Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: Isot kirjaimet pieniksi kirjaimiksi

eetwo [02.09.2013 21:16:25]

#

Koodin idea on muuttaa ISOT kirjaimet pieniksi kirjaimiksi, kuten otsikossa mainittiin. Saa käyttää omissa ohjelmissa, jos saan jotkut "Krediitit" sinne.

Dim a As String
    Dim b As String
    Sub capser()
        a = InputBox("Kirjoita jotain isoilla kirjaimilla", "Caps") 'Avataan kirjoitusikkuna
        b = a

        'Muutetaan ISOT kirjaimet pieniksi kirjaimiksi
        a = Replace(a, "A", "a")
        a = Replace(a, "B", "b")
        a = Replace(a, "C", "c")
        a = Replace(a, "D", "d")
        a = Replace(a, "E", "e")
        a = Replace(a, "F", "f")
        a = Replace(a, "G", "g")
        a = Replace(a, "H", "h")
        a = Replace(a, "I", "i")
        a = Replace(a, "J", "j")
        a = Replace(a, "K", "k")
        a = Replace(a, "L", "l")
        a = Replace(a, "M", "m")
        a = Replace(a, "N", "n")
        a = Replace(a, "O", "o")
        a = Replace(a, "P", "p")
        a = Replace(a, "Q", "q")
        a = Replace(a, "R", "r")
        a = Replace(a, "S", "s")
        a = Replace(a, "T", "t")
        a = Replace(a, "U", "u")
        a = Replace(a, "V", "v")
        a = Replace(a, "W", "w")
        a = Replace(a, "Z", "z")
        a = Replace(a, "Ö", "ö")
        a = Replace(a, "Ä", "ä")
        a = Replace(a, "Å", "å")
        a = Replace(a, "X", "x")

        MsgBox(b & " on nyt " & a, MsgBoxStyle.Information, "Huomasitko eron?")
    End Sub

Käyttö

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       capser()
   End Sub

Muuta

Latauslinkki:
https://sourceforge.net/projects/filtteri/files/caps.rar/download

Käy sivuilla:
https://sourceforge.net/projects/filtteri/

Metabolix [02.09.2013 21:32:53]

#

Koodissasi on monta vikaa: Koodin toteutus on epäkäytännöllinen, kun siinä voisi vain olla isot ja pienet kirjaimet teksteinä ("ABC" ja "abc") ja silmukka niiden kaikkien muuttamiseen. Muuttujien määrittely aliohjelman ulkopuolella on typerää, samoin kuin ylipäänsä aliohjelman tekeminen (verrattuna funktioon, jolla voisi muuttaa mitä tahansa tekstejä). Koodisi ei myöskään muuta Y-kirjainta eikä aksentillisia merkkejä kuten Á.

Sitä paitsi tarkoitukseen on jo valmis funktio LCase.

Lisäksi jotkin valitsemasi tagit (VB.NET, pelit) ovat aika asiaankuulumattomat.

”Krediittien” pyytäminen on aika lapsellista, erityisesti tällaisesta alkeellisesta ja jopa huonosta koodista.

Kaiken kaikkiaan et ehkä ole vielä valmis tekemään vinkkejä.

eetwo [05.09.2013 13:27:20]

#

Mutta sehän toimii :)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta