Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Sivuston avaaminen suomi nettiin?

HannuTapio [06.01.2018 10:55:27]

#

Hei,

Minulla on edessä sivusto(je)n avaaminen suomi nettiin lisenssillä.

Minulla on nyt edessä taas kerran nämä keskustelut eri viranomaisten kanssa, ainakin tietosuoja.fi pitää jutella, entä mitä muuta ?

Minun idea on avata harraste pohjaisia sivustoja useita, ja sitten kun osaan ja kaikki on hyvin harraste sivustoilla, niin, sitten pienimuotoinen, ymmärtääkseni suomen lain mukaan saa tienata 10 000 e vuodessa, ilman yritystä, olen sairas eläkeläinen, ja saan tienata eläkkeen kanssa 733e kk, ilman että eläke katkeaa, niin, mietin sitten tälläistä noin 700e kk tienaavaa sivustoa, jossa myyn käyttöoikeuksia ja yksittäisiä pelejä käyttäjille, olen 47 vuotinen.

Kysymyksiä, joihinka toivon asiallista vastausta, joiltakin asiantuntijoilta.


1) Kuinka on suomen lain mukaan mahdollista ylläpitää vain 700e kk maksimi tienaavaa sivustoa niin että tekee voittoja ? Mitä secureja täytyy ostaa ?

2) Kuinka voi käyttää http tulevaisuudessa, ainakin harraste pohjaisilla sen käyttö on vielä tänään mahdollista, entä kaupallisuudessa http, kun on vain pienimuotoinen eläkeläinen kyseessä ?

3) Entä http ja websockets ja html5 canvas jatkoissa, kuinka kauan nämä ovat linjoilla ja käytettävissä, java applet poistui ikävästi joku aika sitten ja tämä pahoin harmitti minun aikeitani.

4) Minulla on letsencrypt https ja pystyn pelien ja oikeuksien tilaamiset ja myös palveluun rekisteröinnin järjestämään https kautta, mutta, tahtoisin silti käyttää http ja ws websocketeissa, kuinka tämä ymmärretään, onko minun mahdollista pienimuotoisena edes ottaa ihan tarkoitukseen tarkoitettu https ja wss käyttöön, ovatko nämä molemmat https ja wss yhteensopivuus liian korkea hintaisia ja liian ammatti käyttöön tarkoitettuja, mitä ovat täysi yhteensopivuus käyttöön tarkoitetut https ja wss, mitenkä ne kuuluu ymmärtää, ne ovat sitten täysi ammattilaisille, vai voiko niitä käyttää myös pienimuotoinen toiminta ?


Minun koko idea on suunnitella kiva tilanne laudalle, ja sitten kun on kiva tilanne laudalla, katson mitä muita kivoja ideoita voin laittaa laudalle, ja sitten kun en enää keksi kivoja ideoita, teen peliin täytteet, täyte tilanteet, ja sitten kun nämä kaikki ovat valmista, siirrän koko suunnitelman tietokoneelle :).

Kiitos,

Hannu Särö.

Metabolix [06.01.2018 11:33:53]

#

1) Ei vaadi sivustolta mitään erityistä verrattuna maksuttomaan sivustoon. Tietenkin kirjanpito ja verotus täytyy sitten olla kunnossa. Siitä kannattaa kysyä mieluummin jossain talousfoorumilla sitten, kun myytävä tuote on valmis.

2) HTTP on tietoturvaton, ja sitä ei kannata käyttää.

3) Kyllä nämä tekniikat varmasti pysyvät useita vuosia.

4) HTTP (ja WS) on tietoturvaton, ja sitä ei kannata käyttää. Let's Encrypt -sertifikaatilla voi tehdä ihan kaiken tarpeellisen. Olet saanut HTTPS:n käyttöön toimivia ohjeita jo monta kertaa, joten ei palata asiaan enää.

HannuTapio [06.01.2018 11:39:32]

#

Letsencrypt,

4) Minun tietojeni mukaan tuo letsencrypt on tarkoitettu vain https käyttöön, jos käytän sitä wss kanssa, mahdollisesti rikon jotakin letsencrypt ohjetta ??

Luin netistä letsencrypt faq kysymyksiä, he vastaavat siellä että heidän sertifikaatti on tarkoitettu https käyttön ei muuhun.

--

Metabolix [06.01.2018 11:41:38]

#

Koska WebSocket toimii ikään kuin HTTP-protokollan lisäyksenä, samaa sertifikaattia voi käyttää HTTPS:n ja salattujen WebSockettien kanssa. Tämä ei riko mitään sääntöä tai ohjetta.

Let's Encrypt tarjoaa SSL/TLS-sertifikaatteja ylipäänsä eikä rajoita niiden käyttöä mihinkään tiettyyn protokollaan. Samaa sertifikaattia voi täysin luvallisesti käyttää myös esimerkiksi sähköpostipalvelimeen (SMTP, POP3, IMAP).

HTTPS mainitaan ohjeissa varmasti siksi, että se on näiden sertifikaattien yleisin käyttötarkoitus ja myös tärkein hakusana, jolla käyttäjät löytävät palvelun.

FAQ:ssa lukee myös:

https://letsencrypt.org/docs/faq/:

Let’s Encrypt certificates are standard Domain Validation certificates, so you can use them for any server that uses a domain name, like web servers, mail servers, FTP servers, and many more.

Vapaa suomennos: Let's Encrypt -sertifikaatit ovat tavallisia Domain Validation -sertifikaatteja, joten niitä voi käyttää kaikilla palvelimilla, joilla on domain, kuten web-palvelimilla, postipalvelimilla, FTP-palvelimilla ja monilla muilla.

HannuTapio [06.01.2018 11:45:15]

#

Ok,

Kiitos, minä testaan sitä koodia minkä laitoit vähän aikaa sitten. :).

:)

--

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta