Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Mitä tämä skripti tekee?

ReDeDys [15.06.2017 19:58:32]

#

Minulle sattui html teksti eteen jossa on tälläinen osuus ennen headin loppumista. En ymmärrä mitä tämä tarkoittaa enkä tiedä mitä tämä "script" on mutta jos joku sen selventäisi olisin kiitollinen. Sillä ei mitään havaintoa mitä tuo tekee.

<script>

function hidestatus(){
window.status=''
return true
}

if (document.layers)
document.captureEvents(Event.MOUSEOVER | Event.MOUSEOUT)

document.onmouseover=hidestatus
document.onmouseout=hidestatus
</script>

HTML5 [15.06.2017 21:41:38]

#

Selain suorittaa script-elementin sisällä olevan JavaScript-koodin. Koodi on vanhentunutta, eikä se toimi nykyselaimissa.

Lebe80 [16.06.2017 09:04:44]

#

HTML5 kirjoitti:

Koodi on vanhentunutta, eikä se toimi nykyselaimissa.

Tarkoittanet pelkästään tuota window.status -kohtaa ?

HTML5 [18.06.2017 14:09:34]

#

Lebe80 kirjoitti:

HTML5 kirjoitti:

Koodi on vanhentunutta, eikä se toimi nykyselaimissa.

Tarkoittanet pelkästään tuota window.status -kohtaa ?

Sinänsä vain windows.status on vanhentunut. Muu koodi on kuitenkin hyödytön ilman sitä, joten tästä näkökulmasta koko koodia sellaisenaan voi pitää vanhentuneena.

Lisäksi document.layers ja .captureEvents ovat epästandardeja.

Koodin tarkoitus on piilottaa selaimen tilapalkissa oleva ohjeteksti. Nykyselaimet eivät kuitenkaan salli sen muokkaamista (window.status).

ReDeDys [19.06.2017 02:40:15]

#

Tämä kertoikin riittävästi. Kiitos!

Osmo [20.06.2017 18:32:09]

#

HTML5 kirjoitti:

Koodin tarkoitus on piilottaa selaimen tilapalkissa oleva ohjeteksti.

Pikemminkin tarkoitus lienee ollut linkkien kohdeosoitteiden piilottaminen korvaamalla ne tyhjällä merkkijonolla. Ohjeteksti pitäisi ensin ohjelmallisesti asettaa ennen sen piilottamista, eikä sellaista skriptissä näy. Myös funktion kutsutapahtumat viittaavat linkkikohteiden piilottamiseen.

HTML5 kirjoitti:

Nykyselaimet eivät kuitenkaan salli sen muokkaamista (window.status).

Johtuen juuri siitä, ettei ohjelmallisesti olisi mahdollista harhauttaa käyttäjää vaihtamalla linkkien tilarivillä näkyviä kohdeosoitteita.

Lisäisin vielä että kaikki skriptissä käytetyt ominaisuudet ja metodit ovat sekä epästandardeja että vanhentuneita :)

HTML5 [21.06.2017 10:26:46]

#

Osmo kirjoitti:

Pikemminkin tarkoitus lienee ollut linkkien kohdeosoitteiden piilottaminen korvaamalla ne tyhjällä merkkijonolla. Ohjeteksti pitäisi ensin ohjelmallisesti asettaa ennen sen piilottamista, eikä sellaista skriptissä näy. Myös funktion kutsutapahtumat viittaavat linkkikohteiden piilottamiseen.

Tarkoitin ohjetekstillä mitä tahansa tekstiä, joka ilmestyy selaimen alapalkin vasempaan reunaan, on se sitten ohjelmallisesti asetettu tai, kuten tässä tapauksessa, selaimen oletustoiminto (linkkien kohdeosoitteen näyttäminen).

Osmo kirjoitti:

Johtuen juuri siitä, ettei ohjelmallisesti olisi mahdollista harhauttaa käyttäjää vaihtamalla linkkien tilarivillä näkyviä kohdeosoitteita.

Juuri näin!

Osmo kirjoitti:

kaikki skriptissä käytetyt ominaisuudet ja metodit ovat sekä epästandardeja että vanhentuneita

Paitsi document.onmouseover ja .onmouseout, joskin kannattaa käyttää addEventListener-metodia.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta