Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Miksi tulostuksessa A = 65?

Pintu2019 [20.03.2019 16:43:05]

#

#include "stdafx.h"
#include <iostream>
#include <stdio.h>

void main()
{
	char c = 'A';
	printf("%d\n", c);
}

Miks tämä tulostaa 65?

Grez [20.03.2019 16:58:53]

#

Koska pyydät (%d) tulostamaan numeroarvon ja sinulla on muuttujassa c merkki A, jonka numeroarvo on 65.

Jos pyytäisit tulostamaan merkkiarvon, eli laittaisit %d tilalle %c, niin se tulostaisi A

Metabolix [20.03.2019 19:31:02]

#

Otsikko iostream ei ole tarpeen, kun et käytä sitä. Toisaalta iostreamin avulla tulostuksessa ei olisi tullut tätä ongelmaa, ja silloin taas stdio.h olisi tarpeeton.

Koodissa main-metodin edessä kuuluu olla int eikä void.

Viestin kirjoittamisessa muista ehdottomasti käyttää koodien ympärillä kooditageja (ks. valikko viestilaatikon yläpuolella), jotta koodit näkyvät siististi.

Uusista (erillisistä) kysymyksistä tee uusi keskustelu, älä jatka samaan.

Koodi123 [20.03.2019 20:03:27]

#

Pintu2019: Sinun on hyvä tietää, että ne numeroarvot ovat ASCII-arvoja,
joista voit lukea lisää osoitteesta: www.mit.jyu.fi/opetus/Ciao/ciao135.htm

Grez [20.03.2019 21:28:04]

#

Mistä te oikein löydätte edes tuollaisia oppaita, joita ei ole päivitetty vuoden 2001 jälkeen?

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta