Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Puhelimeen akun vaihdettuani se kuluu todella nopeasti

Sivun loppuun

E1ss [26.08.2018 08:04:00]

#

Rikoin kesällä puhelimeni näytön kun pudotin sen maahan. En halunnut käyttää rikkinäistä näyttöä koska siitä irtosi lasia välilllä. Ostin siis uuden näytön kiinasta ja vaihdoin sen puhelimeeni. Vaihdossa tuli sellainen ongelma että akku ei lähtenyt irti joten vääntelin sitä kunnes se rupesi savuamaan ja meni rikki. Sitten tilasin uuden akun taas kiinasta ja asensin sen puhelimeeni.

Kaikki vaikutti sujuneen hyvin mutta kun rupesin käyttämään akkua se tuntui kuluvan todella nopeasti. Huomasin että yön aikana oli laskenut 50% vaikka en ollut tehnyt mitään. Tiesin ettei kyseessä ollut taustalla pyörivät sovellukset koska vanhalla akulla oli muutamia prosentteja yön aikana lähtenyt.

Sitten kokeilin yöllä sammuttaa puhelimen ja aamulla huomasin että akku oli taas pudonnut melkein 50% vaikka se ei ollut edes päällä. Osaatteko sanoa näin sähköpostilla mikä ongelma voisi olla kyseessä? Se pitää mainita että käytössä akku ei kulu normaalia nopeammin eli prosentti ehkä 10 minuutissa joka voi olla suunnilleen sama kuin yön aikana laskemisteho.

Itsellä on muutama selitys mutta en kyllä ole yhtään varma mikä se voisi olla. Eli yksi syy olisi että akku oli vain jotenkin viallinen kun tilasin sen kiinasta. En kuitenkaan tiedä onko se mahdollista koska akku ei kuumene mitenkään niin minne se virta purkautuisi. Toinen syy on että asensin sen jotenkin huonosti siten ettei johdot pääse koskemaan toisiinsa täysin virheettömästi. En kuitenkaan tiedä onko mahdollista. Kolmas syy on että kun en asennus vaiheessa vaivautunut mitään hanskoja pitämään niin olen rasvaa vähän sormistani siirtänyt johonkin kohtaan ja nyt se rasva resistoi sähkön kulkua kuluttaen normaalia enemmän akkua ihan perustoimintoihinkin. Tämä on mielestäni todennäköisin syy mutta haluaisin kuulla teidän mielipiteenne ennen kuin rupean purkamaan puhelinta tai tuon korjaukseen. Onko tämä rasva mahdollista poistaa jotenkin esim. jollain aineella ihan kotona jos tuntuu että pystyisi?

Grez [26.08.2018 09:53:18]

#

Mielestäni kaikki listaamasi syyt ovat teoriassa mahdollisia, mutta pitäisin todennäköisimpänä, että "kiinalaatua" se akku.

E1ss [26.08.2018 10:02:34]

#

Se oli kyllä Xiaomin alkuperäisessä (tai ainakin näköisessä) paketissa eli en tiedä olisiko vain voinut käydä huono tuuri ja tulla juuri viallinen akku. Joku sanoi että kennot olisivat huonot akussa mutta rupesin miettimään että eikö sen pitäisi silloin kulua nopeammin myös käytössä. Koska nyt tuntuu että käytössä se kuluu suunnilleen yhtä nopeasti kuin silloin kun se ei ole käytössä. Ajattelin kyllä ostaa uuden akun ja kokeilla kun niitä saa kympillä.

Metabolix [26.08.2018 11:18:15]

#

Voi olla, tai sitten ei. Entä jos puhelimessasi on muualla pieni oikosulku (putoamisen tai ehkä näytön vaihdon jäljiltä)? Voit myös testata, tyhjeneekö akku, vaikka pitäisit sitä yöllä irti puhelimesta. Miten nopeasti tuo ylin 50 % kuluu laitteen ollessa käynnissä? Jatkuuko nopea purkautuminen myös 50 %:sta alaspäin nopeasti, vai onko kyse siitä, että laitteen näyttämä ylin 50 % akusta ei ole todellista kapasiteettia?

Kiinasta tilaaminen on aina riski. Kiinasta tulevassa tuotteessa pakkaus ei takaa mitään, väärennökset ovat arkipäivää, ja myös ”aidot” tuotteet voivat olla kiinalaatua. Parhaiten toimivat kappaleet on lähetetty länsimaisille markkinoille kalliimmalla myytäväksi, ja jäljellä olevista saa hyvällä tuurilla hyvän ja huonolla tuurilla huonon mutta useimmiten keskilaatuisen. Tämä pitää hyväksyä, jos haluaa tilata kiinalaisista halpiskaupoista.

Itse tilasin kerran Kiinasta akun vanhaan Nokian kännykkään, kun alkuperäinen akku alkoi tyhjetä liian nopeasti (1–2 päivässä). Uudessa akussa luvattiin erityisen hyvää kestoa ja suurta kapasiteettia, ja akkuun oli suurella printattu ”2350 mAh” (joka olisi ollutkin niin pieneen akkuun uskomaton määrä). Saapuneessa tuotteessa luki sitten erikseen ”printed capacity: 2350 mAh” ja ”actual capacity 950 mAh”, ja todellisuus oli enintään jälkimmäisen verran.

Muussakin tilaamassani tavarassa kokemus on samantapainen: Kaksi ledinauhaa toimii hyvin, mutta yhdestä ledinauhasta pimeni pian yksi 3 ledin pätkä. Yksinkertainen 12 V:n virtalähde toimii valojen kanssa hyvin. Säädettävä virtalähde taas särisee ja menee ihmeelliseen strobomoodiin 12 V:n tilassa ledivaloja ajaessaan mutta toimii hyvin 15 V:n virtalähteenä pienelle vahvistimelle. Vahvistimessa on kamala käynnistysrysähdys ja USB-tikun kytkeminen tuottaa voimakasta häiriöääntä, mutta analogisen audion laatu on mielestäni ihan hyvä. Pyörän lampun ledeistä osa on hajonnut pysyvästi pakkasella, mutta muuten lamppu on toiminut odotetusti.

E1ss [26.08.2018 11:39:52]

#

Akku siis tyhjenee samalla tavalla oli kuinka paljon tahansa akkua. Tuo akun irrotus oli hyvä idea ja älysin siitä sen että akussa oli 50% kun ensimmäisen kerran kytkin sen. Eli jos akku olisi viallinen luulisi että se olisi mennyt nollille kuukauden kestävässä kuljetuksessa. Eli yritän varmaan irrottaa akun ja jos se ei ole tyhjennyt yön aikana ei voi muuta kuin todeta että puhelimen korjaus on melkein mahdotonta ja pitää ostaa uusi. Mietin kuitenkin viellä että mitä jos johonkin liittimeen olisi mennyt käsistäni likaa ja se hidastaisi sähkön kulkua niin miten sitä kannattaisi putsata jos edes mahdollista?

Lisäys: Onko muuten mahdollista nähdä noilla sovelluksilla akun toimivuuden. Katsoin niitä mutta sanottiin että kunto hyvä.

Metabolix [26.08.2018 11:52:02]

#

E1ss kirjoitti:

Mietin kuitenkin viellä että mitä jos johonkin liittimeen olisi mennyt käsistäni likaa ja se hidastaisi sähkön kulkua niin miten sitä kannattaisi putsata jos edes mahdollista?

Rasva irtoaa väkevällä etanolilla tai isopropanolilla pyyhkimällä. Tähän sopii esimerkiksi Sinol-polttonesteellä kostutettu talouspaperi (tai pumpulipuikko, jos on ihan pieniä kohteita).

E1ss kirjoitti:

Onko muuten mahdollista nähdä noilla sovelluksilla akun toimivuuden. Katsoin niitä mutta sanottiin että kunto hyvä.

Riippuu varmaan laitteesta ja akusta, onko akussa jotain sisäistä diagnostiikkaa vai perustuuko ”akun kunto” pelkästään lokitietoihin laitteen aktiivisuudesta ja akun tyhjenemisnopeudesta. Asiaa voi arvioida siitäkin, onko akun ja laitteen välillä 2–3 kytkentää (vain virransyöttöön) vai useampia (myös mahdollisia datakytkentöjä).

E1ss [26.08.2018 13:06:09]

#

Latasin accubattery sovelluksen ja se antoi tälläistä tuetoa.
https://ibb.co/fPpLdU

Katsoin myös toiselta puhelimelta joka toimii ja siinä se ylin eli lataus oli pienempi eli kulutti enemmän. Alin eli voltage oli toisella puhelimella jotain 300 mikäli oikein muistan mutta kiinnitin vain siihen huomiota että se oli jotain kun itsellä ei ollut mitään ja kummatkaan ei ollut latauksessa. Mitä nämä luvut tarkoittaa ja onko niillä mitään merkitystä?

Lebe80 [27.08.2018 08:54:36]

#

Kuinka monta "kiertoa" akkusi on tehnyt, eli akkujen tehohan alkaa yleensä löytyä vasta 5-6 täyteenlatauksen jälkeen.

Monesti silti on, että vaikka akku on "virallisen" näköinen, saattaa se olla piraatti-/tarviketuote.

Eli varsinkin Kiinasta tilattaessa tuotteesta ei välttämättä aina tiedä mitä saa, jos et Xiaomin huollosta tuota tilannut.

E1ss [27.08.2018 15:18:39]

#

Tuo että akkua pitää ladata pari kertaa ennen kuin pääsee täyteen tehoon oli hyvä tieto ja epäilenkin että se on vähän parantunut. Ei kuitenkaan huomattavasti. Tilaan varmaan sitten uuden akun joko kiinasta ja toivon ettei toinen akku putkeen ole rikki ja ilmoittelen sitten mitä tapahtui jos se ei toimi edelleenkään. Kiitos kaikille avusta.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta