Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Miksi PHP:ssä voi kirjoittaa sekä for( että for (?

Jaska [12.03.2019 22:11:10]

#

Luin sivua https://www.tutorialspoint.com/php/php_loop_types.htm . Näköjään PHP:ssä on nykyään silmukka for (...) ja funktio for(...) . Miksi kielen kehittäjät päätyvät niin samantapaiseen funktion nimeen for() kuin mitä silmukka for () näyttää. Vai olenko ymmärtänyt oikein, että jos kielessä on kirjaimia ja heti perään (, niin kyseessä on funktiokutsu?

Metabolix [13.03.2019 00:48:17]

#

Olet ymmärtänyt väärin. For on silmukka, ja välilyönti siinä (kuten useimmissa muissakin kohdissa kieltä) on valinnainen. Välilyönnit ovat tyyliseikka, ellei ole tarpeen erotella niillä sanoja (esim. on pakko kirjoittaa function foo eikä functionfoo).

Jotkut koodaavat näin:

for($x=1;$x!=5;$x++){echo a(),b(),"\n";}

Jotkut näin:

for ($x = 1; $x != 5; $x++) {
  echo a(), b(), "\n";
}

Näinkin voisi kirjoittaa:

for ( $x = 1 ; $x != 5 ; $x ++ )
  {
  echo a ( ) , b ( ) , "\n" ;
  }

Merkitys on täysin sama. Yleinen käsitys on, että kohtuullinen välien käyttö selventää koodia mutta liiallinen epäselventää. Useimmissa projekteissa suositaan jotain keskimmäisen esimerkin tapaista.

Koodi123 [17.03.2019 09:49:38]

#

Jaska kirjoitti:

Luin sivua https://www.tutorialspoint.com/php/php_loop_types.htm . Näköjään PHP:ssä on nykyään silmukka for (...) ja funktio for(...) . Miksi kielen kehittäjät päätyvät niin samantapaiseen funktion nimeen for() kuin mitä silmukka for () näyttää. Vai olenko ymmärtänyt oikein, että jos kielessä on kirjaimia ja heti perään (, niin kyseessä on funktiokutsu?

Monissa ohjelmointikielissä välilyöntejä ja rivinvaihtoja voi lisätä melkein mihin tahansa ilman, että se vaikuttaa ohjelman toimintaan. Esimerkki C++:lla:

#include <iostream>

int
main
(void) {        std::cout << "Hello World!"
<< std::endl;


                                return       0;
}

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta