Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Basic.exe selainkäyttöiseksi

mercier [26.01.2019 13:42:24]

#

Eräässä pienyrityksessä on muutamia (aikoja sitten) basicilla tehtyjä apuohjelmia (exe). Nyt olisi kiinnostus tehdä ne intranetiin /internetiin selaimella käytettäviksi työasemakohtaisten ratkaisujen sijaan.
Toimintoja on siis tietojen syöttö ja tuloksen katsominen. Osa tiedoista on kertakäyttöisiä (työhön liittyvien arvojen laskenta) ja osa kertyy tiedostoon (eräänlainen toteutumahistoria).
Mikä olisi kätevin tapa mahdollistaa käyttö selaimella, jos uudelleen koodaamista ei pidetä järkevänä? Mitä tulisi huomioida ettei selainliittymä mahdollistaisi jotain ihan muuta.
"Jos jokin toimii, älä koske siihen.".

Metabolix [26.01.2019 17:26:40]

#

Millä Basicilla? Niitä on kymmeniä. Mille järjestelmälle? DOSiin, Windowsiin, muuhun? Mitä ongelmaa oikeastaan on tarkoitus ratkaista?

Onko ohjelman asentaminen ja käynnistäminen liian vaikeaa? Silloin kannattaisi vain ohjelmoida skripti, joka lataa ja asentaa ja käynnistää ohjelman automaattisesti. Eli nykyiseen "työasemakohtaiseen ratkaisuun" nähden muuttuisi vain se, mistä ohjelma käynnistetään.

Onko tarkoitus luoda jokin uusi ominaisuus (esimerkiksi tulosten jakaminen verkossa)? Silloin ohjelman ajaminen palvelimella ja käyttäminen etäyhteydellä (VNC) voisi auttaa. On olemassa myös selaimessa toimivia VNC:n kaltaisia ratkaisuja. Salasanasuojaus ja varmuuskopiointi ovat tärkeitä. Monet virtuaalikoneet tukevat helposti etäyhteyksiä, ja tällöin myös olisi helppo palauttaa koko virtuaalikone varmuuskopiosta, jos jotain menee solmuun.

On tietysti mahdollista myös käyttää virtuaalikonetta selaimessa. Tällöin on helpointa luoda kone, joka käynnistyy aina samasta tilanteesta eikä tallenna mitään pysyvää, jolloin käyttäjä ei voi sotkea mitään.

mercier [12.02.2019 18:09:54]

#

Tässä oli yritetty käynnistää exe-ohjelmia selaimella palvelimelta. Ohjelmat olivat loppujen lopuksi niin yksikertaisia, että php:lle muunto ei ole iso työ. Kesäduuneja jollekin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta