Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Työtarjoukset: Haetaan 2d-nettipelin tekijää

Pelintekijänhakija [25.08.2013 13:48:53]

#

Hei,
Olemme liikekumppanini kanssa perustamassa yritystä, joka toimii verkkoympäristössä. Yhtenä suurena osana yrityksen toimintaa tulee olemaan 2D-peli, jonka olisi toimittava Facebookissa. Tarkoituksena ei ole tehdä maailman parasta pelialan hittiä, vaan toimiva ja graafisesti näyttävä peli. Liiketoiminnan tulot eivät suoranaisesti ole kiinni pelin erinomaisuudesta.

Peli olisi lähellä perinteistä tasohyppelypeliä. Se koostuisi käytännössä taustagrafiikasta, pomppimismekaniikasta, ja tietenkin asioista, joiden päällä hahmo voisi pomppia. Pelissä voisi olla muutamia kymmeniä kenttiä, yhden kentän ollessa noin minuutin mittainen. Peli olisi suhteellisen yksinkertainen, mutta grafiikan ja pelimekaniikan olisi oltava kunnossa.

Yrityksessämme ei ole osaamista pelin tekemiseksi.

Teknisesti koodaus tulisi tehdä alustalle, joka käy Facebookkiin ja multiplatformisesti muutenkin, Esimerkiksi HTML5 tai Unity (nämä ovat vain esimerkkejä, jotka ovat tulleet esille).

Onko jollakin kiinnostusta tehdä tälläinen peli?
Tai sitten, mistä tälläisen pelin tekijää kannattaisi hakea?
Millä hinnalla tällaisen pelin voisi saada?

mietinvaan [25.08.2013 21:37:39]

#

Tässä haetaan itseasiassa kahta henkilöä. Graafinen osaaminen ja ohjelmointitaito eivät tule kovin usein samassa paketissa. Halvemmalla varmaan pääsee, kun etsii pelkän ohjelmoijan ja ostaa peligrafiikan valmiina (näitä nyt on netti pullollaan, ks. esim. shutterstock.com). Loppuhinta lienee jokin nelinumeroinen luku. Suomesta löytyy nykyään jo useampia ammattikorkeakouluja/yliopistoja, joissa opetetaan pelintekoa. Etsi jonkin opiskelijajärjestön sähköpostilista ja laita viesti menemään.

Lebe80 [25.08.2013 23:41:32]

#

mietinvaan kirjoitti:

Tässä haetaan itseasiassa kahta henkilöä. Graafinen osaaminen ja ohjelmointitaito eivät tule kovin usein samassa paketissa.

Viime vilkaisulta yhden miehen pelitaloihin, en nyt sanoisi noinkaan.

Silti, jos haluaa rahoilleen vastinetta ja pelin joskus ulos, olisi järkevämpää hankkia vähintään juuri kaksi jamppaa, jolloin koodarin koodatessa voi graafikko tehdä graffaa. Ymmärrettävästä syystä koodari harvoin pystyy tuottamaan koodia samalla kun hän piirtelee..

Lisäksi hommaa helpottaa se, että yrityksessä olisi edes joku, joka olisi suunnitellut asiat niinkin tarkasti, ettei koodarin tarvitse olla myös suunnittelijana koodauksen lomassa. Ja parhaimmillaan jopa etukäteen, ennen kuin koodarin on pitänyt edes koodata riviäkään.

mietinvaan kirjoitti:

ostaa peligrafiikan valmiina (näitä nyt on netti pullollaan, ks. esim. shutterstock.com).

Shutterstock.com ja peligrafiikka? oikeasti?!

Pelintekijänhakija [26.08.2013 10:47:20]

#

Kiitos vastauksesta! Shutterstock on kyllä uusi löytö minulle. Tai ainakin se, että sieltä saa taustat suoraan.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta