Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Tiedoston näyttäminen päivämäärän mukaan

jarpenet [23.08.2017 10:20:07]

#

Hei! Onko mahdollista tehdä php:llä tai JS:llä koodi joka tuo tietyn tiedoston näkyviin haluttuna päivänä? Millainen se koodi olisi?

pevm [23.08.2017 10:50:49]

#

On mahdollista. Missä kohtaa tarvitset apua? :)

Suoraviivainen toteutus tähän tyyliin:

pvm_milloin_tiedosto_esillä  = '1.1.2018';

pvm_nyt = hae_nykyinen_paiva();

if (pvm_milloin_tiedosto_esillä == pvm_nyt) {
  // tässä tiedosto
}

jarpenet [24.08.2017 06:55:05]

#

Kiitos, tämäkö on sitä JS:ää? Jos päiviä on useita, pannaanko ne peräkkäin ekalle riville ja mikä on siinä erottimena?

pevm [24.08.2017 09:22:58]

#

Tuo koodi oli vain ns. pseudokoodia. Samalla periaatteella hoituu kyllä molemmat kielet, PHP ja JS.

Jos on useampia päivämääriä, niin laita ne vaikka taulukkoon.

php:

$paivat = array('11.1.2012', '1.1.2014', '9.2.2013', '1.1.2013');

js:

var paivat = ['11.1.2012', '1.1.2014', '9.2.2013', '1.1.2013'];

HTML5 [24.08.2017 14:50:00]

#

PHP:

$päivät = [
	'2017-08-24',
	'2018-01-01',
	'2019-06-13'
];

if (in_array(date('Y-m-d'), päivät)) {
	// Näytetään tiedosto
}

JavaScript:

var päivät = [
	'2017-08-24',
	'2018-01-01',
	'2019-06-13'
]
päivät = päivät.map(function (pv) { return +new Date(pv + 'T00:00') })

var pvm = new Date().setHours(0, 0, 0, 0)

if (päivät.indexOf(pvm) >= 0) {
	// Näytetään tiedosto
}

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta