Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Muuttuja ei tulostu sivulle???

Sivun loppuun

koobee [02.10.2018 10:31:40]

#

Teksti näkyy URL-rivillä mutta muuttuja ei tulostu sivulle.

Mistä voisi hakea vikaa muualtakin kuin korvien välistä?

header("Location: https://domain.com/testi.php? tiedot=Merkkaa+kaikki+tiedot" );

// testi.php -sivu
$tiedot = htmlspecialchars($_GET['tiedot']);
?>
<span class="error">  <?php  echo "Haloo! $tiedot "; ?> </span>

Grez [02.10.2018 10:53:33]

#

ainakin tossa on välilyönti ? jälkeen.

Lebe80 [02.10.2018 12:36:09]

#

Seuraavan kerran testaa muuttujia vaikkapa seuraavanlaisella koodilla:

<?php
 echo '<pre>'.print_r($_GET, true).'</pre>';
?>

koobee [02.10.2018 14:35:54]

#

Kiitos.

Korjasin välilyönnin.

Tolla Leben koodilla muuttuja tulostuu.

Kokeilin vielä tälläkin mutta echo ei anna mitään. En vaan tajua.

<?php if ($tiedot == 'tosi') { echo "Haloo! Laita kaikki tiedot! "; } ?>

Lebe80 [02.10.2018 14:40:02]

#

uskon, että siellä jokin välilyönti edelleen on. Näet muuttujan nimen juuri tuolla kertomallani koodilla.

voit myös tulostaa $tiedot -muuttujan sisällön ruudulle, jotta näet miten se eroaa 'tosi' -merkkijonosta.

The Alchemist [02.10.2018 17:55:24]

#

Lebe80 kirjoitti:

Seuraavan kerran testaa muuttujia vaikkapa seuraavanlaisella koodilla:

<?php
 echo '<pre>'.print_r($_GET, true).'</pre>';
?>

Ei kyllä tuollaista purkkaa vaan asennetaan xdebug-plugari php:hen ja käytetään var_dump-kutsua.

koobee [03.10.2018 11:08:20]

#

Oli jotenkin epätodellinen olo kun koodi on oikein mutta se ei toimi.
Vika oli jossain ylimääräisessä välilyönnissä, jotka siivosin pois.
Kiitos vastauksista!

Grez [03.10.2018 12:12:59]

#

koobee kirjoitti:

Oli jotenkin epätodellinen olo kun koodi on oikein mutta se ei toimi.
Vika oli jossain ylimääräisessä välilyönnissä, jotka siivosin pois.

Eihän se koodi silloin ole oikein, jos siellä on ylimääräisiä välilyöntejä.

Hyvä kuitenkin että sait korjattua.

Kannattaa opetella käyttämään debug-työkaluja niin välttää epätodelliset fiilikset.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta