Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: PHP: Tiedostonimi ja kansio

Onni [08.02.2017 10:43:35]

#

Hei!

Miten saisin tulostettua sivulle nykyisen sivun kansion sekä tiedostonimen ilman tiedostopäätettä sekä /-merkkejä. Eli siis näin:

public_html/index.php -> public_htmlindex
public_html/info.php -> public_htmlinfo

public_html/kiertue/2017.php -> kiertue2017
public_html/galleria/live.php -> gallerialive

Tällä hetkellä saan tuon pelkän tiedostonimen tulostettua näin:

<?php echo ucfirst(pathinfo($_SERVER['PHP_SELF'], PATHINFO_FILENAME)); /* Returns The Current PHP File Name */ ?>

Tarkoituksena on siis yksilöidä joka sivu jotta saan navigoinnin aktiivisen linkin korostumaan oikein, ongelmana on nyt se että minulla on muutama samanniminen sivu jolloin navigoinnissa korostuu kaksi linkkiä samaan aikaan, esim:

public_html/ukk/live.php
public_html/galleria/live.php

Kiitos!

The Alchemist [09.02.2017 14:16:10]

#

Lähdetään nyt siitä, että valitsemasi tapa luoda sivukohtaisia tunnisteita on todella huono, koska tuollaiset "tunnisteet" eivät millään tapaa ole uniikkeja. Esimerkiksi polut /html/foo/bar.php ja /html/foobar.php saavat saman tunnisteen.

Toisekseen olet jostain syystä valinnut väärän ratkaisun ongelmaasi. Miksi kikkailla tuollaisilla tunnisteilla, kun voit verrata suoraan polkuja ja se on kaiken lisäksi luotettavampi tapa. /html/foo/bar.php ja /html/foobar.php eivät voi mennä sekaisin, kuten eivät mitkään kaksi muutakaan polkua.

Onni [09.02.2017 17:54:23]

#

Selvä, miten tuo olisi sitten fiksuinta toteuttaa?

The Alchemist [10.02.2017 10:05:49]

#

Tuossahan minä sen mielestäni kerroin. Otat sivupyynnön osoitteen ja vertaat sitä linkkiin kirjoitettavaan urliin. Jos ne ovat samat, silloin merkkaat linkin aktiiviseksi tai jotain.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta