Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Työtarjoukset: Tapahtumapalvelu jatkokehitys

Sivun loppuun

latenleffahylly [29.04.2013 12:51:55]

#

Hei, Ohjelmointiputka ylläpito jos ette pahastu niin aloittaisin uuden kesto-topiicin. Seuraavan yön aikana tarkoitus laittaa versio 2.0 liveksi. Minulla on jo nyt pari kysymystä ja lisää varmaan tulee kun alan jalostamaan tablet- ja kännykkä- versioita.

- Safari ongelman laitoin omaksi topiiciksi mutta tavallaan voisi olla tässäkin.

KYSYMYS 1 - SUORITUSKYKY:

Eli kun tapahtuma on täynnä puhutaan about 20 tietokannan taulun rivistä.
tapahtuma 1 kpl
tarve 5 kpl
varaukset loput

Ok. No sitten tapahtumia tulee 2 vuodessa vaikka 400. 400 x 20 = 8000 riviä. Elikkä millaisesta suorituskyky ongelmasta puhutaan kun haen kaiken tiedon kerralla.

Nimi
pvm
alkaa
loppuu
lisätietoa
kartta
status
pomo
kuva
jne.

tarve
varaus
jne.

Eli lasketaanko suorituskyky aina rivimäärän mukaan? Onko esim. 5000 riviä paljon. Miten nyt kun esim. kokeilin iPadilla 3G-yhteys 2-palkkia... niin millaiseen nopeuteen pitäisi päästä. Tarkoitan kun siirtyy etusivulta -> tapahtumat sivulle... Hmm.. en nyt jaksaisi alkaa taas taisteluun siitä että minun pitää hakea vain se tieto jota tarvitsen. Tämä on yleinen tällainen suorituskyky kysymys joka kiehtoo.

Esimerkiksi noin 2 kuukautta sitten olin bussissa. Rae-sade ja kännykkä, 3G-yhteys ja vaikea avata sivuja kännykän selaimella (Opera, Chrome jne.) noh.. tapahtuma voitaisiin pitää ulkona ja ihmisen pitäisi tarkistaa tieto työntekijöistä huonossa olosuhteessa.. eli lähden tässä jatkokehityksessä siitä että tavallaan teen kevyestä vielä kevyempää ja panostan muutenkin yksityiskohtiin kuten:

- työvuorolistan tulostaminen
- kännykkään tai tablettiin saapuva viesti (tekstari, maili) perustusta varauksesta
- toimivuus vaativassa ympäristössä (auringon valo, tihkusade, ruuhkabussi)

..no joo. Tuo Safari-ongelma on nyt ensimmäinen kohtaamani. Ja se on todella ikävää koska en äkkiseltään osaa sanoa mikä vikana! Palataan...

tmub [29.04.2013 13:05:14]

#

Huhhuh mikä topiiici taas!

Ihan kiinnostuksesta kyselen, että miten aiot vaikuttaa auringon, sateen ja ruuhkabussien aiheuttamiin häiriöihin? Aiotko ohjelmoida maailmanlaajuisen InternetYhteysKolmeSataaLateVeeViisTuhatta I-NeT_yhteyden?

Lebe80 [29.04.2013 13:10:22]

#

Älä tee tabletti ja kännykkäversioita, vaan tee kerralla niin hyvä, että se toimii kaikilla alustoilla.

Ripe [29.04.2013 13:17:19]

#

Responsive design on päivän sana. Sinunkin pitäisi se tietää. Esimerkiksi elementtien leveyksiä säädellään näytön leveyden mukaan ja niin edespäin.

Teuro [29.04.2013 13:18:13]

#

latenleffahylly kirjoitti:

KYSYMYS 1 - SUORITUSKYKY:

Eli kun tapahtuma on täynnä puhutaan about 20 tietokannan taulun rivistä.
tapahtuma 1 kpl
tarve 5 kpl
varaukset loput

Ok. No sitten tapahtumia tulee 2 vuodessa vaikka 400. 400 x 20 = 8000 riviä.

Eli lasketaanko suorituskyky aina rivimäärän mukaan? Onko esim. 5000 riviä paljon.

Jäikö lukujen perästä useita nollia pois? Jos todella tarkoitit 5000 riviä, niin se ei ole kovinkaan paljoa. Luultavasti sinun ei kannata hakea kaikkia tietokannan rivejä kerralla koskaan. Voit ensin hakea yhteenvetokyselyt kaikista tapahtumista ja tulostaa ne esille. Tapahtumakohtaisesti sitten tarvittavat tiedot tapahtuman id-numeron mukaan.

Lebe80 [29.04.2013 13:27:44]

#

Ripe kirjoitti:

Responsive design on päivän sana. Sinunkin pitäisi se tietää. Esimerkiksi elementtien leveyksiä säädellään näytön leveyden mukaan ja niin edespäin.

Minun vai kenen?

groovyb [29.04.2013 13:33:23]

#

En kyllä itse enää jaksaisi vääntää erillisiä versioita eri vehkeille, jos saman voi hoitaa tekemällä viewportteja (http://i-skool.co.uk/mobile-development/web-design-for-mobiles-and-tablets-viewport-sizes/).

Ripe [29.04.2013 13:34:23]

#

Lebe80 kirjoitti:

Ripe kirjoitti:

Responsive design on päivän sana. Sinunkin pitäisi se tietää. Esimerkiksi elementtien leveyksiä säädellään näytön leveyden mukaan ja niin edespäin.

Minun vai kenen?

Sori jos ymmärsit väärin, tuo oli tarkoitettu latelle.

Grez [29.04.2013 14:01:11]

#

Ripe kirjoitti:

Responsive design on päivän sana.

[rant]Siinä on 2 sanaa ja toisekseen koko termi on mielestäni aivan hanurista. Jos olisin diktaattori niin päättäisin että tuosta mitä sillä nyt ymmärretään käytettäisiin termiä adaptive design ja että tuo responsive design tarkoittaisi suunnittelua joka tähtää ripeästi käyttäjän toimenpiteisiin reagoiviin sovelluksiin.[/rant]

The Alchemist [29.04.2013 14:04:07]

#

Teuro kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

KYSYMYS 1 - SUORITUSKYKY:

Eli kun tapahtuma on täynnä puhutaan about 20 tietokannan taulun rivistä.
tapahtuma 1 kpl
tarve 5 kpl
varaukset loput

Ok. No sitten tapahtumia tulee 2 vuodessa vaikka 400. 400 x 20 = 8000 riviä.

Eli lasketaanko suorituskyky aina rivimäärän mukaan? Onko esim. 5000 riviä paljon.

Jäikö lukujen perästä useita nollia pois? Jos todella tarkoitit 5000 riviä, niin se ei ole kovinkaan paljoa. Luultavasti sinun ei kannata hakea kaikkia tietokannan rivejä kerralla koskaan. Voit ensin hakea yhteenvetokyselyt kaikista tapahtumista ja tulostaa ne esille. Tapahtumakohtaisesti sitten tarvittavat tiedot tapahtuman id-numeron mukaan.

Oleellisempi kysymys on minusta se, että miten tietokannan rivien määrä vaikuttaa asiakkaan havaitsemaan suorituskykyyn 3g-netillä verrattuna lankanettiin?

Grez [29.04.2013 14:07:38]

#

The Alchemist kirjoitti:

Oleellisempi kysymys on minusta se, että miten tietokannan rivien määrä vaikuttaa asiakkaan havaitsemaan suorituskykyyn 3g-netillä verrattuna lankanettiin?

Omasta mielestäni noiden kahden asian ei pitäisi olla kytköksissä hyvin suunnitellussa järjestelmässä.

groovyb [29.04.2013 14:22:31]

#

En ymmärrä lainkaan miten asiakkaan yhteysmuoto liittyisi kyselyyn liittyvään suoritusnopeuteen. Siihen se luonnollisesti liittyy, kuinka nopeasti saatu data palautuu asiakkaalle. Mutta ei siihen kuinka tehokkaasti kysely suoritetaan.

samip [29.04.2013 17:30:56]

#

Koska Late tarjoilee SQL-lauseet Javascriptille jonka kautta ne suoritetaan Ajax-kutsulla. Jokaiselle riville on oma loopilla luotu kyselynsä, joten mitä enemmän rivejä sitä enemmän ladattavaa selaimelle.

latenleffahylly [29.04.2013 17:33:21]

#

Lebe80 kirjoitti:

Älä tee tabletti ja kännykkäversioita, vaan tee kerralla niin hyvä, että se toimii kaikilla alustoilla.

Juuri näin olen tehnytkin. Pidän filosofiasta: "1 sivu, monta laitetta". Tutkin tarkemmin kommenttinne kun ehdin. Nyt tarkoitus laittaa sivut liveksi. Yön aikana. Kun pääsen eteenpäin yritän tehdä jonkun demon. Eli sellainen että putkalainen voisi luoda käyttäjän ja kokeilla palvelua itse, käyttäjän ja ylläpitäjän roolissa. En tiedä onko tämä hyvä idea mutta haluaisin alkaa kehittämään versiota 3 ja viedä sen entistä pidemmälle. Ehkä videoita, kuvia, keskustelua ? Palataan.. viimeistään huomenna ja kiitos innostuksesta, tosiaan tutkin myöhemmin nuo teidän kommentit, nyt kauppa. Pakko pitää tauko jotta ajatukset pysyy kasassa.

Vaihe 1:

- versio 1 alasajo
- wordpress asennus, db, user jne.
- omat taulut, sivut, artikkelit
- uudet tiedostot palvelimelle jne.

Seuraavaksi sivujen sisältö ja linkit kuntoon sekä testausta. Sitten alan luomaan käyttäjiä. Nyt käyttäjä saa tervetuloa viestin kun olen luonut hänet. Tunnarit mukana...

dartvaneri [29.04.2013 23:29:59]

#

Ihan vain mielenkiinnosta kysyn, että mikä on aiheen idea?
Kertoa tapahtumapalvelu projektista? Tällöin aihe kuuluisi projektit-osioon. Vaiko jauhaa paskaa? Silloin tämä kuuluisi yleinen-osioon. Ei kukaan jaksa näitä pahemmin lukea, kun sinulla ei näköjään ole mitään kysyttävää, jauhat vain saipaa.

latenleffahylly kirjoitti:

--
Eli kun tapahtuma on täynnä puhutaan about 20 tietokannan taulun rivistä.
--

Onko sulla tässä projektissa käytössä 20 tietokantaa ja jokaisessa yksi taulu?

Muutenkin tuntuu hullulta, että tällaiseen projektiin menisi 20 taulua. Liekkö vähän heikosti suunniteltu tietokanta? Ainakin sun SQL-kyselyt oli aika sekavia.

latenleffahylly [29.04.2013 23:33:22]

#

Väliaikatilanne: ma klo 23:10

Nyt reilun 100:dan työntekijän tiedot rekisteröity. Toivottavasti sähköpostit ovat menneet perille. Suuri huolen aihe oli kun testasin PC:llä ylläpito puolta ja yritin luoda tapahtuman niin ei onnistunut. Muilla selaimilla ei ongelmaa. Työvuoron varaus sujui ongelmitta. Suuri pelko on se kun reilu 200 käyttäjää pääsee ohjelman kimppuun.

Mm. Kännykkäversio ei toimi vielä kunnolla.. Huoh.. Kaikki on tavallaan 95% kunnossa, mutta viimeinen silaus puuttuu. Jouduin koodaamaan koko kuukauden samusta iltaan ja tiistai 30. Päivä, mutta tällaista.

Plussat ovat mm. Se että on tosi helppo lisätä tapahtumia ja työntekijöitä. Saa nyt nähdä miten uusi tapa toimii jossa työntekijät jaettu ryhmiin:

Pomo
Esimies
Toiminta
Järkkäri
Ulkopuolinen

Eli esim. 2 paikkaa jokaista ryhmää kohti. Jotenkin pelkään että joku redirect ei toimi jollain vanhemmalla IE:llä. Kivahan se on kun työntekijä ei tarvitse enää mitään numerosarjaa jolla varata työvuoro vaan selain tunnistaa käyttäjän. Tarkistetaan tietokannasta jne. Sisäänkirjautuminen on nyt etusivulla ja footerissa joten sekin tosi mukava. Toivon että uskaltaisin version 3 kohdalla käydä ihan perusteita läpi jokin PHP kurssi.

Tuosta responsiivisuudesta sen verran että olen ollut kursseilla joissa esim. Media Query. Oma näkemykseni on että web-sivut/ palvelu pitää suunnitella sisällön mukaan. Itsellä esim. Tapahtumat pää näkymä näin:

Tapahtuma pvm klo sijainti tarve varattu
Noh. Pitkä nimi ja sijainti niin leveyttä lähes 900 pikseliä. Joten jos kännykkä pystyasennossa niin u nou.. Eli se on minusta tätä responsiivista suunnittelua ja kun uskalletaan ottaa uudet selaimet huomioon niin se progressiivisuutta. Itse esim. Teen puhelinnumeroista linkkejä, eli kun kännykkä niin helppo vain klikata numeroa, soittaa tai tallentaa.

Lopuksi vielä.. Ymmärrän että minulla on perusasioissa suuria mustia aukkoja, mutta ihmettelen että jotkut teistä pitävät minua täysin aloittelijana. Esim. Tuo kommentti jossa alatte hösäämään responsiivisuudesta ja progressiivisuudesta jne. Olen lukenut kirjoja lähinnä smashing magazine, tehnyt tutoriaaleja ja nyt desktop, laptop, mobile ja kännykkä versiot tapahtumapalvelusta.

Suorituskyvyllä tarkoitin että yritän saada sivut mahd. Kevyiksi jotta huonolla 3G yhteydellä huonoissa olosuhteissa ei lagaisi niin pahasti ettei palvelu toimisi. Noniin.. Heitetään loppuun kysymys!

"Pitääkö ylläpitäjän vastata web-sivujen toimivuudesta kaikilla selaimilla ja kaikilla laitteilla?" ENNEN KUIN VASTAATTE miettikää hetki, onko jokin muuttunut eli onko vaatimustaso noussut? Kännykät, tabletit, desktop, näyttöjen koot, huipputarkat retinat, kosketusnäytöt, touchpad, hiiri, tv:t jne. Entä nettinopeudet, hitaat 3 geet mökillä... Huoh.. IE, Firefox, Safari, Chrome, Opera jopa pelikonsolit... Eli ongelmani on nyt IE 10 ylläpito puoli ja Safari hetkellinen järkytys iPad... No joo.. Hommiin, yöt.

Lisäys:

...idiootti vanerille selvennys:

1 tapahtuma vie 20 riviä

Omia tauluja 6 wp loput

1 tietokanta

20 riviä x 400 tapahtumaa... 8000 riviä haetaan kerralla, sitä kysyin...

tmub [29.04.2013 23:49:22]

#

late kirjoitti:

"Pitääkö ylläpitäjän vastata web-sivujen toimivuudesta kaikilla selaimilla ja kaikilla laitteilla?"

Jos ominaisuus kuuluu sopimukseen.

Nimimerkki kirjoitti:

Lisäys:
...idiootti vanerille selvennys:

Oletko tosissasi?

Karethoth [29.04.2013 23:53:17]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Suuri huolen aihe oli kun testasin PC:llä ylläpito puolta ja yritin luoda tapahtuman niin ei onnistunut. Muilla selaimilla ei ongelmaa. Työvuoron varaus sujui ongelmitta.

Mitähän tästäkin pitäs taas päätellä..

Grez [30.04.2013 00:03:30]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Pitääkö ylläpitäjän vastata web-sivujen toimivuudesta kaikilla selaimilla ja kaikilla laitteilla?

Meillä on projektisopimuksissa millä selainversioilla toteutettava sivusto luvataan toimivan. Tai oikeastaan tyyliin "Sivusto pyritään toteuttamaan siten, että se toimii useimmilla moderneilla selaimilla. Toimivuus taataan selaimilla x, y ja z."

Käytännössä tarkoittaa sitä, että tehdään sivut standardien mukaisesti ja ilman erikoisempia kikkoja. Yleensä näin tehden toimii automaattisesti kaikissa selaimissa. Jos kuitenkin jonkun selaimen bugin tai erikoisen tavan toteuttaa joku ominaisuus takia jonkin asia näkyy väärin tms, niin workaroundit tehdään projektin aikana ja "takuutyönä" vain listatuille selaimille.

dartvaneri kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Eli kun tapahtuma on täynnä puhutaan about 20 tietokannan taulun rivistä.

Onko sulla tässä projektissa käytössä 20 tietokantaa ja jokaisessa yksi taulu?

Toihan nyt oli vielä ihan suomea. Voisi tietysti kirjoittaa selvemminkin, esim. "puhutaan about 20 rivistä tietokantataulussa".

latenleffahylly kirjoitti:

100:dan

Satadan? Sata ja sen taivutusmuodot suositellaan kirjoittamaan ihan sellaisenaan, mutta jos haluat kirjoittaa "sadan" numerona taivuttaen niin se on "100:n".

dartvaneri [30.04.2013 11:06:07]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Toivon että uskaltaisin version 3 kohdalla käydä ihan perusteita läpi jokin PHP kurssi.

Et siis vielä ole uskaltanut opiskella perusteita, mutta kuitenkin olet tehnyt jo kaksi asiakastyötä? Ei ne PHP:n perusteet niin mahdottoman pelottavia ole.

latenleffahylly kirjoitti:

Lisäys:
...idiootti vanerille selvennys:

:D

Grez [30.04.2013 12:56:37]

#

No onhan tuossa riskinsä, ainakin jos veloittaisi tekemisestä tuntiperusteisesti. Jos osaisi asiat, niin projekti voisi valmistua 80% pienemmällä tuntimäärällä, mutta asiakas ei silti välttämättä ole innokas maksamaan 400% suurempaa tuntihintaa.

latenleffahylly [30.04.2013 16:56:11]

#

Karethoth kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Suuri huolen aihe oli kun testasin PC:llä ylläpito puolta ja yritin luoda tapahtuman niin ei onnistunut. Muilla selaimilla ei ongelmaa. Työvuoron varaus sujui ongelmitta.

Mitähän tästäkin pitäs taas päätellä..

Naulankantaan.. eli onko mahdollista että Wordpress admin puoli jotenkin vaikuttaisi asiaan. Kun lomakkeen painiketta klikkaa niin yritän ohjata käyttäjän samalle sivulle, jossa teksti tapahtuma tallennettu.

Tuollaiset redirect jutut olisivat paras juttu mutta en oikein tiedä miten WP:ssä saisi ne parhaiten toimivaksi. Työntekijöille näkyvällä puolella ohjaan käyttäjän toiselle php-tiedostolle, jossa tarkistus ja jos kaikki ok niin redirect.

Jokatapauksessa sivut nyt livenä ja joitakin ongelmia, mutta päällisin puolin kaikki on hyvin. Luultavasti nyt teen niin että vedän henkeä ja laitan 3-version kehitys alustalle. Eli oma WP-asennus, tietokanta ja netbeans projekti... luultavasti siitä sitten mukava siirtää palvelimelle kun on ensin testannut.

Harmittaa hieman että myöhästyin tuosta Google Analytics hommasta eli se pitää vielä saada toimimaan, tracking code jne.

dartvaneri [30.04.2013 17:03:08]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Karethoth kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Suuri huolen aihe oli kun testasin PC:llä ylläpito puolta ja yritin luoda tapahtuman niin ei onnistunut. Muilla selaimilla ei ongelmaa. Työvuoron varaus sujui ongelmitta.

Mitähän tästäkin pitäs taas päätellä..

Naulankantaan..

Uskompa, että Karethoth tarkoitti tuota sun sekoilua. Ihan vaan vinkiksi, että PC ei ole selain.

Lebe80 [30.04.2013 17:45:26]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Karethoth kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Suuri huolen aihe oli kun testasin PC:llä ylläpito puolta ja yritin luoda tapahtuman niin ei onnistunut. Muilla selaimilla ei ongelmaa. Työvuoron varaus sujui ongelmitta.

Mitähän tästäkin pitäs taas päätellä..

Naulankantaan.. eli onko mahdollista että Wordpress admin puoli jotenkin vaikuttaisi asiaan. Kun lomakkeen painiketta klikkaa niin yritän ohjata käyttäjän samalle sivulle, jossa teksti tapahtuma tallennettu.

Tuollaiset redirect jutut olisivat paras juttu mutta en oikein tiedä miten WP:ssä saisi ne parhaiten toimivaksi. Työntekijöille näkyvällä puolella ohjaan käyttäjän toiselle php-tiedostolle, jossa tarkistus ja jos kaikki ok niin redirect.

Jokatapauksessa sivut nyt livenä ja joitakin ongelmia, mutta päällisin puolin kaikki on hyvin. Luultavasti nyt teen niin että vedän henkeä ja laitan 3-version kehitys alustalle. Eli oma WP-asennus, tietokanta ja netbeans projekti... luultavasti siitä sitten mukava siirtää palvelimelle kun on ensin testannut.

Harmittaa hieman että myöhästyin tuosta Google Analytics hommasta eli se pitää vielä saada toimimaan, tracking code jne.

Anteeksi, mutta miten sä teet sivuja, jos ne ei oikein toimi ja silti on livenä? Eli etkö sä testaa niitä ollenkaan?

Eli eikö niitä kannattaisi aluksi pyörittää jossain testiympäristössä ja sitten siirtää vain live-ympäristöön. Luulisi, että asiakkaankin kannalta olisi parempi tutustua aluksi sivustoon ja ehdottaa mahdollisia muutoksia ennen julkaisua...

Viimeyönä taisit puhua jostain käyttäjätunnusten luonnista, että et ole edes varma sähköpostien lähetyksistä yms.

Jotenkin todella epämääräistä säheltämistä tuntuisi olevan koko säätäminen....

latenleffahylly [30.04.2013 18:28:07]

#

Lebe täytyy sanoa että odotin sinulta hieman enemmän.

1. Web-sivut ovat MAMP PRO kehitysympäristössä MacBook Pro

2. Web-sivut on rakennettu WordPress + oma koodi

3. Olen testannut MAC, PC (safari, ie, firefox, chrome, opera) + ipad3, samsung galaxy 3 mini

4. Nyt sivut livenä ja jatkan kehitystä versionumerosta 2.5

- Nyt etsin bugeja ja kuuntelen parannusehdotuksia. En tosiaan osaa sanoa miksi juuri IE 10 ei anna lisätä tapahtumaa kun lähes kaikki muut selaimet antavat. iPad Safari selaimen kanssa tuli yhden kerran ilmoitus että liikaa redirecteja.. itse en ole sivulle yhtään niitä tehnyt, mutta kuten eräs putkalainen mainitsi ehkä wp_header() kautta tulee ilmoituksia.

- Käytän testaamiseen useita apukeinoja. Yksi on validointi toinen on WP:n developer plugin joka on todella kattava kokonaisuus. Nyt yritän saada tapahtuma taulun toimimaan oikein kännykällä. Ongelma on se että leveys on 300px mutta taulu (table) ei skaalaudu oikein. Tähän toivoisin apua. Eli taulu tavallaan katkeaa 300 px kohdalla eikä esim. vaakasuunnassa käytää koko leveyttä.

- Kehitän sivuja lähinnä MAMPin ja Chromen Developer Toolin avulla. Lisäksi olen lukenut paljon eBookseja WP sekä WP CODEC (dokumentaatio) on käytössä. Ulkoinen antini on kaiketi todella epäselvää kun joka postauksen jälkeen rähinä päällä... huoh.. Eli käyttäjä, tapahtuma, varaus ja muu sisältö on nyt syötetty tietokantaan.. nyt päivystän ja yritän tosiaan noita bugeja korjata. Kehitysehdotukset ovat myös tosi hyvä juttu...

...ehkä ongelmani on se että en tiedä miten esim. tuo table asia ratkaistaan. En haluaisi että joku nyt kertoo muuta taulu listaksi skaalautuu paremmin, vaan että onko jokin koodin pätkä jolla näihin voi vaikuttaa. Muuten web-sivut toimivat kännykällä todella hyvin mikä yllätti. Tietty saan kohta puhelun jossa kerrotaan että iPhonessa se ja se asia ei toimi kun Galaxylla testaan,, mutta se liittyykin tavallaan edelliseen kysymykseeni.. eli vaaditaanko kehittäjiltä nykyään liikaa. Itse olisi valmis heivaamaan IE:n hevon kuuseen.

Lebe80 kirjoitti:

Jotenkin todella epämääräistä säheltämistä tuntuisi olevan koko säätäminen....

Odotan sinulta edelleen vastausta kysymykseen miten rakentaisit web-palvelun, jonka kautta varata työvuoroja. Kännykkä, tablet ja desktop versio. Ylläpitäjän pitäisi osata käyttää sitä vaikka ei olisi kovin kokenut netin, koneen käyttäjä. Entä värimaailma, tyyli, kuvat, tekstit, tietoturva jne. käyttäisitkö jotain sisällönhallintaohjelmaa jne. en ole missään vaiheessa sanonut että olisin hyvä missään, mutta silti nyt olen rakentanut tämän palvelun joka on ollut joitakin vuosia käytössä ja se auttaa ihmisiä. Huoh.. antaa olla.

Macro [30.04.2013 18:48:36]

#

Moro Late,

tein sulle viidessä minuutissa työvuoronvarausjärjestelmän.

tmub [30.04.2013 19:13:06]

#

Macro kirjoitti:

Moro Late,

tein sulle viidessä minuutissa työvuoronvarausjärjestelmän.

Uuh, ABC 3G liittymä!

latenleffahylly [30.04.2013 19:41:59]

#

Kiitos ja hyvää Vappua!

Itseasiassa olen aina haaveillut miten tuollaisia varaus ohjelmia rakennetaan, millainen käyttöliittymä, logiikka, jne. Hienoja kuvia, mutta en aivan ymmärrä miten toimii..

Asiasta toiseen miten kirjoitatte englanniksi tämän? "Minulla on taulukko joka ei skaalaudu kännykän näytölle pysty eikä vaaka tasossa?" Google

tmub [30.04.2013 19:47:31]

#

http://translate.google.com/#auto/en/Minulla on taulukko joka ei skaalaudu kännykän näytölle pysty eikä vaaka tasossa

Grez [30.04.2013 19:51:03]

#

My table doesn't scale on mobile device neither vertically nor horizontally.

latenleffahylly [30.04.2013 20:58:30]

#

Grez olet hauska mies. Eli yllättävän vaikea asia miten saada table skaalautumaan oikein. Esim. Jos leveys pystysuunnassa 300px, mitä tapahtuu vaakatasossa... Minulla on Smashing Magazinen Mobile Book mutta sielläkään ei ollut tietoa. Ajattelin jos täällä front end tyyppejä..

jaketsu [30.04.2013 21:34:03]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Eli yllättävän vaikea asia miten saada table skaalautumaan oikein. Esim. Jos leveys pystysuunnassa 300px, mitä tapahtuu vaakatasossa...

Oletko joskus kokeillut säätää leveyttä prosenteilla pikseleiden sijaan?

tmub [30.04.2013 22:16:31]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Grez olet hauska mies.

Olen samaa mieltä. Grez on kyllä yllättävän hauska mies!

latenleffahylly [01.05.2013 08:21:01]

#

jaketsu kirjoitti:

Oletko joskus kokeillut säätää leveyttä prosenteilla pikseleiden sijaan?

Miksi vaivaudut kirjoittamaan tuollaista.. eli table elementti on nähdäkseni ongelma. Se ei skaalaudu kännykässä oikein. Jos asioita voisi tehdä vain kirjoittamalla width: 100%; niin mihin helvettiin näitä lukemattomia kirjoja kirosanasta: "Responsive Design" oikein tarvittaisiin...

Etsin netistä tietoa. Eli lista olisi parempi ja 100% ei nyt tähän table elementtiin vaikuta tässä tapauksessa vaikka äkkiseltään luulisi. Ehkä view port saattaisi jotenkin olla kyseessä.

samip [01.05.2013 08:22:38]

#

Milloin pääsee testaamaan?

jaketsu [01.05.2013 08:58:09]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Miksi vaivaudut kirjoittamaan tuollaista..

Koska jutuistasi päätellen et ihan aina muista kaikkia alkeita.

latenleffahylly kirjoitti:

eli table elementti on nähdäkseni ongelma. Se ei skaalaudu kännykässä oikein.

Kyllä minun kännykässä skaalautuu ihan oikein. Nyt tosin on käsillä vain yksi Nokialainen, jonka NokiaBrowser ja Opera Mobile näyttävät sivun kuten on tarkoitettukin. Ehkä koodisi tai kännykkäsi on rikki.

latenleffahylly [01.05.2013 09:11:57]

#

Hmm.. voiko olla niin että table elementti ei aina skaalaudu oikein. Tämähän on yleinen ongelma ja kaiketi syy miksi moni käyttää nykyään <li> -elementtiä mielummin. Voihan olla että joku muu tyyli vaikuttaa sivun sisältöön..

samip kirjoitti:

Milloin pääsee testaamaan?

Tämä oli kysymykseni eli onko sellaisessa mitään järkeä että tekisin jonkun demo-sivun, johon voisi rekisteröityä.. Mitkä ovat riskit tietoturvan kannalta.. Työvuoronvaraus ohjelma tavallaan on aika yksinkertainen, mutta koska teillä yhteensä on niin paljon näkemystä, kokemusta ja osaamista niin haluaisin sen pohjalta tehdä muutoksia, jos jotain ihan perusteita tehty huonosti.

dartvaneri [01.05.2013 09:38:33]

#

Tottakai on järkeä, putkalaiset vois leikkiä sillä ja vähän murtaakkin sitä. Ja sen jälkeen raportoida ongelmista ja kehitysideoosta. Kannattaa vain suojata kaikki tärkeä tieto, ettei kukaan pääse niihin käsiksi. Mielummin vaikka joolekkin ilmaishost palvelulle heität sen.

Lisäys:

latenleffahylly kirjoitti:

Hmm.. voiko olla niin että table elementti ei aina skaalaudu oikein.

Voitko ensin selvittää, mitä tarkalleen tarkoitat tuolla, että se ei sakaalaudu oikein. Eli miten se skaalautuu nyt ja miten haluaisit sen skaalautuvan.

The Alchemist [01.05.2013 09:54:19]

#

Käytetyllä elementillä ei ole toiminnallisessa mielessä mitään väliä, sillä css:llä voi muotoilla minkä vain elementin millaiseksi tahansa. Spaneista tai vaikka p-elementeistä voi vääntää listan rivejä (li) jne. Jos jokin ei toimi, niin joudut katsomaan peiliin.

samip [01.05.2013 10:15:48]

#

latenleffahylly kirjoitti:

samip kirjoitti:

Milloin pääsee testaamaan?

Tämä oli kysymykseni eli onko sellaisessa mitään järkeä että tekisin jonkun demo-sivun, johon voisi rekisteröityä.. Mitkä ovat riskit tietoturvan kannalta.. Työvuoronvaraus ohjelma tavallaan on aika yksinkertainen, mutta koska teillä yhteensä on niin paljon näkemystä, kokemusta ja osaamista niin haluaisin sen pohjalta tehdä muutoksia, jos jotain ihan perusteita tehty huonosti.

No riskit nyt ovat lähes olemattomat jos testiversiossa ei ole mitään oikeaa/arvokasta dataa.

The Alchemist [01.05.2013 10:46:13]

#

Riskit ovat aivan taivaissa, kun tiedetään miten huonot taidot Latella on. Ajatellaan nyt vaikka sitä, että hän pistää testijärjestelmän pystyyn samalle palvelimelle tuotantoversion kanssa. Jos sieltä löytyy esimerkiksi yksi ainoa upload-toiminto, jonka kautta hyökkääjä saa pumpattua sisään oman php-skriptinsä ja vielä pääsee suorittamaan sen, niin hän saa samalla kaivettua minkä tahansa filun palvelimelta. Eli myös Laten tietokantatunnukset.

Tällöin hän pääsee myös käsiksi kaikkiin tietokannan tietoihin, eli Late voi hyvin harmittomalta vaikuttavalla teolla vuotaa koko asiakasrekisterinsä avoimeen nettiin. Tai jos tiedot tuhotaan tai niitä manipuloidaan, niin se voi myös vaarantaa Laten asiakkaiden liiketoiminnan. Kenties salasanat on tallennettu heikosti suojattuina ja asiakas on käyttänyt samaa salasanaa muissa liiketoimintajärjestelmissään. Siten hyökkääjä voi päästä tunkeutumaan muihinkin järjestelmiin ja sitä rataa.

Ehdottomasti testiympäristö pystyyn täysin eristyksiin mistään muusta järjestelmästä, jos sellaista aiotaan julkisesti demota.

latenleffahylly [01.05.2013 13:06:19]

#

Siis nyt tuli taas monta kysymystä. Ideani oli sellainen että tuonne latenleffahylly.com osoitteeseen omaan web-hotelliin tekisin tällaisen demo version.. Tietokannassa olisi lähinnä keksittyjä tapahtumia ja käyttäjiä.

WordPressistä antaisi uuden käyttäjän arvoksi esim. "Author" (kirjoittaja) tai "Contributor" (avustaja) ..niin tai ihan "Subscriber" (tilaaja) mutta näyttäisi vain ylläpito linkin jolloin pääsisi WP ylläpitoon Pluginia käyttämään. Ei ylläpidossa tarvitsisi olla muita toimintoja. Salasanat ja käyttäjänimet, kannan ja taulujen nimet voisivat olla muutettuja.

oma PLUGIN

- tapahtumat
- työntekijät
- varaa
- arkisto
- muutoslogi
- tilastot
- ohjeet

Nuo siis itse tehtyjä välilehtiä, jotka olisivat demoversiossa mukana.. Toki juuri nyt keskityn korjaamaan bugeja ja muutenkin miettimään voisiko jotain tehdä toisin.. mutta suuri kiinnostus olisi myös omia sivuja väsätä tuollaiseen demo tyyliseen suuntaan. Voisin luoda esim. putkalaisille omia käyttäjiä, jotka voisivat kirjautua sisään..

esim. tyyliin

4 ylläpitäjä
3 esimies
2 toiminta
1 järkkäri
0 ulkopuolinen

Näin ollen demossa voisi tutkia kuka pääsee ja minnekkin. Kuka saa tehdä varauksia milloinkin. Omasta profiilista sitten näkisi hieman varauksia ja omaa tietoa. Tavallaan olisin juuri kiinnostunut siitä miten esim. lomakkeet validoidaan fiksusti, uudelleen ohjaukset ja muutenkin logiikka ja suunnittelu. Mitään sellaista että jonkun toisen pitää tehdä puolestani en ole ehdottamassa.

Toinen asia johon voisi keskittyä olisi miten tehdä luokista ja niiden metodeista järkevämpiä. Olisi mm. kiva hakea yhdellä metodilla kaikki tieto jota useat muut metodit voisi käyttää. Tyyliin:

Pääluokka:
- hae kaikki tieto tapahtumista

Työntekijäluokka:
...

Tapahtumaluokka:
- tulosta tapahtumat taulukko1 haetun tiedon perusteella
- tulosta tapahtumat taulukko2 haetun tiedon perusteella

Varausluokka:
...

- Tavallaan olisi kiehtova tietää miten yhden kerran SQL-lauseella haettua tietoa voisi hyödyntää useamman kerran. Kaikkea haettua tietoa ei tarvitsisi käyttää joka paikassa samalla tavalla. Esim. vaikka SQL-haku hakee kaikki tapahtumat niin sitten voisi suodattaa kaikesta tiedosta ne tapahtumat joiden status on vaikka "Tulossa olevat tapahtumat" jne.

(antaa tuon kännykkä ongelman olla nyt toistaiseksi) Jos jaksatte niin olisi kiva kuulla mitä mieltä olette tällaisesta demo-sivusta. Olisihan se ihan ok jos voisi käydä testaamassa. Tekisi vaikka jonkun vieraskirjan johon voisi kirjoittaa kommentin tai sitten tekisi tällaisen topiicin, jossa karmivat epäkohdat tulisivat esille...

PERUSIDEANA: "Demosaitti esittelisi demoversion työvuoron varausohjelmasta" -> jota voisi soveltaa niin parturikampaamoon kuin jättimäisiä 1000 työntekijän tapahtumia varten.

- ylläpitäjä Y lisää tapahtuman X
- ylläpitäjä Y lisää käyttäjän A
- käyttäjä A varaa työvuoron tapahtumaan X
- ylläpitäjä Y hykertelee tyytyväisenä kun tällainen asia on automatisoitu. Työvuoron varaus tehtii 2013-05-01 12:00:04 Bussissa järkyttävässä räntäsateessa :) heh.. eli tämä se on sitä teknologista kehitystä...

latenleffahylly [01.05.2013 15:54:29]

#

Hei,

Tuli tälläinen mieleen eli voiko lukihäiriö jotenkin vaikuttaa koodaamiseen. Tai ylipäätään jos muistin kanssa ongelmia. Tuo lukihäiriö voisi vaikuttaa siihen että ei muista ihan tarkalleen koodirivin rakennetta vaikka on toistanut sitä lukuisia kertoja, noh tämä on vain arvaus.

Nyt olen rakentanut tuota kehityspalvelin puolen työvuorovaraus ohjelmaa ja tutkin WP:n developer toolilla tuota koodia. Noticet ärsyttävät koska en ihan kaikkia osaa tuosta noin korjata. Esimerkki:

Notice: Undefined variable: class in /Applications/MAMP/htdocs/dev/projekti/wp-content/themes/lh-theme/header.php on line 31
class="page page-id-8 page-parent page-template page-template-tapahtumat-php logged-in admin-bar no-customize-support debug-bar-maximized">

Lisäys:

Vaneri kirjoitti:

Voitko ensin selvittää, mitä tarkalleen tarkoitat tuolla, että se ei sakaalaudu oikein. Eli miten se skaalautuu nyt ja miten haluaisit sen skaalautuvan.

Löysin tämän nyt täytyy lukea huolella läpi. Kaikille tiedoksi fanitan muuten Chris Coyieriä.

Responsiivinen table

Lisäys: Noniin ainakin kännykkä versio näyttää nyt taulukon vaakasuunnassa. Mutta jostain syystä en voi zuumata sivuja. Toisaalta se ei haittaa.. Mutta nyt ok. Toki tuosta kännykkä versiosta voisi hioa todella hienon. Jota se tavallaan on jo, mutta panostan hieman suurempiin näyttöihin. Esim. iPad toimii tosi mukavasti.

The Alchemist [01.05.2013 16:36:28]

#

Koodirivejä ei edelleenkään pidä alkaa opetella ulkoa, kuten sinulle on sanottu jo lukuisia kertoja. Sen sijaan sinun täytyy ymmärtää, miten jokin "kokonaisuus" kannattaa tehdä, oli kyse sitten kymmenen, sadan tai viiden sadan rivin pituisesta ominaisuudesta.

Dysleksia varmasti hidastaa oppimista, koska silloin on nimen mukaisesti vaikea ymmärtää lukemaansa. Enemmän uskoisin kuitenkin vaikuttavan keskittymishäiriön, joka kenties on osin seurausta lukihäiriöstä. Tämän kanssa vain täytyy elää, ja jos tiedostaa itsekin oppimisvaikeutensa ja sen ettei asioita ole oppinut, niin sitten pitää keskittyä kovemmin, yrittää kovemmin (oma-aloitteisesti) ja käyttää enemmän aikaa.

latenleffahylly [01.05.2013 17:16:35]

#

Eli hetkinen.. lukihäiriö voisi johtaa kehittymishäiriöön.. tarkoitatko asioiden oppimiseen hitaammin kuin keskiverto henkilö. Olen huomannut sen että en sisäistä asioita ihan täysin ja koodin oppimisella tarkoitin esim. noita SQL-lauseita eli nyt varmasti osaisin koodata muuttuja = olio-> prepare-> sql-lause jne.

juu.. minulla on sellainen paha tapa ollut että kun kirjoitan niin saataan usein unohtaa viimeisen kirjaime

..heh jos tiedätte mitä tarkoitan. Juu kova halu olisi alkaa kehittämään 3-versiota työvuoronvaraus ohjelmasta vaikka 2-versio onkin vielä kesken. Haluaisin opetella miten esim. Redirect saadaa toimimaan ihan oikein ja WP lomakkeen validointi. No toisaalta todella rankka 30 päivää takana eli jokin tauko olisi hyvä. Kaikille foorumilaisille vinkki, lenkkeily auringossa piristi kummasti.

vesikuusi [01.05.2013 23:16:32]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Eli hetkinen.. lukihäiriö voisi johtaa kehittymishäiriöön..--

Alchemisti kirjoitti "keskittymishäiriön", eli henkilöllä on vaikeuksia keskittyä yhteen asiaan kunnolla.

latenleffahylly [01.05.2013 23:35:17]

#

Huoh.. eli ihminen jolla on lukihäiriö sairastuu keskittymishäiriöön siitä syystä että lukihäiriö jotenkin vaikuttaa ymmärtämiseen, keskittymiseen ja oppimiseen normaaliin tahtiin. Tuntuu että minulla joko suuri vaikeuksia tajuta tai sitten pitäisi löytää sivusto jossa aloittaa php-tutoriaalit ihan alusta.

Haluan kuitenkin yhdistää mukaan tietokannan koska se tekee asiasta tosi paljon mielenkiintoisempaa..

gamehouse [01.05.2013 23:40:34]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Haluaisin opetella miten esim. Redirect saadaa toimimaan ihan oikein --

Miten niin oikein? Toimiiko se sun tapahtumapalvelussa sitten jotenkin "väärin"?

dartvaneri [02.05.2013 00:06:51]

#

Pahin ongelmasi taitaa olla se, että et vaivaudu opettelemaan kielen perusteita, mutta kuitenkin pakonomaisesti yrität vääntää projektia. Kannttais viimeistään tässä vaiheessa uskaltaa opiskella PHP:n perusteet.

latenleffahylly [02.05.2013 09:18:00]

#

gamehouse: eli yritän wordpressin tavalla uudelleenohjata käyttäjän. Haluaisin että huomioitte tämän lisähaasteena ohjelmoinnissa (wp)

vaneri: kumman valisisit ohjelmointiputkan php-opas, w3schools.com vai esim. tizag.com

- Eli kun teen php-tutoriaaleja haluaisin ehdottomasti yhdistää siihen tietokannat heti alkuun. Eli en haluaisi lähettää lomakkeen text-area kentästä tekstiä jota en sitten tallentaisi tietokantaan. Koska haluaisin tosiaan nähdä miltä tieto näyttää kannassa ja miten se tulostuu sivulle. Muutenkin nuo tietotyypit, tietokanta-asetukset ja sql-lauseet olisi mukava saada heti mukaan perusteissa...

- En sano tätä pahalla mutta kun olen nyt opetellut hieman olio-ohjelmointi esim. MOOC Java-kurssi, niin Putkan oppaat ovat tehneet asiat hienosti, mutta välillä turhan monimutkaisesti. Eli jotkin esimerkit voisivat olla vieläkin yksinkertaisempia ja "helpompia"... En sano pahalla. Putkan opas-sarja on aivan uniikki ja ainutlaatuinen. Ilman sitä en ikinä olisi saanut kahta asiakastyötä tehtyä (työvuoronvaraus ohjelma).

The Alchemist [02.05.2013 12:16:06]

#

latenleffahylly kirjoitti:

- Eli kun teen php-tutoriaaleja haluaisin ehdottomasti yhdistää siihen tietokannat heti alkuun. Eli en haluaisi lähettää lomakkeen text-area kentästä tekstiä jota en sitten tallentaisi tietokantaan. Koska haluaisin tosiaan nähdä miltä tieto näyttää kannassa ja miten se tulostuu sivulle. Muutenkin nuo tietotyypit, tietokanta-asetukset ja sql-lauseet olisi mukava saada heti mukaan perusteissa...

Väärä tapa. Sinun täytyy ymmärtää kaikki välivaiheetkin. Jos minä vaikka alkaisin opetella lomakkeiden käyttöä jossain kehysympäristössä, niin joutuisin todellakin opettelemaan ihan aluksi sen, miten ylipäänsä edes saan lomakkeen aikaiseksi (renderöityä sellaisen html:ksi). Tämän jälkeen voisin alkaa miettiä, miten ko. kehyksessä voi validoida kenttiä ja käsitellä käyttäjän syöttämää dataa. Vasta tämän jälkeen voin alkaa miettiä, miten saan valmistellun datan tungettua tietokantaan. Todennäköisesti tässä vaiheessa valitsisin jonkin valmiin tietokantakehyksen, jolloin joutuisin taas opettelemaan ensin alkeita: kuinka luodaan oliot, joita tietokantakehys osaa käsitellä, kuinka sellaiseen pusketaan data sisään, jotta kehys osaa siirtää tiedot kantaan. Ja kaiken tämän jälkeen osattaisiin vasta tehdä yksinkertaisia lomakkeita, joilta saa tiedot siirrettyä kantaan. Tiedon kuljettaminen toiseen suuntaan voi olla oma jälleen oma lukunsa.

latenleffahylly kirjoitti:

- En sano tätä pahalla mutta kun olen nyt opetellut hieman olio-ohjelmointi esim. MOOC Java-kurssi, niin Putkan oppaat ovat tehneet asiat hienosti, mutta välillä turhan monimutkaisesti. Eli jotkin esimerkit voisivat olla vieläkin yksinkertaisempia ja "helpompia"... En sano pahalla. Putkan opas-sarja on aivan uniikki ja ainutlaatuinen. Ilman sitä en ikinä olisi saanut kahta asiakastyötä tehtyä (työvuoronvaraus ohjelma).

Olisi hyvä erotella tällaiset tarpeettoman monimutkaisiksi mieltämäsi asiat, jotta niistä voidaan keskustella. Ehkä ne ovat liian monimutkaisia, tai ehkä sinä et ymmärrä jotain tai haluaisit tehdä asiat eri tavalla; ja ehkä se on okei tai sitten ei ole.

Lebe80 [02.05.2013 12:34:29]

#

Mun mielestä muutenkin kannattaa tehdä jotain mockup-funktioita, eli joku "tietokanta"-funktio ei testivaiheessa palautakaan mitään tietokantarivejä, vaan vaikka kovakoodaat ne palautuvat rivit.

Kun olen saanut tietyn vaiheen tehtyä, niin sen jälkeen siirryt siihen "tietokanta"-funktion kimppuun ja muutat sen toimimaan oikeasti tietokannan kanssa.

latenleffahylly [02.05.2013 15:08:01]

#

No vai tällä tavalla on asiat.. tuota tuota,, hmm.. eli onko nyt järkevää että käyn putkan opas-sarjan läpi. Ensin PHP ja sitten PHP+MySQL...

Vasta tämän jälkeen koodaisin esim. uudet leffasivut tai vastaavaa. Mielestäni oppaat ovat liian helppoja, toisaalta ehkä kyse onkin siitä että niissä on todella tärkeitä pieniä yksityiskohtia, jotka ovat tulevaisuudessa kultaa. Eli esimerkiksi PHP oppaassa tuli heti vastaan VAR_EXPORT();

- Haluan sanoa sen että mielestäni PHP:n oma dokkari on pahinta mitä on koskaan tehty. Ulkoasu on kaamea. Sivu käyttää koko leveyttä eikä värimaailma ole fiksu. Lisäksi esimerkit vaihtelevat todella paljon hyvistä ihan tosi monimutkaisiin..

Niin useasti olen törmännyt näihin muuttuja $foo on sitä ja tätä. Mistä tuo nimi edes tulee? Eikö $variable olisi hyvä tai $example .. mutta toivon nyt teiltä vastausta mistä PHP-oppaasta voisin aloittaa. Ja huom! olen toki käynyt putkan oppaan useita kertoja läpi, mutta nyt kävisin rauhallisemmin ilman DATABASEa kuten alkemisti pyysi. Mielestäni suomenkieli voisi olla hyvä asia. Osaan englantia, mutta ehken sittenkään niin hyvin kuin luulin. Tai ohjelmointi englanti nyt on vaikeampaa. WP-manuaali on ihan hyvä, mutta rautaöangasta väännetty mielestäni parempi ettei tule aukkoja oppimisessa kun on esimerkin tajunnut väärin.

Esim. tuo kun puhuimme text-area elementistä niin uskomatonta miten tietokone voi näkymättömästi erotella milloin on väli ja milloin rivin vaihto.. noh.. näin minusta..

Blaze [02.05.2013 15:17:54]

#

latenleffahylly kirjoitti:

- Haluan sanoa sen että mielestäni PHP:n oma dokkari on pahinta mitä on koskaan tehty.

Ite oon pitäny PHP:n dokumentaatiota varsin laadukkaana.

latenleffahylly kirjoitti:

Niin useasti olen törmännyt näihin muuttuja $foo on sitä ja tätä. Mistä tuo nimi edes tulee? Eikö $variable olisi hyvä tai $example

Meilläpäin se on $nyan >^.^<
Foolla ja barilla on pitkä historia: http://en.wikipedia.org/wiki/Foobar

Lebe80 [02.05.2013 15:21:54]

#

latenleffahylly kirjoitti:

No vai tällä tavalla on asiat.. tuota tuota,, hmm.. eli onko nyt järkevää että käyn putkan opas-sarjan läpi. Ensin PHP ja sitten PHP+MySQL...

Vasta tämän jälkeen koodaisin esim. uudet leffasivut tai vastaavaa.

No... riippuu haluatko kiivetä (taas kerran) persus edellä puuhun, vai oikeasti yrittää sisäistää asioita.

Eli voithan sä tehdä Leffahyllyn niin, että se jostain kumman syystä vähän kuin sattumalta toimii jotenkuten, tai sitten oikeasti opiskella miten mikin asia toimii ja rakentaa sitten nollista sellaisen sivuston, jonka jokaisen toiminnon tiedät 100%.

latenleffahylly [02.05.2013 16:02:17]

#

Lebe osut nyt kommenteillasi naulan kantaan. Eli:

1. Aloitin juuri putkan PHP-opas sarjan
2. MAMP PRO palvelimelle tein kansion (harjoitus)
3. Teen jokaisen esimerkin ja tutkin mitä tapahtuu

MUTTA ... kun asioita aletaan "oikeasti" tekemään, huomaan nopeasti että minun ei missään nimessä kannata koodata sivuja alusta asti 0-100. Vaan on 100 kertaa järkevämpää opetella esim. Wordpressiä ja tehdä sinne omia sisältösivuja. Tätä asiaa josta olen kinannut lukuisia kertoja kuvailisin näin:

A. Lapsi pyytää isältään "Rakenna minulle mäkiauto"
B. Tyhmä isä alkaa miettimään miten rengas rakennetaan itse
C. Tässä ajassa fiksu isä on hankkinut kaikki tarvittavat osat (ei rakentanut niitä itse)

... lopullisessa vaiheessa lapsi vaatii jotain mitä ei ole olemassa jolloin fiksu isä rakentaa tämän itse kuvaillun ohjeen mukaisesti.

Wordpressissä tämä olisi oma blugari. Jollaisen tein kun työvuoroja pitää pystyä varaamaan tietyllä tavalla. Tämä asia jonka arvoisa foorumilainen otti hienosti esille on kaikkien kompastus kivien äiti. Juuri tästä syystä minulle tuottaa suurta tuskaa käydä näitä oppaita läpi.. kun lopulta en voikkaan aloitta jostain helvetin index.php tiedostosta, vaan valmista koodia on ympärillä pilvin pimein. En usko että osaan koodata sisällönhallintajärjestelmää, jonne haluaisin upottaa esim. Google Analytics seuranta koodin. Eli oletteko sitä mieltä että WP pitäisi laittaa hetkeksi syrjään ja tehdä simple sivut.. olen tässä asiassa jotenkin hyvin eri mieltä vaikka ymmärrän teitä täysin.

Olette oikeassa mutta samalla väärässä - tämä on hyvin ristiriitainen tilanne ohjelmoinnissa.

Lebe80 [02.05.2013 16:11:30]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Lebe osut nyt kommenteillasi naulan kantaan. Eli:

1. Aloitin juuri putkan PHP-opas sarjan
2. MAMP PRO palvelimelle tein kansion (harjoitus)
3. Teen jokaisen esimerkin ja tutkin mitä tapahtuu

MUTTA ... kun asioita aletaan "oikeasti" tekemään, huomaan nopeasti että minun ei missään nimessä kannata koodata sivuja alusta asti 0-100. Vaan on 100 kertaa järkevämpää opetella esim. Wordpressiä ja tehdä sinne omia sisältösivuja. Tätä asiaa josta olen kinannut lukuisia kertoja kuvailisin näin:

A. Lapsi pyytää isältään "Rakenna minulle mäkiauto"
B. Tyhmä isä alkaa miettimään miten rengas rakennetaan itse
C. Tässä ajassa fiksu isä on hankkinut kaikki tarvittavat osat (ei rakentanut niitä itse)

... lopullisessa vaiheessa lapsi vaatii jotain mitä ei ole olemassa jolloin fiksu isä rakentaa tämän itse kuvaillun ohjeen mukaisesti.

Your argument is invalid.
http://awesomobile.com/a-man-builds-a-lambo-from-scratch-literally/

Grez [02.05.2013 16:14:56]

#

latenleffahylly kirjoitti:

A. Lapsi pyytää isältään "Rakenna minulle mäkiauto"
B. Tyhmä isä alkaa miettimään miten rengas rakennetaan itse
C. Tässä ajassa fiksu isä on hankkinut kaikki tarvittavat osat (ei rakentanut niitä itse)

No jos tässä nyt ohjelmointiin verrataan, niin homma on enemmänkin mäkiauton suunnittelua kuin sen rakentamista esim. valmiin ohjeen mukaan.

Eli tietenkin osat kannattaa hommata valmiina, mutta jotta pystyy tekemään järkevän suunnitelman, niin täytyy kuitenkin tietää miten osat toimivat.

Eli siis jos vaan juostaan kauppaan ja haetaan akseli, vanteet ja kumit ja sitten aletaan laittaa niitä yhteen niin huomataankin että rengas ja vanne on keskenään eri kokoisia, akselissa on erilainen kiinnitys kuin vanteessa ja sitä rataa.

Eli tuossakin asiassa helpottaa huomattavasti jos tietää perusteita, niin tietää mitä asioita suunnittelussa pitää ottaa huomioon.

Voisi myös sanoa että voi autollakin ajaa, vaikkei tiedä juuri mitään sen toiminnasta. Sitten vaan kun se ei toimikaan, niin täytyy olla valmis maksamaan huoltoliikkeelle sen korjaamisesta. Tai sitten voi kysellä autofoorumeilta neuvoja ja korjata itse. Mutta autofoorumeillakin voi hermot mennä jos korjaaja ei tiedä mikä on systystulppa tai mitä sillä tehdään.

The Alchemist [02.05.2013 16:20:55]

#

Lebe80 kirjoitti:

Mun mielestä muutenkin kannattaa tehdä jotain mockup-funktioita, eli joku "tietokanta"-funktio ei testivaiheessa palautakaan mitään tietokantarivejä, vaan vaikka kovakoodaat ne palautuvat rivit.

Kun olen saanut tietyn vaiheen tehtyä, niin sen jälkeen siirryt siihen "tietokanta"-funktion kimppuun ja muutat sen toimimaan oikeasti tietokannan kanssa.

Ihan turha tehdä mitään dummyjä, ihan yhtä hyvin voi vain lisätä koodiin muuttujan, johon sijoittaa valmiin datan. Varsinkin valmiita (olio)sovelluskehyksiä käyttäessä tuollaisten tyhjien funktioiden (lue: luokkahierarkian) kirjoittaminen on melko monimutkaista.

latenleffahylly [02.05.2013 16:25:19]

#

Hyviä pointteja, ehkei asia ollutkaan niin mustavalkoinen. No jokatapauksessa nyt käyn putkan oppaat läpi. Hieno tunne kun tuntuvat ihan lasten leikiltä, mutta toki pitää nähdä kokonaisuus, olen aika aloittelija sittenkin.. kun ohjelmoinnin laajuus järkyttää


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta