Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Alidomainongelma

volume [25.03.2017 16:47:53]

#

Pakko kysyä taas kerran neuvoa:

Minulla on luotuna testimielessä alidomain "testiali". Se sijaitsee palvelimella paikassa public_html/testiali. Teen testialiin yksinkertaisen index.html -tiedoston, jossa on muutama kuva ja vähän jotakin tekstiä. Kuvat sijaitsevat hakemistossa kuvat eli public_html/testiali/kuvat.

En ymmärrä miksi alla oleva koodi toimii ja teksti ja kuvat näkyy jos se on normaalissa hakemistossa. Jos laitan ne alidomainiin testiali, niin kuvat -ei näy ei sitten millään! Varmaan kyse on kuvien polkuongelmasta eli selain ei löydä kuvia. Miten kuvien osoite pitää laittaa alla olevaan koodiin, jotta kuvat löytyy myös?

<html>
<body>
<h1>Otsikko</h1>
<p>Kaikenlaista höpinää...</p>
<img src="kuvat/img31.jpg" alt="" />
<img src="kuvat/img32.jpg" alt="" />
<img src="kuvat/img33.jpg" alt="" />
<img src="kuvat/img34.jpg" alt="" />
</body>
</html>

Osmo [27.03.2017 18:05:31]

#

Mitä tapahtuu kun annat selaimelle suoran osoitteen kuvaan? Esim.:

http://example.com/testiali/kuvat/img31.jpg

walkout_ [28.03.2017 09:39:52]

#

Onko kuvat chmodattu oikein?
Sillä ei pitäisi olla kaiken järjen mukaan mitään ongelmaa HTML-koodissa.

dartvaneri [28.03.2017 11:15:05]

#

Kokeile laittaa testiali/kuvat/img31.jpg.
Onhan kuvat-kansio varmasti testiali-kansiossa?

volume [28.03.2017 14:31:19]

#

Palvelimen public_html hakemistossa oleva .htaccess-tiedosto esti kuvien näkymisen eli Hotlink-suojaus pois päältä niin kuvat alkoivat näkyä!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta