Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Miten tar.gz-paketti asennetaan Ubuntuun?

Tumpelo_m [20.07.2018 23:24:56]

#

Voisiko joku opastaa miten .tar.gz asennus paketti asennetaan ubuntu 16.04 en ole koskaan asentanut kyseistä juttua?

The Alchemist [20.07.2018 23:41:50]

#

Kyse on tavallisesta tar-paketista, jonka sisällöstä ei voi päätellä näillä tiedoilla yhtään mitään. Älä lataile sovelluksia omin päin vaan asenna ne paketinhallintaa käyttäen. Ubuntun tapauksessa löytänet melkein mille tahansa sovellukselle epäviralliset repot, jos kyseistä sovellusta ei löydy valmiiksi Ubuntun virallisista repoista.

L2-K2 [22.07.2018 03:36:32]

#

Lisäisin tuohon The Alchemist antamaan ohjeeseen vielä siis sen, että ”.tar.gz” on siis ihan vaan pakattu kokoelma tiedostoja. Kuten vaikka Windows-puolella tutumpi ”.zip”, ”.rar”, tai ...

Tuollaisen sisällä voi olla ihan mitä tahansa. Siis, ihan mitä tahansa, vaikka ”kaverin Wordillä kirjoittama päiväkirja pakattuna”, ”ohjelman lähdekoodi”, ”valokuvia vaikka ne eivät tuota pakkaamisesta pienenekkään”, tai sitten sen ”ohjelma käännettynä ja asennusvalmiina” tai ”virus” tai ”muu haittaohjelma”.

Joka tapauksessa, erittäin harvoin* pitäisi *nix-maailmassa asentaa paketinhallinnan ulkopuolisia asioita, etenkään jos ei tiedä miten se tehdään.

* Mutta tässä kohtaa olen hieman eri mieltä kuin The Alchemist, itselläni on yleensä tasan yksi (kaupallinen) sovellus, joka on ei-valitettavasti-missään paketinhallinassa, mutta silti haluan sen koneelleni. (Tämä siis tarkoittaa muun muassa sitä, että käyttöjärjestelmä ei voi huolehtia ohjelman päivityksien asentamisesta, koska se ei tiedä kyseisestä ohjelman asennuksesta mitään.) Mutta, pääsääntöisesti koskaan ei pitäisi joutua asentamaan mitään näin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta