Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Onko olemassa lähdekoodin muokkainta tyylien välillä?

Jaska [29.09.2017 13:33:13]

#

Monesti ohjelmoitaessa tulee vastaan erilaisia tyylejä tehdä koodia, kuten sisennykset tabilla tai välilyönneilla, välien jättäminen lausekkeisiin jne. Onko olemassa helppoa työkalua sille, että jos teen yhdellä tavalla koodia ja projekti käyttää toista tapaa, niin ohjelma muuntaisi koodit toisen projektin tyylille? Esimerkiksi viimeisin projektini koski LaTeXia, jossa ei saanutkaan käyttää muotoa \ļeft( vaan piti olla \left (, kaavat eivät saaneet olla dollarien välissä vaan piti olla \(\) jne.

Grez [29.09.2017 13:58:17]

#

Riippuu varmaan mitä kieliä käytät ja missä ympäristössä ja mitä pidät helppona, mutta onhan noita. Itselläni esimerkiksi koodieditori huolehtii automaattisesti tyylin vakioinnista.

Periaatteessa vaikka Git clientiin voisi laittaa filtterin että omalla koneella tiedostot olisi sun tykkäämällä tyylillä ja koodirepossa kunkin projektin sovitulla tyylillä.

Jaska [29.09.2017 16:22:05]

#

No tässä projektissa käytän LaTeXia Moodle-ympäristössä. Editori tuntuu vaan vähän oudolta, kun lisäisi tekstin sekaan XML- ja HTML-sotkuja. Sain ne asetuksista pois mutten löytänyt tapaa muuttaa koodi automaattisesti toisen henkilön haluamaan formaattiin.

Grez [29.09.2017 22:22:28]

#

Luulisin että Moodle-ympäristöön ei ole mahdollista helposti lisätä omia palikoita, joten joutunet tekemään muunnokset omalla koneella.

Metabolix [29.09.2017 22:57:01]

#

C-kielelle on indent, HTML:lle on Tidy, ja JavaScriptille on JS Beautifier. Muille kielille löytyy usein vastaavilla nimillä ohjelmia. Esimerkiksi LaTeXille löytyy latexindent.pl, tosin en jaksanut lukea, osaako se tehdä haluamasi muutoksen.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta