Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: IP-osoiteen paikantaminen

pistemies [13.01.2019 13:44:48]

#

Olen hiukan kummastellut erilaisia tulkintoja Ip-osoitteen sijainnin määrittämiessä.
Iplocation.net listaa ip:n tiedot useammasta eri lähteestä. Poikkeavan sijainnin näyttäisi välillä ilmoittavan varsinkin ip2location.com.
Se saattaa näyttää tuloskeksi esim. Ranska tai Alankomaat, muut ilmooittavat Ip-n sijainniksi Yhdysvallat. Se on maantieteellisesti aika suuri heitto. Onko tietoa, tekeekö jokin palvelin noin suuren virheen IP-osoitetteen sijainnin määrittämisessä vai onko kyse jostakin sellaisesta, että molemmat ovat omalla tavallaan oikein?

Grez [13.01.2019 21:29:58]

#

Ei ole mitään julkista rekisteriä, joka kertoisi missä maassa kutakin IP:tä oikeasti käytetään. Eli tuollaiset IP "sijainti"-tietokannat voivat kertoa joko

a) sen tiedon, minkä maalainen yritys sen IP-lohkon johon osoite kuuluu on varattu tai jos yritys on ilmoittanut jonkun muun maan ko. lohkolle.

tai

b) oman arvauksensa jostain epävirallisista lähteistä keränneistä tiedoista, joka saattaa osua paremmin tai sitten huonommin kuin vaihtoehto a.

Eli lyhyesti: Valistuneetkin arvaukset osoitteen sijainnista voivat vaihdella suuresti riippuen millä perusteilla arvaus tehdään.

pistemies [15.01.2019 17:06:51]

#

Grez kirjoitti:

(13.01.2019 21:29:58): Ei ole mitään julkista rekisteriä, joka...

Jostakin syystä kuitenkin esim. yleisessä käytössä oleva awstats ohjelma ilmoittelee, miten paljon mistäkin maasta on ollut sivulla kävijöitä. Tämän määrityksen se tekee ilmeisesti kävijän IP-osoitteen perusteella.

Metabolix [15.01.2019 17:35:30]

#

Oliko tässä vielä jotain epäselvää? Juurihan Grez kuvasi tapoja, joilla IP-osoitteen perusteella arvaillaan maata. AWStats käyttää ihan samoja keinoja, yleensä ilmeisesti kaupallisen tahon tuottamaa GeoIP-tietokantaa, jossa on kuitenkin melkoisia puutteita.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta