Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Kuinka kannattaa kirjoittaa koodia kahdelle koneelle?

Jaska [27.04.2018 16:01:48]

#

Oliskohan vinkkejä tallaiseen? Töissä mulla on läppäri ja sillä pystyy tekemään aika sujuvasti koodia. Koodi pitää saada toimimaan palvelimella. Kokeilin suoraan kirjoittaa palvelimen puolella koodia, mutta se on vähän hitaampaa kun yhteys jumittelee joskus. Toisaalta devauskoneella ei ole kaikkia samoja hakemistoja ja tiedostoja kuin palvelimella. Eli miten kannattaa kirjoittaa koodia siten, että kun saan koodin toimimaan devauskoneellani ja siirrän sen palvelimelle, joutuisin muuttamaan mahdollisimman vähän koodia?

Grez [27.04.2018 17:08:01]

#

Jos devauskoneelle ei voi tehdä vastaavia (dummy)-tiedostoja ja hakemistoja, niin kannattaa varmaan tehdä asetus tai esim. kääntäjäflagi jolla sama koodi toimii sekä tuotannossa että devissä.

groovyb [28.04.2018 18:30:49]

#

toki voit käyttää vaikka githubia versionhallintana, ja ottaa palvelimen päässä uusimmat koodit kun olet repoosi niitä päivittänyt. Jos oikein haluat kikkailla, lyö pystyyn vaikka paikallinen jenkins, joka käy päivittämässä palvelinpään koodisi sitä mukaa kun painat nappia, tai koodit versiohallinnassa muuttuu. yksi taikasana on myös testaus. aja vaikka jenkinsillä automaattisesti testit myös palvelinpäässä, niin saat reaaliaikaisen tiedon siitä, toimiiko molemmissa päissä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta