Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Työtarjoukset: C++-opettaja Helsingistä

MaijaSi [15.06.2016 11:12:23]

#

Moi!

Etsin c++-tutoria/opettajaa Helsingin alueelta. Osaan perusteet, mutta minulla on ongelmia kirjastojen jne käytössä. Maksan opetuksesta.

Ota yhteyttä.

t. Maija

041-4403314

gms [16.06.2016 13:56:17]

#

Asenna Liinuxi niin ei ole ongelmia kirjastojen käytössä.

peran [16.06.2016 16:16:52]

#

Miten Linux poistaa kirjastojenkäytön problemantiikalta.

Joka tapauksessa pitää linkittää kirjastot, riippumatta käyttöjärjestelmästä.

Tosin Linuxissa on kyllä kätevä pakettienhallintajärjestelmä, mutta siinäkin pitää asentaa dev-paketit ennen kuin voi käyttää kirjastoja.

Metabolix [16.06.2016 16:57:01]

#

MaijaSi kirjoitti:

Osaan perusteet, mutta minulla on ongelmia kirjastojen jne käytössä.

Kirjastojen käyttö ei olennaisesti eroa C++:n perusteista: on muuttujia, osoittimia, funktioita ja luokkia. Perusteisiin kuuluu standardikirjaston käyttö, joten jos osaat perusteet, osaat myös käyttää jo ainakin yhtä kirjastoa, ja samalla tiedolla voi käyttää muitakin kirjastoja.

Kirjastojen asentamisessa voi toki olla ongelmansa järjestelmästä riippuen. Siksi kannattaa valita kehitysympäristö, johon saa monia kirjastoja helposti.

Mitä ongelmia kirjastoissa siis on? Voit kysyä neuvoja yksittäisiin ongelmiin C++-keskustelussa.

peran kirjoitti:

Miten Linux poistaa kirjastojenkäytön problemantiikalta.

Siten, että tavalliset kirjastot on helppo asentaa ja päivittää ja versiot ovat ”varmasti” yhteensopivat kääntäjän kanssa.

peran kirjoitti:

Linuxissa – – pitää asentaa dev-paketit ennen kuin voi käyttää kirjastoja.

Linux ei välttämättä tarkoita Ubuntua tai Debiania. Esimerkiksi Arch Linuxissa ei ole eroteltu käyttö- ja kehitysversioita kirjastoista.

peran [16.06.2016 17:28:48]

#

Metabolix kirjoitti:

peran kirjoitti:

Miten Linux poistaa kirjastojenkäytön problemantiikalta.

Siten, että tavalliset kirjastot on helppo asentaa ja päivittää ja versiot ovat ”varmasti” yhteensopivat kääntäjän kanssa.

Tuo tosiaan on ihan relevantti näkökanta.

Metabolix kirjoitti:

Linux ei välttämättä tarkoita Ubuntua tai Debiania. Esimerkiksi Arch Linuxissa ei ole eroteltu käyttö- ja kehitysversioita kirjastoista.

Kieltämättä katselen ?Ubuntu-lasien läpi. 8)

Edit - Mutta ajoin takaa, että kirjastojen käyttö pitää joka tapauksessa opetella, vaikka kirjastot saakin asennettua suoraan pakettivarastoista.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta