Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: php ja tekstin muotoilu

mercier [02.05.2018 11:08:17]

#

Tämä koodi antaa tekstin ja lukeman mittari1 hienosti punaisella. Mutta haluaisin myös suurentaa fonttia, mutta en saa kokoa muutettua. <h2> toimi, mutta silloin täytyy rivittää. Miten onnistuuisi fontin koon muutos keskellä riviä? Myös ideat ylipäätään paremmasta koodista ovat tervetulleita.

echo 'Käynnistä prosessi, kun mittari näyttää arvoa <strong><span font-size:35px; style="color: red;" />';
echo $mittari1;
echo "</span> </strong> psi. <br>";

Grez [02.05.2018 11:18:23]

#

varmaankin sinun pitäisi laittaa tuo font-size:35px; tuonne stylen sisälle...

//Ei näin:
//echo 'Käynnistä prosessi, kun mittari näyttää arvoa <strong><span font-size:35px; style="color: red;" />';
  echo 'Käynnistä prosessi, kun mittari näyttää arvoa <strong><span style="font-size: 35px; color: red;" />';

mercier [02.05.2018 13:04:54]

#

Kiitos! Joskus useampi silmä näkee enemmän kuin kaksi!

Lebe80 [02.05.2018 13:16:54]

#

Ja vinkkinä, vältä noita nk. inline-stylejä, ja ala käyttää ihan erillistä css-tiedostoa.

Tällöin jokaiseen kohtaan ei tarvitse erikseen määrittää tyylejä, vaan tyylit tulee ihan yleisesti:

style.css

.hilight{
   font-weight: bold;
   color: red;
   font-size: 35px;
}
echo 'Käynnistä prosessi, kun mittari näyttää arvoa <span class="hilight">';
echo $mittari1;
echo "</span> psi. <br>";

mercier [02.05.2018 14:35:24]

#

Kiitos vinkistä. Sivutoimisena koodaajana olen kyllä kuulluut css-tiedostoista.
Nyt kahdella rivilllä se selitettiin asia niin, että ymmärsin mistä on kyse! :-)

The Alchemist [03.05.2018 22:02:32]

#

Älä nyt yleensäkään tulosta echolla mitään virkettä pidempää. Nyrkkisääntönä pätee, että jos sulla on jotain php:llä koodattua toiminnallisuutta filussa, niin silloin on täysin väärin laittaa samaan filuun templaa (lue: tulostaa html:ää).

Jos jostain syystä kuitenkin joudut tekemään niin, niin sitten laita kaikki tulostus aivan filun loppuun.

<?php

some_code_here();
$data = get_my_data();

?>
<form>
  <input value="<?= $data->foo ?>"/>
  <input value="<?= $data->bar ?>"/>
</form>

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta