Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mitkä ovat phpMyAdmin-tunnukset?

E1ss [01.11.2017 18:50:31]

#

Hieman aiheesta sivuraiteille mutta kun latasin phpmyadminin raspberry piihini ja yritin kirjautua siihen se ei päästänyt laittamallani salasanalla sisään. Yritin siten että käyttäjänimi oli "root" tai "pi" ja salasanaksi olin asettanut raspberry pin oletus salasanan "raspberry". Se kuitenkaan ei päästyänyt sisään joten en tiedä missä vika. Kirjaudun piihin käyttäjällä "pi" ja salasanalla "raspberry" mutta en pääse niillä phpmyadminiin. Mitä voin tehdä. Pystynkö tekemään toisen käyttäjän tai vaihtamaan salasanaa. Pystyn siis pääsemään roottiin tällä "pi" käyttäjällä

Metabolix [01.11.2017 21:14:39]

#

PhpMyAdminiin tulee kirjautua tietenkin MySQL-tunnuksilla. Toivottavasti olet siis asentanut ja konfiguroinut ja käynnistänyt myös MySQL-palvelimen, koska muutenhan phpMyAdmin on hyödytön.

Koska kysymys ei mitenkään liity edelliseen, siitä pitää tehdä uusi aihe. (Tein.)

E1ss [01.11.2017 21:35:12]

#

Ensinnäkin kiitos että teit uuden aiheen. Ongelma on juuri siinä etten pysty kirjautumaan mysql serveriin syöttämilläni tunnuksilla. En tiedä olisinko voinut kirjoittaa sen kahteen kertaan väärin. Voinko suorittaa komennon purge sqlserver ja sitten install sqlserver. Kysyykö silloin uudelleen salasanan

E1ss [02.11.2017 15:42:55]

#

#1045 - Access denied for user 'pi'@'localhost' (using password: YES)

Tuon se tulostaa kun yritän kirjautua phpmyadminiin. Huomasin että user on pi@localhost vaikka se kai pitäisi olla pi@[ip osoite] ja koska yritän tätä toiselta koneelta se kai hakee tämän käyttämäni koneen localhostia. Tietääkö joku voinko jotenkin vaihtaa loppu osan?

Metabolix [02.11.2017 17:08:21]

#

Tuossa localhost tarkoittaa sitä konetta, jossa MySQL toimii. Muutenhan se näyttäisi IP-osoitteen. Ei ole olemassa tilannetta, jossa palvelin hakisi jotain toista localhostia.

Oletko luonut MySQL-tietokantaan käyttäjän pi ja asettanut salasanan? Luultavasti et ole!

MySQL:n oletuskäyttäjä on root, ja sille on ehkä asetettu salasana asennusvaiheessa. Voit yrittää kirjautua sillä tunnuksella.

Voit myös komentorivillä mysql-ohjelmalla kirjautua ja lisätä uuden käyttäjän. Seuraava komento kysyy root-käyttäjän salasanaa ja luo sitten uuden käyttäjän annetuilla tiedoilla.

mysql -u root -p <<< "GRANT ALL PRIVILEGES ON * . * TO 'tunnus'@'localhost' IDENTIFIED BY 'salasana';"

E1ss kirjoitti:

Pystyn siis pääsemään roottiin tällä "pi" käyttäjällä

Nyt olisi syytä opetella perusasioita Linuxista.

Onko siis niin, että pi-käyttäjällä on mahdollisuus käyttää sudo-komentoa? Tämä ei tarkoita silti, että käyttäjä olisi sama kuin root, vaan laitteessa on silti root-käyttäjä. Lisäksi nämä käyttäjätunnukset eivät ole missään tekemisissä MySQL:n käyttäjien kanssa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta