Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: MySQL: update samalla haku toisesta taulusta

creepy [21.09.2016 15:57:05]

#

onnistuuko update lauseessa hakea sarakkeen arvo toisesta taulusta?

eli taulu A

id nimi katekoriaID katekorianimi

Taulu B

id katekorianimi

Nyt pitäisi päivittää A tauluun katekorianimi tuolta taulu B:stä katekoria id:n perusteella

UPDATE TAULU A.katekorianimi=TAULU B.katekorianimi where TAULU A.id=TAULU B.katekoriaid

:D


onko mahollista? ja älkää kysykö miksi.. :)

groovyb [21.09.2016 16:10:20]

#

Miksi sinulla on taulu kategorianimille, jos asetat saman nimen taulu A:han?

vaihda vaan kategoriaId, ja näytä nimeä taulu b:stä

UPDATE TAULU_A
SET kategoriaId = 2
WHERE id = 1
SELECT TAULU_A.id, TAULU_A.nimi, TAULU_B.kategorianimi
FROM TAULU_A
INNER JOIN TAULU_B
ON TAULU_A.kategoriaId = TAULU_B.id

creepy [21.09.2016 16:21:52]

#

Tuo on tehty aikoinaan niin eikoisesti ettei siihin voi soveltaa mitään normaaleja käytäntöjä täytyy vaan kopsata suoraan nuo katekoria nimet..

groovyb [21.09.2016 16:23:53]

#

UPDATE TAULU_A
SET kategoriaId = 2, kategoriaNimi = (SELECT kategoriaNimi FROM TAULU_B WHERE id = 2)
WHERE id = 1

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta