Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Toimiiko tämä näytönohjain Linuxilla?

Denkey123 [04.05.2018 20:34:36]

#

Olen ostamassa tätä näytönohjainta
https://www.komplett.fi/product/933020/tietokonetarvikkeet/pc-komponentit/naytonohjaimet/gainward-geforce-gtx-1080-ti-phoenix
Se on siis gtx 1080 ti. Tuotteen kuvauksessa lukee että toimisi vain windowsilla muuta onio mahdollista että he olisivat voineet unohtaa linuxin? Sama teksti luki valmistajalla eli linuxia ei oltu mainittu. Oman ymmärykseni mukaan kuitenkaan merkin ei pitäisi tähän vaikuttaa vaan se onko valmistaja nvidia.

Metabolix [04.05.2018 21:25:08]

#

Asia selviää helposti hakukoneella, jolla löytyy mm. Moronix-sivuston artikkeli kyseisen näytönohjaimen Linux-testeistä. Eli ilmeisesti toimii ainakin grafiikkakäytössä.

Valmistajan ei kannata mainostaa Linuxilla toimimista, koska silloin valmistajan pitäisi myös sitoutua tietynlaiseen laatuun ja ylläpitoon Linux-ajureissa. Asia ei kiinnosta useimpia käyttäjiä ja kiinnostuneet löytävät yleensä tiedon myös netistä.

walkout_ [05.05.2018 10:46:17]

#

Asian kanssa pitää olla tarkkana sillä yksi ATI Radeon, tms näytönohjain ei toiminut Linuxissa vaan teki jotain epämääristä vihreää pikselimössö näytölle.

The Alchemist [05.05.2018 17:03:10]

#

Kuulostaa taas vähän sellaiselta vuosikymmenen takaiselta urbaanilta legendalta tuo yllä mainittu. (ATI myytiin AMD:lle 12 vuotta sitten.) Ennen vanhaan varsinkin näytönohjainten kanssa piti olla riittävän uusi tai vanha ajuri, sopiva versio Xorgista ja sittenkin saattoi olla hetkellisiä bugeja jossain gl-kirjastossa tms, tai piti kytkeä työpöydältä opengl-kiihdytys pois päältä.

walkout_ [07.05.2018 18:50:46]

#

Niin mulla oli molemmat Red Hat Enterprise Linux ja Ubuntu asennettuna ja alkuun kaikki toimi ongelmitta mutta sitten alkoi ilmestyä niitä viheritä raitoja ja näytöstä ei saanut mitään selvää. Windowsin kanssa ei ollut mitään ongelmia ja myös MJ-Datassa testattiin koko näytönohjain Windowsissa niin ei ollut mitään ongelmia. Ei ne MJ-datassa koko konetta muuten olisi ostaneet. Ja myös Triosoft josa ks. näytönohjaimen olin alun perin ostanut niin siellä vaan sanottiin, että näytönohjain oli liian löysällä, koska sen kiinnitysruuvia ei ollut ruuvattu tarpeeksi tiukkaan. Mutta tuo Triosoftin neuvo ei auttanut mitään, koska samat vihreät raidat ilmestyi taas vähän ajan kuluttua näytölle.

Koneet historiassa se oli jo useampaan kertaan hajonnut kokonaan ja kaikki sen osat veihdettu koska kone nyt oli ostettu Triosoftista vuonna 2006 eli 12 vuotta sitten. Ekalla kerralla siitä virtalähde veti oikkariin ja suli kokonaan metallimöykyksi ja poltti koko huoneiston sulakkeet ja siitä varmaan meni muutakin koska se hajosi kokonaan muutaman kk kuluttua kun kokeilin Flassillä tehtyä syntetisaatoria joka tietyt säätimet tiettyyn asentoon laittamalla veti CPU-tehot koneesta kokonaan joten se taisi olla viimenen naula sen arkkuun ja sen jälkeen näytöstä ei näkynyt mitään ja vein sen huoltoon missä siihen jouduttiin vaihtamaan kaikki sen osat.

Metabolix [08.05.2018 19:34:30]

#

Kai oli valittuna VGA eikä EGA?

Linux ja moni muukin asia on muuttunut vuoden 2006 jälkeen. Turha vetää niin vanhoja juttuja tähän keskusteluun.

walkout_ [10.05.2018 16:36:57]

#

Niin mun kone oli huollettu muutama vuosi sitten ja siihen vaihdettu uusi Radeon-näytön ohjain. Silti ei Linuxissa toiminut grafiikat. Ei kai se kone hajoa vuonna 2006 jos se on ostettu vuonna 2006 vaan myöhemmin.

Ja toi VGA ja EGA on 90'-80' luvulta kun oli 086 ja 286 jne...

Loppuu tämä naljailu ja vittulu netissä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta