Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Serverin tietojen varmuuskopiointi

Quirzo [06.03.2017 18:14:29]

#

Moro

Tällä hetkellä varmuuskopiointi tapahtuu tekemällä MySQL-dumpit ja lähettämällä ne ulkoisen tarjoajan sähköpostiin crontabin avulla kerran vuorokaudessa. Pidän tätä suhteellisen varmana tapana tietokantojen varmuuskopiointiin (mielipiteitä?)

Tulevaisuudessa myös kuvien ym. tiedostojen määrä lisääntyy. Mikä olis paras tapa varmuuskopioida palvelimen tiedostot talteen nimenomaan pois sieltä palvelimelta. Onko hyviä ja semmosia suht-helppoja tapoja? Yksi mikä tuli mieleen olisi Raspberry pi ja siihen muistitikku / kovalevy ja kyseinen purkki sitten ftp:n kautta ne latailisi. Elikkä olisi kotona tms. aina seinässä lähinnä backuppia varten. Miten tämänkaltaiset asiat hoidetaan oikeassa elämässä?

Kiitos!

Edit: Sen verran vielä että kyseessä on webhotelli-tyyppinen ratkaisu jossa SSH-mahdollisuus.

Metabolix [06.03.2017 18:37:07]

#

Sähköpostisi romahtaa sitten, kun dumpista tulee liian iso tai jokin taho muuten vain alkaa filtteröidä kummallisia viestejäsi. Lisäksi sähköposti ei ole lähtökohtaisesti tietoturvallinen, eli jos kannassa on jotain tärkeää, kannattaa ainakin salata se jollain epäsymmetrisellä salauksella, jonka avain on sinulla erikseen tallessa.

Raspberry Pi on ihan hyvä ratkaisu, jos haluaa kotikonstein tehdä. FTP:tä ei voi suositella, siinähän menee salasana sellaisenaan verkossa. Ainakin SSH/SFTP kannattaa olla (esim. avainparilla ja authorized_keys-tiedoston säädöillä kyseisen avaimen toiminnan rajoittamiseksi). Tiedostoista voi ladata vain muuttuneet esim. rsyncillä, levyn voi formatoida btrfs:llä, ja kopioinnin jälkeen voi tehdä btrfs-snapshotin, niin säilyy kivasti historiakin. Itse kopioin virtuaalipalvelinta tämän tyyppisellä metodilla; kun on btrfs molemmissa päissä, snapshotteja saa kätevästi siirrettyä inkrementaalisesti.

Sitten voi tietysti miettiä palveluntarjoajan backup-toimintoa tai koko homman siirtämistä virtuaalipalvelimelle, jossa olisi mahdollisuus synkronoida levy jonnekin talteen.

Quirzo [07.03.2017 08:22:14]

#

Okei, täytyykin tutustua tuohon rsynciin, kuulostaa aika järkevältä. Ei myöskään btrfs sano mitään eli opiskeluksi menee. Kiitoksia vastauksista! Voi olla että lähtee Raspberry tilaukseen.

Tuon sähköpostidumpin kanssa olenkin miettinyt tuota kokoasiaa, mutta onneksi tiedostot ovat pieniä (luokkaa 200kt, 4 vuoden data). Kuitenkin tämä täytyy ehdottomasti ottaa huomioon. Toimikoot nyt toistaiseksi ja voisin lisätä tuon salauksen. Gmailissa olen myös lisännyt tämän botin sähköpostin yhteystietoihin ym. niin ei ainakaan toistaiseksi (parin vuoden aikana) ole ollut mitään ongelmia, onneksi.

Tulevaisuudessa tulee päiviteltyä tuota webhotellia luultavasti virtuaalipalvelimen suuntaan, jolloin mahdollisesti tulee otettua myös kunnon varmuuskopiointipalvelu.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta