Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Kesä selkeästi alkoi – paljon tyhmiä kysymyksiä!

Sivun loppuun

Lebe80 [02.07.2013 10:41:26]

#

Kesä on selkeästi alkanut, kun tuntuu että jos ei ihan päivittäin, niin useamman kerran viikossa kysytään todella yksinkertaisia perusasioita, esim. miten tarkistetaan mikä muuttujista on isoin, miten tulostetaan päivämäärän mukaan vaihtuva linkkiä, yms. yms.

Onko nämä kaikki harrastelijakoodarit olleet kouluissa tekemässä jotain ihan muuta, ja nyt saaneet lomillaan kipinän aloittaa ohjelmoimaan, mutta eivät jaksa sitten opetella perusteita?

Aluksi tosiaan ilmiö oli huvittava, nyt se tuntuu rasittavalta ja turhauttavalta.


Olkoon avautumiseni tässä, hyvää kesää Ohjelmointiputkan poppoolle!

lapm [02.07.2013 12:17:53]

#

Olen huomannut saman ilmiön muutamalla muullakin foorumilla. Jokin siellä koulussa ilmeisesti häiritsee oppimista ja pahasti kun pitää sitten kesälomilla yrittään opetella sitä mikä meni koulussa ohitse.

kllp [02.07.2013 13:53:57]

#

Voisi varmaan johtua myös siitä, että ihmisillä on kesällä vain aikaa opetella uusia asioita.

The Alchemist [02.07.2013 14:02:31]

#

Jos olisi aikaa opetella asioita, niin sitten he olisivat opettelemassa eivätkä täällä spammaamassa.

Lebe80 [02.07.2013 14:27:19]

#

Miksi turhaan opetella, kun voi suoraan kysyä sitä Ohjelmointiputkasta!

feenix [02.07.2013 20:06:31]

#

No, FB:ssä parissa ryhmässä on sama juttu kesät talvet. Oikeastaan noissa harvemmin edes kysytään mitään, mikä ei selviäisi ensimmäisellä nettihaulla ja monesti vielä tyyliin "mikä on muuttuja?" Ja ovat vielä Aasiasta päin monesti. Eikö siellä pitäisi kaikkien olla fiksuja ja osata edes perusteet etsiä jostain?

Antti Laaksonen [02.07.2013 22:19:39]

#

Kannattaa muistaa, että jos kysymyksen vastauksen tietää valmiiksi, niin on helppoa etsiä lähde, jossa vastaus on kerrottu, mutta jos vastausta ei tiedä ja koko ala on tuntematon, niin tehtävä on paljon vaikeampi.

Esimerkiksi jos kirjoitan Googleen "kumpi muuttuja isompi", niin tulee näin hyödyllisiä tuloksia:

* Kumpi antaa periksi Kreikka vai euromaat? – Bjarne Kallis
* kumpi ja kampi 26 vai 29 - Sivu 2 - Fillari-lehden foorumi
* Una Chica: Kumpi ja kampi tappelivat: ei tietoa voittajasta.

Jos jonkun lähettämä kysymys tuntuu naurettavalta, niin ratkaisu on yllättävän helppo: siihen ei ole pakko vastata.

jukkah [03.07.2013 09:41:41]

#

Kuten tiedämme, Googlen hakukone antaa eri käyttäjille erilaisia hakutuloksia. Vertailun vuoksi tein saman haun kuin Antti, ja tulos näytti tältä:

* Ohjelmoinnin perusteita Java-kielellä: 2.4 Loogisia lausekkeita, valintaa ja toistoa
* Oppaat: C++-ohjelmointi: Osa 2 - Vakiot, muuttujat ja perustietotyypit
* 7 VALINTALAUSE: IF – JA CASE RAKENNE

timoh [03.07.2013 10:04:20]

#

Ja muutenkin näin geneerinen suomalainen foorumi, niin en kehtaisi odottaa että edes pieni osa keskustelun avauksista sattuisi miellyttämään juuri omaa silmää.

Mielestäni kannattaa suunnata sellaisille apajille, missä keskustelu on tarkennettu sinne oman kiinnostuksen kohteeseen. Esim. SE:n alasivut yms. niin takuulla saa filtteröityä matskun lähemmäksi optimia.

Ja sekin vielä, että topicit (ainakin niiden aloitukset) ovat pommin varmasti juuri sellaisia kuin itse haluaa, eli eihän se muuta vaadi kuin että aloittaa sellaisella viestillä mikä itseä kiinnostaa.

Jos 90% viestiketjujen avauksista on aloittelevilta harrastelijoilta, niin mitä ihmettä siinä sitten voi valta osan ajasta odottaa, ettäkö keskusteltaisiin kiperistä algoritmin optimointipulmista tai eleganteista lähestymistavoista ongelmaan X?!

Grez [03.07.2013 10:06:08]

#

timoh kirjoitti:

Esim. SE:n alasivut yms.

SE eli StackExchange?

timoh [03.07.2013 10:08:34]

#

http://stackexchange.com/ ;)

Lebe80 [03.07.2013 10:10:20]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Jos jonkun lähettämä kysymys tuntuu naurettavalta, niin ratkaisu on yllättävän helppo: siihen ei ole pakko vastata.

Kyllä itse olen pyrkinyt vastaamaan ja ihan suhteellisen asiallisesti, mutta yleensä tämän jälkeen *ne muut* käyttäjät laittavat keskustelun rönsyilemään.

Arttut02 [15.07.2013 00:02:50]

#

Vähän myöhäinen vastaus tähän ketjuun, mutta vastataan nyt kuitenkin.

Meikäläisellä tulee kohta, jos ei ole jo tullut, täyteen 10 vuotta ohjelmointiputka.netin "asiakkaana". Luultavasti jonkin mielestä todella noloa, mutta opiskelin ohjelmoimaan, aika pitkälti, lukemalla ja kyselemällä täällä niitä paljon parjattuja tyhmiä kysymyksiä. Kiitos kaikille niille, jotka niihin jaksoivat asiallisesti vastailla. Ties kuinka paljon saan putkan väkeä kiittää siitä, että oon saanut vääntää koodia kohta 10 vuotta työkseni.

En tiedä onko aika kullannut muistot, mutta enemmän olisin huolissani tyhmistä vastauksista, kuin tyhmistä kysymyksistä. En muista, että meille aloitteleville olisi aikoinaan vastailtu tyyliin "V*tun idiootti, etkö sä nyt tuotakaan osaa. Kannattais varmaan lopettaa koko ohjelmointi."

Kuten Antti tuolla ennemmin kirjoitti:

Antti Laaksonen kirjoitti:

Jos jonkun lähettämä kysymys tuntuu naurettavalta, niin ratkaisu on yllättävän helppo: siihen ei ole pakko vastata.

Asiallinen vastaus ei ole keneltäkään pois, kun taas tuollainen "v*ttuilu" vastaus voi hyvinkin masentaa sen mahdollisesti juuri ensimmäisiä koodirivejään kirjoittavan 9-vuotiaan koodarinalun, joka on juuri opiskellut koulussa esittelemään itsensä englannin kielellä, ja joka on nyt hiukan hämmentynyt Google Translaten antamasta Console.WriteLinen selityksen suomennuksesta: Kirjoittaa tietojen etsintää ja sen jälkeen nykyinen linja terminaattori, standarditulosteeseen stream.

Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, tai vaikka olisikin, niin siihen voi antaa asiallisen vastauksen - voi toki olla vastaamattakin. Jos joku haluaa uhrata kesää ja vapaa-aikaansa koodaukselle, niin on oikeutettu asialliseen vastaukseen. :)

qeijo [15.07.2013 12:29:39]

#

Ei ole tyhmiä kysymyksiä!

lapm [15.07.2013 13:07:43]

#

Itse kommentoin lähinnä sen takia että olen huomannut tuon saman kysymysten määrän suurenemisen aina kesällä. Mietityttää vain mikä koulujen ohjelmoinnin opetuksessa menee pieleen, että ihmiset ei opi. Vai päästääkö opettaja ihmiset liian helpolla läpi opetuksesta? Vai onko kyse siittää että koulussa ei opeteta ja kesän lomien tullessa ihmiset sitten inspiroituvat opettelemaan jotain mitä ei opetettu.

En kommentoinut siksi että kysymyksiä ei saisi esittää. Me opimme kukin omalla tavallamme ja välillä vain on pakko kysyä koska omat tiedot eivät auta eteenpäin.

Itselläni parhaillaan Python ohjelmointi opettelussa. Hakukoneet ja foorumit kovassa käytössä. Hakukoneella löytyy apua jos on edes hajulla mitä on hakemassa. Kysymyksiä sitten tulee esitettyä kun ei olla edes hajulla, mutta tiedetään mitä yritetään saada aiakaiseksi.

The Alchemist [15.07.2013 13:14:09]

#

Ei se ole koulun vika, jos ihminen ei ole oma-aloitteinen. Monet sitä paitsi aloittavat ohjelmoinnin jo lukiossa tai jopa yläasteella, jolloin mitään ohjelmoinnin opintoja ei edes voi olla alla. Kyse on puhtaasti siitä, miten reagoi ongelmatilanteissa: istuuko sormi perseessä ihmetellen vai yrittääkö oikeasti ratkaista ongelman. Putkaan tulevat nuo ensimmäisen kategorian ihmiset.

Arttut02 [15.07.2013 14:14:10]

#

The Alchemist kirjoitti:

Kyse on puhtaasti siitä, miten reagoi ongelmatilanteissa: istuuko sormi perseessä ihmetellen vai yrittääkö oikeasti ratkaista ongelman. Putkaan tulevat nuo ensimmäisen kategorian ihmiset.

En ymmärrä nyt aivan täysin tuota sormi perseessä istumista, jos tulee etsimään/pyytämään neuvoa ja ohjeita. Tämähän tarkoittaisi sitä, että kaikki kieliin liittyvät keskustelualueet ovat täällä aika turhia, koska voithan kahlata läpi lähdekoodia, dokumentteja tai tehdä omia testejä. Toki, tämähän todistaa toisaalta tuon sinun "Putkaan tulevat nuo ensimmäisen kategorian ihmiset" -teorian täysin oikeaksi.

Grez [15.07.2013 14:17:56]

#

The Alchemist kirjoitti:

Kyse on puhtaasti siitä, miten reagoi ongelmatilanteissa: istuuko sormi perseessä ihmetellen vai yrittääkö oikeasti ratkaista ongelman. Putkaan tulevat nuo ensimmäisen kategorian ihmiset.

No eikös se että tulee putkaan kyselemään ole ongelman ratkaisun yrittämistä, joten selkeästi noista kategorioista mennään jälkimmäiseen.

vesikuusi [15.07.2013 17:14:41]

#

lapm kirjoitti:

Mietityttää vain mikä koulujen ohjelmoinnin opetuksessa menee pieleen, että ihmiset ei opi. Vai päästääkö opettaja ihmiset liian helpolla läpi opetuksesta? Vai onko kyse siittää että koulussa ei opeteta ja kesän lomien tullessa ihmiset sitten inspiroituvat opettelemaan jotain mitä ei opetettu.

Asiahan on niin, että ohjelmoimaan ei opita koulussa samalla tavalla kuin vaikka derivoimaan. Tarkoitan siis sitä, että matikan oppii käymällä koulussa ja tekemällä juuri sen verran läksyjä, kun on pakko, mutta sama ei päde ohjelmointiin; siihen on löydyttävä kiinnostusta ja panostusta vapaa-ajallakin.

Grez [15.07.2013 17:16:39]

#

Hah, väitän kyllä että ei peruskoulussa ja lukiossa matematiikkaakaan opi. Matematiikka on minusta sen ymmärtämistä miten ja miksi ratkaisut saadaan, ei sitä mekaanista suorittamista ja ulkoaopettelua mitä suurin osa oppilaista harjoittaa saadakseen kurssit läpi.

vesikuusi [15.07.2013 17:21:46]

#

Joo huomasin, että kirjoitin vähän hassusti tuossa

vesikuusi kirjoitti:

-- matikan oppii käymällä koulussa --

Mutta meinasin siis, että sen osa-alueen kuten derivaatan perusteet voi tajuta (ainakin väliaikaisesti) ihan hyvin sillä oppimäärällä, minkä lukion kurssista saa. Omasta kokemuksesta (joitain ihmisiä sivusta seuraamalla) voin silti sanoa, että ohjelmoinnin perusteita ei voi oppia tekemällä vain määrätyt tehtävät.

Lisäys: Ja myönnän, että derivaattaa ja ohjelmointia ei kauheasti voi verrata toisiinsa :D Pointtina on tuoda esille sitä epäkohtaa, että ihmisten käsitys ohjelmoinnista tuntuu usein olevan se, että sen oppii koulussa kuten on oppinut laskemaan ja lukemaan.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta