Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: PHP: Moniulotteisen taulukon järjestys?

walkout_ [02.04.2018 13:52:29]

#

Olisi pieni PHP kysymys. Eli miten monisäikesen Arrayn voi sortata joko laskevaan tai nousevaan järjestykseen?

eli jos array on alla oleva:

$array[0]['jotain'] = "A";
$aaray[1]['jotain'] = "B";

Array jota yritän sortata on vielekin monimuktaisempi Zend_Json-luokalla decoodattu array valmissta json-koodista.

Grez [02.04.2018 14:11:16]

#

Yleensä puhutaan moniulotteisista, ei monisäikeisistä taulukoista.

Viestistäsi ei käy ilmi minkä mukaiseen järjestykseen sen siis haluaisit lajitella.. Mutta yksi tapa on
https://www.php.net/manual/en/function.array-multisort.php

Metabolix [03.04.2018 18:29:10]

#

Usein myös usort on hyödyllinen.

$t = [["jotain" => "C"], ["jotain" => "A"], ["jotain" => "B"]];

usort($t, function($a, $b) {
  if ($a["jotain"] == $b["jotain"]) {
    return 0; // $a ja $b ovat samanarvoiset
  }
  if ($a["jotain"] < $b["jotain"]) {
    return -1; // $a tulee ensin
  } else {
    return 1;  // $b tulee ensin
  }
});
// Tulos: A, B, C

walkout_ [09.04.2018 21:56:22]

#

Kiitos suuresti avustanne, alan nyt yrittää saada hommat kuntoon näillä ohjeilla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta