Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Koodilaatikkojen lataa-linkki ei toimi IE:llä

Sivun loppuun

riksu [08.10.2015 00:13:52]

#

Oppaissa käytetään usein linkkiä lataa, mutta minulla se ei toimi. Mitä vaaditaan, että linkin saa toimimaan? Pitääkö lataa jonkun ohjelman? Kun yritän avata linkin uudessa välilehdessä tulee seuraavaanlainen virheilmoitus:
Verkkosivua ei voida näyttää
Todennäköisin syy:
•Osa tämän sivun sisällöstä vaatii, että käytetään ohjelmaa, jota ei ole asennettuna.
Voit yrittää seuraavaa:
Etsi verkosta ohjelma, jota voidaan käyttää tämän sisällön katseluun.
Kirjoita osoite uudelleen.
Palaa edelliselle sivulle.

Mod. siirsi ja otsikoi aiheen!

HTML5 [08.10.2015 08:33:22]

#

Internet Explorer ei tue data-URIen avaamista suoraan.

Selaimella ei voi siis suoraan navigoida data:-osoitteeseen, mutta sellaista voi käyttää esim. kuvan upotuksessa (img-tägin src-attribuutti).

Metabolix [08.10.2015 18:48:36]

#

riksu: Olet kirjoittanut epäselvän viestin väärälle keskustelualueelle. Oletan kuitenkin, että tarkoitat Ohjelmointiputkan oppaiden koodilaatikoiden latauslinkkejä. (Samanlaiset linkit näkyvät myös keskustelussa.)

Oletin, että data-URI toimisi myös IE:ssä. Ilmeisesti ei toimi (näin). Tein muutoksia, pystyykö nyt lataamaan edes jollain uudella IE:llä? Itselläni ei ole nyt IE:tä testattavana.

Pessi [08.10.2015 19:40:23]

#

Edgellä sai ladattua ongelmitta.

HTML5 [08.10.2015 23:19:43]

#

Muutosten jälkeen linkki toimii myös IE 11:llä. Selaimen emulointitilassa se toimii myös IE 10:llä, mutta ei enää sitä vanhemmilla versioilla.

riksu [17.10.2015 17:12:44]

#

Kiitoksia vastauksista ja parannuksista. Nyt se lataa-linkki toimii loistavasti,
mutta pettymys tuli, kun näin, että lataa-linkki painamisen jälkeen tuli sama teksti, kuin koodilaatikon sisällä.

Eli mun kova pää ei keksi, mikä oli sen lataa-linkki tarkoitus?

Metabolix [17.10.2015 20:22:31]

#

riksu kirjoitti:

pettymys tuli, kun näin, että lataa-linkki painamisen jälkeen tuli sama teksti, kuin koodilaatikon sisällä.

Mitähän ihmettä sitten odotit?

Linkki toimii mielestäni täydellisen loogisesti ja nimensä mukaisesti: siitä saa ladattua koodin. Joskus on nimittäin kätevämpää tallentaa kooditiedosto linkistä. Erityisesti pitkien koodien tai useita tiedostoja sisältävien vinkkien kohdalla tästä voi olla apua.

joah [18.10.2015 08:16:23]

#

Luulen, että riksu kaipasi "latautuvaa" tiedostoa esim. ZIP-muodossa tai "Content-Disposition: attachment"

HTML5 [18.10.2015 12:44:35]

#

joah kirjoitti:

Luulen, että riksu kaipasi "latautuvaa" tiedostoa esim. ZIP-muodossa tai "Content-Disposition: attachment"

Arvelisin myös näin. Kun osoite halutaan pitää data-URIna, kumpikaan noista ei tule kyseeseen.

Asian voi kuitenkin hoitaa download-attribuutilla:

<a href="data:text/plain;charset=UTF-8,..." download="koodi.txt" class="lataus">lataa</a>

joah [18.10.2015 18:21:16]

#

HTML5 kirjoitti:

Asian voi kuitenkin hoitaa download-attribuutilla

Download-atribuutti ei kuitenkaan näytä tukevan IE:tä, joten riksua tuo ei auttaisi...

riksu [19.10.2015 12:50:57]

#

Metabolix kirjoitti:

Mitähän ihmettä sitten odotit?

Linkki toimii mielestäni täydellisen loogisesti ja nimensä mukaisesti: siitä saa ladattua koodin. Joskus on nimittäin kätevämpää tallentaa kooditiedosto linkistä. Erityisesti pitkien koodien tai useita tiedostoja sisältävien vinkkien kohdalla tästä voi olla apua.

Ok, nyt tajusin, että lataa-linkin tarkoitus on tallettaa koodilaatikon sisältö koneelle. Tämä olisi tietenkin hyvä juttu, jos se minulla toimisi. Mutta, kun minä klikkaan lataa-linkkiä - talletusta ei tapahdu, vaan samaan ikkunaan avaudu koodilaatikon sisältö eli se toimii linkkinä. Miten saisin sen linkin toimimaan niin, että se tekee koodilaatikon talletuksen?

joah [19.10.2015 13:09:07]

#

riksu kirjoitti:

- - -

Sen linkin tarkoitus ei ole tallentaa sitä koodia, vaan näyttää sen "yksinkertaisemmin" selaimessa.

HTML5 [19.10.2015 13:09:26]

#

riksu kirjoitti:

Miten saisin sen linkin toimimaan niin, että se tekee koodilaatikon talletuksen?

Aina voi valita kontekstivalikosta Tallenna – –. IE kun ei tuota download-attribuuttia tue.

riksu [19.10.2015 16:03:19]

#

Juu, IE:ssa linkin avaaminen eikä tallennus onnistuu. Mutta nyt on Firefox käytössäni. Hiiren oikeanpuolisella napilla saan pikavalikkoon käyttöön (kiitos avusta) ja pääsen tallettamaan. Mutta, kun avaan tallennetun tiedoston niin kaikki sisältö on yhdellä rivillä eikä yhtäkään rivinvaihtoa ole niin, kuin alkuperäisessa oli.

Miten saan tiedoston näkymään niin kuin alkuperäisessä tiedostossa kaikkinee rivivaihtoinee?

kayttaja-11960 [19.10.2015 16:46:11]

#

riksu kirjoitti:

– –

Mitä tekstieditoria käytät? Ainakin Windowsin Muistio näyttää rivinvaihdot huonosti, suosittelen esim. Bracketsia tai Notepad++aa. Lisäksi molemmissa tekstieditoreissa on esim. syntaksin värjäys ja rivinumerot.

Metabolix [19.10.2015 19:32:34]

#

Tiedoston voi tallentaa yleensä esim. selaimen valikon Tallenna-valinnasta tai näppäinyhdistelmällä Ctrl+S, tai linkkiä voi klikata hiiren toisella painikkeella, jolloin siitä aukeaa valikko, josta voi tallentaa kohteen nimellä. Hämmästyttävää, jos IE ei sisällä mitään näistä mahdollisuuksista.

Tallennuksen pakottaminen esim. download-attribuutilla tai vastaavalla taas rajoittaa käyttäjän mahdollisuuksia.

Windowsin Muistiosta kannattaa hankkiutua eroon mitä pikimmin. Se on ohjelmointiin äärimmäisen huono tekstieditori, eikä se osaa edes avata monia tiedostoja kunnolla.

HTML5 [19.10.2015 21:40:20]

#

Metabolix kirjoitti:

Tiedoston voi tallentaa yleensä esim. selaimen valikon Tallenna-valinnasta tai näppäinyhdistelmällä Ctrl+S, tai linkkiä voi klikata hiiren toisella painikkeella, jolloin siitä aukeaa valikko, josta voi tallentaa kohteen nimellä.
Hämmästyttävää, jos IE ei sisällä mitään näistä mahdollisuuksista.

IE kyllä tukee noita toimintoja, mutta data-URIen kanssa vain rajatusti: kuvien tallennus onnistuu, muuntyyppisten tiedostojen ei.

riksu [21.10.2015 16:37:46]

#

Metabolix kirjoitti:

Windowsin Muistiosta kannattaa hankkiutua eroon mitä pikimmin. Se on ohjelmointiin äärimmäisen huono tekstieditori, eikä se osaa edes avata monia tiedostoja kunnolla.

Kokeilin Bracketsia. Se on hidas avautumaan. Tuntuu, kuin olisi liian raskas avattavaksi koneelle. Sen lisäksi se ilmoittaa, että se tukee tällä hetkellä vain UTF-koodattuja tekstitiedostoja eli tiedostot ei aukee.

Sitten kokeilin Notepad++aa. Se toimii hyvin. Ainakin rivin vaihdot säilyy niin, kuin pitää. Kiitoksia kaikille vastauksista.

The Alchemist [22.10.2015 22:01:06]

#

Brackets on melko turha sovellus mielestäni. Githubin julkaisema Atom perustuu tekniseltä pohjaltaan samantapaiseen ratkaisuun mutta on oikeasti devaajille suunniteltu. Brackets on enempi suunnattu html/css-leiskojen väkertäjille eli ei juuri kellekään.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta