Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: VB:n cdlg

Sivun loppuun

TIC [26.05.2002 11:41:10]

#

Eli VB:n commondialog, saako jotekin selville filenamesta että minkä päätteinen tiedosto on filenamessa?
Ja miten saa listboxiin listbox.txt tiedostostosta luettua joka rivin eri riville.

trinit [26.05.2002 13:38:39]

#

Commondialogissa ei ole omaa funktiota tuohon joten tee se itse vaikka näin:

Dim Paate As String
Paate = Right$(Trim(CommonDialog1.FileTitle), 3)

Listboxiin lisätään rivejä tyyliin List1.AddItem "Rivi1" ja tiedostosta rivejä saa luettua Line Input:lla. Kokeile näillä vihjeillä tehdä, ei ole kovin vaikeaa ;)

Antti Laaksonen [26.05.2002 14:52:35]

#

Muista kuitenkin, että tiedoston pääte voi olla myös kaksi- tai yksikirjaiminen, tai voi olla niinkin, ettei sitä ole laisinkaan.

Tämän funktion toimivuudesta ei ole mitään takuita, mutta voithan koittaa:

'Palauttaa tiedoston Tiedostonimi päätteen ilman pistettä
Function KerroPaate(Tiedostonimi as String) As String
If left$(Right$(Tiedostonimi,4),1)="." Then
KerroPaate=Right$(Tiedostonimi,3)
ElseIf left$(Right$(Tiedostonimi,3),1)="." Then
KerroPaate=Right$(Tiedostonimi,2)
ElseIf left$(Right$(Tiedostonimi,2),1)="." Then
KerroPaate=Right$(Tiedostonimi,1)
End if
End Function

TIC [26.05.2002 17:52:36]

#

Mitäs tarkottaa:

Name = Trim(Text1.text)

Oli tollanen yhessä peli moottorissa eikä toiminu.
Ite en ollut ennemmin kuullutkaan Trim hommasta, enkä vieläkään tajua...

Mutta toi kyllä pitäis jotenki saada, nimittäin se HTML-editori... Noo, ei se kyllä haittaa paljoakaa jos sitä ei saa... Eikös niitä ole neljäkirjaimisiakin? *sekoh*

Antti Laaksonen [26.05.2002 18:40:54]

#

Trim poistaa merkkijonon molemmilta puolilta välilyönnit. Vastaavasti LTrim poistaa kaikki vasemmanpuoleiset ja RTrim kaikki oikeanpuoliset välilyönnit.

TIC [27.05.2002 18:09:44]

#

Kiitos :) Taas opin lisää. Ihme kun en jaksa muita projekteja tehä :) Se on ihanaa. Ku tekee 10 projektia kerralla, niin siitä ei tuu mitään. Ajattelin tehä sitten kesän aikana jonkin näkösen RPG moottorin. Noh sitten teen jos teen mutta, en minä tarvi sitä hommaa, teen vain HTML editorin.

thefox [27.05.2002 19:37:10]

#

Juu mutta tiedoston pääte voi olla myös vaikka kymmenkirjaiminen. Pitäisi skannata oikealta päin etsien pistettä, ja kun sellainen löytyy dumpata pääte.

TIC [27.05.2002 23:03:21]

#

onhan niitä sitten vielä sellasiakin missä on 2 pistettä. Ainakin mulla on jotain video hommissa sellasia...

ghostdog [29.05.2002 12:03:17]

#

vaikka näin saa sen tiedosto päätteen:

Dim tiedosto As String, paate As String
tiedosto = "plooh.txt"

For lp = Len(tiedosto) To 1 Step -1
If Mid(tiedosto, lp, 1) = "." Then
 paate = Mid(tiedosto, lp + 1)
 Exit For
End If
Next

MsgBox "Tiedoston " & tiedosto & " pääte on " & paate

Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta