Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Nappi joka toimii vain kerran yhdelle henkilölle

Sivun loppuun

E1ss [20.10.2017 15:03:06]

#

Olen tekemässä elokuva arviointi sivua ja haluaisin lisätä sinne napin jonka pystyy yksi henkilö klikaamaan kerran ja sitten hän ei pysty klikkaamaan toista kertaa vaikka päivittäisi sivun. Ideana on siis että elokuvalle voi antaa youtube tyyppisesti peukun ylös tai alas ja sitten se tallentuu. Sivullani ei ole kuitenkaan mitään kirjautumista joten en pysty tallentamaan sitä tietoa henkilön käyttäjälle. Ajattelin että cookiesseilla toimisi koska sillä ei ole väliä että voi laittaa uuden äänen kun tyhjentää muistin koska varmaan aika harva tekee sitä vain saadakseen muutettua äänestystuloksia. Toivoisin että laitatte vastaukseksi mahdollisimman paljon koodia koska en ole oikein hyvä käyttämään javascriptiä tai vastaavaa.

Grez [20.10.2017 15:20:13]

#

E1ss kirjoitti:

Ajattelin että cookiesseilla toimisi koska sillä ei ole väliä että voi laittaa uuden äänen kun tyhjentää muistin koska varmaan aika harva tekee sitä vain saadakseen muutettua äänestystuloksia. Toivoisin että laitatte vastaukseksi mahdollisimman paljon koodia koska en ole oikein hyvä käyttämään javascriptiä tai vastaavaa.

Ei tuohon javascriptiä tarvitse.

Eli esim. PHP:ssä vain tarkistat onko käyttäjällä jo elokuvakohtainen numero sivustosi antamassa cookiessa, ja jos on et näytä sitä painiketta vaan esim. "Olet jo äänestänyt". Kun käyttäjä lähettää äänen, niin tarkistat ettei ko. numeroa ole vielä evästeessä ja siinä tapauksessa kirjaat äänen ja lisäät ko. numeron evästeeseeen.

En laita tähän nyt mitään koodia, sillä kun kerran PHP perusteet on hallussa, niin tuon pitäisi olla triviaali kahden minuutin homma. Jos kuitenkin tökkii, niin yksilöi vähän mikä ei onnistu.

E1ss kirjoitti:

html, css, php ja javascript mutta en halua mitään perusteita ruveta opettelemaan koska osaan kaikkia hyvin paitsi javascriptistä mutta olen käyttänyt monia vastaavia kieliä (esim. java).

E1ss [20.10.2017 18:58:09]

#

Tein nyt php:llä sen cookie jutun mutta nyt tuli uusi ongelma. Haluaisin että nappulat eivät ole näkyvissä kun cookie löytyy joten miten pystyn tekemään javascriptillä sillä tavalla että html napit eivät näy jos cookie löytyy. Javascriptillä sen takia että en saa jostain syystä php:tä toimimaan wordpressissä koska asettelen tekstin yhdellä lisäosalla. Eli siis html napit pois ja päälle javascriptillä kun cookie löytyy tai ei löydy.

The Alchemist [20.10.2017 21:38:31]

#

Korjaa ongelmat äläkä ala purkata, koska jotain on rikki.

groovyb [21.10.2017 03:11:34]

#

Oliko tässä joku kysymys? ”Haluaisin napit pois” ei ole kysymys johon voi antaa vastausta. jos haluat piilottaa kaikki painikkeet, voit laittaa vaikka

$(":button").hide(); //jQuery

Multibyte [10.11.2017 09:34:25]

#

Tee tietokantataulu, johon tallennat elokuvan idn ja käyttäjän idn.
Sen avulla voit sitten ennen painikkeen tulostusta tarkistaa, että onko ko. käyttäjä jo peukuttanut ko. elokuvaa.
Jos ei löydy tuloksia, niin painike tulostetaan, mutta jos löytyy, niin painiketta ei tulosteta.

Ja luultavasti se peukutusdata tallentuu jo nykyisellään kantaan, joten hieman puukotusta.

Ei tartte kikkailla evästeiden tai client skriptien kanssa.
Ja on aika pomminvarman ratkaisu.

Mutta kuten yleensäkin, niin helpommin sanottu kuin tehty :)

Grez [11.11.2017 20:48:40]

#

Multibyte kirjoitti:

Tee tietokantataulu, johon tallennat elokuvan idn ja käyttäjän idn.

Ahaa, mistä tuo käyttäjän id sitten oikein tulisi? Semminkin kun:

E1ss kirjoitti:

Sivullani ei ole kuitenkaan mitään kirjautumista joten en pysty tallentamaan sitä tietoa henkilön käyttäjälle.

The Alchemist [13.11.2017 16:18:39]

#

Eihän näissä muutenkaan mitään yhtä ratkaisua ole. Anonyymien käyttäjien kohdalla on yhdisteltävä oman maun mukaan ainakin ip-pohjaista tunnistusta ja evästeiden käyttöä, jos haluaa sellaisen perusvarman toteutuksen.

Multibyte [14.11.2017 09:21:44]

#

Grez kirjoitti:

(11.11.2017 20:48:40): ”– –” Ahaa, mistä tuo käyttäjän id sitten oikein...

Oho, hups.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta