Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: RFC: Onko Raamattu koodattu DNA:han?

Sivun loppuun

wstryder [14.05.2018 17:30:46]

#

Olen jonkun aikaa pohtinut, että jos Jumala on luonut ihmisen, mikä olisikaan parempi tapa todistaa se, kuin jättää oma allekirjoitus ihmisen DNA:han. Jos minä olisin Jumala, olisin koodannut koko Raamatun tekstin DNA:han, joka kiistatta todistaisi, että Jumala on luonut ihmisen ja että Raamattu on Jumalan sanaa. Niinpä kirjoitin ruman perl skriptin, joka etsii Raamatun ensimmäistä viittä jaetta ihmisen DNA:sta.

Matemaatikot voisivat kertoa minulle, mikä on pisin pätkä joka löytyisi puhtaasti satunnaisesti? Tähän asti skannattuani ensimmäiset 250 miljoona emäsparia pisin pätkä Raamatusta on 45 merkkiä. Se ei vielä todistaa yhtään mitään, koska vertailuaineisto tuottaa lähes yhtä pitkiä pätkiä.

Jos joku haluaa kokeilla itse tai etsiä muita tekstejä DNA:sta, kirjoittamani skripti ja kuvaus algoritmista löytyy täältä:
http://kristitty.net/blog/finding-bible-verses-in-dna/

En ole ammatiltani koodaaja, vaan harrastelija, joten pahoittelen rumaa koodia.

Metabolix [14.05.2018 20:21:46]

#

On vaikea laskea todennäköisyyksiä DNA:lle, koska DNA ei ole satunnaista. Esimerkiksi emäksiä A ja T on ihmisellä noin 59,3 % (eli selvästi yli puolet), ja isommalla tasolla DNA:ssa on monenlaista toistojaksoa ja muuta biokemiallisesti merkityksellistä. Perinteinen koulukirjamalli, jossa DNA:ssa on muutamia proteiineja koodaavia geeneja ja niiden välissä täyttä roskaa, ei nykyään päde, vaan väliosista on paljastunut paljonkin toiminnallisuutta (katso esim. RNA-interferenssi).

Muutenkin satunnaisuuteen liittyen ei voi kysyä, mikä on maksimi, vaan pitää kysyä, mikä sen todennäköisyys on. Täysin satunnaisesta merkkijonosta voisi löytyä sattumalta vaikka kokonainen kirja, mutta tietenkin sen todennäköisyys on jo erittäin pieni.

Jos kuvaamasi kaltainen viesti löytyisi DNA:sta, tuskinpa sitä olisi jätetty epäselväksi, vaan kyllä ainakin satoja tai tuhansia merkkejä saisi löytyä. Toisaalta voi myös ajatella, että jos jotain todisteita olisi, niille olisi selvempiäkin viestikanavia kuin jokin kummallinen viritelmä DNA:ssa. Eiköhän uskonto ole ihan syystä uskonto.

feenix [15.05.2018 06:19:01]

#

Mikä niistä sadoista Raamatun versioista siellä pitäisi olla? Miksi vasta Raamattu, kun ihmiset ovat olleet olemassa hieman pitempään kuin tuo kirja? Ihan vain näin alkajaisiksi.

wstryder [15.05.2018 13:18:05]

#

Raamatusta ei ole satoja versioita. On vain yksi alkuteksti. Käännöksiä toki on tuhansia.

groovyb [16.05.2018 15:05:17]

#

Ei jumala sitä raamattua kirjoittanut vaan ihmiset. Toki omnipotenttina olisi etukäteen tiennyt mitä kirjoitetaankin.

The Alchemist [16.05.2018 22:28:36]

#

Ei sellaista yhtä alkutekstiä taida olla olemassakaan. Raamatun eri osat on koostettu eri aikoihin ja näistä teksteistä on myös paljon jätetty pois raamatun kaanonista. Sekin tiedetään, että osaa teksteistä on muutettu jälkikäteen. Käsityksen mukaan, jos raamatusta edes on "ensimmäistä vedosta" olemassa, niin kukaan ei tiedä, milloin sellainen on tehty. Tiedetään vain, että raamatun sisältö on valikoitunut vuosisatojen saatossa.

Kieliäkin on useita. Vain vanha testamentti on kirjoitettu enimmäkseen hepreaksi.

groovyb [16.05.2018 22:36:53]

#

käytännössä raamattu rakennettiin eri varhaiskristinuskon piispojen näkemyksistä, jotka nekin erosivat toisistaan aikalailla. Osa ei edes ollut pyhän kolminaisuuden kannalla vaan Jeesusta pidettiin ihan ihmisenä. koko nikean kokous pidettiin konstatinuksen johdolla koska piispat opettivat uskontoa niin eri tavoin.

The Alchemist [16.05.2018 22:40:53]

#

Ihmettelisin tosin, jos jumala olisi jaksanut nähdä vaivaa rakentaakseen dna:n raamatun tekstin mukaiseksi (jo ennaltakäsin), sillä raamattu on täynnä ristiriitoja, valheita ja vääriä väittämiä, ja sitä on jopa todistetusti muokattu jälkikäteen. Raamattu olisi vaikuttavampi teos, jos sen tarinat pitäisivät paikkansa sen sijaan, että viitteitä raamattuun piilotellaan dna:han tai paahtoleipiin.

Se olisi myös säästänyt israelilaiset – jumalan valitun kansan – loputtomalta sotimiselta, kun kaikki osapuolet voisivat vain todeta yhteen vetoon, että raamattu on todellakin totta. Ilmeisesti ei kiinnostanut.

HTML5 [16.05.2018 23:01:17]

#

The Alchemist kirjoitti:

Ihmettelisin tosin, jos jumala olisi jaksanut nähdä vaivaa – –

Enpä usko, että se olisi Jumalalla kiinni jaksamisesta.

Grez [17.05.2018 10:04:17]

#

Samalla voisi tietty hakea myös muiden uskontojen pyhiä kirjoja. Pitäisin niiden löytymistä DNA:sta yhtä todennäköisenä kuin Raamatun.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta