Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: vb:n ääni jutut

Sivun loppuun

PeeCee [25.05.2002 15:34:28]

#

täällä on noi midi, waw ja mp3 tiedoston soittoon esimerkit, mutta en oo saanu niitä mitään toimimaan?
missä sen kappaleen pitää olla jotta se toimii?

Antti Laaksonen [25.05.2002 15:38:40]

#

Kappaleen nimen lisäksi on annettava hakemistopolku, esimerkiksi c:\musiikit\kappale.mp3 .

PeeCee [25.05.2002 16:46:08]

#

miksei tää toimi
Soitamp3 "commondialog1.filename", "biisi"

PeeCee [25.05.2002 17:20:12]

#

Soitamp3 CommonDialog1.FileName, "biisi"
tää toimii mutta jos nimessä on jossain kohtaa välilyönti se ei tajua sitä miten saan sen toimiin.

TIC [25.05.2002 18:20:32]

#

Onko muuten mitään muita keinoja saada päällekkäin kuulumaan kappaleita kuin se joku DMC vai mikä se oli... mutta ois hyvä, tietysti niitä on muita :) Ajatella joku Renegade käyttäis tota :) hehh heh.

Antti Laaksonen [25.05.2002 20:15:52]

#

PeeCee, olen törmännyt juuri tuohon samaan ongelman mciSendStringin kanssa. Se ei yksinkertaisesti tunnu tunnistavan tiedostonimiä, joiden keskellä on väli. Ehkä parasta on kopioida tiedosto uuden nimiseksi väliaikaisesti:

FileCopy "Tiedostossa vali.mp3", "soitettava.mp3"
SoitaMP3 "soitettava.mp3,"biisi"
Kill "soitettava.mp3"

PeeCee [25.05.2002 21:08:59]

#

murea kuhassa ne nouvvo tällästä
while(*filename) {if(*filename == ' ') *filename = ö; filename++;}

PeeCee [25.05.2002 21:32:45]

#

miksei tää toimi
CommonDialog1.Filter = "kaikki(*.*)|*.*|biitit(*.mp3)|*.mp3"
CommonDialog1.FilterIndex = 2
CommonDialog1.Action = 1
CommonDialog1.filename = "soitettava.mp3"
Soitamp3 "soitettava.mp3", "biisi"

Antti Laaksonen [25.05.2002 23:24:15]

#

Ei tuo Mureakuhan koodi ainakaan Visual Basicia ole...

Yritä vaikka tällä tavalla:

CommonDialog1.Filter = "kaikki(*.*)|*.*|biitit(*.mp3)|*.mp3"
CommonDialog1.FilterIndex = 2
CommonDialog1.Action = 1
FileCopy CommanDialog1.FileName, "soitettava.mp3"
SoitaMP3 "soitettava.mp3, "biisi"

Ja ohjelman Unloadiin:

Kill "soitettava.mp3

PeeCee [26.05.2002 09:20:37]

#

ei toimi.

Antti Laaksonen [26.05.2002 10:31:33]

#

Taisin tehdä pari kirjoitusvirhettä. Tämä toimi minulla CommonDialog-kontrollin kanssa:

Private Declare Function mciSendString Lib "winmm.dll" Alias "mciSendStringA" (ByVal lpstrCommand As String, ByVal lpstrReturnString As String, ByVal uReturnLength As Long, ByVal hwndCallback As Long) As Long

Sub SoitaMP3(tiedosto As String, alias As String)
    Dim x As Long
    x = mciSendString("open " + tiedosto + " alias " + alias, 0&, 0, 0)
    x = mciSendString("play " + alias, 0&, 0, 0)
End Sub

Sub SuljeMP3(alias As String)
    Dim x As Long
    x = mciSendString("close " + alias, 0&, 0, 0)
End Sub


Private Sub Form_Click()
    CommonDialog1.Filter = "kaikki(*.*)|*.*|biitit(*.mp3)|*.mp3"
    CommonDialog1.FilterIndex = 2
    CommonDialog1.Action = 1
    FileCopy CommonDialog1.FileName, "c:\soitettava.mp3"
    SoitaMP3 "c:\soitettava.mp3", "biisi"
End Sub

Private Sub Form_Load()
    SoitaMP3 "[mp3:n nimi tähän].mp3", "biisi"
End Sub

Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
    SuljeMP3 "biisi"
End Sub

TIC [26.05.2002 11:31:12]

#

eikös toi murea kuhan homma ollut C++?

thefox [27.05.2002 19:35:21]

#

Oli C:tä jep. Tietysti jos välejä ei kerran saa olla niin voisi kai sen polun laittaa DOS-tyylisesti tilden (~) avulla.

TIC [27.05.2002 23:06:34]

#

Mutta miten se commondialog sen tekee?
Vai saako sillä muutettua filenamen sellaseksi?
Jos johonkin peliin tekee niin käyttää _ merkkiä... Mutta
jos tekee musiikki ohjelmaa niin miten sitten?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta