Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Toimiiko gtx 1080 ti oikein kun ei tunnu kovin tehokkaalta

E1ss [20.05.2018 14:37:07]

#

Ostin gtx 1080 ti:n koneeseeni ja kun kokeilin aluksi prosessoria (i7 8700) niin ero ei ollut suuri. Voisiko joku kokeilla tätä koodia ja kommentoida kauanko suoritus kesti. Ohjelmia ei kannata olla taustalla auki.

import numpy as np
import time

# Pentium - 1.7s
# Intel i-7 8700 - 0.3s
# GTX 1080 Ti - 0.09s

num = 10
values = 0
for i in range(num):
    start_time = time.time()
    a = np.ones((5000,5000))
    b = a * a
    values += time.time() - start_time

print("--- %s seconds ---" % (values/num))

Jaska [20.05.2018 14:52:00]

#

Minun koneeni on Acer Aspire E1-572, johon vaihdoin juuri eilen kovalevyn. Tässä koneessa ajo kesti 0,16 sekuntia. Käyttiksenä on Linux Mint 18.3. Sammutin ajoa ennen Boincin ja odotin, että tuuletin ei pidä enää ääntä.

Grez [20.05.2018 16:39:43]

#

Voisko ongelma olla jos toi numpy ei osaa kunnolla hyödyntää. Ainakin pari vuotta sitten tehdyssä testissä cudamat suoriuitui 14 kertaa nopeammin.

E1ss [20.05.2018 17:38:23]

#

Eli latasin CUDA Toolkit version 9.0 ja CUDNN 7.0.5. Kannattaako vaihtaa johonkin muuhun? Harmittaa vähän että ostin 900€ näytönohjaimen ja sitten se toimii vain 3 kertaa nopeammin kuin prosessori.

Käyttöjärjestelmä on sitten ubuntu 18 vaikka tällä ei luulisi olevan hirveästi väliä. Ja voitko Grez (tai joku muu) laittaa esimerkin koodista joka samalla tavalla ottaa aikaa kuinka kauan kestää laskea matriiseja ilman numpyä. Tai onko jotain millä voisi testata tensorflow nopeuden koska se on ainoa minkä pitäisi toimia nopeasti.

Grez [20.05.2018 20:57:52]

#

E1ss kirjoitti:

Harmittaa vähän että ostin 900€ näytönohjaimen ja sitten se toimii vain 3 kertaa nopeammin kuin prosessori.

No täytyy muistaa että GPU ei ole CPU. Eli löytyy tehtäviä, joissa prosessori on jopa reilusti nopeampi kuin näytönohjain ja sitten taas tehtäviä, joissa näytönohjain on nopeampi kuin prosessori. Vähän kuin vertaisi vaikka Formula 1 autoa ja traktoria. Formula 1 liikkuu kyllä nopeammin radalla, mutta pellolla traktori kylvää siemenet peltoon nopeammin..

Eli olennaista on testata sellaisella jota oikeasti pitäisi tehdä... Josta päästäänkin seuraavaan:

E1ss kirjoitti:

Tai onko jotain millä voisi testata tensorflow nopeuden koska se on ainoa minkä pitäisi toimia nopeasti.

Ehdottaisin, että testaat Tensorflowlla. Eli ajat vaikka jonkun treinauksen prosessorilla ja katsot kauanko kestää ja sitten saman GPU:lla.

Netistä löytyi pikaisesti hakemalla testi, jossa GeForce1070 oli reilut 15 kertaa nopeampi kuin i7-7500U, eli siitä ehkä saisi pientä osviittaa.

Ja vastaavasti GT1080ti näytätisi olevan noin 2 kertaa nopeampi kuin GT1070

E1ss [21.05.2018 16:14:02]

#

Tismalleen kaksi kertaa nopeampi :D. Kiitos avusta Grez!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta