Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Mistä näen ohjelman tulostamat rivit?

Sivun loppuun

Pintu2019 [20.03.2019 13:19:59]

#

Hei ihmiset,

Miten mä saan Visual Studiosta ulos kaikki rivit, jotka ohjelma tulostaa?

Tämmönen ohjelma kyseessä:

#include "stdafx.h"
#include <stdio.h>

void main ()
{
      int i = 1;

      while (++i <= 5)
          printf("Hello World %d\n, i++");
}

Tiedän, varmasti ihan perus juttu mutta olen vasta alkeissa..

Kiitos jos joku viitsii vastata.

Metabolix [20.03.2019 13:49:31]

#

Käynnistä ohjelma, niin ohjelma tulostaa rivit.

Millä tavalla ne pitäisi saada ”Visual Studiosta ulos”?

Pintu2019 [20.03.2019 14:01:15]

#

Eli saisin siis tulostettua kaikki rivit, mitä ohjelma tulostaa.

Käytetäänkö tässä siis Debuggaamista, ja aukeaako siihen ikkuna, joista rivit näkyvät. Eli miten ohjelma käynnistetään? :D

Jep, tiedän, nää kysymykset on naurettavia....

peran [20.03.2019 14:10:15]

#

Aja ohjelma päätteellä/terminaalilla/superShellillä.

Metabolix [20.03.2019 14:18:57]

#

Miten näet nettiselaimella nettisivun? Käynnistät selaimen ja käytät sitä. Et tarvitse debuggaamista.

Miten näet tekstipohjaisen ohjelman tulostamat rivit? Käynnistät ohjelman ja katsot. Et tarvitse debuggaamista.

Visual Studion valikossa on painike ohjelman kääntämiseen (Build) ja käynnistämiseen (Run). Voit myös etsiä ohjelman levyltä ja käynnistää tiedostoselaimesta yleensä tuplaklikkaamalla. Näin käynnistettynä ohjelma myös sulkeutuu lopuksi itsestään, ja tämä ikuinen kysymys ohjelman ”välähtämisestä” on käsitelty oppaassa.

Katso vaikka YouTube-video Visual Studion käytöstä, jos on jotenkin vaikeaa.

P.S. Jos ongelmana on se, että näkemäsi rivit eivät vastaa sitä, mitä luulet ohjelman tekevän, kannattaa korjata koodissa olevat virheet. Esimerkiksi nyt et tulosta tuossa yhtäkään oikeaa lukua, koska myös i++ on lainausmerkkien sisällä.

Pintu2019 [20.03.2019 14:24:40]

#

Okei, juu ei täsmännyt siihen mitä sen ajattelin tulostavan. Mutta kiitos vastauksista. Ehkä ensi kerralla osaan kysyä jotain järkevämpää.

AtskaFin [20.03.2019 15:21:42]

#

Visual studiossa ohjelma lähtee käyntii ctrl + F5

Jos käynnistät siinä ylhäällä olevasta "play" napista, niin ohjelma ajaa koodin ja sammuu. Jos laitat ohjelman vaikka lopuksi odottamaan käyttäjältä syötettä niin se ohjelma ei "välähdä".

Grez [20.03.2019 15:43:17]

#

Niin ctrl+f5 on "start without debugging", jolloin se ei pysähdy mahdollisten breaklinejen tai poikkeusten tapauksessa kehitysympäristössä, mutta vastaavasti konsoli-ikkuna jää lopuksi auki.

Pelkällä f5:llä "Start debugging" ohjelma käynnistyy debug-tilassa. Halutessaan voi laittaa breaklinen main-funktion loppuun, jolloin ohjelma pysähtyy lopuksi siihen eikä ikkuna heti sulkeudu.

Pintu2019 [20.03.2019 15:57:46]

#

Jees. Kiitoksia kaikille.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta