Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Python: Syötteen luku aiheuttaa virheen

d_angzelus [23.03.2018 10:19:32]

#

Hei.

Tänää "ekaa päivää" Python ohjelmoinnin parissa, joka tyssäsi jo ihan alussa.
Käyty Python.org sivulla lataamassa uusin 3.6.4 ja tehty "default" installaatio.

Python 2.7.1 (r271:86832, Nov 27 2010, 17:19:03) [MSC v.1500 64 bit (AMD64)] on win32
Type "copyright", "credits" or "license()" for more information.
>>> ================================ RESTART ================================
>>>
Tervetuloa!
Kirjoita tunnussana: A

Traceback (most recent call last):
  File "C:\Temp\TEST", line 7, in <module>
    sana = input("Kirjoita tunnussana: ")
  File "<string>", line 1, in <module>
NameError: name 'A' is not defined
>>> ================================ RESTART ================================
>>>
Tervetuloa!
Kirjoita tunnussana: python

Traceback (most recent call last):
  File "C:\Temp\TEST", line 7, in <module>
    sana = input("Kirjoita tunnussana: ")
  File "<string>", line 1, in <module>
NameError: name 'python' is not defined
>>>
# -*- coding: cp1252 -*-

# tervehdyksen tulostus
print("Tervetuloa!")

# tunnussanan kysyminen
sana = input("Kirjoita tunnussana: ")

# tulostus riippuu tunnussanasta
if sana == "python":
    print("Matka voi alkaa...")
else:
    print("Yritä uudestaan...")

Esimerkin mukaisesti tehty, mutta missä vika?
IDLE (PythonGUI) itselläni viittaa IBM SPSS softan kansioon ("C:\Program Files\IBM\SPSS\Statistics\22\statisticspythonw.bat" /i) --> Miksi ihmeessä?

Metabolix [23.03.2018 21:51:10]

#

d_angzelus: Kuten näet liittämästäsi tekstistä, käytössäsi on Python 2.7.1 eikä suinkaan 3.6.4. Ilmeisesti kyseinen versio on tullut sinulle SPSS:n mukana. Sinun pitäisi nyt jotenkin käynnistää oikea, itse asentamasi versio Pythonista.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta