Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linux tietokoneen salasana kadonnut

E1ss [28.10.2017 13:09:38]

#

Kadotin linux käyttöjärjestelmän omaavan tietokoneeni salasanan joten en saa sitä auki. Ajattelin että vain lataan siihen päälle ubuntun mutta ongelma tulikin siinä kun en pääse boot menuun koska sinnekin pitää olla salasana. Kun siis käynnistän ja rämpytän f1 siihen tulee lukon kuva ja sitten on kolme yritystä ja jos ei saa oikein ei pääse sisään. En yhtään tiedä mikä linux tämä on joten osaako joku auttaa?

Metabolix [28.10.2017 13:20:39]

#

Jos et pääse edes koneen käynnistysasetuksiin, tilanne ei liity Linuxiin mitenkään. Mitäs olet laittanut salasanan, jota et tiedä. Tämän kiertämiseen ei tietenkään ole yksinkertaista tapaa, koska silloinhan salasana olisi hyödytön.

Linuxin salasana on helppo muuttaa, jos saat koneen käyntiin toisella Linuxilla (tai kovalevyn toiseen koneeseen): liitä juuriosio johonkin, siirry sinne chroot-komennolla ja vaihda salasana passwd-komennolla.

E1ss [28.10.2017 13:25:18]

#

Kysessä on siis lenovo think pad läppäri joten voisiko olla mahdollista että lenovo olisi tehnyt siihen jonkun salauksen? Ja pystynkö tekemään tuon kovalevyn kiinni toiseen koneeseen kun kyseessä on läppäri?

fergusq [28.10.2017 13:50:18]

#

Monissa läppäreissä kovalevyn voi irrottaa ja kytkeä toiseen koneeseen, myös osassa thinkpad-sarjan koneissa.

Joskus myös seuraava temppu toimii: irrota kovalevy ja laita muistitikku koneeseen. Kone saattaa ladata käyttöjärjestelmän sieltä, koska kovalevyä ei ole. Kun kone on käynnistynyt, voit laittaa kovalevyn takaisin ja vaihtaa Linuxin salasanan.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta