Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Avast-virustorjunta

Mamma [07.06.2018 18:03:49]

#

Veljeni oli joskus monta vuotta sitten ladannut Avast-virustorjuntaohjelman ilmaisversion ja nyt hän sanoi, kun kysyin ylipäätänsä hänen koneensa virustorjunnadta, että hyvin pelittää? Ihmettelen nyt vain sitä, että onko todellakin olemassa virustorjuntaohjelmia, jotka ovat ilmaisia kokeiluverson jälkeenkin? Hänelle tulee päivitysehdotuksia johonkin premium luokkaan, mutta hän ei ole niitä noteerannut.
Kysyin sitten, että jos hän menee katsomaan tuota ohjelmaa koneeltaan, niin siellä kuulemma näkyy, että koneesi on suojattu. Minä en nyt oikein usko, että joku tarjoaa ilmaista virustorjuntaa hamaan tappiin? Olisin kiitollinen kommenteista!

groovyb [07.06.2018 18:10:09]

#

Avast on ilmainen, joskin löytyy myös maksullinen versio lisäominaisuuksin. lisenssi pitää uusia kerran vuodessa, joka on maksutonta.

Metabolix [07.06.2018 22:19:37]

#

Miksi ilmainen ohjelma kuulostaa mahdottomalta? Onhan myös ilmaisia käyttöjärjestelmiä ja selaimia ja paljon muuta. Osa perustuu vapaaehtoistyöhön, osassa myydään teknistä tukea tai rajoitetaan avoimuus kotikäyttöön tms.

Avast on ihan käypä ohjelma kotikäyttäjälle, mutta valistunut käyttäjä pärjää myös ilman virustorjuntaa.

Mamma [08.06.2018 06:27:47]

#

Kiitos paljon kommenteista!

The Alchemist [14.06.2018 14:50:54]

#

Avast myy tiedot käyttäjän tekemisistä mainostajille, joten hän maksaa toista kautta. Antivirusohjelmat ovat nykyajan suurimpia haittaohjelmia bugeineen, mainoksineen ja vakoilulaajennuksineen. Itse olen jo pitkään suositellut peruskäyttäjiäkin olemaan koskematta niihin ollenkaan. Windows itsessään on riittävän turvallinen. Niille käyttäjille, jotka ovat suoranaisia idiootteja ja klikkaavat kaikkea mikä vain pyytää sitä, ei liikene sympatiaa.

Lebe80 [15.06.2018 08:50:00]

#

Jos tuotteen käyttö on ilmaista, voi vain miettiä mistä ne rahat liiketoimintaan tulevat.

Joku joskus sanoi, että "Jos tuote on ilmainen, niin sinä olet tuote".

Jos virusturvaa pitäisi hankkia, hankkisin esim. suomalaiselta tietoturvatalolta ohjelmiston.

The Alchemist [21.06.2018 09:32:37]

#

Lebe80 kirjoitti:

Joku joskus sanoi, että "Jos tuote on ilmainen, niin sinä olet tuote".

Jos tuote on ilmainen... jos tuote on halpa... ellet erikseen maksa yksityisyydestäsi... Tolpat vain siirtyilevät ympäriinsä.

Nykyaikana kaikki firmat puristavat irti kaiken mahdollisen datan. Jos joku lupaa jotain muuta, niin hän valehtelee. Ja jos kerättyä dataa ei vielä myydäkään ulos, niin vähintään ne tiedot vuodetaan sitten vahingossa ja ilmaiseksi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta