Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Ohjelmoi matopeli -kilpailu

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [01.06.2002 00:30:33]

#

Nyt koko kesän kestävä 'Ohjelmoi matopeli' -kilpailu on siis lopultakin alkanut. Tehtävänä on ohjelmoida matopeli, ohjelmointikieleksi käy mikä vain. Tarkempia tietoja löytyy ylävalikon 'Ohjelmointikilpailu'-kohdasta tai vasemman palkin kuvalinkistä.

Tervetuloa mukaan ja hyvää kesälomaa!

Veltto [01.06.2002 11:53:15]

#

Hienoa

TIC [01.06.2002 12:38:15]

#

Rupen tästä tekemään, voi harmi ku toi kneadweb on kesken. mitä väliä :) Matoo... Ja muuten koodivinkki erotus on laskenut pahasti... ennen oli 30.... kesää on mulla n. 70 päivää... Noo eikä mulla ole muutakaan tekemistä. Noh nyt koodaamaan!

thefox [01.06.2002 16:47:14]

#

Saako yhdeltä henkilöltä tulla useampi peli?

thefox [01.06.2002 16:49:15]

#

Jaa oli näköjään muokattu tuota sivua, en huomannut. Eli yksi peli per henkilö -- selvä ;>

HtH [02.06.2002 12:57:23]

#

Voisit, Antti laittaa tonne kilpailu sivulle PHP skriptin, johon kaikki osallistujat voisi rekisteröityä. Tekisi mieli tietää uteliasuudesta, ketkä muutkin osallistuu ;)

TIC [02.06.2002 13:31:03]

#

Niinpä :)

Antti Laaksonen [02.06.2002 14:18:32]

#

Hyvä idea. Pistän varmaan kuitenkin sähköposti-ilmoittautumisen, jotta pilailmoittautumisia ei tulisi.

Antti Laaksonen [02.06.2002 14:41:33]

#

Nyt lista on olemassa kilpailusivulla, HtH ja TIC on jo lisätty, mutta ilmoitelkaapa muutkin osallistumisestanne.

snakari [02.06.2002 17:07:41]

#

Jos jostain vielä sais ladattua tän hetkiset pelit

snakari [02.06.2002 17:08:11]

#

Ja Antti, älä lisää vielä sitä snakariBookkia, pistän parannuksia!

zafner [02.06.2002 19:38:14]

#

Eihän niitä tämänhetkisiä matopelejä tietenkään voi ladata, sillä silloin menisi koko idea kilpailusta. Kaikki vain katsoisivat muiden pelien ominaisuudet ja laittaisivat ne omaan peliinsä. Kilpailutyö kuuluu jättää viimeisellä hetkellä.

Antti Laaksonen [02.06.2002 19:43:03]

#

Niinpä, matopelit näytetään yleisölle aikaisintaan 16.8 :)

Sitä paitsi, tuskin kukaan yhdessä päivässä vielä peliään on saanut valmiiksi...

TIC [02.06.2002 19:44:51]

#

Joo, ja jos lähdekoodit olisi nyt jo tuolla niin... :)

snakari [02.06.2002 20:30:54]

#

Antti, lisää se snakariBook sittenkin!

snakari [02.06.2002 20:30:57]

#

Antti, lisää se snakariBook sittenkin!

thefox [02.06.2002 20:41:18]

#

Tulevatko lähdekoodit kaiken kansan näkyville vai pelkästään tuomaristolle?

Antti Laaksonen [02.06.2002 21:00:41]

#

Pelkästään tuomaristolle.

TIC [02.06.2002 21:14:59]

#

Antti, paitsi jos itse haluaa että kaiken kansan näkyville =)

snakari [02.06.2002 21:26:35]

#

Ja Antti, mihin te tarvitte niitä koodeja?

Antti Laaksonen [02.06.2002 22:05:49]

#

Tuomariston antamaan arvosanaan vaikuttaa osaltaan tapa, jolla pelit on ohjelmoitu. Onhan kyseessä ohjelmointikilpailu.

TIC [03.06.2002 10:34:51]

#

Jepulis :) Täst tulee hyve.

TIC [03.06.2002 13:08:13]

#

Hei Anus, pistäs ton "ohjelmoi matopeli" nappulan alle kuinka paljon on aikaa tehä sitä peliä =)

Antti Laaksonen [03.06.2002 14:24:31]

#

Hyvä idea, lisäilen laskurin jahka kerkeän.

TIC [03.06.2002 14:33:42]

#

pieni mutta pippurinen...

Antti Laaksonen [03.06.2002 18:16:39]

#

Nyt on laskuri kuvan alapuolella.

Hanc [09.06.2002 12:07:27]

#

Oiijoii, pitää näyttää lähdekoodit... voihan vattu...

Hanc [09.06.2002 12:08:38]

#

Siis, jos on tehnyt siihen graffakirjaston pitääkö sekin näyttää vai riittääkö pelkkä "pelin" koodi?

Antti Laaksonen [09.06.2002 14:41:55]

#

Ei tarvitse. Pääohjelman lähdekoodi riittää, siitä näkee jo millä tavalla peli on tehty.

TIC [09.06.2002 15:08:22]

#

=)

Rykker [10.06.2002 18:11:03]

#

Eh...oiskohan tossa lähdekoodien paljastamisessa jokin taka-ajatus?
Meinaan...ettei tuomarit vaan ottais oppia tekeleistä?

Antti Laaksonen [10.06.2002 18:47:37]

#

Lähdekoodit pitää toimittaa tuomaristolle siksi, että tuomaristo hieman näkee miten peli on tehty. Lähdekoodit eivät "vuoda" kenellekään, eikä tuomaristo lainaile niitä omiin ohjelmiinsa.

Segate [13.06.2002 10:56:10]

#

Tää ohjelmointikisa on hyvä idea. Samanlaisia lisää vaan. Voisin ehkä tarjota palkintoja...


PS:Antti, voisitko vaihtaa mailini temppa97@sunpoint.net:istä segate@mbnet.fi:iin? Aattelin kun saan vaan jatkuvasti väärään laatikkoon mailia.

Veltto [13.06.2002 13:04:30]

#

Munki maili osotteen vois vaihtaa... uus on jonituokko@veltto.org

Antti Laaksonen [13.06.2002 20:15:12]

#

Nyt on kumpienkin osoite vaihdettu. Uusi osoite tulee tosin vasta uusiin viesteihin, mutta ehkä jaksan joku päivä parantaa foorumia niin, että osoitteenmuutokset näkyvät myös vanhoissa viesteissä.

JJP [26.06.2002 23:44:16]

#

jee... Tekisin matopelin jos vain jaksais. En mä sitä millään QB'l tai Visual Basicil tee koska niil se menee perseelleen :) C++ tekisin jos osaisin matopeliä sillä tehdä :)

thefox [27.06.2002 15:47:18]

#

Tuo pelinteko aika on kyllä melkein turhan pitkä IMO. Mutta minkäs mahtaa =)

JJP [27.06.2002 18:58:26]

#

Niin on. Siinä ehtis tehdä aika monta "matopeliä" =)

(nimetön) [15.07.2002 13:04:19]

#

Miten niin, jos tekee siihen samalla rahviikkakirjastoa aika on pikemminkin liian lyhyt!

Dj Wolf [15.07.2002 13:12:41]

#

Mitä mieltä olette: Kannattaako minun lähettää matopelikilpailuun n. puol vuotta vanha, surkeasti koodattu, vilkuttavalla näytöllä oleva matopeli? Tehty muuten QB:llä... ja eka QB-pelini :)

(nimetön) [16.07.2002 22:13:18]

#

Joo, sitten on todennäkoisempää että minä(mie, mä) voitan

(nimetön) [17.07.2002 15:04:18]

#

minä ilmoittauduin maatopeli kipalaan muttei meidän tiimiä näyn ollenkaan kilpailu sivulla

Antti Laaksonen [17.07.2002 16:39:26]

#

Jotain rajaa on pidettävä, täydelliset pilailutiimit eivät voi osallistua. Tarkoitus on osallistua omalla nimellä/nimimerkillä. Onneksi useimmat ottavat kilpailun tosissaan.

(nimetön) [18.07.2002 00:44:52]

#

osmo happonen on minun nimi merkki, ei kai tämätm pitäisi olla säännöissä kieletty

WhiteCrow [18.07.2002 01:04:11]

#

Antti, jos nimimerkit "Runggu" ja "Snagari" (jotka molemmat ovat jo hyväksytty osanottajiksi) eivät ole pilailunimiä, niin mitä sitten? Sitä paitsi mikä oikeus meillä on kommentoida toisten nimimerkkien järkevyyttä, esimerkiksi tästä teidän "Anol gamesista" tulee kyllä väkisinkin mielleyhtymä Anal Gamesiin vaikka kuinka yrittäisi. Kyllä imho pitää Osmonkin saada osallistua kilpailuun jos niin haluaa, kyllä hän on jo koodivinkeissä näyttänyt että vaikka kielioppi ei olekaan aina hallussa, niin jostain kumman syystä tyyppi taitaa osata koodata. Sitä paitsi, jos katsot kilpailun sääntöjä kohdasta kuka saa osallistua, siellä sanotaan näin:

--------------
Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa halukas, paitsi kilpailun tuomaristo. Myös erilaiset ohjelmointiryhmät ja pienpelitekijät voivat osallistua. Kilpailuun voi osallistua vain yksi peli/kilpailija.
--------------

Jos kilpailijoita ruvetaan sensuroimaan sillä perusteella, ettei käytä "oikeaa" nimimerkkiä, pitää ylläoleva teksti muuttaa muotoon: "Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa halukas, paitsi ne, joiden nimimerkki on ylläpitäjien mielestä tyhmä".

Tulipa vuodatettua, mutta kyllä imho jos kilpailu on avoin kaikille, niin silloin se kyllä myös tarkoittaa kaikkia.

(nimetön) [18.07.2002 01:26:58]

#

kiitoksai white crw !
mikä se merkkki on nimi merkissä, eri kuin oma nimi vai jois on nimimerkki mutta vain nimi jos on nimellä

XLarge [18.07.2002 02:00:13]

#

WhiteCrow: Mistä vitusta voit tietää, millä nimellä Osmo on kilpailuun ilmoittanut itsensä? Antti ainakin puhui "pilailutiimistä" ja tämä ei luultavasti tarkoita nimimerkkiä Osmo Happonen. Jos tämä ilmoittautui jollain tiimillä, joka on aivan järjetön ja joka ei oikeasti olekaan mitään, hylkääminen on aivan oikeutettua. Muuten WhiteCrow, sensuroiminen tarkoittaa taas aivan muuta. Esim. kirosanojen sekä muiden "rumien" ilmaisujen poistaminen tekstistä on sensurointia.

"esimerkiksi tästä teidän "Anol gamesista" tulee kyllä väkisinkin mielleyhtymä Anal Gamesiin vaikka kuinka yrittäisi"

Niin kai, kun on koko lapsuutensa viettänyt aikaanksa "vääränlaisilla" nettisaiteilla. Eipäs ole paljon muutoin tullut kuultua tuosta samankaltaisuudesta.

Antti Laaksonen [18.07.2002 11:01:42]

#

Osmo & Whitecrow: tällä kertaa olen täydellisen varma, että toinen Osmon "tiimin" jäsenistä esiintyy väärällä nimimerkillä. IP-numeroista on arvaamatonta hyötyä tällaisessakin kiistassa. runggua ja snakaria en ole toisella nimimerkillä tavannut missään.

WhiteCrow:
"että vaikka kielioppi ei olekaan aina hallussa"

Virheitä ei ole oikeinkirjoituksessa, vaan ne on selvästikin tahallaan tehtyjä, en kyllä ymmärrä miksi. Kullakin huvinsa.

WhiteCrow [18.07.2002 13:14:23]

#

Jos Osmolle käy, niin vaikka minä voin tehdä Osmon kanssa sen matopelin. Tehdään vaikka Putka Gamesin nimellä, minulla on jo muutama idea siihen peliin. Jos ohjelmointiputka ei tätä tiimiä hyväksy kilpailuun niin se on sitten jo heidän oma häpeänsä. Sopiiko, Osmo?

Antti Laaksonen [18.07.2002 13:17:37]

#

Jep, oikealla nimimerkillä esiintyminen on aina hyvä idea, se olisi vain kannattanut päättää jo heti aluksi.

Vilikki [18.07.2002 17:23:17]

#

dj Wolfille: aina kannattaa yrittää...
Käykääpä katsomassa <a href="koti.mbnet.fi/~vilikki/index.htm">matopelini kotisivut</A> ja kertokaa, kannattaako osallistua. Sivuja ei kannata suuremmmin kommentoida, tein ne vain esitelläkseni matopeliäni... ;-) Grafiikat pätkii, eikä siitä ole oikein mahdollisuutta tehdä exeä, kun se on liian iso, eikä kirjastojen teko onnistunu. Ja kyllä, olen katsonut sen ohjelmointiputkan artikkelin. Voisiko joku kertoa, miten sama juttu tehdään funktioilla ja miten niille välitetään parametrit. En onnistunut siinä. Ja Antti, haittaako, jos ilmoittautuu, eikä saakaan peliä valmiiksi ja pystyykö tuota mailia mitenkään vaihtamaan, kun se on vaihtunut. Uusi on: ville.kumpulainen@pp2.inet.fi

Vilikki [18.07.2002 17:24:58]

#

joo, ei toiminu tuo a href - systeemi, mutta osaattehan te siitä osoitteen napata....

Antti Laaksonen [18.07.2002 19:10:32]

#

Linkitys toimii ihan suoraan, kunhan vain laitaa http:n alkuun:
http://koti.mbnet.fi/~vilikki/index.htm

Haluat siis vaihtaa tuon keskustelualueella näkyvän osoitteen? Onnistuu..

(nimetön) [18.07.2002 22:38:04]

#

whitecorw minulle käy, tuo paulus olikin vähän epäilyttäävä tyyppi sähköpostien ajatellen (ps. ei millään pahalla) että saako mitään tehtyä. whitecrowr, lähetän sulle sähkö postia ok

BlueStorm [14.08.2002 17:01:56]

#

Kilpailu on loppu!
Ja arvostelut alkamassa....
Mistä näitä pelejä saa?
KERTOKAA

snakari [14.08.2002 17:41:14]

#

ei vielä mistään

Antti Laaksonen [14.08.2002 18:49:41]

#

Onhan kilpailua vielä päivä jäljellä, laskuri vähän edistää... Huomenna tulee lisäinformaatiota kilpailun jatkosta.

Vilikki [03.09.2002 22:07:52]

#

"Kilpailu

(kilpailuaika päättynyt)

Matopelikilpailun tuomaristo arvioi pelejä, Ohjelmointiputkan kävijät äänestävät voittajan n. 1.9 alkaen"


Onko jo tiedossa tarkempaa aikataulua kun n. 1.9.? Ei ainakaan vielä näkynyt missään...

Antti Laaksonen [04.09.2002 18:15:25]

#

Kyllä vain. Tuomaristo on tehnyt päätöksensä, ja yleisön arvioitavaksi kuusi parasta peliä tulevat viikonlopun aikana.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta