaJaLataaGrafiikkoja = true ;
    switch ( glataaSivuPos2 )
    {
        case 3:
            if ( gKuvaNimi.includes ( "small" ) )
            {
                gmikapuu = 1 ;
                setNewVektoriCanvas ( "lauta001v" ) ;
                setNewVektoriCanvas ( "lauta001p" ) ;
                setGradient ( "lauta_puu_001" , gRGBMax , gRGBMax , getRandom_int ( gRGBMax * 0.11 , gRGBMax * 0.88 ) , ggradivoim , 111 , 55 , 77 , ggradivoim , ggradi ) ;
                setCompositeImageToImage ( "lauta_puu_001" , "taustakuva_puu1" , "source-atop" , getRandom ( 0.311 , 0.322 ) , false ) ;
            }
            if ( gKuvaNimi.includes ( "medium" ) )
            {
                gmikapuu = 2 ;
                setNewVektoriCanvas ( "lauta002v" ) ;
                setNewVektoriCanvas ( "lauta002p" ) ;
                setGradient ( "lauta_puu_002" , gRGBMax , gRGBMax , getRandom_int ( gRGBMax * 0.11 , gRGBMax * 0.88 ) , ggradivoim , 111 , 55 , 77 , ggradivoim , ggradi ) ;
                setCompositeImageToImage ( "lauta_puu_002" , "taustakuva_puu1" , "source-atop" , getRandom ( 0.311 , 0.322 ) , false ) ;
            }
            if ( gKuvaNimi.includes ( "large" ) )
            {
                gmikapuu = 3 ;
                setNewVektoriCanvas ( "lauta003v" ) ;
                setNewVektoriCanvas ( "lauta003p" ) ;
                setGradient ( "lauta_puu_003" , gRGBMax , gRGBMax , getRandom_int ( gRGBMax * 0.11 , gRGBMax * 0.88 ) , ggradivoim , 111 , 55 , 77 , ggradivoim , ggradi ) ;
                setCompositeImageToImage ( "lauta_puu_003" , "taustakuva_puu1" , "source-atop" , getRandom ( 0.311 , 0.322 ) , false ) ;
            }
            if ( gKuvaNimi.includes ( "huge" ) )
            {
                gmikapuu = 4 ;
                setNewVektoriCanvas ( "lauta004v" ) ;
                setNewVektoriCanvas ( "lauta004p" ) ;
                setGradient ( "lauta_puu_004" , gRGBMax , gRGBMax , getRandom_int ( gRGBMax * 0.11 , gRGBMax * 0.88 ) , ggradivoim , 111 , 55 , 77 , ggradivoim , ggradi ) ;
                setCompositeImageToImage ( "lauta_puu_004" , "taustakuva_puu1" , "source-atop" , getRandom ( 0.311 , 0.322 ) , false ) ;
            }
            break ;
        case 4:
            // 5,9,9,2222,101,101
            setVariLiukuRGB ( "lauta_puu_00" + gmikapuu , 12 , 18 , 18 ) ;
            setSoften ( "lauta_puu_00" + gmikapuu , 1221 , 1 ) ;
            setBumpUpLeft ( "lauta_puu_00" + gmikapuu , 112 , 1 ) ;
            setSharpen ( "lauta_puu_00" + gmikapuu , 112 , 1 ) ;
            break ;
    }
}
function buildKangas ()
{
    "use strict" ;
    gBooRakentaaJaLataaGrafiikkoja = true ;
    switch ( glataaSivuPos2 )
    {
        case 2:
            ggradi = getRandom ( 4 , 9 ) ;
            ggradivoim = getRandom_int ( 55 , 60 ) ;
            setNewVektoriCanvas ( gKuvaNimi ) ;
            break ;
        case 3:
            setCanvasSizeMultiple ( "pelilauta_001" , 0.5 , 0.5 , true ) ;
            setBrightenRGB ( "pelilauta_001" , 0.825 , 0.825 , 0.825 ) ;
            break ;
        case 4:
            setSoften ( "pelilauta_001" , 111 , 1 ) ;
            setCanvasSizeMultiple ( "pelilauta_001" , 2 , 2 , true ) ;
            break ;
        case 5:
            setSpread ( "pelilauta_001" , 1 ) ;
            setSoften ( "pelilauta_001" , 111 , 1 ) ;
            setCompositeImageToImage ( "pelilauta_001" , "taustakuva_kangas" , "source-atop" , getRandom ( 0.145 , 0.155 ) , false ) ;
            setCompositeImageToImage ( "pelilauta_001" , "taustakuva_aalto_" + getRandom_int ( 0 , 6 ) , "source-atop" , getRandom ( 0.16 , 0.17 ) , false ) ;
            break ;
        case 6:
            setBrighten ( "pelilauta_001" , 1.121 ) ;
            setKontrasti ( "pelilauta_001" , 13 ) ;
            break ;
        case 7:
            setBumpDownRight ( "pelilauta_001" , getRandom_int ( 188 , 199 ) , 1 ) ;
            break ;
        case 8:
            setSharpen ( "pelilauta_001" , 121 , 1 ) ;
            break ;
        case 9:
            setCompositeImageToImage ( "lauta_puu_00" + gmikapuu , "pelilauta_001" , "source-over" , 1 , false ) ;
            setCompositeImageToImage ( "lauta_varjo_00" + gmikapuu , "lauta_puu_00" + gmikapuu , "source-over" , 1 , false ) ;
            setCompositeImageToImage ( "pelilauta_001" , "lauta_varjo_00" + gmikapuu , "copy" , 1 , false ) ;
            clearGameImage ( "lauta_puu_00" + gmikapuu ) ;
            clearGameImage ( "lauta_varjo_00" + gmikapuu ) ;
            setBrighten ( "pelilauta_001" , 1.171 ) ;
            break ;
        case 10:
            break ;
        case 11:
            setSharpen ( "pelilauta_001" , 111 , 1 ) ;
            setSoften ( "pelilauta_001" , 2222 , 1 ) ;
            break ;
        case 12:
            setKontrasti ( "pelilauta_001" , 13 ) ;
            break ;
        case 13:
            setSharpen ( "pelilauta_001" , 111 , 1 ) ;
            setVariLiukuRGB ( "pelilauta_001" , 11 , 1 , 11 ) ;
            break ;
        case 14:
            setGradient ( "pelilauta_001" , 3 , 1 , 3 , ggradivoim , 33 , 11 , 33 , 33 , ggradi ) ;
            setSoften ( "pelilauta_001" , 2222 , 1 ) ;
            break ;
    }
}

--

Minä alan aina välistä kenties vähän näyttää koodia, niin, josko saadaan myös muita innostumaan suomalaisesta lautapelejä maailmasta, ja sen kehittämisestä, sellaiseen kuntoon, että, suomessa on aktiivi pelaajia isoja ryhmiä, pelaamassa erillaisia kotimaisia lautapelejä, sotapelejä, klassikkopelejä, lentely- ja erillaisia lasten ja nuorten kevyt pelejäkin.

:) :) :)

--

pr0l3 [13.08.2021 23:54:51]

#

Hannu ei! (ཀʖ̯ཀ)

Lebe80 [14.08.2021 08:40:40]

#

Jep, nyt Hanski erilaiset taulukkomuuttujat tutuiksi ja toistuva copypaste-koodi pois

carabia [14.08.2021 15:09:05]

#

aika hienot coodit on paikoittain paljon laadukkaanpaa kuin weppi kehittäjien eliitti ammattilaisten coodit. sanoisin että tällä päässee suomen elitiin reacctorrille kirjoittelemaan jawa scriptelöitä.

walkout_ [14.08.2021 18:24:56]

#

carabia kirjoitti:

aika hienot coodit on paikoittain paljon laadukkaanpaa kuin weppi kehittäjien eliitti ammattilaisten coodit. sanoisin että tällä päässee suomen elitiin reacctorrille kirjoittelemaan jawa scriptelöitä.

Reaktoriko nyt on se eliitti työllistäjä mm. ReactJS, yms koodauksesa? Muitakin on.

PS: Tämä koko topik on vain HannuTapion omaa sissimarkkinointia.

HannuTapio [14.08.2021 20:43:33]

#

PS,

Tämän koko ketjun tarkoitus on nimenomaan olla esittää ja tarjota minun projektiani muille.

Ihan kuten on koko projekti alueen tarkoituskin, ei siinä mitään, esittää muille ja yrittää löytää katsojia omalle projektilleensa.

Ei minua tästä varmaankaan voi syyllistää.

:) :) :)

--

HannuTapio [18.08.2021 04:58:38]

#

HKP videota,

Hei, minulla on tässä videota HKP lautapelistäni, videolla neuvostoliitto siivoaa ukrainaa 1941, saksalaisista ja liittolaisistaansa.

Tässä videolla näkyy, kuinka voi nopeasti voittaa suuriakin määriä vihollisen joukkoja kun itse on aktiivinen ja toinen passiivinen, lähes ilman tappioita etenee neuvostoliitto, koska saksa on passiivi, en saksan joukkoja tässä videolla juurikaan liikuta, kevyesti vain merivoimiaansa.

Mutta, tässä on video, HKP - Ukraina 1941.

Tässä video snap - https://www.bittipankki002.com/videot/Video_HKP_03.mp4

:) :) :)

Minä pyrin nyt nopeaan tahtiin lisäämään näitä skenaarioita ja tekemään vielä sitten viime säädöt HKP runkoonkin, niin, sitten pelaajat pääsevät jo testaamaankin peliäni.

Tässä on linkki sivuuni, jossa lautapelini on - https://www.lautapelikenraalit.com

:) :) :)

--

HannuTapio [20.08.2021 22:00:03]

#

Hei,

Minulla on tässä linkki blogiini, siellä on juttua, minun lapsuuden työstäni, Carcassonne I ja II.

Tässä blogi linkki - https://lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu­=nuoruusvuosienisotlaudat

--

Minä tahtoisin tietää, mitä te muut pelisuunnittelijat pidätte, minun lapsuuden työstäni, minä aion laittaa nuo molemmat, niin, sekä lautapelisivusto.com, että, tabletpelisivusto.com sivustoilleni, nyt mahdollisesti ensi vuonna jos ehdin.

Mitä tuumaatte Hannun versioista, nykyään tämä Carcassonne on lautapelinä tunnettu, minä vuonna 1988, kun Amiga tietokonetta ostelin lautapelejä tekemään, niin, säätelin paperilla kevyesti ja ajatteluissani, näitä molempia, nämä oli lähellä tulla julkaisuun vuonna 1988 jälkeen, tuolloin meinasin aloittaa, mutta, olin niin, nuori, että, sukulaiset kämmäsivät lautani.

:) :) :)

Mitä kommentteja Hannun versioista, taikka omista siis lapsuuden laudoistani, haluaako joku kysellä jotakin vaikkapa ?

:) :) :)

--

HannuTapio [23.08.2021 01:50:01]

#

Lautapeli uutisia,

Minä tämän hetken suunnitelman mukaan rakennan seuraavat valmiiksi -

Ilmojein sankarit II, zeppeliinit ja tehtaat.
Meteori sankarit II, risteilijät ja tähtiasemat.
Heidän kunniansa päivät, 2ms.
Heidän kunniansa päivät, 3ms.
Hiekkaset - Tämä on luolalentely monelle pelaajalle.

Ja sitten laitan nämä Carcassonne I ja II sekä Hannu Pelisärön - tähtien sota lauta ja kortti pelini.

Minä sitten sen jälkeen vielä teen muistipelin, aion käyttää tietokoneen ominaisuuksia, kun teen muistipelin, aion laittaa mahdollisuuden valita kuinka monta laattaa on pöydällä, ja lisänä kuinka montaa samaa kuvaa etsiään, 2 tai 3 tai 4 tai 5 samaa kuvaa pitää löytyä, ennenkuin laatat voi poistaa.

Minä sitten vielä mahdollisesti laitan kuninkaallisen shakin, tämä on shakki 12x10 jossa kaikki napit, pois lukien kuninkaalliset, on korotettu ritari arvolla, eli, torni liikkuu kuten torni ja ritari, ja lähetti liikkuu kuten lähetti ja ritari, ja ritari liikkuu kuten ritari 2 + 1 tai 3 + 1.

Minä nämä pelit laitan tänne eteläsuomeen sopivaan domainiin, minä ilmoitan syyskuun puolivälissä, minkä itsenäisen domainin valikoin, näille laudoille, minä siihen asti mietin vielä mitä domainia käytän sitten näihin uusiin peleihini.

:) :) :)

--

HannuTapio [23.08.2021 19:43:02]

#

HKP Videota,

Hei, tässä on testi video - Normandia 1944.

Länsi liittoutuneet nousevat suuremman saksan hallinnoimaan normandiaan 1944.

Tässä video snap - https://www.bittipankki002.com/videot/Video_HKP_05.mp4

--

Säätelen ja testaan erillaisia skenaarioita, ja teen viimeistely työtä HKP runkoon, hienouksia ja bugi korjauksia.

Jee jee jee ..

:) :) :)

--

Metabolix [24.08.2021 11:44:55]

#

Hei, voisitko Hannu laittaa vähemmän tätä mainostusta ja testauksia, niin kuin puhuttiin joskus, että laittaisit vain oikeat pelien julkaisut (kun uusi peli on valmis), kun olet jo monta vuotta laittanut todella paljon viestejä, lupaukset ovat jääneet lunastamatta, kyllä varmaan asiasta kiinnostuneet ovat jo löytäneet sivullesi ja voit pitää siellä ihan omaa blogia.

HannuTapio [24.08.2021 13:27:19]

#

Ok,

Kiitos,

:) :) :)

--

Lebe80 [24.08.2021 15:21:44]

#

Mulle myös nämä viestit tuntuu enemmän spämmäykseltä, kun tuntuu että viesteillä on aina sama sisältö. Aina pelit ovat juuri lähiaikoina tulossa valmiiksi, mutta missään vaiheessa tällaista ei koskaan tapahdukaan, vaan seuraavassa viestissä sanotaan suurinpiirtein samaa, mutta tällä kertaa snäppejä mukana ja graffoja tehty uusiksi yms.

Nämä ihme päivitykset kuuluvat Hannun omaan blogiin, eivätkä keskustelufoorumille.

carabia [24.08.2021 16:06:51]

#

Lebe80 kirjoitti:

Mulle myös nämä viestit tuntuu enemmän spämmäykseltä

Kateutta havaittavissa, kateus on peri synti.
Anna palaa Hannu !! Hannu on tämän ohjelmointi kutkan tuottelian kirjoittelia!

HannuTapio [25.08.2021 22:48:26]

#

Hannu Hannun blogiin,

Kiitos, kun muistatte, että, olen harrastelija, en ole ammattilainen, tämä foorumi esiintyminen mikä minulla on monella foorumilla, on vain minun oman elämäni onnen elämistä, ja koetan löytää pelaajia ja viihdyttää mahdollisimman montaa.

En ole ammattilainen, joka koettaa myydä jotakin, olen harrastelija, joka suunnitteli 1984 - 1995, niin, sotalautapelejä, ja nyt tuo nämä laudat nettiin, toivon mukaan suosituksi lautapeli sivuksi.

Hannun itseään toistava sävy, johtuu siis siintä että Hannu on harrastelija, eikä ammattilainen, tälläinen epäröinti ja väärinluuleminen, kuuluvat harrastelijan elämään ihan hyvin.

Minulla on monta kertaa ollut oman urani parhaat grafiikat esillä ja vastaavaa, mutta, ne on niin, kuin harrastelijan kuuluukin kertoa.

Ja on minulla runsaasti edistystä tapahtuna, minulla on nyt alkamassa nämä ekat sotalautapeli grafiikat, mitään tämä kaltaista, ei ole koko suomen hienossa historiassa koskaan ollut, ja minä olen netti sotalautapelaamisen pioneereja, näistä sivuistani puhutaan vielä 1000 vuoden kuluttua, oman aikansa esiintymisinä.

Minä olen pahoillani mitenkä hidas koodaaja olen, mutta, en olekkaan koodaaja, taikka tietokone pelisuunnittelija, olen lautapelisuunnittelija, ja koodaan koska lukio on korkeilla keskiarvoilla, ei ole koulutusta koodaamiseen.

Olen harrastelija, en osaa tämän paremmin.

Lisäys.
Te kirjasitte, että, minulla ei ole kehitystä, mutta, tuo viimeisin video, on jotain jota suomen alueella ei ole koskaan ennen ollut, sotalautapeli normandian noususta 1944, se on historiallinen tapahtuma, jonka tein, että, näin, ja minä vain annoin putkan elää kanssani tämän historiallisen hetken, kun suomi saa normandian 1944 lautapelistä videon, on minulla kehitystäkin sivuillani, eikä ihan itseään toistavaa vaan.

:) :) :)

--

carabia [26.08.2021 10:09:05]

#

Normandiasta,

Hannusta,

Hannu minua ihmetyttää miksi suomallaisia pelaajia pitäisi kiinnostaa jänkkien halivuudin puhki mainostama normandian erektio joka ei nyt loppupeleissä ollut mitenkään ratkaiseva?

:) :) :)

HannuTapio [26.08.2021 18:05:57]

#

Normandia,

Kulttuuri kehittyi, kulttuuriin syntyi uusi keskustelun aihe, jota ei aiemmin ollut, keskustelu normandia 1944 lautapeli skenaariosta ja skenaarion videosta.

Tämä on suomi 2021.

Hannu Pelisärö on henkilö joka rakentaa kulttuuriin keskusteluita joita ei aiemmin ole ollut, tämä suomi lautapeli maailmassa, ongelma on täällä putkassa, että, putka on ohjelmointi foorumi ja minä olen lautapelimaailmaa, tämä taitaa vähän aiheuttaa ihmettelyjä.

:) :) :)

--

groovyb [26.08.2021 19:48:55]

#

Huoh ainut mikä ihmetetyttää on se että oletko mahtanut hakea lääkkeet tuohon psykoosiin.

Olet varmaan jo vuosien saatossa huomannut, että ketään ei ”pelaa” noita pelejäsi jos niitä voi sellaisiksi kutsua. Taas julkaisit videon, et mitään peliä.

Jos sopii niin julkaise näitä itseään toistavia viestejäsi vasta kun pelit ovat valmiit, videoita ja kuvia voit omilla sivuillasi julkaista.

HannuTapio [27.08.2021 19:23:01]

#

Sotapeliä,

Minä vielä kirjaan, että, kun yrityksissä tehdään fullhd, sotalautapelejä, niin, niissä on 5 - 30 henkilöä rakentamassa, eri vaiheita, koodi, grafiikka, äänet, pelinkulku, menut, jne.. nämä eri peleissä, ja pelien valmistukseen kuluu 2 - 6 kuukautta, joskus enemmänkin.

Minä olen yksin tässä, eikä minulla ole mitään koulutusta aiheeseen, minä olen lautapeliharrastelija, jotenka minä katson, että, sivustoni on ihan hyvissä ajoin kehittynyt ja valmistumassa, peleineensä.

Minä siirryn lautapelimaailman foorumeille, enemmän kertomaan laudoistani, näitä minun juttuja voi seurata jatkossa enemmän sitten https://www.lautapeliseura.fi ja https://www.boardgamegeek.com foorumeilla.

:) :) :)

--

Lebe80 [27.08.2021 21:20:33]

#

En ymmärrä miten "fullhd" liittyy nyt taas mitenkään mihinkään.

Kannattaa graffat tehdä niin, että niitä pystyy skaalaamaan vaikka mihin kokoon tahansa. Olkoon formaattina vaikkapa svg tai ylisuuret png-kuvat taikka webp:t.

jidolom487 [17.09.2021 05:50:54]

#

Monta kertaa on pitänyt tulle näitä Pelisärön säätöjä kommentoimaan ja aina tulee mieleen että kannattaako näihin sanoa mitään kun kaikki neuvot menee aina ohi korvien.

Arvon Hannu, ymmärrän kyllä että olet käsittääkseni sairaseläkkeellä ja jos se johtuu esim. tapaturmasta niin tästä olen erittäin pahoillani.

Mutta nyt kun pääsin vauhtiin, niin nämä pelit eivät oikeasti ole kovin kauniita ja erityisesti koko nettisivusto on melkoista puuroa. Käsitän kyllä että olet ihan vaan harrastelija, mutta kun tulet täältä kysymään neuvoja niin miksi ihmeessä etä ota käyttöön näitä ammattilaisten tarjoamia apuja?

Projektihan on sinänsä mielenkiintoinen ja se voisi jopa menestyäkin oikein tehtynä. Eli käyttöliittymät modernille tasolle, kielioppi kuntoon ja kaikki muu turha pörinä pois. Koko palettihan näyttää siltä että se on tehty 90-luvun lopulla.

Lisäksi vielä mielipiteesi EU:sta ja Natosta on ihan viimeinen niitti, näillä ei ole mitään tekemistä kyseisten pelien kanssa.

Kaikkea hyvää silti jatkoon, mutta vahvasti suosittelen että kuuntelet täältä saamiasi neuvoja.

HannuTapio [18.09.2021 11:23:58]

#

Käyttöliittymä,

Mitä tarkoittaa käyttöliittymä modernille tasolle ? Minun pelaajien yhdistäminen on parempi mitä se perinteinen mitä kaikilla muilla on, minulla näkyy kaikki peli tarjoukset samalla sivulla, eikä vain sen pelin mitä pelata, voi valita ihan minkä pelin vaan kun katsoo tarjouksia.

Minulla on vaikeuksia paletin kanssa, tällä hetkellä, olen muuttanut osin grafiikan rakentelua ja minulla on paljon tekijöitä jotka määräävät lopullisen kuvan, minun palettini on hieman viallinen tällä hetkellä, ihan kuten sanotkin. :).

EU ja Nato mielipide voi olla tärkeä niille jotka ovat eläneet 80 ja 90 luvulla lautapelejä, tai muita modeemi linja pelejä, kuten minä, ei ihan kaikkea pidä unohtaa, modeemi pohjaiset lautapelit ja muut netti pelit, ovat olleet suomessa mahdollisia vuodesta -95 teknologian puolesta ( win 95 + Java ), meidän kulttuurimme vain ei niitä ole ymmärtänyt. :). EU ja Nato on rakentanut, tämän nykyisen vapauden, ei suomen hallitus.

:) :) :)

--

neosofta [18.09.2021 12:33:58]

#

Nyt puhuu Hannu Tapio muilta osin, kuin Suomen hallituksen osalta aivan täyttä paskaa!
Ensinnäkin NATO syntyi lännen rahamogulien aivan jumalattomasta kommunismin pelosta ja mihin se johti; täysin käsittämättömään asevarusteluun (Huomaa, Varsovan liitto perustettiin vasta NATO:n perustamisen jälkeen). Mitä tulee vapauteen Suomen kannalta, niin absurdilta kuin se kuulostaakin, on faktaa, että viimekädessä Aatun Lento-osasto Kuhlmey vastasi aivan jatkosodan loppuvaiheessa omalta osaltaan varsin vahvasti siitä ettei Suomessa puhuta virallisena kielenä venäjää ja mikä hassuinta, Stalin taas tavallaan takasi sen ettei meidän virallinen kielemme ole tällä hetkellä saksa.

HannuTapio [18.09.2021 13:10:16]

#

Hannun grafiikan kauneutta,

Minä hieman kommentoin grafiikkaani, minä koen että grafiikkani on korkeata suomalaista grafiikka kulttuuria.

Mitä te esim. pidätte fingerporista, tai speden tuotannosta Uuno ja kumppanit, entä kummelit.

Mihinkä te vertaatte minun grafiikkaani, suomalainen kulttuuri ei vielä näinä vuosina pidä sisälläänsä kattavaa netti lautapeli grafiikkaa määrää, toivon että jo ihan lähivuosina voisi olla toisin, mutten ihan oikeasti usko että olisi, mutta, minun grafiikkani on suomen hienointa tällä hetkellä, kun etsii 24h / 365d lautapelisivuja, jotka ovat avoinna kaikille valtion alueella oleville.

Grafiikkani on kulttuurimme huippua, ei ole hienompaa 24h / 365 d.

Lisäys.
Minun paletti on työn alla tällä hetkellä, jotenka väri sävyt ovat vähän kirpeät, ongelma on että käytän samaa palettia kaikilla laudoillani, tämä vaatii säätöä ajoittain, haluan samanlaisen tunnelman kaikkiin lautoihini.

:) :) :)

--

groovyb [19.09.2021 11:31:55]

#

Jos nyt HannuTapio vertaat grafiikkaasi vaikka tähän alla olevaan normaalitasoiseen shakkiin, huomaat että olet aika kaukana mistään huipputasosta.

https://www.chess.com/fi/3d-chess

tässä toinen esimerkki monopolista: https://youtu.be/48F9GJHS5p4

HannuTapio [19.09.2021 12:51:54]

#

Grafiikka ja huipputaso,

Hei, tässä on minun shakkini tänään otettu kuvasnap, minun kirkkautta ja kontrastia pitää eri näytöillä vähän säätää.

Shakki - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_134.png


Ja tässä on minun vastaus monopoly videoon, tässä on minun tuleva "heidän kunniansa päivät, 2ms" ja sen Puola skenaario.

HKP ja Puola 1939 - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_135.png

--

On minulla ihan hyvät grafiikat, mutta olen tietoinen tästä että nuo paljaat, ilman bitmappia olevat shakki laudat ovat vielä tänään pelatumpia, toivon että tulevassa myös bitmap shakit yleistyvät varmasti.

Ihan hienoa lautaa on Hannullakin tulossa, jotakin mitä iso maailma on jo nähnyt, mutta, mitä suomi netti ei koskaan ennen ole kokenut.

:) :) :)

--

HannuTapio [24.09.2021 20:54:34]

#

Monopoly video,

Tuo monopoly video oli niin hieno, että, laitan sittenkin videon vastaukseksi.

Tässä on minun vastaus tuohon monopoly videoon -

Tästä klik - https://www.bittipankki002.com/videot/Video_HKP_06.mp4

--

Videolla on Saksan valtakunnan hyökkäys neuvostoliittoon, balttian rintamalla 1941.

Passiivinen neuvostoliitto pelaaja ja aktiivisena saksa.

On minullakin hienoja pelejä, näitten perus shakki, tammi, reversi, pelien lisänä, nyt sitten ihan enimmässä määrin jatkoon.

:) :) :)

Mutta, Metabolix, pyysi, että, en enää lähetä kuin uusia pelejä, niin, en sitten sen enempää, jäi tuo Monopoly video, vähän vertaamaan vain yhteen kuva snappiin, niin laitoin vielä videon.

--

noutti [30.09.2021 08:36:17]

#

Täytyy rehellisesti kyllä sanoa, että Hannun tuo video näytti aika tasokkaalta omassa viitekehyksessään. En itse pelaa lautapelejä, mutta joka tapauksessa en ainakaan itse ihan heti pystyisi koodaamaan kyseisenkaltaista operaatiota. Täytynee opetella jossain vaiheessa elämäänsä hieman pelikoodausta.

HannuTapio [14.10.2021 15:40:56]

#

Hobby boardgame indie,

Hei, minä näitä kaupallisempia lautojani mietin, muinatulonhankkimisina, minulla on joku 850€ kk KELA eläkeläisen tuloraja.

Minä mietin, että, teen OpenJDK + AWT + LWJGL kanssa, AsiakasOhjelman jossa voi pelata lautaa, ja sitten aina päivittää tätä AsiakasOhjelmaa ostamalla uusia pelejä.

Minä aion noin 50 - 150 lautapeliä valmistaa, aiheena 1ms 2ms ks3ms ms3ms korea sisällisotia lähi ja kaukohistoria ja avaruuskin ja muu hypötettinen lauta.

Minä mietin hinnoitella näin -

10 ekaa peliä maksaa 2€ kappale.
10 seuraavaa peliä maksaa 1€ kappale.
ja sen jälkeen 50 centtiä kappale.

Ja sitten minulla on tämä sivusto jossa voi pelata ilmaisena, hyöty tästä openjdk versiosta on tasaisempi LWJGL OpenGL näyttö ja myös se että kuvat ladataan 2 tai 3 coren voimalla, eli kuva lataus on 2 tai 3 kertaa nopeampaa, ja lisänä voi myös tallentaa levylle lautoja, jos ei halua rakentaa uutta lautaa, niin voi pelata vanhalla tallenne laudalla sitten.

Nuo minä mietin tässä.

Minä ensin teen nämä seuraavat -

Heidän kunniansa päivät, 2ms.
Heidän kunniansa päivät II, ks3ms.
Ilmojein sankarit II, zeppeliinit ja tehtaat.
Meteori sankarit II, risteilijät ja tähtiasemat.
Hiekkaset - tämä on luolalentelypeli monelle pelaajalle.

Noitten jälkeen teen sitten muinatulonhankkimisina versiot ja mahdollisesti tuo hiekkaset sisältää jo asepaketin, joku 1 tai 2 euroa ja saa 25% ase tehoa lisää.

Otan kommentteja vastaan :) :) :) Suomessa ei aiemmin taida olla tälläistä harraste tason toimintaa ollutkaan, hienoa että nyt sitten olisi, toivottavasti myös muita tulee mukaan tekemään lautaa ja muita linja pelejä.

--

Lebe80 [15.10.2021 10:09:27]

#

Ei ketään kiinnosta sun Kela-tuet, enkä näe mitään syytä miksi ne nyt olet tässä nostanut esiin.

Muutenkaan pelien hintoja en jaksaisi miettiä, vaan ennemminkin sitä, miten aiot maksuliikenteen suorittaa. Helpottaisi sinun omaa työtäsi, kun mieluummin maksumalli olisi ihan nykyaikainen tilausmalli, eli yhdellä kuukausihinnalla saisi pelata pelejä niin paljon kuin huvittaa. En silti näkisi mitään syytä, miksi maksaisin peleistäsi. Ne tuntuvat kaupallisiksi peleiksi vielä turhan heikkolaatuisilta. Steam olisi pc-puolella se alusta, johon tähtäisin erillisen "lautapelilauta -sivuston" sijaan, jos kaupallista puolta ajattelet.

Totta on se, ettei Suomessa ole HannuTapio-pelejä aikaisemmin ollut tällä tasolla, muita pelejä sen sijaan on paljonkin, jopa ilmaispeleinä.

Itse näkisin bisnespuolen mahdollisuudet tässä vain ja ainoastaan
a) mainosnäkyvyyksillä, tai sitten
b) ilmaispelit, joissa tarjoat lisähintaa vastaan jotain extraa (esim. jonkinlainen turnausmahdollisuus tms. tallentuvapistetilanne, käyttäjätunnus).

Näitä ennen asioita ennen pelisivustollasi pitäisi olla vakaa pelaajayhteisö, nyt sitä ei tunnu olevan.

HannuTapio [15.10.2021 11:04:26]

#

Bisnestä,

Hei, kiitosta, minä vain tuon KELA:n mainitsin, jos joku on vastaavassa tilanteessa mitä minä, niin, näinkin voi toimia, ei tarvitse jäädä makaamaan kotiin tai kahvilaan KELA:n tuella, voi lähteä rakentamaan elämää vielä ihan hyvin, 3€ on halvimmat palvelimet ja linux on ilmainen ja toimii vanhoissa käytetyissäkin koneissa ihan hyvin.

Minä näen että jos minun laudoillani ei ole menekkiä, niin, se on suomalaisen kulttuurin syytä, minun grafiikat alkavat vihdoinkin olla ihan ok tasoa, eteenkin sotalautapeli puolella ja kuten jo aiemminkin olen kertona, suomessa on 5 500 000 ihmistä ja minä olen suomen suurin ja hienoin sivusto jossa on ihan ok pelejä testata, ja kun sotalautapelit valmistuvat lautapelikenraalit ja hannunsankarit sivustoille, niin, uskon että sivustoni on laadukas jopa ihan EU tasolla.

Kiitän kaikkia kärsivällisyydestä, minulla on oppivuodet kestäneet kauan, mutta, nyt on ihan hyvä tilanne.

Aion laittaa tuon maksuliikenteen samalla tavalla kuin kotimainen muukin lautapelimaailma, lähinnä lautapeliseura, niin, laitan vain tilinumeron ja juttelen pankin ja kavin kanssa luvan vastaanottaa tilisiirtoja ja sitten annan vain luvan käyttäjätunnuksella ladata minun kaupastani, openjdk + awt + lwjgl .zip paketti, jossa jo ostetut pelit ovat.

Jos nämä sotalautapelit ei menesty, edes niin, että on paria sataa pelaajaa, suomalaisia on 5 500 000, niin on suomen kulttuurin vika, meillä on mahdollista tälläiset sivustot olleet jo vuodesta 95 ellei aiemminkin, mutta, kulttuuri ei ymmärrä, ihan nykyään vasta jo hieman.

Kiitos kärsivällisyydestä, muistetaan että olen lautapelisuunnittelija en ole tietokonepeli suunnittelija, minä olen lautapelimaailmaa en tietokonemaailmaa.

:) :) :)

--

Lebe80 [15.10.2021 11:12:52]

#

Älä syytä kulttuuria siitä, jos jokin ei toimi.

Palvelun pitää olla sellainen, että siinä asiakas tuntee saavansa vastinetta rahoilleen.

HannuTapio [15.10.2021 11:16:05]

#

Lebe80 kirjoitti:

Älä syytä kulttuuria siitä, jos jokin ei toimi.

Palvelun pitää olla sellainen, että siinä asiakas tuntee saavansa vastinetta rahoilleen.

Vastine rahalleensa,

Minä tarjoan kokemuksia mitä kukaan muu suomessa ei.

8 eri shakkia, sankarit lautapelit, ja nyt alkaa "heidän kunniansa päivät" lauta sarja valmistua.

On vuosi 2021, minä tarjoan ihmisille kokemuksen olla mukana suomalaisen netti lautapelaamisen alkutaipaleella, ei ole koskaan ennen ollut tälläistä lautasivusto kokoelmaa.

RGBA FullHD, 3K, 4K, 5K ja 8K sekä 20 rps - 100 rps.

Voi puhua vuonna 2060 että minä kävin siellä silloin kun suomen televisio näyttää dokumentteja lautapelaamisen alusta suomessa, näiltä vuosilta.

:) :) :)

--

Grez [15.10.2021 11:16:47]

#

Kyllä minusta Hannu voi aivan hyvin syyttää suomalaista kulttuuria.

(Suomalainen kulttuurihan on nimittäin sellainen että turha paska ei kiinnosta.)

Mutta siis joo, en hirveästi lähtisi miettimään kaupallista puolta ennen kuin niille ilmaisillekaan on kiinnostusta.

Arvaan että ehkä 1% ilmaiseksi pelaavista voi olla kiinnostuneita maksamisesta. Jos siellä on niin paljon trafiikkia että 1% konvertoitumisesta maksulliseksi pääsee "voiton puolelle" niin siitä vaan.

carabia [15.10.2021 11:18:47]

#

kultuurista,

hannu on yllättäen taaskin oikeassa!
on suomem kultuurin vika ettei suomalaiset pelaa hannun lautoja ja liity natoon ja muutenkin ole samaa mieltä hannun kanssa kaikesta.

hannu meidän joka olet lautapeli maailmassa.
pyhitetty olkoon sinun hiiri klik tästä.
tulkoon sinun tahtosi (ja nato ja laudat),
niin ohjelmointi kutkassa kuin hannunlautapelisivusto.comissa.
sillä sinun on openjdk ja java ja ":) :) :)" iankaikkisesti.
aamen.

Lebe80 [15.10.2021 11:19:06]

#

HannuTapio kirjoitti:

(15.10.2021 11:16:05): ”– –” Vastine rahalleensa, Minä...

Ei nää liity taas mitenkään mihinkään. Itse tein 15 vuotta sitten päivittäin peliprotoja flashillä. Vektorigrafiikkaisina, ne toimisi nyt suoraan 8K -näytöillä ja pyörisivät 60fps:llä (tai 120fps).

edit:

carabia kirjoitti:

kultuurista,

hannu on yllättäen taaskin oikeassa!
on suomem kultuurin vika ettei suomalaiset pelaa hannun lautoja ja liity natoon ja muutenkin ole samaa mieltä hannun kanssa kaikesta.

hannu meidän joka olet lautapeli maailmassa.
pyhitetty olkoon sinun hiiri klik tästä.
tulkoon sinun tahtosi (ja nato ja laudat),
niin ohjelmointi kutkassa kuin hannunlautapelisivusto.comissa.
sillä sinun on openjdk ja java ja ":) :) :)" iankaikkisesti.
aamen.

Vaadin saada tykkäys-toiminnon Putkaan pelkästään tämän viestin takia!

HannuTapio [15.10.2021 11:19:48]

#

Kulttuuri,

On minulla painoa näissä lauseissa mitä kirjasin, eivät ole keveitä turhia lauseita, meillä ei ole tällä hetkellä lautapelimaailmaa kunnolla.

Olisi mukava jos rakentuisi sellainen ihmisryhmä kuin "kotimaisten netti lautapelien pelaajat" ja tulisi eri kaupunki ja kunta tasoille runsaasti sivustoja ja lautapelisuunnittelijoita.

Minä sitten voisin karsiutua taikka menestyä siinä kulttuurissa.

Nyt tämä on vähän tälläistä turhaa puhumista tietokonepelaajille jotka eivät ihan ymmärrä lautapelipelaamista.

:) :) :)

--

carabia [15.10.2021 11:24:42]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä sitten voisin karsiutua taikka menestyä siinä kulttuurissa.

Parahin hannu,

Sinähän olet karsiutumassa paraikaa.

:) :) :)

HannuTapio [15.10.2021 11:26:40]

#

Hei,

Joo - mutta, tietokonepelaajien parissa.

Lautapelimaailmassa minulla menee vähän paremmin.

On minulla jo vakaa asema suomi lauta kulttuurissa - olen tehnyt 8 eri shakkia nettiin, kukaan muu suomalainen ei koskaan ennen ole näin tehnyt.

:) :) :)

--

Lebe80 [15.10.2021 13:40:04]

#

HannuTapio kirjoitti:

(15.10.2021 11:19:48): Kulttuuri, On minulla painoa...

Meillä ei ole lautapelimaailmaa, koska ketään ei oikeastaan kiinnosta tällainen. Ulkomaiset pelipalvelut tarjoavat kaiken tämän ja paljon enemmän.

Kauniita unelmia, mutta ne ovat täysin epärealistisia. Me juuri ymmärrämme pelimaailmaa, koska sitä kulutamme. Tuntuu enemmänkin siltä, että sinä et ymmärrä pelimaailmaa vaan näet vain omat pelisi, jotka eivät tunnu olevan lähelläkään muita pelejä.

qeijo [15.10.2021 15:36:24]

#

Ennen vanhaan HannuTapio olisi ollut mielisairas.

groovyb [15.10.2021 15:42:35]

#

HannuTapio kirjoitti:

Joo - mutta, tietokonepelaajien parissa.
Lautapelimaailmassa minulla menee vähän paremmin.
--

Niin kauan kuin noita pelejä pelataan laitteilla, teet tietokonepelejä. Voit toki kutsua niitä miksi tykkäät, mutta ei nuo pelisi muutu pahvilaudoiksi vain kutsumalla niitä lautapeleiksi.

Turakointi [18.10.2021 13:33:16]

#

Nuo Hannun tekemät pelit ovat kyllä visuaalisesti hienoja ja muutenkin suht viimeistellyn oloisia ainakin siltä osin kuin mitä olen itse niitä testaillut. Isona ongelmana sivuilla on kuitenkin tekstin kirjoitusasu - kielioppivirheet ja muutenkin hieman "omaperäinen" kirjoitustyyli pudottavat uskottavuuden murto-osaan siitä, mitä se muuten voisi olla. Itse peleihin on myös hankala löytää, kun aloittaa sivuston selaamisen sivuston etusivulta, kuten suurin osa varmasti tekee. Sivuilla on paljon kuvia, joita erehtyy helposti luulemaan linkeiksi - etenkin kun hiiriosoitin on pakotettu tuollaiseksi erikoisnuoleksi, joka ei anna mitään indikaatiota siitä, onko osoitin juuri nyt linkin päällä vai ei.

Pelaamaan päästäkseen pitää tehdä kaikenlaista epäoleellista kuten valita tallennetaanko selaimeen "cookie" (jonka vakiintunut suomenkielinen termi on "eväste") - tällaiset valinnat olisi järkevintä vain ottaa pois ja jättää vaikka pelkkä evästeetön pelitila jäljelle, jos kerran peli toimii ilmankin evästeitä. Itse peliin päästäkseen vaaditaan niin monta klikkausta epäselvän käyttöliittymän läpi navigoidakseen, että tietyssä vaiheessa alkaa jo epäilemään koko peliä vaporwareksi ja odottaa seuraavan klikkauksen johtavan johonkin mainosansaan.

Myös itse pelien käyttöliittymät ovat hieman sekavia, eikä välttämättä ole aina selvää, mistä klikkaamalla pitäisi tapahtua jotain. Sen takia itse pelin aloittaminenkin on hankalaa. Alkuun päästyä pelit sitten toimivat ainakin yksinpelinä hyvin.

Näkisin kyllä näissä Hannun peleissä potentiaalia, jos nyt ensin korjattaisiin edes nuo ilmiselvimmät puutteet, mitä tässä viestissäni mainitsin.

HannuTapio [18.10.2021 14:19:27]

#

Vaikeat asiat,

Ne korjataan, minä olen jo lautapelimaailmassa ilmoittana, että, päivitän menut.

Minä korjaan nämä mainitut ajan kanssa, en ihan heti, kun en vielä tiedä mitenkä kaikkea laitan.

Mutta, omalaatuinen kieliasu jää kyllä, sivustot ovat 10 - 29 vuotisille osin ( sankarit ) ja osin 15 - 99 vuotisille ( lautapelikenraalit ), jotenka otan huomioon että kaikki eivät osaa suomenkieltä, ja se ei ole ihan niin paha asia sitten, kenenkään ei tarvitse tuntea itseään huonoksi vaikka ei osaa kunnolla kirjata suomea vielä sitten, sitä voi olla kotikaupungin huippuja vaikka ei osaa kunnolla kirjata, ihmisillä on muitakin kykyjä mitä kirjaaminen, on hyvä että uskaltaa tuoda niitä esiin.

Menut ja kirjautuminen menevät uusiksi, kun tuo kauppa avautuu, koettakaa kestää siihen asti, myös pelaaja parittaminen paranee, mutta, haluan jättää tälläisen parittamisen missä pelaajat voivat valita ihan minkä tahansa tarjous pelin listalta, eikä ainoastaan sitä peliä, mitä haluavat pelata, siinä on omaa vapautta, kun näkee kaikki tarjoukset kerrallaansa.

Kiitos, kun kehuit, minun grafiikat on ihan oman kykyni kohdallaansa nyt, vain kevyttä puna ylittymistä on hieman, minä kenties vihreätä korotan ja punaista vähennän osin laudan reunalla vielä, tällä hetkellä vain kevyesti osaan piirtää paremmmin, mitä nykyinen netti julkaisuni on, muistetaan, että, nämä ovat harrastajan lauseita, ei ammattilais graafikon.

:) :) :)

Lisäys.
Minä lisäsin hieman vihreätä ja vähensin punaista laudan reunalta, nyt on miltein niin hyvä grafiikka mitä kykenen piirtämään, tällä hetkellä, aion toki kehittyä jatkossa vielä sitten lisääkin.

--

carabia [18.10.2021 16:37:14]

#

Viheriöistä ja punaisuudesta,

Meneekö punavihreys yksiin natokantojesi kanssa? Tämä on tärkeätä miettiä läpi. Nykyajan punavihreys kun tuppaa olemaan näennäisesti pasifistista rinkiru-, siis retoriikkaa. Kuitenkin vakaasti yhdys_valtoihin kallellaan, ja niistä kiinnostunut melkeinpä enemmän kuin kotimaan asioista.
Ehkäpä se menee yksiin sittenkin.

:) :) :)

HannuTapio [18.10.2021 17:05:27]

#

Vihreät ja punaiset,

Hannun vihreät ja punaiset on vain värejä laudalla, en aio politiikkaa puhua ollenkaan elämäni aikana, lauta- ja bonuspeli lakien ja käytäntöjen parantamista tosin tuen.

:) :) :)

--

vesikuusi [18.10.2021 20:48:44]

#

HannuTapio kirjoitti:

Vihreät ja punaiset,

Hannun vihreät ja punaiset on vain värejä laudalla, en aio politiikkaa puhua ollenkaan elämäni aikana, lauta- ja bonuspeli lakien ja käytäntöjen parantamista tosin tuen.

:) :) :)

--

https://lautapelimestari.com/lautapelisivusto/Etusivu.html?sivu=sivuston_uutista:

Hannu tukee EU ja NATO hallintaa, on aika jättää ankea ja monotominen ja sairas suomi aika, ja juhlia lait ja lautapelit huomiseen.
Maa, jolla ei ole kunnon oikeutta ja lakia, ei ole oikea kunnon maa, toivotaan että EU ja NATO tekevät, mihin suomi ei koskaan pystynyt.

Nykysuomenkin laki ja oikeus ovat vielä tänään pitkälti epäkelpo ja epäreilu, ja ihmisvelvotteita ja ihmisarvoja vähättelevä ja alentava.

Normaalin terveen demokratian oikeuden toteuttaminen viimein myös suomeen, turvaisi mukavasti lautapelaamisesta nauttimista.

Lebe80 [19.10.2021 10:15:17]

#

HannuTapio kirjoitti:

Vihreät ja punaiset,

Hannun vihreät ja punaiset on vain värejä laudalla, en aio politiikkaa puhua ollenkaan elämäni aikana, lauta- ja bonuspeli lakien ja käytäntöjen parantamista tosin tuen.

:) :) :)

--

Eikös vihreät ja punaiset ole väreinä kaikkein huonoimmat, kun viher-puna -värisokeus on värisokeuksista yleisin?

HannuTapio [19.10.2021 14:53:41]

#

Lautapelejä,

Kiitos, kun muistetaan että aiheena on tässä ketjussa Hannun lautapelit ja bonuspelit, eli, hobby boardgame indie - kotiprojektina.

:) :) :)

--

HannuTapio [22.10.2021 19:17:27]

#

Sivustoni kävijät,

Hei, minulla ei tällä hetkellä ole viikottain kuin muutamia kävijöitä, joista vain muutamat sitten taas vaivautuvat testaamaan pelejäni.

Minulla on alkeellisuuksia palvelinohjelmassani ja asiakasohjelmassani, minä lähden näitä korjaamaan nyt sitten, kun on näin hiljaista sivustollani, kun ei ole kävijöitä, minä en esitä nyt vähään aikaan mitään uutta pelikuvaa tai videota sivustoillani.

Mutta, minä vaan ilmoitan että projekti menee kehitys vaiheeseen, koskien palvelinohjelmaa ja asiakasohjelmaa, molemmat muuttuvat.

Minä laitan hieman näitä parannus ehdotuksia mitä on ehdotettu, ja lisään paljon muutakin pikku kivaa, yritän oppia piirtämään .svg kuvia koristeeksi, nuo .svg kuvat on niin pieniä, kun ne vielä matkaa palvelimesta asiakkaalle pakattunakin, niin, niitä voisi käyttää paljon, minä yritän oppia piirtämään erillaisia menu ikkunoita ja tilannekuvia, niin, .svg avulla.

Nähdään sitten taas kevyt ajan jälkeen, uudistuksien valmistuttua, siihen asti ei sitten mitään uutta peliä ole tulossa.

Nähdään sitten taas kevyt ajan kuluttua sivustoillani, minulla ei ole käytännössä kävijöitä, minä käytän tämän ajan uudistuksiin.

Mutta, sivustot menevät päivitykseen, pelit ovat ajoittain linjalla ja ajoittain pois linjalta, ilmoitan sitten kun uudistukset on tehtynä.


:) :) :)


Täällä voi lukea Hannun blogia - https://www.lautapelimestari.com


--

carabia [24.10.2021 16:23:28]

#

Lauta pelistä,

Hannu, miksi (ensimmäisen plokisi mukaan) rakennat netti lauta peliä americcan sisällis sodasta? Et ole vielä vastannut miksi suomalaisten pitää olla kiinnostuneita siitä, tai vaikka normandian maihin noususta, joka on suurilta osin halli vuudin vääristeltyä hysteriaa sekä propagandaa?

Tästä voi vetää vain sen johtopäätöksen, parahin Hannu, että olet propa gandhin uhri.

:( :( :(

HannuTapio [26.10.2021 18:14:33]

#

Hei,

Hannu on EUrooppalainen henkilö joka haluaa käsitellä myös muun maailman historiaa, kun tekee sotalautapelejä.

Ei tässä ole mitään poliittista olen sen jo kertona monta kertaa, kiinnostus erillaisiin tilanteisiin mitä voi olla laudalla rajoitetussa tilassa, saa rakentamaan minua erillaisia tilanteita jossa laudalla sitten on rajatussa tilassa erillaisia tilanteita.

Tämä on minusta ihan hirmu kiva ajattelu, kun voi tuoda ihmisille esiin, jotakin pientä nappi siirtelyä laudalla, olisi mukava jos myös muita tulisi mukaan suomi lautapelimaailmaan rakentamaan meille lautapelejä lisää.

Olisi mukava jos te kaikki pitäisitte minun laudoistani.

Tässä on minun sivustoni idea - https://lautapelimestari.com/hannunsankarit/Etusivu.html?sivu=sivuston_info_ja_idea

Lukekaa tuo linkki jos ette ole vielä lukena, siellä on minun sivustoni idea ja info, niin, sitten osaatte tietää paremmin mistä tässä Hannun lauta hölmöilyssä on oikein kysekkään.

:) :) :)

--

carabia [26.10.2021 18:56:38]

#

Hei,

Hannu, en pidä laudoistasi.
Pidän vain kakkosnelosista, ja muista kunnon lankuista.

HannuTapio kirjoitti:

Hei,

Hannu on EUrooppalainen henkilö joka haluaa käsitellä myös muun maailman historiaa, kun tekee sotalautapelejä.
...

Et missään vaiheessa vastannut kysymykseen. Meinaako muu maailma nimenomaan jenkkejä, ja niiden 2ms eurooppasekoiluja? Eikö nämä ole tullut tunnetuksi joka jonnelle niiden tuhannen hollywood leffan kautta (ainakin se jenkkien versio tapahtumista)? Tuskin tuonet mitään uutta tuolle saralle.

Miksei "muun maailman historia" voisi tarkoittaa vaikkapa tsingis-kaanin retkiä, tai pitkää marssia? Ehkä jotain, jota hollywood ei ole vielä puhkinussinut, kun eivät ole keksineet miten näihinkin saataisiin jenkkisankarit.

Ihan noin vain ideana.

:) :) :)

EDIT: ja muutenkin tuo sun eurooppamussutus on vähän (ja enemmänkin) perseestä. Jos näitä suomalaisille teet, niin olisiko kansan oma historia ehkä se ykkösjuttu? Löydät monta sotaa täältä (ennen itsenäistymistä, jne), josta voit lankku(pihvejä) vääntää mielin määrin.

HannuTapio [28.10.2021 14:19:09]

#

Jenkkejä,

Hei, muistetaan nyt ihan rauhassa, että, voidaan varmaankin sanoa että ms2 ja myös ms1 olivat eurooppalaisia sotia, eikä jenkkien provokoimia, hollywood sitten toi järjen eurooppaan. ( Esim. Chaplin - diktaattori jne elokuvat .. ).

Minä en itse ole ihan täysin suomalainen, on hieman tummaa hipiää ja suomenruotsalaista, niin, minä annan näitten suomalaisten jotka sitten kuuluvat tähän vanhaan kansaan, jota kansana pidetään, niin, minä annan heidän tehdä nämä suomalaisille tärkeät aiheet.

Minä toivon että suomi nettiin mahtuu myös Hannu joka on hieman monikulttuurinen, vain kevyesti, mutta, silti, tekemään kansainvälisempää lauta tilannetta ja nappeja liikutteluja.

Minä annan niitten suomalaisten jotka kokevat että ovat vanhaa kansaa, niin, tehdä suomalaisille tärkeitä lautapelejä, sitten, itse olen kaikki konfliktit käsittelevä sitten taas ainakin jossain määrin, aion 1ms ja 2ms ja ks3ms ja ms3ms ja koreat ja lähi-idät ja japanin ja englannin ja usan ja kevyesti suomen sisällis sodat ja lähiavaruus ja kaukoavaruus ja lähihistoria ja kaukohistoria euroopassa, ja muukin hypööttinen lautaaminen.

0-3+ lautaa joka vuosi, tämä sota alku on hieman hitaampaa mitä mietin kun aloitin, on monen moista hetkeä aina myöhemmin, kun huomaa eteenkin grafiikassa, että, näin on sittenkin paremmin, nämä ovat ekat isot sotalaudat mitä nyt piirrän, aiemmin on ollut piirrossa, vain yksittäisiä yksiköitä ja lautatilanteita joltain rintamalta.

Minä luotan että muutaman vuoden sisään, teen 1-3 kuukautta ja aina yksi uusi lauta linjalle, nyt tänään on vielä hieman hitaampaa.

:) :) :)

--

_Pete_ [29.10.2021 18:26:35]

#

Hannun lauta pelien kau pallistaminen saikin heti uutta potkua:

https://fi.onlinestore2021.ru/content?c=tammi pelit&id=22

HannuTapio [29.10.2021 23:00:46]

#

Kuvansnap,

Tuo on hieman vanha kuvasnap, minun tabletpelisivusto.com sisältää jo uudet versiot noista päivistä, niin, lautapeli grafiikassa.

Minä ensi sunnuntaina päivitän myös tabletpelisivusto.com sivuni kuvasnapit, minä nykyään aina harvoin sunnuntaisin päivitän kuva ja video snappejani.

Mutta, on paljon kehitystä tapahtuna, noista graafisista päivistä, eteenkin lautapelisivusto.com ja hannunsankarit.com ja lautapelikenraalit.com puolella, myönnän että vaikka on kehittynä mukana tämä tabletpelisivusto.com myös, niin, sitä en ole ihan niin päivitellyt sitten ajan kanssa.

Mutta, on jo ohitettuna tuon linkin kuvan tason vanhempi Hannu graafisuus taso.

:) :) :)

--

HannuTapio [20.11.2021 17:20:15]

#

Hei,

Minä kirjoitan uutta palvelinohjelmaa just nyt, minä laitan pian kysymyksiä koskien palvelinohjelman järkevää kulkua, minun piti jo nyt kysyä, mutta, kirjaan ohjelmaa hieman eteenpäin vielä.

Muistetaan, että, hannu on lukio tason lautapelaaja, eikä ohjelmoija, kiitos, sitten kun ymmärretään, että, koodin kulku voi olla alkeellista, mitä sitten neuvoa toivonkaan.

Mutta, ihan itse silti aion tehdä valinnat mitenkä koodini kulkee.

Minä aion nyt päivittää palvelinohjelman ja asiakasohjelman ja lisätä yhden uuden lautakoon 14 x 8, tämä sitten shakki ja tammi peleihin ainakin, lisään myös yhden shakki napin lisää, "eversti", tämä "eversti" nappi liikkuu ja lyö kuten ritari ja lähetti, nyky tietokoneissa on jo niin leveitä näyttöjä, että, tuollainen 14 x 8 lauta sopii nyky monitoriin ihan hyvinkin.

:) :) :)

Laitan pian koodia, piti laittaa jo nyt mutta on kesken vielä.

Kiitos neuvoista sitten, tämä on minun palvelinohjelman core koodi kohta, siinä luetaan paketit.

Minä tämän linkin mukaan rakennan -
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/WebSockets_API/Writing_a_WebSocket_server_in_Java

:) :) :)

--

HannuTapio [23.11.2021 18:13:48]

#

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta,

Hei, on taas pikku joulujen juhlain aika alkamassa, Hannun sivustot, aina näihin aikoihin kytkevät nämä joka vuotiset perinteiset joulukoristeet sivustoilleensa.

Tässä on linkki - https://www.lautapelisivusto.com


Siellä voi käydä ottamassa joulun ajan tunnelmaa suomen netti indie lautapelimaailman osalta.

Hyvät joulut ja uudet vuodet 2022 jokaiselle, lautapeli indie maailmasta.

:) :) :)

--

HannuTapio [31.12.2021 14:45:04]

#

Shakki kelloa,

Hei, minulla jatkuu ensi vuonna päivitykset, minä päivitän uudella koodilla palvelinohjelman ja asiakasohjelman ja hieman myös html sivujakin.

Minulla on muutama miete, tässä on yksi niistä -

Shakki kello kaksinpelissä.

Kuinka tämä shakki kello kuuluisi rakentaa kaksin peliin netin kautta.

Minulla on tällä hetkellä niin että kello käy palvelimessa, ja pelaajat sitten lähettävät paketteja palvelimeen ja kun siirto hyväksytään niin, kello pysähtyy ja käynnistyy kakkos pelaajan kello, ja näin jatketaan, kunnes shakkimatti tai patti tai havaitaan että toisen pelaajan kello on jo 0:00.

Mikä olisi oikea lähestyminen shakki kelloon, netti kaksinpeli shakki ?

Onko myös silti paree laittaa kello asiakasohjelmaan, tämän palvelinohjelman sijaan ?

:) :) :)

--

HannuTapio [09.01.2022 15:29:12]

#

Vihersokeus ja monitori säätöjä,

Hyvää uutta vuotta 2022.

Hei, minulla on ollut näitä kuvasnappeja aikeisempina vuosina runsaasti, metabolix pyysi että laitan nyt vain silloin kun on uutta peliä, minulla on nyt uutta kuva grafiikkaa peleissäni.

Minun täytyy sanoa, että, kun katson noita vanhoja kuvasnappeja, niin, ne on aika punaisia reunoilta ja muutenkin, minulla on mahdollisesti jokin puna viher sokeus kevyesti ollut, olen syönyt nyt paljon proteiinia ja porkkana/kaali raastetta ja keskityn väreihin enemmän, kun katselen värejä, lisänä säädin monitorin rgb arvot 50 50 50 muotoon ja myös contrasti ja brightess on nyt monitorissa default arvoissaansa.

Mutta, minulla oli liian punaista tuo grafiikka varmaankin, en ihan tiedä mitenkä eri tavalla minun monitori ja näytönohjain säädöt on teidän muitten vastaaviin, mutta, olen nyt säätänyt kaikkea hieman tarkemmin, kun on kokemusta asiaan kertynä.

Tässä on uusin kuvasnap, uudet grafiikat peleissäni -

Uusi snap - https://www.bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_148.webp

Ja tässä on linkki sivustooni jossa voi testata ja pelata lautapelejäni.

Linkki sivuun - https://www.lautapelisivusto.com


Olen pahoillani jos grafiikkani on ollut liian punaista tai keltaista.

--

Mutta, jee jee uusi lautapeli vuosi on käynnistymässä, minä yritän tänä vuonna ylittää kaikki grafiikat ja uusilla peleilläni ylittää kaikki vanhat pelit.

Jäädään seuraamaan projektiani.

:) :) :)

--

HannuTapio [16.01.2022 09:45:09]

#

Facebook,

Hei, laitoin facebook tilin itselleni, minä en ihan tiedä mitä tehdä nyt sitten tämän jälkeen.

Hannun FB - https://www.facebook.com/profile.php?id­=100077243561838

--

Osaako joku neuvoa mitenkä saan 100 000 kaveria FB tililleni, lukemaan ja katsomaan tekstejä ja kuvia ja videoitani.

Aion tästä minun lautapeliharrasteestani kertoa ihmisille FB tilin kautta.

:) :) :)

--

Lebe80 [18.01.2022 10:49:26]

#

HannuTapio kirjoitti:

Osaako joku neuvoa mitenkä saan 100 000 kaveria FB tililleni, lukemaan ja katsomaan tekstejä ja kuvia ja videoitani.

Tekemällä laadukasta sisältöä, joka kiinnostaa 100.000 ihmistä.

Grez [18.01.2022 10:58:16]

#

Facebookissa ei myöskään voi olla enempää kuin 5000 ystävää.

Facebook fanisivustolla voi sitten olla enemmän faneja.

Lebe80 [18.01.2022 12:01:22]

#

HannuTapio kirjoitti:

(16.01.2022 09:45:09): Facebook, Hei, laitoin facebook...

Grez kirjoitti:

Facebookissa ei myöskään voi olla enempää kuin 5000 ystävää.

Facebook fanisivustolla voi sitten olla enemmän faneja.

Joo, siis omaa fb-profiilia ei tälle sivulle kannata tehdä, vaan tehdä oma _facebook-sivu_ sinun (Hannun) omalla facebook-tilillä, jossa Hannun henk.koht. tili on sivun ylläpitäjänä.


Facebookissa käyttäjätilit ovat ihan henkilöitä, ja sivut on esim. yrityksiä, yhteisöjä yms. asioita.

HannuTapio [19.01.2022 10:00:01]

#

Hei,

Minä laitan tälläisen facebookkiin - https://www.facebook.com/groups/330683838956156

Siellä on minun tekemäni ryhmä, voiko siinä olla tuo 100 000 tai vähemmän käyttäjää, tulkaa tuohon ryhmään seuraamaan, mitä minä rakentelen sivustoilleni.

Minä alan tuolla facebookissa puhumaan, nyt sitten enemmän, minun grafiikat on nyt ihan ok tasolla ja kaikki tuntuu toimivan, vaikka on minulla muutama bugi tällä hetkellä, mutta, minulla on asiakasohjelman ja palvelinohjelman päivitys käynnissä, jotenka ne bugit sitten korjaantuvat niitten myötä.

Minulla tuli myös päivitettyä tuo html etusivu, siinä on ihan hyvät pehmeät grafiikat nyt - https://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

Timmmo [20.01.2022 01:31:02]

#

HannuTapio kirjoitti:

Hei,

Minä laitan tälläisen facebookkiin - https://www.facebook.com/groups/330683838956156

Miksi? Ei nämä sun kotikutoiset viritykset ketään kiinnosta. Usko jo!

:) :) :)

HannuTapio [20.01.2022 11:18:43]

#

Mielipidettä,

Kiitosta palautteesta, mutta, minä olen suomen hienoin netti lautapelisivusto kokoelma kahdelle pelaajalle, tällä hetkellä.

Toivon että suomen 5 500 000 ihmisestä, löytyy 20 000 pelaajaa minulle.

Nyt on isot hetket käsillä kun menin facebookkiin, minulla on ollut kolmen päivän sisään jotain 50 kävijää, jos sama meno jatkuu, niin, se on 500 kävijää kuukaudessa ja 6000 kävijää vuosi, se on paljon.

Toivon että pelaaminen käynnistyy viimeistäänsä, kun, päivitän ohjelmistoni.

:) :) :)

--

Lebe80 [20.01.2022 12:40:51]

#

HannuTapio kirjoitti:

(20.01.2022 11:18:43): Mieli­pi­dettä, Kiitosta...

Lasket nyt väärin. Se, että saat 50 kävijää kolmessa päivässä, voi tarkoittaa ,että sinulla on 50 kävijää kuukauden päästä.

HannuTapio [20.01.2022 13:08:32]

#

Korjausta,

Kyllä tämä meno on hurjaa nyt, on miltein puolen tunnin välein joku, tämä on 48 kävijää päivässä, eikä kolmessa päivässä 50 kävijää.

Tämä on kuukaudessa sitten 48 * 30 = 1440 kävijää ja vuosi 12 * 1440 = 17280 kävijää.

Hurjaa menoa on yksi kävijä puolessa tunnissa. :) :) :) ..

:) :) :)

--

_Pete_ [22.01.2022 14:43:41]

#

HannuTapio kirjoitti:

(20.01.2022 13:08:32): Korjausta, Kyllä tämä meno on...

Ihan mielenkiinnosta, moniko noista kävijöistä oikeasti pelaa lauta pelejä ?

HannuTapio [29.01.2022 09:49:29]

#

Hei,

Minulla on palvelinohjelman uudelleen kirjoitusta, minä mietin seuraavaa koodia, joka palauttaa eri kirjautumis threadiin vapaan pelaaja slotin kun kirjautuu.

public static final Object llock_returnplayerslot = new Object();

..

synchronized (llock_returnplayerslot)
{
    for (int aa = 0 ; aa < g.g_clients_max_at_once ; ++aa)
    {
        return vapaa pelaaja slot..
..

Minulla on myös seuraava tarve, minulla on 10 000 pelaajaa maksimi, ja näille sitten voi eri threadit lähettää tcp paketteja, minä mietin, että, laitan array objectin -

public static final Object [] llock_sendtcp = new Object[10000];

..

synchronized (llock_sendtcp[pelaaja_slotti])
{
    lähetä tcp data asiakkaalle pelaaja_slotti..

Voiko tuollainen array of objects olla käytössä synchronized kanssa, sen tarkoitus on estää eri threadeja lähettämästä samaan aikaan tcp virtaa asiakkaalle palvelimesta.

Onko tuo oikein, en ihan tunne tätä sync puolta tarkoin.


Kiitos,

:) :) :)

--

HannuTapio [06.02.2022 17:13:07]

#

Uudet grafiikat,

Hei, minulla oli tuo puna- viher- häiriö grafiikassa, minä olen nyt lisännyt tämän ketjun ensimmäiseen viestiin, niin, uudet videot ja kuvat.

Ketjun ekassa viestissä on uudet grafiikat, videolla ja kuvalla.

Anteeksi, että, olen pitänyt puna- viher- häiriöisiä kuvia aina ajoittain, nyt pitäisi olla hyvät kuvat, mutta, en tietenkään tiedä, mitenkä kuvat ja videot näkyvät muitten koneissa ja näytönohjaimissa ja näyttöpäätteissä, näissä kun kaikilla taitaa olla oma mieltymyksensä mukaista säätöä.

:) :) :)

--

HannuTapio [20.02.2022 01:50:43]

#

Hei,

Minä otan vielä yhden www osoitteen, tulevia lautapelejäni, varten, minulla tämä vuosi menee vielä isoin osin asiakas- ja palvelinohjelmien kanssa, mutta, ensi vuonna olisi tarkoitus olla eka kokonainen vuosi lautapelien, bonuspelien ja laattapelien kanssa.

Minulla oli jo kerran tämä yksi blogi kirjoitus carcassonne I ja II lautapeleistäni, se linkki on tässä.

Linkki blogiin - https://lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu­=nuoruusvuosienisotlaudat


Minä kuitenkin rakennan omat versiot näistä jo markkinoilta löytyvistä lautapeleistä, tässä on linkkiä tulevaan www.lautapelihelsinki.fi osoitteen blogiin.

Linkki blogiin - https://www.lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu=lautapelihelsinki_maakuntapelit

Minä mahdollisesti mietin, tehdä ihan pahvi versiot näistä muisti ja laatta peleistäni kauppaan asti.


Täällä voi pelata, vaikkapa shakkia - https://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

_Pete_ [20.02.2022 06:39:58]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä mahdollisesti mietin, tehdä ihan pahvi versiot näistä muisti ja laatta peleistäni kauppaan asti.


--

Hienoa! Mitkä tulee olemaan kauppojen muisti ja laatta pelien fps ja laitteisto vaatimukset? Entä muut lain opilliset pykälät, uskaltaako niitä ostaa tai jopa pelata ilman että tulee laillisia seuraamuksia ??

muuskanuikku [23.02.2022 06:28:47]

#

Fyysisten pelien tuottaminen on paljon vaativampaa ja vaarallistakin. Silloin täytyy osata ottaa huomioon mm. pienten lasten tukehtumisvaara. Pahvista valmistetut tuotteet ovat myös hyvin syttymisherkkiä ja voivat olla osallisena tulipalon aiheuttamisessa.

Pieni lapsi voi myös huuhtoa palat pöntöstä alas ja tukkia viemärit, mikä on omiaan aiheuttamaan ylivuotoja ja vesivahinkoja. Enää ei riitä murehtia kärähtäneestä näytönohjaimesta vaan voit jopa olla syyllinen koko talon palamiseen!

Lebe80 [23.02.2022 09:01:08]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä mahdollisesti mietin, tehdä ihan pahvi versiot näistä muisti ja laatta peleistäni kauppaan asti.

Mitä miettimistä siinä on? Netti näytti pikaisen googletuksen perusteella olevan täynnä erilaisten omien pelikorttien tulostukseen sopivia palveluita täynnä. Sieltä vaan testierä tilaukseen ja testiryhmälle jakoon.

HannuTapio [03.03.2022 12:18:33]

#

Facebook,

Hei, minä yritän säädellä facebookkia, en ihan täysin osaa vielä käyttää sen toimintaa, mutta, säätelen sitten sen mukaan mitä kykenen osaamaan ja hallitsemaan.

Tässä linkkiä uuteen facebook ryhmääni - https://www.facebook.com/groups/helsingindigilautapelaajat

Siellä voi jutella digi lautapelaamisesta, mitä helsingissä ja suomessa onkaan, aion itse olla näkyvästi ryhmässä.

:) :) :)

--

Lebe80 [03.03.2022 14:43:03]

#

ok.

Laitatko sinne kaikki ilmoitukset päivityksistä vai lisäätkö ne tänne jatkossakin?

HannuTapio [03.03.2022 15:00:49]

#

Putka jatkoja,

Olen Metabolixin kanssa, jutellut, mitenkä olen täällä putkassa, mutta, jos saan seuraajia, niin, varmaankin jatkoissa, enemmänkin facebookin ja lautapelialan foorumeitten kanssa. :).

Minulla on bonuspelejä myös tulossa, niin, "hiekkaset" ja "ritari jari", nämä tulevat varmaankin tänne putkaan, kun ovat ihan tietokone pelejä vain.

:) :) :)

--

HannuTapio [13.03.2022 18:59:04]

#

Päivityksiä,

Hei, minulla palvelin ja lautapeliohjelman päivitykset etenevät, minulla on siirtymässä päivitykset, nyt ensi viikolla vaiheeseen, jossa lisään ensimmäiset pelit uuteen lautapeliohjelma v6.00+ versioon.

Minä seuraavia päivityksiä teen -

Kirjautuminen ja rekisteröinti sivustolle.
Peli videot, voi tallentaa ja katsoa peli videoitaansa.
Edellinen siirto takaisin.
Näytön y flippaus, näyttö kääntyy ylösalaisin, tämä on hyvä tabletin kanssa, jos pelaa nenätysten lautaa.
Erillaisia svg graafisia kuvia täytteeksi, ainakin runsaasti, en ihan alkuun vielä osaa niitä kovin monimutkaisina piirtää, mutta, kehityn sitten ajan kanssa.
Menuja ja valikkoja järkevämmäksi ja lisää.
Peleihin lisää lautoja, is1917 lautaan tulee 5 - 9 eri lauta maisemaa josta valita peliin.
Ja kaikkea muuta pientä mitä en vielä osaa kirjata ..

Mutta, päivitykset etenevät, nyt on parin viikon sisään ekat pelit IS1917 ja MS2312 pelattavissa, Lautapeliohjelma v6.00+ kanssa sitten.

:) :) :)

--

HannuTapio [20.03.2022 12:39:06]

#

Korona,

Hei, sain korona tartunnan kun ostin prismasta omenaa, olin punnitsemassa omenaa, kun tulvahti kuumeinen ilma ympärilleni.

Pahin on toivottavasti jo takanapäin, minun oireisiini kuului, kuume, puheäänen puuroutuminen ja voimakas madaltuminen, voimakkaat yskäkohtaukset, ja vielä oli voimakas nuha ja kevyt huimauskin.

Tänään sunnuntaina on jo vähän parempi olla, tiistaina sain tartunnan ja perjantai ilta ja lauantai aamu olivat pahimmat.

Olen karanteenissa pari viikkoa, touhut jatkuvat sitten kun olen ihan terveenä.

:) :) :)

--

HannuTapio [25.03.2022 15:31:33]

#

Korona väistyy,

Joo, ekat melko normaalit päivät tässä, hysteerinen yskiminen ja nuhailu, alkavat olla kokonaansa normalisoituna ja poissa.

Mutta, joo, joo, tässä tämä LautapeliOhjelma v6.00+, niin, on nyt otettu työnalle, palvelinohjelma v3.00+ kanssa.

Näillä kahdella ohjelmalla on sitten tarkoitusta palvella tulevat vuodet, suomen lautapelimaailman huipulla, suomen ykkösenä, eli hienoin sivusto kokoelma.

Minä tahdon vielä silti sanoa, että, en ole paras, mutta, olen suomen suurin ja hienoin tällä hetkellä, on minua parempia graafikkoja ja on minua parempia koodaajia ja myös minua parempia pelisuunnittelijoita, mutta, minä olen ykkösenä suomessa tänään.

Minulla alkaa vaihe jossa näitä pelejä sitten näillä kahdella ohjelmalla on tarkoitus esittää 1 - 4 kuukauden välein aina uusi, pyrin yli 3 lautaa ja bonus peliä sitten viimeinkin esittämään vuosittain, tällä hetkellä kulkee koodin kirjaaminen ja miettiminen ja myös grafiikan piirto.

Minulla on tässä vielä kaksi uutta bonuspeliä jotka tulevat linjalle, jos ne vaan osaan ohjelmoida oikein, niillä, on vähän haastava netti koodaus.

Tässä kuvasnappia -

RitariJari kuvasnap - https://bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_165.png

Hiekkaset kuvasnap - https://bittipankki001.com/kuvat/tempsnap_166.png

Nämä molemmat kuvasnapit ovat vain suuntaa antavia, eivätkä ne ole mitenkään lopullisia kuvasnappeja, mutta, tuon kaltaista luolalentelyä ja roolipeliä aion rakentaa suomen nettiin jatkoissa.

Minulla seuraavasti sitten siis kytkeytyy nämä jo julkaistut 36 lautapeliäni, näihin uusiin lautapeliohjelmaan ja palvelinohjelmaan, mutta, siintä sitten sen jälkeen alkaa tämä uusien pelien kirjo.

Toivottavasti hyvä vire jatkuu, on monenmoista vaikeata kohtaa, ollut minulla koodauksessa ja grafiikan käytössä, kuluneina vuosina.

:) :) :)

--

carabia [31.03.2022 17:36:55]

#

olet suomen ykkönen ja hienoin eli hienoin sivusto kokoelma.

olisiko ritaari jarille tai hiekaasille jotakin dokumentaatiota johon voisi laittaa että hiiri klik tästä jotta lauta peli pelaaja tietää mistä pitää hiiri klik?

HannuTapio [31.03.2022 18:26:19]

#

Hei,

Dokumentit tulevat mukaan LautapeliOhjelma v6.00+ mukana, minä olen tällä hetkellä kytkemässä uutta versiota palvelinohjelmastani ja myös tästä lautapeliohjelmasta jossa pelaaminen tapahtuu.

Menee paria viikkoa kauemmin, kun siirrän 36 lautapeliä, uusine muuttujine ja palvelinohjelma käskyine, tähän uuteen versioon, mutta, sitten kirjaan ohjeet.

:) :) :)

Laitoin muuten uuden videon "heidän kunniansa päivät, 2ms" lautapelistäni, juuri facebookkiini.

Tässä on linkki videoon - https://www.bittipankki002.com/videot/Video_HKP_08.mp4

:) :) :)

--

pevm [01.04.2022 09:19:24]

#

Kokeilin pelata muutama vuosi sitten noita pelejä tuolla sivustolla, mutta käyttöliittymä ja suomenkieli oli niin surkeaa että en onnistunut saamaan pelejä käyntiin. Ajattelin nyt taas kokeilla, koska onhan tuonne tullut mahtavia isoja ja mullistavia päivityksiä. Mutta - edelleenkin yhtä kökköä kaikki.

Kokeillaan.. eli lautapelimestari.com
"Pelaa lautapelejä",
Tuossa on shakki, kokeillaas sitä, naputan Shakki-ikonin päällä hiirtä. Hmm.. pitäisikö kursorin muuttua toiseksi jos kyseessä on linkki. Ei voi tietää.
Ei tapahdu kai mitään. Alempana on uusi teksti jossa lukee:
"Tästä hiiri klik", käynnistä ja pelaa sivuston lautapelejä netissä !!".
Noniin.. nyt päästiin asiaan.
"Tästä klik pelaa kirjatulla nimellä ei evästettä"
20 erilaista shakkia.. no kokeillaan: Marsalkka shakkipeli kliketi klik kuva. "Aloita uusi!".. ei tapahdu mitään.
Ahaa.. mun pitää valita tuolta "Aktivoi 1 päätteen peli !" (Tuolta valikosta jossa on kontrasti ja värin säädöt).
Vihdoin peli päällä.
Teen siirron ja jään odottelemaan että työkaveri käy tekemässä oman siirtonsa. Ruudulle tulee ilmoitus: "LautapeliOhjelma 3D ja virheen ilmoitusta !!".
"Ota uusi linja palvelimeen :)"

Mitä helvettiä?!

Hannu! Olet saanut kymmeniä vinkkejä ja ohjeita ja ehdotuksia kuinka voisit parantaa sivustoa, mutta mitään ei ole tapahtunut. Uskon että sinulla on taitoa tehdä tuosta parempi sivusto, mutta tällä hetkellä se on edelleen valitettavasti yksi kauheimmista. Kokeilen taas parin vuoden päästä uudestaan.

-

Chrome uusin versio käytössä.
Virheilmoitus:
LautapeliOhjelma 3D ja virheen ilmoitusta !!
LPOv5.00+ on kadottanut yhteyden palvelimeen, ota uusi linja palvelimeen. :)
Sivuston pitää olla yhteydessä palvelimeen, kerran 60 sekunnissa vähintäänsä.

HannuTapio [01.04.2022 14:04:59]

#

Hei,

Minulla ei ole kuin yksi bugi koko sivustollani, se on kun shakki pelissä tekee matin juuri nyt korotetulla upseerilla.

Minulla ei ole yhtään muuta bugia sivustollani.

Minulla ei ole yhtään muuta bugia sivustollani.

En tiedä mistä nuo katkot johtuvat mitä ihmiset valittavat, minun ystävilläni ja sukulaisillani toimii ihan kaikki.

Minulla ei ole yhtään muuta bugia sivustollani.

Koeta uudestaan ?

Muista että en tue firefoxia, firefox antaa virheilmoituksen.

Minulla vaihtuu pian LautapeliOhjelma ja PalvelinOhjelma, jotenka jos bugeja on niin ne jää sitten vanhaan versioon.

Minulla ei ole yhtään muuta bugia sivustollani, ystävilläni ja sukulaisillani toimii kaikki, ja myös minulla itselläni, olemme testanneet pelata pelejäni.

Minä koetin testata kaksinpeliä shakki 12x8 hallitsija kuninkaasta, se toimi ihan oikein, latasi kaksin pelin ja pelasi ihan oikein.

Kaikki toimii, en tiedä miksi joillakin katkoaa, tämä on kiusallista minulle, mutta, minulla siis vaihtuu sekä PO että LPO nyt ihan pian, jotenka virheet sitten jäävät historiaan, jos niitä silti on, mutta, ei ole minulla itselläni, ja minä päivittäin kehitän erillaisia peli tilanteita ohjelmiini.

Todella kiusallista, jos minä myöhemmin löydän jonkin virheen, niin, minä sitten ilmoitan sen teille täällä putkassa.

Ohjelmani on laadukkaampi, mitä vain kuvain piirtäminen ruudulle, ja kuvien siirtelyt, on jo laatu ohjelma ja laadukkuus paranee tämän uuden version mukana sekä palvelimessa, että pelaajien ohjelmassa.

:) :) :)

Lisäys.
Minä koetin myös Ilmojein sankari 1917 - ilmataistelu kaksinpeliä, ja sekin toimi ihan yhtä hyvin ja oikein mitä shakki pelinikin kun testasin.

Minä varmuudeksi pyydän anteeksi, koska ohjelmani antaa sinulla virheilmoituksen, mutta, jos koetat uudestaan, niin, koeta google tai edge selaimilla, ne ovat parhaiten tukevia css + javascript + html5 ohjelma koodiin.

Lisäys2.

Minulla on koodissani tarkistus, että, yhteys palvelimeen on ONLINE, tämä tarkistus antaa ajaa ohjelmaa 60 sekunttia, ilman konnekti pakettia palvelimeen, eli jos paketti ei kulje linjalla, niin, se näkyy vasta 60 sekunnin kuluttua, jotta, ei jokainen pienempi linja häiriö sitten katko linjaa.

Lisäys3.

Minä lisänä myönnän että palvelussani on ollut linja katkoja ihan html ja tcp tasolla molemmilla, minulla alkoi linja ongelmat, eli, jotain 1 minuuttia tai 3 minuuttia, niin, html sivu ei lataa tai sitten ei saa yhteyttä vastaavaan aikaan niin, websockettiin, ja lisänä on pimeänä myös ssh, eli en pääse edes terminaalin kautta palvelimeen, koko palvelin on täysin pimeänä, enkä saa siihen mitään konnektia, nämä katkot kestävät harvakseltaansa esiintyen aina jotain 1 - 3 minuuttia.

Minulla on tälläisiä katkoja harvakseltaansa, ja ne alkoivat kun siirryin contabo palveluun, kun olin OVHCloud palvelussa, niin, minulla ei ollut mitään palvelu katkoja, on mahdollista että olet käyttänyt sivustoani, tälläisen katkon aikana.

--

_Pete_ [02.04.2022 01:21:54]

#

HannuTapio kirjoitti:

...
....


Minulla ei ole yhtään muuta bugia sivustollani.

Minulla ei ole yhtään muuta bugia sivustollani.

...
....


Todella kiusallista, jos minä myöhemmin löydän jonkin virheen, niin, minä sitten ilmoitan sen teille täällä putkassa.

Miten on mahdollista löytää myöhemmin jokin virhe kun jo kahteen kertaan on todistettua että virheitä ei ole ?


:) :) :)

HannuTapio [02.04.2022 09:13:47]

#

Varmuus,

100% virheetön on ilkeä kirjata, minä koen että olen oikeassa, kun on vain tuo yksi virhe shakissa, minä päivittäin rakentelen eri tilanteita laudalla, lähinnä HKP ja IS lautapeleissäni, ja kaikki toimii.

En osaa sanoa miksi joillakin sitten ei toimi oikein.

100% virheetön on ilkeä puhua ohjelmoinnissa, mutta, minä vaihdan palvelinohjelman ja lautapeliohjelman uusiin versioihin, niin, ainakin mahdolliset vanhat virheet sitten karsiutuvat.

Mutta, minä ihan oikeasti ymmärrän ohjelma kulun ohjelmissani, niissä en ole havainnut virheitä.

:) :) :)

--

HannuTapio [02.04.2022 21:04:12]

#

pevm kirjoitti:

Chrome uusin versio käytössä.
Virheilmoitus:
LautapeliOhjelma 3D ja virheen ilmoitusta !!
LPOv5.00+ on kadottanut yhteyden palvelimeen, ota uusi linja palvelimeen. :)
Sivuston pitää olla yhteydessä palvelimeen, kerran 60 sekunnissa vähintäänsä.

Hei,

Tuo virheilmoitus tulee tällöin, kun ylläpito paketti ei siirry palvelimen ja lautapeliohjelman välillä, tai sitten tällöin, kun konnekti yllättäen katkeaa tuntemattomasta syystä, minulla on portti 443 varattuna tietoliikenne tcp kulkuun.

Katso että portti 443 on avoinna minun palvelimeeni.

Tämä osoite on avoinna - "wss://www.lautapelimestari.com/_WS_:443".

Vai kirjataanko se palomuuriin näin - "https://www.lautapelimestari.com/_WS_:443".

Vai kirjataanko se palomuuriin näin - "5.189.149.14/_WS_:443"

Vai kirjataanko se palomuuriin näin - "5.189.149.14:443"

Siinä osoitteessa tuo minun websocket kulkee.

Osaako joku neuvoa, kuinka tuo tulee kirjata palomuuriin.

Osaako joku neuvoa, minulla ei kulje ylläpito paketti ( tämä on 5 sekunnin välein ) hänen konnektissa minun palvelimeeni, osaako joku neuvoa, miksi minulla ja ystävilläni toimii silti ja sama ohjelma.

:) :) :)

Tämä on varmaankin palomuuri ongelma, tai sitten sinulla ei websocket jotenkin ole tuettuna selaimessa, ( joka siis oli uusin, en tiedä onko jotain kytkentää jossain käyttöjärjestelmässä tai selaimessa ).

Lisäys.
Minä saan aika paljon negatiivista huomiota täällä putkassa, kun ei pidetä, taikka ei toimi, olisi mukavaa jos jotkut joskus kirjaisivat myös sellaisia käyttökokemuksia, jossa on ollut mukavaa pelata vaikkapa Hannun Ilmojein sankarit taikka Tammi 10x8 lautapelejä, tai sitten jotain muuta lautaani, olisi kiva lukea myös mukavaa aina välistä.

--

mpni [02.04.2022 22:30:15]

#

Sivut eivät toimi ollenkaan hieman vanhahkolla Chromium-selaimella (Version 90.0.4430.72 (Official Build)). Uudella Chromella näyttäisivät toimivan (Version 100.0.4896.60 (Official Build)).

HannuTapio [02.04.2022 22:34:38]

#

Ei toimi vanhalla,

Minulla on virusturva säädettynä pudottamaan kaikki vanhemmat firefox ja google selaimet https latauksista.

Sivuston virus ja mato turva vain toimi oikein.

Firefox/91 ja Google/91 ovat vanhimmat mitkä lataavat sivuston tällä hetkellä, muuttelen uusien selain päivitysten mukana sitten tuota vanhinta minkä sallin.

:) :) :)

--

Lebe80 [03.04.2022 21:54:13]

#

HannuTapio kirjoitti:

(02.04.2022 22:34:38): Ei toimi vanhalla, Minulla on...

mut... Miksi?!

_Pete_ [04.04.2022 08:35:10]

#

HannuTapio kirjoitti:

En osaa sanoa miksi joillakin sitten ei toimi oikein.

--

Jos tätä ongelmaa nyt lähdetään avaamaan niin mitä kutsutaan tilannetta jossa joku ei toimi oikein? Kyseinen tilanne alkaa kirjaimella v ja loppuu e ...

pevm [04.04.2022 13:44:09]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä saan aika paljon negatiivista huomiota täällä putkassa, kun ei pidetä, taikka ei toimi, olisi mukavaa jos jotkut joskus kirjaisivat myös sellaisia käyttökokemuksia, jossa on ollut mukavaa pelata vaikkapa Hannun Ilmojein sankarit taikka Tammi 10x8 lautapelejä, tai sitten jotain muuta lautaani, olisi kiva lukea myös mukavaa aina välistä.

Testasin nyt pyynnöstä Ilmajoen sankarit peliä. En tiedä oliko minussa vika vai mistä kiikasti mutta koneet lentelevät ihan miten sattuu. Hermo meni aika nopeasti. Yritin lukea tuota ohjetekstiä, mutta en tullut yhtään viisaammaksi.
Kivan näköinen tuo zoomaus kartan päällä.

HannuTapio [04.04.2022 13:50:46]

#

Ohje IS1917,

Valittu kone jota ohjataan, valitaan liikuttamalla hiiri kursori koneen päälle.

Valitulle koneelle annetaan suunta, kun hiiri klikataan ruudulla, kone lähteen liikkumaan punaisen tai vihreän suunta viivan suuntaan 2.5 sekunnin kuluttua.

Kun koneet ovat toistensa tulitus linjalla, ne automaattisesti avaavat tulen ja tekevät vahinkoa, vahinko palkki on koneen alla, kun vahinko palkki katoaa kokonaansa, niin, kone räjähtää pois ruudulta.

Uusia koneita voi kutsua vihreä ja punainen pelaaja ala reunan radio ikoneista, kerralla täytyy olla 2 - 5 konetta ruudulla, jos koneita on enää 2 tai alle, niin, tämä pelaaja sitten antautuu, pelissä on 10 konetta molemmilla alussa.

Jos molemmilla pelaajilla on alle 3 konetta, katsellaan pisteistä voittaja.

Jos molemmilla pelaajilla on yli 2 konetta, peli ajan päätyttyä, katsellaan pisteistä voittaja.

Peliä voi pelata yhden päätteen pelinä tai sitten kaverin tietokonetta vastaan.

Minä lisään ohjeet peleihini, nyt uuden LautapeliOhjelma v6.00+ mukana.

Siinä tulee muutakin päivitystä.

Täällä voi pelata - https://www.hannunsankarit.com

:) :) :)

Koneet lentävät tarkasti valitun suunnan mukaan, 64 bittinen float on suunta ja x ja y ja z. :)

--

carabia [05.04.2022 18:27:42]

#

hannu oletko varma ettet ole vahingossa kirjannut coodiisi virheitä?
koska voi olla että siellä on virhe coodeja (buugeja) joita et ole huomammut, ehkä ymmärryksesi ei riitä kattamaan kaikkia virheitä (buugeja)?

HannuTapio [05.04.2022 19:57:48]

#

Bugeja,

Kyllä voi, olla bugeja, en ole täydellinen enkä ole paras taikka kehittynyt koodaaja, täydellinen koodi 100% toimiva on kova kirjata, ei minulla sellaista ole joka päivä, joka viikko ja joka kuukausi mitä ylläpidän.

Minä itse vain pelaan näitä pelejä ja kehittelen niitä lähes päivittäin, niin, kaikki toimii itselläni ja toimii myös sukulaisillakin.

Minulla on itselläni ongelmana, linjan katkeaminen palvelimeen, aika ajoin, en tiedä mistä tämä johtuu, mutta, mitään varsinaisia koodi virheitä ei minun console tulosta, minulla on try {} catch {} koodissani.

:) :) :)

--

HannuTapio [13.04.2022 20:08:09]

#

Ikärajat,

Hei, minä nostan lautapelisivustojeni ikärajan aina 13 vuoteen asti.

On sitten varmasti opiskeltuna eri sota aiheet koulussa kuvineensa ja videoineensa, niin, ei tarvitse järkyttyä historiaamme.

Tuo aikaisempi 10 vuotta ikärajana, oli vähän liian vähän, on parempi myös varttuneempien pelata, kun ei ihan pienempiä lapsia ole linjalla.

:) :) :)

--

mpni [13.04.2022 20:40:51]

#

Viisaasti ajateltu Hannu! Nyt sotateemat ovat rankkoja asioita lapsille. Miten muuten ajattelit toteuttaa kyseisen ikärajauksen? Kysytäänkö käyttäjältä suoraan ikää vai pitääkö olla ihan pankkivarmenne tunnistautumiseen (en tosin tiedä saako edes tuota kautta oikeaa ikätietoa selville)?

Mobiilivarmenne lienee paras vaihtoehto:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/03/06/digitreenit-mobiilivarmenne-on-nappara-vaihtoehto-pankkitunnuksille-mutta-yhta

carabia [13.04.2022 21:25:24]

#

cannattaa coodit olla mopiili varmenteen takana juukelis puukelis.
ja ehkä vielä mopiili varmenteen lisäksi epämopiili varmenne elikkäs voi sitten lähettää passi_kuvat, sähkö laskun ja hetun, sotun ja potun. lisä varmanteita voi harkita jälkeenpäin, mutta näillä ehkä pääsee alkuun.

qeijo [14.04.2022 17:34:32]

#

Hahha

mpni [14.04.2022 21:59:10]

#

HannuTapio kirjoitti:

(13.04.2022 20:08:09): Ikärajat, Hei, minä nostan...

Mitäpä jos Hannu kokeilisit välillä ihan jotain muuta. Ymmärtääkseni tämä lautapelihässäkkä on pyörinyt ympärilläsi viimeiset kymmenen vuotta. Sinulla on selvästikkin ATK-taitoja, koska olet saanut sivut pystyyn. Shakkia on vähän kurja pelata yksin. Olisiko seuraava kehitysaskel vaikkapa tekoälyn tuottaminen shakkipelillesi, jotta sitä voisi oikeasti joskus pelatakin? Pelikavereita on toisinaan hieman vaikea löytää..

HannuTapio [14.04.2022 22:00:34]

#

Tekoälyä,

Minulla on kiinnostusta luoda tekoälyä seuraaviin -

Nämä minun tulevat sotalautapelit, ja sitten luolalentely, erillaisia vihollisaluksia ja missileitä, ja roolipeli, elävä maailma jossa voi seikkailla.

Mutta, shakki tekoäly kattava ja toimiva taitaville shakin pelaajille, on liian iso ja haastava urakka ja työ.

Minä mietin tällä hetkellä, että, ensimmäinen kaupallinen pelini olisi tuo luolalentely, siinä on aika haastava tcp liikenne, en ihan tiedä osaanko sitä, mutta, aion yrittää, pelaaminen paremmilla aseilla, olisi jotain 1€ ja 2 kk ja kaksi tai kolme tai neljä kuukautta kerralla voi ostaa, siinä voisi olla tekoäly piirteitä, ohjuksilla, ja erillaisilla aseilla, ja mahdollisesti tietokoneen ohjaamilla vihollisaluksilla.

:) :) :)

--

mpni [14.04.2022 22:12:31]

#

HannuTapio kirjoitti:

(14.04.2022 22:00:34): Tekoälyä, Minulla on...

Noita pohdintojasi on juurikin tympeä lukea. Voisiko olla vaikka niin että ilmoittelisit foorumilla asioista, joita olet oikeasti saanut aikaiseksi. Viestien määrä vähenisi merkittävästi.

HannuTapio [14.04.2022 22:26:42]

#

Ok,

Sopii hyvin, olen jo paljolti poistunut ohjelmointiputkasta, minä nykyään kirjaan, lautapelimaailmassa, lautapeliseuran ja boardgamegeek foorumin alueilla, ja lisänä eri facebook ryhmissä, missä voi jutella lautapeleistä.

Putka on ohjelmoinnista ylläpitävä ja minä olen lautapelimaailmaa, ei siinä mitään.

Minä olen enemmänkin täällä nykyään - https://www.lautapeliseura.fi/foorumi

Siinä on mukava lautapeliaihe foorumi, jos jotakuta lautapelit kiinnostavat. :).

:) :) :)

--

qeijo [15.04.2022 07:17:02]

#

Hahha

HannuTapio [16.04.2022 10:27:05]

#

Hannun korona,

Joo, nyt on sitten korona parantuna, minulla meni 4 viikkoa, kun tilanne normalisoitui, eka viikko oli pahinta.

Minä tiistaina 15.3 prisman omena puntarissa, sain koronan, muistan mitenkä menin kuumeiseen ilmaan hengittämään.

Torstaina sitten alkoi flunssa, ja se oli pahimmillaansa perjantai ilta ja lauantai aamu, sunnuntaista lähtein sitten hiljalleensa poistuna.

Mutta, oli voimakas vielä seuraavan viikon loppuun asti.

Oireita oli -

Kevyt kuume.
Hirmu yskä joka lukittui päälle.
Hirmu nuha.
Verinen yskä lima.
Puuroutunut puhe.
Madaltunut puhe.
Yskimisestä kipeytynyt nielu ja pää.
Keuhko ja hengitystie rakkuloita.

Mutta, siinä se sitten oli, neljä viikkoa kaikenkaikkiaansa, tällä hetkellä ei enää huomaa käytännössä mitään, kevyt karheus nielussa vielä jäljellä pitkä aikais oireena.

:) :) :)

--

jalski [16.04.2022 11:47:36]

#

HannuTapio kirjoitti:

Minä tiistaina 15.3 prisman omena puntarissa, sain koronan, muistan mitenkä menin kuumeiseen ilmaan hengittämään.

Ihanko oikeasti, tuon koronan nyt olet voinut saada ihan mistä vaan ja koska tahansa.

Itsellä ei koronassa juuri muita oireita ollut kuin, että happi kulki normaalia paljon heikommin, väsytti ja lihaksia särki. Nuo lihassäryt ovat vielä jääneet pitkä aikaiseksi oireeksi, mutta nekin aikanaan kyllä siitä helpottavat (olen toisella kierroksella jo).

Lebe80 [17.04.2022 14:31:08]

#

Joo, jätetään korona-analysoinnit ammattilaisille Hanski.

qeijo [17.04.2022 15:41:47]

#

"Kotiprojektina" hehe

HannuTapio [20.04.2022 18:57:01]

#

Kehittyy,

Hei, minulla tämä LautapeliOhjelma v5.00+ siirtyy end of life tilaan, ja sitä ei enää kehitetä.

Kehitys työ on jatkossa LautapeliOhjelma v6.00+ ja PalvelinOhjelma v3.00+ kanssa.

Täällä voi vielä käydä testaamassa v5.00+ versiota, se pian poistetaan linjalta.

Täällä voi testaa - https://www.lautapelisivusto.com

:) :) :)

--

Lebe80 [21.04.2022 08:45:35]

#

Tiedän tekeväni virheen jo kysymällä tätä, mutta miksi sulla on eri versiota tästä?

Eikö sun kannattaisi tehdä vaan javascript-pohjainen selainsovellus, jota voit päivittää vapaasti ja pelaajille tarjoillaan aina uusin versio ilman, että heidän pitää tietää mistään versionumeroista=

Grez [21.04.2022 09:50:56]

#

Eihän käyttäjien nytkään tarvitse tietää mitään versionumeroista - Hannu vaan haluaa niistä kertoa.

Lebe80 [21.04.2022 14:49:15]

#

Myönnän, en ole jaksanut kovinkaan hyvin syventyä tähän koko projektiin. Olen luullut, että käyttäjät joutuvat aina lataamaan erillisen clientin, jotta voivat pelata pelejä.

Grez [21.04.2022 14:50:49]

#

Siis ei tuolla koskaan mitään erillistä clienttiä ole ollut, vaan nettisivu jonka sisällä pelit toimii. Aluksi toimi javalla applettina, nyt javascriptillä.

HannuTapio [24.04.2022 10:31:46]

#

Poistuminen,

Hei, minä poistun ohjelmointiputkasta projektini kanssa, en löydä täältä ystäviä joita toivon.

Minä jatkoissa, sitten olen enää tavallinen käyttäjä joka kysyy neuvoa ohjelmoinnissa.

Kiitos ohjelmointiputkalle vuosista, ja kaikista kävijöistä mitä minä olen saanut kun olen esittänyt projektiani ja etsinyt testaajia peleilleni.


Minut löytää jatkossa tästä linkistä - https://www.lautapelimestari.com

Kiitos, on minun aika ymmärtää että olen lautapelimaailmaa ja tämä on ohjelmointi aihe sivusto.

:) :) :)

--

carabia [26.04.2022 18:11:43]

#

Ystävät,

Joo, ystäviä kannattaa hakea ystäväputka.netistä sieltä löytää paremmin ystäviä ja nimen omaan sellaisia ytsäviä joita toivoo.

Testaajia löytää testaajaputkasta ja lauta peli maailman löytää lautapelimaailmaputkasta.netistä.

:( :( :(

qeijo [26.04.2022 20:13:04]

#

Tämän ketjun voi varmaan nyt sulkea?

HannuTapio [17.05.2022 12:41:47]

#

Sulkua,

Antaa olla auki vaan, minä hieman editoin tuota ensimmäistä viestiä ajoittain, jos joku sitten myöhemmin silti seuraa sivustoani, tämän teidän sivustonne kautta.

Aion laittaa, nämä minun hiekkaset luolalentelyn ja ritarijari roolipelin, sitten kun ne tulee työn alle ja alkaa valmistua, niin, tänne putkaan, nämä laudat taas herättävät näköjään hieman liian suuria tunteita, kun minulla on ollut paljon vajauksia grafiikassa ja menuissa.

Jatkan kehittelyjä sitten sivustoillani, ja maailman lautapelimaailmassa.

Tuosta tämän viesti ketjun ensimmäisestä viestistä voi seurata minun sivuni kehittelyjä.

Kiitos, kaikille jotka ovat käyneet sivustoillani, ja kiitos putkalle kun on mahdollistanut minulle paljon kävijöitä.

Kiitos,

:) :) :)

--

HannuTapio [13.06.2022 04:02:42]

#

Uusi banner,

Hei, tässä on minun uusi banner, jota ylläpidän lautapelimestari.com sivustoillani.

Minä myös päivitin tuon ensimmäisen tämän ketjun viestin, siellä on nyt linkkejä minun blogiini.

Tässä banner - https://www.bittipankki001.com/kuvat/Banner_v600.webp

Aion ihan tosissani, olen jo 51 vuotinen, nyt on aika testata kyvyt, nyt ryhtyä tähän lautapelaamiseen, minulla on jo, niin, monta kokemusta ja opittua asiaa, että, uskon, että, voisin vaikka saada aikaan jotakin hienoa, niin, lautapelien, kuin bonuspelienikin kanssa.

Tervetuloa.

--

:) :) :)

--

HannuTapio [14.06.2022 07:23:36]

#

Carcassonne,

Tässä on Carcassonne lautapelin syntytarina -

Tässä linkki - https://lautapelimestari.com/Etusivu.html?sivu­=nuoruusvuosienisotlaudat

:) :) :)

Minä 70 ja 80 luvun vaihteessa osin rakensin Carcassonne I ja II lautapelit, ne on tuossa linkissä, vuonna 1988, kun olin aloittaa tämän nykyisen kaltaisen lautapelaamisen, niin, Amigalla tai MSX2 tietokoneella, niin, rakensin vielä lisänä Carcassonne III ja IV ja V versiot, tämä versio III on ulkoisesti aika samankaltainen mitä tämä nykyinen kaupassa oleva, ja versio IV oli sitten osin versiota I ja II ja III ja versiossa IV oli tarkoitus olla osakkeet jotenkin mukana ja sitten versio V oli jollain toisella planeetalla, avaruusasema Carcassonne.

:) :) :)

--

--

Metabolix [14.06.2022 10:53:39]

#

Eikö Hannun pitänyt vetäytyä nyt omalle sivustolle? Nämä viimeiset viestit ovat taas sellaista blogisisältöä lautapeleistä, että minusta asia ei kuulu mitenkään tälle sivustolle vaan Hannun omaan blogiin.

HannuTapio [14.06.2022 11:35:45]

#

Ok,

Sinä vain kielsit minua laittamasta muualle putkan alueelle näitä viestejäni laudoistani.

Nämä kaksi olisi kuulunut tuonne yleinen keskustelu alueelle, mutta, itse olet kieltänyt laittamasta muualle, kuin tähän ketjuun.

Vetäytyä, minä en tiedä mitä tehdä putkan kanssa, olette ainoa ohjelmointi sivusto, mitä on suomessa, en tiedä.


:) :) :)

--

Metabolix [14.06.2022 12:07:46]

#

Meillä oli jo vuosia sitten puhe, että ilmoittaisit vain uusien, toimivien pelien julkaisusta ja vastaavista. Ei mistään uusista bannereista tai nappuloiden kuvista tai Carcassonne-pelin syntytarinasta. Kai nyt itsekin ymmärrät, että nämä eivät ole mitään ohjelmointiasioita, eli irrallisena viestinä ilmoitus sivuston kuvan vaihtamisesta tai jonkin lautapelin tarina tai ilmoitus uudesta blogipostauksesta omilla sivuilla ei todellakaan kuulu ohjelmointisivustolle.

Olet jo tavoittanut kaikki mahdolliset käyttäjät, joita voit täällä tavoittaa. Jatkuva viestintä projektin pienistä muutoksista ja omista ajatuksista on paras pitää projektin omilla sivuilla. Keskitytään tällä sivustolla ohjelmointiin.

HannuTapio [14.06.2022 13:49:01]

#

Ok,

--

HannuTapio [01.09.2022 03:21:49]

#

Uutta,

Hei, minulla on nämä minun blogi kirjoitukset, niin, siirtynä uuteen ulottuvuuteen.

Minulla on nyt näitä RSS Syötteitä.

Tässä on minun lautapelejä blogini RSS Syöte -

RSS Syöte - https://www.lautapelimestari.com/lautapelimestari.xml

--

Jos teillä ei ole käytössä, tuollaista RSS syötteen lukijaa, niin, tässä on vielä minun jo vanha www osoite yhä käytössä -

Blogi linkki - https://www.lautapelimestari.com

--

Uutena minulla on lisänä vielä tälläinen Facebook tilini jonne toivon lisää seuraajia -

Facebook, Helsinki digi lautapelaajat -

Facebook linkki - https://www.facebook.com/groups/helsingindigilautapelaajat

--

Minua on moitittu kun kirjaan tänne putkaan kaikkea sälää, tässä on nyt tuo RSS syöte, niin, sitä kautta voi aina lukea, näitä minun uusia Blogi kirjoituksiani, niin, minun ei enää tarvitse laittaa tänne putkaan, taikka muuallekkaan häiritseviä linkkejä.

Kiitosta vaan taas putkailusta,

:) :) :)

--

Metabolix [01.09.2022 08:37:38]

#

Mahtavaa, sovitaanko, että tämä on nyt viimeinen päivitys Ohjelmointiputkaan tästä asiasta ja jatkossa halukkaat löytävät uutisesi blogin, RSS-syötteen ja Facebookin kautta.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on lukittu, joten siihen ei voi vastata.

Tietoa sivustosta