Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Miten toteuttaa lisenssikoodi

Sivun loppuun

rikuk [19.08.2017 00:14:05]

#

miten toteuttaa lisenssikoodin kysely html tai php

Grez [19.08.2017 09:52:43]

#

Miten toteutetaan riippuu pitkälti siiitä, mitä halutaan toteuttaa.

Eli jos voisit avata, että mitä tarkoitat lisenssikoodin kyselyllä, niin olisi helpompi vastata.

Lebe80 [21.08.2017 09:46:35]

#

Teet tietokantaan listan hyväksyttäviä lisenssikoodeja, ja jaat näitä "asiakkaillesi".

Teet sovellukseesi tarkistuksen, onko heidän käyttämänsä lisenssikoodi tietokannassa, ja ohjaat sovelluksen toimintaa sen mukaan, löytyykö vai eikö löydy.

rikuk [21.08.2017 20:31:57]

#

mitenkähän toi käytännössä onnistuu

groovyb [21.08.2017 22:59:27]

#

Riippuu siitä millä kielellä koodaat ja mitä tietokantaa käytät.on melkoinen ero, jos käytät vaikka dotnet core & mongo comboa tai vaikka php & mysql comboa.

rikuk [21.08.2017 23:28:47]

#

php mysql

The Alchemist [22.08.2017 11:51:52]

#

Ei se riipu kielestä eikä tietokannasta. Periaate on aina sama kuin tuossa yllä: generoit tietokantaan merkkijonon ja liität sen asiakkaan tietoihin. Lisenssiä tarkastaessa varmistat, että annettu asiakastunnus täsmää käytettyyn lisenssikoodiin. Kysehän on triviaaleista tietokantakyselyistä, siihen ei liity mitään ihmeellistä. Eli nyt vain opettelet, mitä tarkoittaa tietokantakyselyn suorittaminen php:llä, niin olet jo puolimatkassa.

Kysymyksen asettelusta päätellen sulla vaan ei ole tuotetta, jota lisensoida kellekään.

groovyb [22.08.2017 13:30:30]

#

Liittyy se sinänsä, että ilmeisesti valmiita koodeja ja scriptejä tässä OP on haluamassa. Itse en vaan jaksa sellaisia väkertää. Pseudotasolla juuri niin kuin on mainittu, mielestäni sen tulisikin riittää vastaukseksi.

rikuk [22.08.2017 20:58:59]

#

ei kellään ois heittää valmistakoodia

Metabolix [23.08.2017 17:16:40]

#

Lisenssikoodin kysely on ihan helppoa:

<form action="lisenssi.php" method="POST">
	<p>Syötä lisenssikoodi: <input type="text" name="lisenssi" /></p>
	<p><button type="submit">Tarkasta</button></p>
</form>

Oletan, että haluat kyselyn lisäksi myös tarkastaa koodin. Sekin on helppoa:

<?php
$lisenssit = [
	'D7E2-51A5-38BB-325D-A79F-7EDB-F494-DDCF',
	'86C3-E947-ED12-6BD9-70CC-E975-C6A9-F306',
	'EDB2-DDD3-63D8-A377-D785-04B5-C0FD-64E3',
	'DB5E-A9FB-523F-C19E-E5AC-D57B-EB98-C9FC',
];

$lisenssi = $_POST["lisenssi"] ?? null;
if (in_array($lisenssi, $lisenssit)) {
	echo "Lisenssikoodi kelpaa!";
} else {
	echo "Lisenssikoodi ei kelpaa!";
}

Paljon vaikeampaa on (1) luoda koodit, (2) tallentaa koodit, (3) myydä koodit, (4) esttä ohjelman käyttö ilman koodia, (5) estää saman koodin käyttö moneen kertaan tai (6) tehdä edes jokin ohjelma lisensoitavaksi. Nämä asiat sinun olisi tärkeää ratkaista itse – erityisesti viimeinen kohta.

rikuk [23.08.2017 21:30:05]

#

eihän tuo toimi

HTML5 [23.08.2017 23:12:14]

#

rikuk kirjoitti:

eihän tuo toimi

Tämä voi johtua liian vanhasta PHP-versiosta (< 7). Kokeile 6. riville seuraavaa koodia:

$lisenssi = isset($_POST["lisenssi"]) ? $_POST["lisenssi"] : null;

Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta