Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Deep learning tietokoneen osto

Denkey123 [01.05.2018 08:58:11]

#

Eli olen alkanut opiskella machine learningiä ja haluaisin ostaa koneen jolla voin harjoittaa neural networkejä. Jos et ymmärrä tästä mitään niin ei väliä koska tarvitsen apua vain koneen osien valintaan. Ja sitten viellä että tiedän Googlen, Amazonin ja muiden yritysten tarjoamista cloud computing vaihtoehdoista mutta olen kuitenkin päättänyt ostaa oman koneen. Eli kirjaan yhden osan kerralla ja laitan oman ehdotukseni ja toivon että joku katsoisi osani läpi ja ehdottaisi parempia jos tarvitsee. Budjetti on alle 2000€.

Minulla on yksi toive että haluan mahdollisuuden myöhemmin ostaa toisen näytönohjaimen joten ilmeisesti emolevyssä pitää olle pcie paikkoja tarpeeksi että kaikki toimii tehokkaasti.

Näytönohjain:
Tämä on tärkein osa deep learningiin joten ajattelin ostaa parhaan eli nvidia gtx 1080 ti. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/66216/jjkxt/Asus-GeForce-GTX-1080-Ti-ROG-STRIX-GTX1080TI-11G-GAMING-1126
Halaisin tästä kysyä sen verran että miten valmistaja vaikuttaa. Samaa gtx 1080 ti on myynnissä verkkokaupassa eri hinnoilla vaikka vaikuttaisi ihan samalta mutta vain eri valmistajan tekemältä? Ja onko founder edition hyvä vaihtoehto koska katsoin että saisin sen ainakin ulkomailta aika paljon halvemmalla. Pitääkö siihen tehdä oma jäöhdytys ja onko hankalaa?

Prosessori:
Minulla ei ole mitään tietoa millainen prosessori minun kannattaisi ostaa. Valitsin siis vain aika uuden
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/69794/jjqfk/Intel-Core-i5-8600K-3-6-GHz-LGA1151-suoritin
Voisinko selvitä halvemmalla? Otin myös jäähdyttimen koska suositeltiin.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/66456/jqbrm/SilentiumPC-Fera-3-HE1224-v2-prosessorijaahdytin

Emolevy:
Tämä sopi prosessorin kanssa mutta mitään muuta perustetta valinnalle ei ollut. Mitä kannattaa katsoa valittaessa ja onko ehdotuksia?
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/11477/jmqbr/MSI-Z370-A-PRO-Intel-Z370-LGA1151-ATX-emolevy
Pystyykö tähän siis laittamaan kaksi näytönohjainta ongelmitta? Eli siis onko pcie määrä hyvä?

Muisti:
Netistä luin että kannattaa ostaa 16 G muistit koska sitten niitä saa neljään paikkaa mahdollisimman paljon eikä paikat lopu kesken. Ajattelin tätä
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/18081/hxrvr/Kingston-HyperX-FURY-DDR4-2400-MHz-CL15-16-Gt-muistimoduli
Mutta olen myös miettinyt ostavani kahden 16 Gt paketin. Kumpaa suosittelette. Tietääkö joku tarvitaanko deep learningissä ramia?

Tallenukseen ajattelin ostaa 250 ssd samsun evo 960 ja kovalevy oli joku 2 teran. Niistä ei varmaan tarvitse tarkemmin puhua koska ei hirveästi vaikuta.

Koteloksi olin ajatellut tätä black stormin.
kotelo
Siinä on virtalähde mukana. Onko 650 w riittävä. Mitä haittaa on liian isosta tai liian pienestä. Itse olen pelännyt että tuo on liian pieni ja menisin miellummin isommalla. Onko muuten nuo kotelon tuulettimet riittävät prosessorin erillisen tuulettimen kanssa jäähdyttämään konettani? Näytönohjaimessa taisi olla kanssa tuuletin valmiiksi rakennettuna.

Kiitos todella paljon jos joku viitsii vastata kaikkiin kysymyksiin. Jos aikasi ei riitä kaikkiin vastaamiseen voitko vastata osaan ja sitten kun joku muu vastaa katsoo sellaisiet kysymykset mihin ei ole vastattu.

Jaska [01.05.2018 20:50:48]

#

Ei ole tutustunut neuroverkkoihin, mutta Quora-vastauksen mukaan kannattaa panostaa lähinnä näytönohjaimeen ja jäähdytykseen.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta