Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Onko kuvien linkittäminen Google Drivestä blogiin turvallista?

Luottokortti [12.04.2018 07:29:10]

#

Onko kuvien linkittäminen järkevää/turvallista omasta henkilökohtaisesta Google-tilin Drivesta WordPress-blogiin. Blogi on kotimaisen palvelun tarjoajan maksullisessa Nettihotellissa, jossa minulla on vain 2 Gigan tila eli tilan säästämisen vuoksi linkitän kuvat ulkopuolelta blogiin.

Tuli vain jossain internetissä taannoin vastaan sellainen väite, ettei se olisi järkevää tietoturvan kannalta? Mikäli näin on niin mistä kuvat olisi sitten järkevin linkittää?

Lebe80 [12.04.2018 09:32:34]

#

Riippuu varmaan pitkälti siitä *miten* sä ne kuvat linkkaat.

Jos sun pitää syötellä jollekin kuvienlisäys-plugarille Google-tunnuksia, niin on aina riski, että ne vuotaa jonkun aukon seurauksena.

Jos taas käytetään pelkästään hotlinkattuja kuvia (en muista pystyikö tätä tekemään suoraan drivestä), niin mitään tietoturvariskiä ei pitäisi tämän kokoisessa firmassa olla (esim. dropboxissa oli aikoinaan ns. public-hakemisto, josta pystyi hotlinkkaamaan tiedostoja).

Luottokortti [12.04.2018 10:00:31]

#

Avaan kuvat omalle sivulle Drivessä ja copypastaan sen pitkän osoitteen joka alkaa muodossa “https://lh3.googleusercontent.com/…….” omaan WP:hen URL-Osoitteesta kohtaan.

Grez [12.04.2018 10:15:49]

#

Tuossa nyt on olennainen kysymys ainoastaan, että onko se pitkä osoite, jonka copypasteat tarkoitettu kaikille jaettavaksi.

Sillä ei ole mitään merkitystä laitatko sen juuri WP-blogiin ja että onko blogi suomalaisella vai jollain muulla palveluntarjoajalla.

Toisaalta itse en olisi myöskään hirveän huolissani 2 gigan tilan täyttymisestä kuvilla. Tyypilliseen blogiin sopivat kuvat on jotain luokkaa 300 kiloa, eli 2 gigaan niitä mahtuisi sellaiset 6000 kpl. Jos julkaiset kirjoituksen per päivä jossa on keskimäärin yksi kuva, niin tila alkaa täyttyä 15 vuoden päästä. Toki tietty jos vaikka valokuvausblogia pidät ja haluat alkuperäislaatuiset kuvat sinne laittaa niin tilanne on eri.

Lebe80 [12.04.2018 10:26:29]

#

Itseasiassa wordpress:n kuvapankki vie jonkin verran tilaa, kun se vääntää kuvista useamman eri version. Tietenkin lähdemateriaalin koko vaikuttaa tähänkin paljon. Silti, en jaksaisi tehdä tuota copy/paste -rumbaa, jos tarkoituksena olisi ylläpitää blogia helposti.

walkout_ [13.04.2018 15:12:06]

#

En suosittele Webhotellia, sillä Virtuaalipalvelimen saa jopa 5 € / kk hintaan ulkomailta jossa on sitten useita kymmeniä gigoja levytilaa.

Muutenkin 2 gigaa ei lopu ihan heti jos tellennellaan vain kuvatiedostoja.

feenix [16.04.2018 14:30:57]

#

walkout_ kirjoitti:

En suosittele Webhotellia, sillä Virtuaalipalvelimen saa jopa 5 € / kk hintaan ulkomailta jossa on sitten useita kymmeniä gigoja levytilaa.

Muutenkin 2 gigaa ei lopu ihan heti jos tellennellaan vain kuvatiedostoja.

On hieman eri asia lähteä ylläpitämään itse virtuaalipalvelinta ja pitämään huoli sen tietoturvasta kuin hankkia webhotelli. Ei sovellu kaikille.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta