Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: MySQL-tiedot csv-muotoon

kayttaja-14355 [18.01.2018 15:50:28]

#

Tarkoituksena olisi erään tapahtumakannan osallistujalistan luominen csv-muodossa. Funktio tarvittavien tietojen noutamiseen MySQL-tietokannasta on jo luotu ja se toimii.

Tiedot, jotka haetaan, ovat

$osallistuja->nimi, $osallistuja->puh, $osallistuja->email, $osallistuja->lisatiedot

Nämä pitäisi saada csv-tiedostoon (tai johonkin Excelin kanssa toimivaan formaattiin) siten, että eri kolumnien otsikoksi saadaan juuri nuo nimi-, puhelinnumero-, sähköposti- sekä lisätiedot-tekstit.

Lisäksi joissain tapahtumissa voi olla ihmisiä varasijoilla ($varasijat==true). Jotenkin pitäisi saada eroteltua se kohta, mistä alkaa varasijoilla olevat osallistujat, jotta sen näkee output-tiedostosta helposti.

Olen hieman hukassa tämän kanssa, olisi mahtavaa jos joku osaisi edes tökkäistä oikeaan suuntaan tässä.

pevm [18.01.2018 16:00:12]

#

$list = array (
    array('nimi', 'puh', 'email', 'varasija', 'lisätiedot'),
    array($osallistuja->nimi, $osallistuja->puh, $osallistuja->email, $osallistuja->varasija, $osallistuja->lisatiedot)
);

$fp = fopen('file.csv', 'w');

foreach ($list as $fields) {
    fputcsv($fp, $fields);
}

fclose($fp);

Auttaisko tää etenemään? :)

ps. phpmyadmin kautta saa kans nykäistyä csv muotoon datat

groovyb [18.01.2018 16:13:37]

#

jos ruby on käytössä, asenna mysql2xxxx gem.

Tämän jälkeen käyttö on seuraavanlaista:

mysql2json --user=käyttäjä --password=passu --database=tietokanta --execute "select * from taulu" >taulu.json
mysql2csv --user=käyttäjä --password=passu --database=tietokanta --execute "select * from taulu" >taulu.csv
mysql2xml --user=käyttäjä --password=passu --database=tietokanta --execute "select * from taulu" >taulu.xml

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta