Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Yritys ja Jälleenmyynti

kayttaja-3842 [02.11.2018 21:14:10]

#

Terve,

Onko ihmisillä omakohtaista kokemusta tai tietoa, että saako yritys ostaa tabletin, vaihtaa siihen käyttöjärjestelmän ja edelleen myydä tabletin?

Eli onko esim. laitevalmistajilla joitan rajoituksia? Esim. Samsungin Android tabletti, niin sitä ei saa myydä muuna kuin Android tablettina.

Kiitos.

Grez [02.11.2018 22:20:18]

#

Ei siinä pitäisi mitään ongelmaa olla, jos sinulla on lisenssi siihen käyttöjärjestelmään jonka aasennat tai jos se on vapaa. Kannattaa myydä omalla tuotenimellä, koska muuten periaatteessa valmistaja voi rutista että myyt niiden tavaramerkillä tuotetta joka ei ole niiden tuote. Tai sitten ainakin selkeästi sanot että "X valmistajan Y-malli, johon on jälkiasennettu käyttis Z, jota valmistaja ei tue." Ja kannattaa muistaa, että sinun yritys vastaa takuusta ja jos valmistaja ei suostu sinun yritykselle tarjoamaan takuuhuoltoja esim. käyttiksen vaihtoon vedoten, niin et voi itse vedota tietenkään kuluttajansuojaan, koska et ole kuluttaja.

walkout_ [03.11.2018 12:11:16]

#

Tällaiset kysymykset kannattaa esittää valmistajalle.

Offtopic: On tietty yrittäjän suojalakin olemassa joka suojelee siinä vaiheessa kun olet tekemässä heikompana osapuolena vahvan osapuolen kanssa epäreilua sopimusta. Mutta se ei tässä sopimuksessa auta, kun se ei koske esim. sitä jos ostat jotain yrityksen nimiin sillä oletuksena yrityksellä ei ole esim. 14-päivän palautusoikeutta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta