Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Keskustelun hiipuminen

Sivun loppuun

neau33 [02.12.2012 13:49:45]

#

Moi vaan kaikki putkaihmiset

Jotenkin tuntuu, että "mureakuha ilmiö" eli hiljalleen hiipuminen on iskemässä myös Ohjelmointiputkaan mitä tulee kiinnostavien keskustelujen määrään verratuna entisiin päiviin (the old good days).
Epäkehityksen seuraaminen tekee mieleni hyvin haikeaksi.

Antti Laaksonen [02.12.2012 14:09:22]

#

Olet oikeassa. Ongelma on tunnistettu, mutta mikä on ratkaisu ongelmaan?

Jaska [02.12.2012 14:10:31]

#

Voisiko olla, että nykyään netistä löytyy useampiin kysymyksiin vastaukset, jolloin keskustelua ei tarvitse käydä täällä?

Metabolix [02.12.2012 14:14:39]

#

Viestimäärä on kyllä pudonnut (putoamassa) tänä vuonna huimasti, ehkä 20–30 prosenttia viime vuodesta. Toivottavaa toki on, että lasku johtuu entistä paremmista oppaista, taitojen karttumisesta ja taitavammasta hakukoneiden käytöstä tai edes keskustelun siirtymisestä vieraskielisille foorumeille. Kuitenkin myös ohjelmointi harrastuksena on menettänyt suosiotaan jo kauan. Yksi syy voi olla siinä, että aloittelijan on entistä vaikeampi tehdä millään mittapuulla hienoja ohjelmia, koska "hieno" siirtyy vuosi vuodelta kauemmas aloittelijan tasosta.

ZuBer [02.12.2012 14:30:37]

#

Itsellä on ollut ohjelmointi tauolla jo jonkun aikaa, mutta olen kuitenkin täällä Ohjelmointiputkassa aina välillä käynyt. Mieleni tekee luoda jotakin ja olen hakenutkin täältä jotain ideaa, mutta vielä en ole keksinyt mitään tarpeeksi kiinnostavaa. Joko se olisi jokin PHP systeemi taikka sitten jonkun tyypin sota/bisnes tms. strategiapeli.

t0ll0 [02.12.2012 17:13:09]

#

Metabolix kirjoitti:

Kuitenkin myös ohjelmointi harrastuksena on menettänyt suosiotaan jo kauan. Yksi syy voi olla siinä, että aloittelijan on entistä vaikeampi tehdä millään mittapuulla hienoja ohjelmia, koska "hieno" siirtyy vuosi vuodelta kauemmas aloittelijan tasosta.

Toinen mahdollinen syy voi olla se, että pitkäjänteisyys ja keskittymiskyky tuntuu katoavan pikkuhiljaa maailmasta kun kaikki pitää saada heti äkkiä. "Tarkotuksena ois tehä battlefield mut tunnin jälkeenkää oo ees super marioo ruudulla"

vesikuusi [03.12.2012 00:52:50]

#

t0ll0 kirjoitti:

Toinen mahdollinen syy voi olla se, että pitkäjänteisyys ja keskittymiskyky tuntuu katoavan pikkuhiljaa maailmasta kun kaikki pitää saada heti äkkiä. "Tarkotuksena ois tehä battlefield mut tunnin jälkeenkää oo ees super marioo ruudulla"

Totta. Nuoret turtuvat videopelien pelaamiseen, eikä kukaan tule edes ajatelleeksi, että miten niitä pelejä tehdään. Kyllä innostus ohjelmointiin saattaa löytyäkin, mutta se hiipuu nimenomaan tuohon pitkäjänteisyyden ja keskittymiskyvyn puuttumiseen, kun huomataan, että ei sitä CeeÄssää tehdäkään ihan muutamalla koodirivillä. Surullista.

Merri [03.12.2012 01:51:36]

#

Nykyään käytetään tosi paljon valmiita komponentteja, netissä esimerkiksi Wordpressiä ym. jolloin ei tarvitse välttämättä edes osata pätkän vertaa ohjelmointitaitoja. Senkun pistelee plugineja sekaan ja ehkä just minimaalisesti saattaa jotain CSS-taitoja tarvia, useimmiten ei kyllä sitäkään kun se riittää mitä aikaiseksi sai.

Vastaavasti myös Windows ja Linux ovat kehittyneet järjestelminä aiemmasta. Ne vaan toimii. Niitä ei tarvitse säätää, ei tarvitse mennä konsoliin jos ei halua, mikään ei enää johdattele nuoria käyttäjiä tutustumaan tarkemmin koneen toiminnan saloihin. Maailmassa on jotain vikaa kun Windowsiakaan ei tarvitse enää asentaa uusiksi muutaman kuukauden välein!

Sanoisin siis että pitkäjänteisyyden ja keskittymiskyvyn katoamisen osasyy on se, että kaikki on tehty helpoksi, eikä vaivaa tarvitse nähdä. Ja toisaalta se, ettei ylipäätään tule tarvetta lähteä koluamaan enempää.

Tzaeru [03.12.2012 10:44:34]

#

Aihetta tuli taannoin sivuttua erään Tanskalaisen filosofiaa jo pitkään opiskelleen tuttavan kanssa; Siinä keskusteltaessa päädyttiin lopputulokseen, että ilmiö voisi myös olla universaali eikä suoraan rajoittunut esimerkiksi ohjelmoinnin hiipumiseen harrastuksensa.

Saman voi huomata aika monellakin eri keskustelusaitilla- ja formaatilla. Ihmiset on flegmaattisempia ja tämä ns. "sosiaalinen media" saanee oikeasti lähinnä antisosiaalisemmaksi kaikki, se kun eikä mitenkään tue oikean dialogin muodostumista. Ja kun juuri minkään eteen ei enää tarvitse enää nähdä vaivaa, ei sitten oikein mikään pitkään kiinnostakaan - oli kyseessä sitten ohjelmointi tai vaikka jokin alakulttuurin musiikkigenre. Yhtäällä keskustelua ei tarvitse (tai osata..) käydä ja toisaalta niin totuttu siihen 'kaikki ja heti' -meininkiin, ettei esim. keikkapaikan järkkäys ihan itse ole mikään kuviteltavissa oleva asia.

Turso [03.12.2012 10:56:53]

#

Suoranainen vittuilu on kyllä lisääntynyt sen verran paljon jopa moderaattorin osalta, ettei voine olla vaikuttamatta. Kuka viitsii enää esittää "tyhmiä" kysymyksiä (muutamia dorkimpia lukuunottamatta ;)...

Lebe80 [03.12.2012 11:07:16]

#

Turso kirjoitti:

Suoranainen vittuilu on kyllä lisääntynyt sen verran paljon jopa moderaattorin osalta, ettei voine olla vaikuttamatta. Kuka viitsii enää esittää "tyhmiä" kysymyksiä (muutamia dorkimpia lukuunottamatta ;)...

Vittuilu on aina kuulunut osana ohjelmointiin, eikä siitä kannata vetää hernettä nenään.

vesikuusi [03.12.2012 12:21:43]

#

Lebe80 kirjoitti:

Vittuilu on aina kuulunut osana ohjelmointiin, eikä siitä kannata vetää hernettä nenään.

Täytyy myöntää, että juuri tämä on rohkaissut minuakin ratkaisemaan ongelmia itse. Johonkin on raja silti vedettävä.

t0ll0 [03.12.2012 12:29:17]

#

Lebe80 kirjoitti:

Vittuilu on aina kuulunut osana ohjelmointiin, eikä siitä kannata vetää hernettä nenään.

Tästä tuli välittömästi mieleen ensivierailuni irkkiin aikoinaan.. Mutta kuten tässä keskustelussa ollaankin jo mainittu niin "tyhmiä" kysymyksiä tarvitsee esittää vähemmän koska niiden ratkaisemiseen tarvittava tieto löytyy kohtalaisen hyvin jo suomeksi ja viimeistään englanniksi heti ensimmäisen hakutuloksen takaa.

Turso [03.12.2012 12:43:32]

#

Lebe80 kirjoitti:

Vittuilu on aina kuulunut osana ohjelmointiin, eikä siitä kannata vetää hernettä nenään.

Typerä yleistys joka ei tosiaankaan pidä edes paikkaansa. Korkeintaan omaa pieruaan peiton alla haistelevien näpertelijöiden keskuudessa. Enkä nyt tarkoita, että Lebe kuuluisi heihin.

Työelämässä kokoan kyllä tiimiin sellaisia resursseja, jotka kykenevät toimimaan hyvässä yhteistyössä muiden kanssa. Vittuilevat ihmiset joutavat muualle.

"Tyhmien" kysymysten tapauksessa keskustelun ajauduttua ohi alkuperäisestä aiheesta (niinhän se kuitenkin aina tekee), tulee monesti hyödyllisiä ahaa-elämyksiä ikäänkuin keskustelun sivutuotteena.

AimoKulaus [03.12.2012 13:39:10]

#

lainaus:

Mutta kuten tässä keskustelussa ollaankin jo mainittu niin "tyhmiä" kysymyksiä tarvitsee esittää vähemmän koska niiden ratkaisemiseen tarvittava tieto löytyy kohtalaisen hyvin jo suomeksi ja viimeistään englanniksi heti ensimmäisen hakutuloksen takaa.

Olen usein etsinyt vastausta johonkin pulmaan Googlesta. Vastausten jossain ensimmäisten joukossa on myös Ohjelmointiputka, ja teksti sen alla kertoo, että juuri tuota haen. Mutta kun klikkaa sitä Ohjelmointiputkan linkkiä, niin siellä vastaukseksi on tullut vain keljuilua, pottuilua ja vähättelyä. Tällainen ei missään nimessä kannusta uusia ohjelmoijia.

Kaino pyyntöni Ohjelmointiputkaan olisikin, että kun joku esittää jotakuinkin asiallisen kysymyksen, niin siihen vastattaisiin edes kertomalla ne hakusanat, joilla Googlesta kannattaisi etsiä. Ne kirjoittaa vähemmällä vaivalla kuin sen pottuiluviestin.

Kyllä tämä viestien vähyys on itseaiheutettua mitä suurimmassa määrin. Minäkään en viitsi kysellä enää ihan vähällä...

Lebe80 [03.12.2012 14:07:52]

#

Turso kirjoitti:

Lebe80 kirjoitti:

Vittuilu on aina kuulunut osana ohjelmointiin, eikä siitä kannata vetää hernettä nenään.

Typerä yleistys joka ei tosiaankaan pidä edes paikkaansa. Korkeintaan omaa pieruaan peiton alla haistelevien näpertelijöiden keskuudessa. Enkä nyt tarkoita, että Lebe kuuluisi heihin.

Et tarkoita, vaikka siihen joukkoon kuulunkin ;)


Silti, ei pienestä kettuilusta ja voimien mittaamisesta silti kannata aina ottaa nokkiinsa vaan se kannattaa ottaa huumorilla. Ohjelmointi vaatii pitkää pinnaa, ja vähänkin enemmän ohjelmoineet tietävät, että joskus sattuu virheitä ja pää ei aina toimi loogisimmalla tavalla. Itse muistan joskus nuorena mm. tehneeni DailyWTF-tasoisen yhteenlaskusuorituksen, jotta sain muutettua yksinkertaisen lukuarvon negatiiviseksi.

Omille virheilleen saa nauraa, ja muut saavat nauraa silloin mukana. Aivan kuten töissä, niin pieni keljuilu (kunhan se ei mene henkilökohtaisuuksiin) on aina sallittua. Ja varsinkin niin kauan, kun se on kaikista hauskaa. Eli en hyväksy kyllä mitään selkeää haukkumista ja dissaamista.

Metabolix [03.12.2012 17:03:10]

#

AimoKulaus kirjoitti:

Vastaukseksi on tullut vain keljuilua, pottuilua ja vähättelyä.

Tällaista väitetään aina silloin, kun innostutaan haukkumaan keskustelun tasoa ja suorasanaisia vastauksia, mutta vieläkään en muista kenenkään konkreettisesti osoittaneen keskusteluja (jos nyt ei kovin ikivanhoja), joissa ei olisi annettu mitään vastausta vaan vain haukuttu kysyjää. Toki joskus vastaus on vain "lue PHP-opasta", mutta yleensä sillekin on syynsä ja ratkaisu todella löytyy suoraan oppaasta. Jotkut myös kummallisesti tulkitsevat haukkumiseksi ja pilkkaamiseksi aivan objektiivisetkin kommentit kuten "koodisi on huono ja siinä on mm. seuraavia virheitä: ...", vaikka kyse on aivan asiallisesta huomiosta, josta kannattaisi vain ottaa opikseen.

Ehkä pitäisi joskus oikeasti keljuilla, pottuilla ja vähätellä, niin saataisiin kunnollinen viitetaso, johon voitaisiin muita "ilkeitä" viestejä verrata.

Tilli [03.12.2012 18:43:33]

#

Kenties sivusto tarvitsee suurempaa julkisuutta. En tuntene ketään, joka olisi koskaan kuullutkaan Ohjelmointiputkasta, Putkaorkesterista huolimatta. Toisaalta kotikulmillani ei taida juurikaan olla ohjelmoinnista kiinnostuneita. Onkohan kukaan edes kokeillut? Tosin kyllä itsellänikin on ollut ohjelmointi vähissä viimeaikoina :)

Antti Laaksonen [03.12.2012 23:30:32]

#

Olen huomannut vuosien aikana, että samalla henkilöllä voi olla korkeintaan yksi seuraavista asioista:

* syvälliset tiedot asioista
* ystävällinen keskustelutapa netissä

Putkamiitti on erinomainen tilaisuus tutustua henkilöihin netin ulkopuolella. Usein yllättyy siitä, miten erilaisia ihmiset ovat netissä ja kasvokkain tavatessa.

Keskustelun ja toiminnan vähentyminen tuntuu kuitenkin olevan yleinen ilmiö netin suomenkielisessä ohjelmointimaailmassa. Ohjelmointiputkan aloittaessa netissä oli puoli tusinaa samantyyppistä sivustoa ja kaikilla riitti kävijöitä. Nyt suurin osa on lopettanut toimintansa ja jäljelle jääneissäkin on hiljaista.

Turso [04.12.2012 09:57:25]

#

Metabolix kirjoitti:

Ehkä pitäisi joskus oikeasti keljuilla, pottuilla ja vähätellä, niin saataisiin kunnollinen viitetaso, johon voitaisiin muita "ilkeitä" viestejä verrata.

Etköhän ole tuota jo harrastanut ihan tarpeeksi.

Toki vastaat yleensä myös kysymyksiin, mutta nuo epäasialliset heitot ovat täysin tarpeettomia, kuten tässäkin ketjussa on useammalta taholta julkituotu. Ne vaikuttavat keskustelun ulkopuoliseen lukijaan enemmän kuin alkuperäiseen kysyjään.

Chiman [04.12.2012 12:21:03]

#

Mistä nuoret hakevat nykyään tietoa ohjelmoinnista suomeksi? Kysyvät Facebookissa kavereiltaan?

Jotakuinkin kaikki nippelitieto löytyy englanniksi netistä, mutta puutteellisella kielitaidolla joutuu tyytymään suomenkielisiin lähteisiin. Ehkä Putkan oppaita luetaan edelleen, mutta varsinainen keskustelu jää vähemmälle.

Lebe80 [04.12.2012 13:02:46]

#

Chiman kirjoitti:

Mistä nuoret hakevat nykyään tietoa ohjelmoinnista suomeksi? Kysyvät Facebookissa kavereiltaan?

Tai sähköpostilla tuntemattomilta. Itse ainakin olen saanut ihan kymmenittäin sähköposteja ihan tuntemattomilta nuorilta koodareilta. Varsinkin ennen (oikean) suomipelien aikaan viestejä tuli oikeastaan ihan kuukausittain, ellei jopa viikottain.

map_ [04.12.2012 15:56:27]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Olen huomannut vuosien aikana, että samalla henkilöllä voi olla korkeintaan yksi seuraavista asioista:

* syvälliset tiedot asioista
* ystävällinen keskustelutapa netissä

Tjaa, enpä tiedä, onko tuo niin harvinainen yhdistelmä. Olethan itsekin vastaesimerkki.

Stackoverflow on varmaan yksi syy, miksi googlella löytää nykyään tosi paljon valmiina. Se on jotenkin, ehkä formaattinsa ansiosta, onnistunut pitämään vastaukset lähes aina ystävällisinä tai ainakin neutraaleina. Kommentteihin tämä ei tosin ihan aina päde, mutta kuitenkin.

Lumpio- [04.12.2012 16:24:49]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Keskustelun ja toiminnan vähentyminen tuntuu kuitenkin olevan yleinen ilmiö netin suomenkielisessä ohjelmointimaailmassa. Ohjelmointiputkan aloittaessa netissä oli puoli tusinaa samantyyppistä sivustoa ja kaikilla riitti kävijöitä. Nyt suurin osa on lopettanut toimintansa ja jäljelle jääneissäkin on hiljaista.

Sitä kutsutaan kansainvälistymiseksi.

Itse en ainakaan näe mitään syytä kysyä tai edes etsiä tietoa suomeksi, koska englanniksi minulla on käytettävissä paria kertalukua suurempi määrä resursseja. Suomeksi etsin lähinnä vain tietoa joka liittyy tiiviisti Suomeen itseensä - jota ei ohjelmointiasioissa juuri ikinä tule vastaan. Ainoa juttu minkä muistan viime vuosina hakeneeni suomeksi oli suomalaisen hetun validointi.

User137 [04.12.2012 17:03:20]

#

Ei sitä "ennen vanhaan" vielä ollut ohjelmoinnista, saati pelintekemisestä niin paljoa tietoa saatavilla. Melkein kaikki osaa käyttää nykyään Googlea, ja sieltähän löytyy. Kyllä silti näkisin että suomenkieliselle ohjelmointiforumille on tarvetta nyt ja aina.

Asettaisin yhdeksi pääpainoksi ehkä harrastelija-projektit. En tiedä onko pelkkä 1 forum-topiikki tarpeeksi. Tarkoitus ei ole nyt kilpailla jonkun Google code:n tai Sourceforgen kanssa, vaan mieluumminkin täydentää niitä. Projektissa mukana olevat henkilöt, helppo keino liittyä mukaan, keskustella, tarkastella viimeisimpiä muutoksia jne.

Usein projektien ongelma on se että aloittaja jää aiheensa kanssa yksin, ja sitten lopulta saattaa kuoppautua. Ohjelmointisivusto voi yrittää tukea niitä, antamalla edes tekniset mahdollisuudet löytää lisää tekijöitä projekteille.

edit2: Ja vielä 1 lisäys, reaaliaikainen chat. Onko käynyt mielessä laittaa ohj.putkaan selainikkunaan integroitu IRC-linkki? Ei itsellä ainakaan taida olla edes mitään clienttia IRC:n käyttöön. Saattais olla eri asia jos sinne pääsis selaimesta, who knows.

mietinvaan [04.12.2012 23:32:18]

#

t0ll0 kirjoitti:

Toinen mahdollinen syy voi olla se, että pitkäjänteisyys ja keskittymiskyky tuntuu katoavan pikkuhiljaa maailmasta kun kaikki pitää saada heti äkkiä. "Tarkotuksena ois tehä battlefield mut tunnin jälkeenkää oo ees super marioo ruudulla"

Tällaista on kyllä aina esiintynyt (sitä että halutaan suurta ja hienoa liian nopeasti), myös silloin kun Ohjelmointiputka oli vielä erittäin aktiivinen foorumi.

Ohjelmointia harrastavien nuorten määrästä olisi mielenkiintoista nähdä jonkinlaisia lukuja vertailtuna vaikkapa kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen. Asia ei taida vain olla turhan hyvin tilastoitu.. Onhan mahdollista, että ohjelmointia harrastavat eivät ole kadonneet, vaan siirtyneet muille tietokanaville, kuten on jo moneen kertaan mainittu. Tästä saisi varsin mielenkiintoisen aiheen pieneeen tutkimukseen tai vaikkapa joksikin opiskelun lopputyöksi.

latenleffahylly [07.12.2012 21:55:05]

#

Olen itse työpaikalla, kursseilla ja koulussa vikissyt kyllästymiseen saakka yhteilöllisyyden häviämisestä. W3C haluaa yhden webin ja haluan olla siinä mukana.

- toivon että olisi paikka jossa koodata joku yhteinen iso projekti, siten että ihmiset jakavat tietoa toisille. Parempi auttaa heikompaa jne.

- myös koen ongelmana foorumilaisten tavan hyökätä heti kirjoittajaa vastaan

- yksilökeskeisyys on valtavaa omassa tuttavapiirissä vaikka ihmisillä on suurempi tarve kuulua yhteisöön kuin koskaan ennen

- monille koodaus on edelleen hyvin tuntematon asia, tänne pitäisi saada mukaan myös kaikki designerit

- suomeen tarvitaan 1 iso foorumi, jossa kaikki tieto developer/designer mukaan mm. WordPress, PHP, JavaScript (jQuery), MySQL, Photoshop ja etenkin asenne tehdään kaikille alustoille:

Frontend / Backend

Mobile, Tablet, Laptop, Desktop

---

Putkaan täytyy saada lisää tilaa koska tulijoita on. Ensin luodaan palvelu, markkinoidaan ja saadaan kävijöitä. Esim. Ammattilaiset eivät välttämättä tiedä/ lue ohjelmointiputkan oppaita, topicceja, miksi?

ErroR++ [07.12.2012 22:18:00]

#

Itse pidin pari kuukautta (ehkä enemmänkin) taukoa, koska kuulin Minecraftistä ja ostin sen :D. Nyt tosin olen palaamassa ohjelmointiin.

dartvaneri [08.12.2012 13:39:59]

#

Oisko se näiden syksyn synkkien päivien ansiota, tää hiipuminen. :)

os [08.12.2012 16:02:57]

#

Yksi ongelma on varmaan se, että uudet (lue: hipsterit) tekniikat ja alustat ovat sivustolla huonosti edustettuina. Jos haluaa koodata plasmaefektin *Basicilla, niin Putka on hyvä resurssi, mutta nykyään kiinnostavat mobiililaitteet ja Web 2.0. "Twitter Bootstrap" tuottaa Putkasta tasan nolla hakutulosta.

The Alchemist [08.12.2012 19:51:53]

#

Johtuu kai siitä, että Wanhaan Hywään Aikaan kaikki tehtiin käsin alusta asti. Tämä pätee edelleen varsinkin php- ja ns. web-koodareiden piireissä, eli mitään ei osata edes kaivata valmiina komponentteina, vaan aina lähdetään tekemään huonoa koodia tyhjältä pöydältä omin pienin kätösin (esim. kaikki Ohjelmointiputkan ketjut).

Toisaalta en usko, että keskustelu Putkassa hiipuu siksi, etteivät ihmiset osaa neuvoa modernien asioiden kanssa, vaan siksi, ettei kukaan edes yritä käyttää niitä, joten ei ole mitään kysyttävääkään.

Uusille alustoille siirtyminen taas on niin pelottavaa puuhaa, että vain kaikkein karskeimmat siihen ryhtyvät. Tällaiset ihmiset osaavat kyllä etsiä tietoa ominkin avuin, ja koska esim. Android- tai WP-koodaaminen ei enää ole mitään pioneeripuuhaa, niin netti on kyllä täynnä valmista materiaalia.

Turso [08.12.2012 22:10:59]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Olen itse jne...

Late, olen seurannut keskusteluasi näiden tyyppien kanssa, joiden mielestä "vittuilu kuuluu ohjelmointiin". Ansaitset kunnioituksen asiallisista kirjoituksistasi.

Tosin, aimo osa vastaajista lienee sen verran nuoria, ettei muuta kai voi olettaakaan.

pr0l3 [08.12.2012 22:42:09]

#

Turso kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Olen itse jne...

Late, olen seurannut keskusteluasi näiden tyyppien kanssa, joiden mielestä "vittuilu kuuluu ohjelmointiin". Ansaitset kunnioituksen asiallisista kirjoituksistasi.

Mäki oon seurannu ja varmaan pitempään ku sä. Tuli mieleen tää sarjis, et ei kyl iha tarvi palkintoo antaa. Jotku ees puhuu totta eikä se oo mitää vittuilua. Enempi kyrpii ku jotku ei lue oppaita tai vastauksii vaa vääntää aina vaan samaa paskaa, vähän pitäs olla itellä yritystä ja arvostusta ku toiset auttaa. Enkä kans oo nähny yhtään että ois kunnon kyssärii tullu vaa vittuilua vastaukseks, et heitä ny ees yks linkki.

The Alchemist [09.12.2012 00:12:12]

#

Late sanoi, että täällä hyökätään suoraan ihmisiä vastaan. Se on osin totta, mutta vain loppuosan kohdalta. Siis, tietyn kriittisen pisteen ylittämisen jälkeen jotkin kirjoittajat ovat menettäneet muiden foorumilaisten kunnioituksen niin täydellisesti, että vastaukset heille ovat enää lähinnä vittuilua.

Tähän tilanteeseen on kuitenkin saavuttu siten, että kysyjä on systemaattisesti kieltäytynyt noudattamasta aiemmin annettuja neuvoja ja jatkanut vanhalla linjallaan. Ehkä muiden pitäisi vastavuoroisesti vain ignorettaa koko kyseinen käyttäjä ja lopettaa vastaaminen tyystin. Toisaalta turhautuminen on ilmeisesti helpompi purkaa ns. aktiivisin keinoin (postata ketjuun ilkeyksiä) kuin passiivisesti (olla postaamatta mitään ja katsoa hiljaa kysyjän hukkuvan hätään).

latenleffahylly [09.12.2012 11:00:57]

#

Noniin.. Voisitte nyt kommentoida ideoitani, onko niissä mitään järkeä? Mielestäni 1 iso foorumi koko Suomelle olisi järkevin ja ammatiksi koodaavat mukaan.

Chiman [09.12.2012 11:37:32]

#

latenleffahylly kirjoitti:

- suomeen tarvitaan 1 iso foorumi, jossa kaikki tieto developer/designer

En näe etua keskustelun ohjaamisessa vain yhteen alan foorumiin Suomessa, vaikka se olisi edes käytännössä mahdollista. Ohjelmointiputka on profiloitunut aloittelijoihin ja harrastelijoihin, mikä toimii hyvin. Kieli- ja ohjelmointitaidon karttuessa moni suuntaa pääasiassa englanninkielisille sivustoille tai keskusteluryhmiin.

latenleffahylly kirjoitti:

Esim. Ammattilaiset eivät välttämättä tiedä/ lue ohjelmointiputkan oppaita, topicceja, miksi?

Koska Putka ei ole tarkoitettu ammattilaisille, eikä täältä juuri löydy heitä kiinnostavaa materiaalia. Se ei ole heikkous, vaan mielestäni onnistunut linjaus.

Metabolix [09.12.2012 14:19:46]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Putkaan täytyy saada lisää tilaa koska tulijoita on.

Mitä ihmettä tarkoitat? Mitä tilaa?

latenleffahylly kirjoitti:

Esim. Ammattilaiset eivät välttämättä tiedä/ lue ohjelmointiputkan oppaita, topicceja, miksi?

Onhan täällä välillä myös ammattilaisia (tai "ammattilaisia") kysymässä, ja yleensä he eivät mitenkään erotu muista kysyjistä. Kuitenkin useimmat kunnon ammattilaiset – kuten monet harrastelijatkin – osaavat jo ohjelmoida ja käyttää hakukoneita niin hyvin, että heidän ei tarvitse kysellä. Töissä voi myös helposti ja nopeasti kysyä kaverilta.

latenleffahylly kirjoitti:

- monille koodaus on edelleen hyvin tuntematon asia, tänne pitäisi saada mukaan myös kaikki designerit

Millä tavalla se on mielestäsi Ohjelmointiputkan päätettävissä? Jos designerit eivät ole kiinnostuneita ohjelmoinnista, se on heidän oma päätöksensä. Jos alkaa kiinnostaa, voi aloittaa oppaiden lukemisen vaikka samalla sekunnilla.

latenleffahylly kirjoitti:

- suomeen tarvitaan 1 iso foorumi, jossa kaikki tieto developer/designer mukaan mm. WordPress, PHP, JavaScript (jQuery), MySQL, Photoshop

Katsot nyt sivustoa hyvin kapeasti omasta näkökulmastasi. Lue sivuston nimi uudestaan: Ohjelmointiputka. Täällä käsitellään ohjelmointia hyvin monelta kannalta: Basic, C, C++, Pascal, PHP, Python, teoria, matematiikka, algoritmit, grafiikka, peliohjelmointi jne. Nettisivut ovat vain pieni siivu kaikesta ohjelmoinnista, eikä tätä sivustoa ole tarkoitus omistaa vain sille. Toki luettelemasi ohjelmointiaiheet sopivat tänne mutta esim. Photoshop ei sovi.

Saat mielellään hankkia taitavia kirjoittajia oppaille, niin sivusto kehittyy. Ilman tekijöitä sivusto ei kehity eikä varsinkaan sellaiseen suuntaan, johon ylläpitäjät eivät ole kiinnostuneita kehittämään sitä. Esimerkiksi WordPress-opasta on uskoakseni melko turha odottaa nykyisiltä kirjoittajilta.

latenleffahylly kirjoitti:

- toivon että olisi paikka jossa koodata joku yhteinen iso projekti, siten että ihmiset jakavat tietoa toisille. Parempi auttaa heikompaa jne.

En tiedä, mitä oikein kuvittelet, mutta minusta tuollaisen projektin syntyminen ei ole lainkaan kiinni Ohjelmointiputkasta sivustona. Projekti ei synny siitä, että tehdään sille sivut, keskustelualue ja jonkinlainen suunnitelma. Projekti vaatii tekijöitä, aikaa ja tarpeeksi kiinnostavan aiheen.

Jos projekti on tarkoitus saada valmiiksi kohtuullisessa ajassa mahdollisimman hyvin, heikommat koodarit ovat usein vain häiriöksi ja paremmat turhautuvat. Jos taas on tarkoitus vain neuvoa, projekti ei ole parempien kannalta enää "yhteinen", vaan siitä tulee samanlainen ulkopuolinen projekti kuin vaikka sinun työvuorosysteemisi. Käytännön kokemuksen perusteella sanon, että oppimisprojektit toimivat parhaiten silloin, kun tekijät ovat suunnilleen samalla tasolla ja osaavat itse ratkaista ongelmiaan. Itsenäinen tiedon etsiminen on todella tärkeä taito, ja se ei kehity siitä, että joku muu antaa vastaukset valmiina käteen.

En usko, että mikään muutos tällä sivustolla varsinaisesti vaikuttaisi projektien määrään tai etenemiseen. Varsinkaan ei ole järkeä yrittää muuttaa Ohjelmointiputkaa kokonaiseksi alustaksi projektin koodaamiselle, kun netissä on jo läjäpäin muita, mm. GitHub ja Google Code – kuten User137 jo sanoikin.

User137 kirjoitti:

Melkein kaikki osaa käyttää nykyään Googlea, ja sieltähän löytyy.

Kiinnostava yksityiskohta on, että useimmat netistä löytyvät vastaukset on kirjoitettu vuoden 2005 jälkeen, jolloin myös Ohjelmointiputkan keskustelu on alkanut vähentyä. Toisin sanoen keskustelun väheneminen korreloi netistä löytyvän tietomäärän kanssa.

User137 kirjoitti:

Onko käynyt mielessä laittaa ohj.putkaan selainikkunaan integroitu IRC-linkki?

Siihen ainoa ratkaisu (tällä palvelimella) olisi Java-ohjelma tai vastaava. Sinänsä en näe, mitä hyötyä tuosta olisi, kun netissä on jo ja toisaalta irkissä annetut vastaukset ovat foorumilta pois eikä niitä voi myöhemmin lukea eikä etsiä hakukoneilla.

Grez [09.12.2012 16:00:30]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Mielestäni 1 iso foorumi koko Suomelle olisi järkevin ja ammatiksi koodaavat mukaan.

Millähän ne ammatiksi koodaavat mielestäsi saataisiin mukaan? Tai no tokihan ratkaisu on olemassa, mutta kenellä olisi varaa maksaa heille palkkaa osallistumisesta?

Mitä olen ammatikseen koodaavien kanssa keskustellut niin
a) Juuri kukaan, joka ylipäätään on kuullut ohjelmointiputkasta, ei käytä sitä
b) Keskustelevat mieluiten foorumeilla, seuraavat blogeja yms., joilla heidän käyttämieen tekniikoiden kehittäjät ja gurut myös vaikuttavat. Nämä ovat yleensä englanninkielisiä.

Nähdäkseni ainoat ohjelmointiputkan edut edellä kohdassa b mainittuihin nähden on:
1) Suomenkielisyys
2) Auttamisen ilo jos aloittelijat haluavat oikeasti oppia

Kohdasta 1 ei ole ammatiksi koodaaville käytännössä mitään iloa. Käytännössä Suomessa ei voi olla hyvä koodari jos ei osaa englantia. Tai no, kyllähän ammatiksi koodaa niitäkin, jotka ei ole hyviä.

Eli jotkut ammatikseen koodaavat saattava käydä täällä kohdan 2 ansiosta. Sitä kuitenkin himmentää se, että
- osa kysyjistä ei oikeasti tunnu haluavan oppia tai kehittyä vaan lähinnä että joku tekisi heidän työnsä/kotitehtävänsä heidän puolestaan
- osasta kysymyksistä näkyy selvästi, että minkäänlaista omaa pohdintaa ei tehty ennen kysymyksen kysymistä
- monesti kysymyksissä ei ole riittäviä lähtötietoja

Lisäksi putka on ammattilaisille kovin yksipuolinen. Täältä ei pidemmälle ehtineet ohjelmoijat juurikaan saa apuja itselleen, koska suuri osa ketjuista käsittelee triviaaleja ongelmia ja/tai tekniikoita jota juuri kukaan ammattilainen ei käytä. Siis meinaan apuja siinä mielessä että saisi tietoa uusista kätevistä tekniikoista tai tavoista tehdä asioita, varsinaisiin akuutteihin kysymyksiinhän saa yleensä vastauksen Googlella.

The Alchemist [09.12.2012 17:05:33]

#

Onhan täällä nyt varmasti niitäkin ihmisiä, jotka koodaavat jotain myös palkkansa eteen? Tai siis, muitakin kuin minä? Itsekin tosin liityin putkalaiseksi jo vuosia ennen kuin aloin koodauksesta tuli leipätyötä. Ensimmäisen nickini kai tein joskus 2005-2006, ei sitä muista enää.

Kohta vuosikymmenen irkanneena voisin kertoa myös tuon reaaliaikaisen keskusteluverkon koodauspiirien kehityksestä. Siellä on ihan sama keskustelun ja keskustelijoiden väheneminen näkyvissä ainakin niillä suomenkielisillä ohjelmointikanavilla, joilla olen itse vaikuttanut.

Sen sijaan eri projektien omat kanavat ovat vahvasti elossa. Keskustelun luonne tuntuukin muuttuneen sellaiseksi, etteivät ihmiset enää kokoonnu irkkiin siksi, että halutaan keskustella muiden samanhenkisten ihmisten kanssa (vapaamuotoiset koodarikommuunit), vaan liitytään sille projektille dedikoidulle kanavalle, mikä itselle on kulloinkin ajankohtainen.

Myös jonkinlainen loisiminen on muodissa, eli liitytään projektin kanavalle siksi aikaa, että saadaan oma ongelma ratkaistua, ja sitten lähdetään pois. Tässä mielessä joku Stack Overflow'n tyylinen "kevytkeskustelun" formaatti on ihan toimiva ratkaisu.

Grez [09.12.2012 17:52:40]

#

The Alchemist kirjoitti:

Onhan täällä nyt varmasti niitäkin ihmisiä, jotka koodaavat jotain myös palkkansa eteen? Tai siis, muitakin kuin minä?

No on toki, mutta aika vähäistä on keskustelu täällä jos ei huomioida aloittelijoiden ongelmissa avustamista.

Antti Laaksonen [09.12.2012 18:21:47]

#

Ohjelmoinnissa ero harrastelijan ja ammattilaisen välillä tuntuu keinotekoiselta, kun alalle ei vaadita mitään koulutusta tai muuta näyttöä taidoista. Jos alan koodata työkseni huomenna, niin muutunko yhdessä yössä harrastelijasta ammattilaiseksi ja tuleeko minulle pakottava tarve alkaa käyttää hipsteritekniikoita ja siirtyä ulkomaisille sivustoille?

Grez [09.12.2012 18:33:29]

#

Kuten kirjoitinkin: "Tai no, kyllähän ammatiksi koodaa niitäkin, jotka ei ole hyviä."

Kyllähän työkseen koodaa paljon toistaitoisia ihmisiä. Heitä en kutsuisi ammattilaisiksi. Olisi ehkä pitänyt tarkentaa, että kun puhuin ammatikseen ohjelmoivien kanssa keskustelusta, niin tarkoitin nimenomaan niiden kanssa keskustelua, joita pidän ammattilaisina.

Pidän ammattilaisuuden kriteereinä osaamisen lisäksi mm. ymmärtämistä (miten asiat toimii ja ennen kaikki miksi tehdään), halua oppia uutta, taitoa etsiä tietoa, kyseenalaistamiskykyä, kykyä keskustella rakentavasti muiden ammattilaisten kanssa. (Varmaan jotain vielä unohtuikin.) Toki on paljon muitakin asioita joista on hyötyä, mutta nuo olisi hyvä löytyä kaikilta tiimin jäseniltä.

Metabolix [09.12.2012 18:41:52]

#

Antti Laaksonen kirjoitti:

Jos alan koodata työkseni huomenna, niin muutunko yhdessä yössä harrastelijasta ammattilaiseksi?

Töitä voi tehdä, vaikka ei olisi ammattilainen, ja toisaalta voi olla ammattilainen, vaikka ei tekisi töitä. Yleensä katsotaan, että ammattilaisuus ja ammatillisuus liittyvät taitoihin ja asenteisiin. Tosin joillakuilla tuntuu olevan juuri mainitsemasi kummallinen käsitys, että työnteko tekee ammattilaisen ja nostaa siinä silmänräpäyksessä taidotkin uusiin sfääreihin.

Ehkä pitäisi siis selvyyden vuoksi jättää nämä sanat pois ja miettiä vaikka sitä, miksei sivustolla keskustella moderneista tekniikoista, kirjastoista ja ohjelmointiympäristöistä. Minusta yksi merkittävä syy on se, että alkeet pitää joka tapauksessa opetella ensin ja sen jälkeen onkin jo paremmat valmiudet etsiä itse tietoa netistä.

latenleffahylly [09.12.2012 20:42:36]

#

Grez kirjoitti:

Pidän ammattilaisuuden kriteereinä osaamisen lisäksi mm. ymmärtämistä (miten asiat toimii ja ennen kaikki miksi tehdään), halua oppia uutta, taitoa etsiä tietoa, kyseenalaistamiskykyä, kykyä keskustella rakentavasti muiden ammattilaisten kanssa. (Varmaan jotain vielä unohtuikin.) Toki on paljon muitakin asioita joista on hyötyä, mutta nuo olisi hyvä löytyä kaikilta tiimin jäseniltä.

Kiitos näistä sanoista. Olen matkalla ammattilaiseksi. Olen asettanut rajaksi 3 vuotta. Sitten minun pitäisi osata koodata olio-ohjelmointia (PHP). HTML5, CSS3, JavaScript (jQuery), mobiili web, responsive design, WordPress ja Photoshop. Alkeita osaan näistä kaikista.

Latska [12.12.2012 13:59:38]

#

Omalta osaltani keskustelun hiipumiseen on vaikuttanut varmaan eniten yleinen kiinnostuksen hiipuminen tähän harrastukseen. Miksi vaivautua tekemään mitään pohjaa esimerkiksi vieraskirjoille ja blogeille kun valmiit palvelut ovat nykyään niin monipuolisesti muokattavissa ja homman tekemiseen paremmin uppoaisi tuhottomasti aikaa?

Elämässä pitää tietty olla haasteita, mutta nämä haasteet ovat minulle liian suuria. Jos saisin jostain uutta motivaatiota tehdä jotain itse niin varmaan lähtisin mielelläni takaisin kelkkaan, vaikka ei se keskustelua välttämättä vilkastuttaisi, sillä suurin osa ongelmista tuntuu olevan jo ratkaistu.

dartvaneri [12.12.2012 14:08:42]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Sitten minun pitäisi osata koodata - - Photoshop.

Kovat on sulla tavoitteet. :D

Lebe80 [12.12.2012 14:40:06]

#

dartvaneri kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Sitten minun pitäisi osata koodata - - Photoshop.

Kovat on sulla tavoitteet. :D

Naura pois, sillä varsinkin omalla alalla on kova kysyntä jaNpoista, jotka taitavat koodauksen lisäksi myös ulkoasun, jossa Photoshopin taitaminen on periaatteessa se ainoa sovellus, jolla sitä tehdään ja jolla materiaali palastellaan.

qeijo [12.12.2012 17:50:48]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Grez kirjoitti:

Pidän ammattilaisuuden kriteereinä osaamisen lisäksi mm. ymmärtämistä (miten asiat toimii ja ennen kaikki miksi tehdään), halua oppia uutta, taitoa etsiä tietoa, kyseenalaistamiskykyä, kykyä keskustella rakentavasti muiden ammattilaisten kanssa. (Varmaan jotain vielä unohtuikin.) Toki on paljon muitakin asioita joista on hyötyä, mutta nuo olisi hyvä löytyä kaikilta tiimin jäseniltä.

Kiitos näistä sanoista. Olen matkalla ammattilaiseksi. Olen asettanut rajaksi 3 vuotta. Sitten minun pitäisi osata koodata olio-ohjelmointia (PHP). HTML5, CSS3, JavaScript (jQuery), mobiili web, responsive design, WordPress ja Photoshop. Alkeita osaan näistä kaikista.

Olet matkalla ammattilaiseksi... heräisit sinäkin jo tähän maailmaan.
Ai meinaat sinä "osata" JavaScriptin..

Pitäisi olla jokin ÄO - raja tälle foorumille, ehkä tänne eksyisi jopa joku ohjelmoija.

latenleffahylly kirjoitti:

sitten minun pitäisi osata koodata olio-ohjelmointia (PHP).

omfg.

En nyt väitä itse olevani mikään supermies, mutta jalat ovat kiinni maassa.

latenleffahylly [12.12.2012 18:06:20]

#

Tarkoitin että haluaisin osata näitä web-tekniikoita. Photoshopilla tarkoitin sitä että osaan tarvittaessa muokata valokuvia, tehdä grafiikkaa ja suunnitella leiskoja joten kuten. Näissäkin asioissa voi edistyä. Olioilla tarkoitin että haluaisin ymmärtää niitä, vaikka tänään kuulin ensi kertaa että olio-ohjelmoinnista oltaisiin tulossa pois.

Mielummin pienempiä kokonaisuuksia toisissaan kiinni kuin liian abstraktia tavaraa. Mobiililla tarkoitin että haluaisin hankkia Lumia 920 älypuhelimen ja saada omat web-sivut toimimaan sen näytöllä ja kosketuksella.

- tähän topikkiin sen verran. Vaikka esim. Wordpress tarjoaa paljon valmiina mikä on mahtavaa, niin sen sisään voi tehdä omaa php koodia mielin määrin... Tällä tavalla syntyy paljon ja nopeasti. Tulevaisuudessa Ohjelmointiputka voisi erikoistua tällaisen cms alustan ympärille ja kerätä koko Suomen developer/designer porukan samaan selliin, kiitän!

qeijo [12.12.2012 18:10:58]

#

latenleffahylly kirjoitti:

- tähän topikkiin sen verran. Vaikka esim. Wordpress tarjoaa paljon valmiina mikä on mahtavaa, niin sen sisään voi tehdä omaa php koodia mielin määrin... Tällä tavalla syntyy paljon ja nopeasti. Tulevaisuudessa Ohjelmointiputka voisi erikoistua tällaisen cms alustan ympärille ja kerätä koko Suomen developer/designer porukan samaan selliin, kiitän!

Jep, sä voisit olla vaikka CMS - putkan moderaattori.

dartvaneri [13.12.2012 02:38:18]

#

Lebe80 kirjoitti:

dartvaneri kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Sitten minun pitäisi osata koodata - - Photoshop.

Kovat on sulla tavoitteet. :D

Naura pois, sillä varsinkin omalla alalla on kova kysyntä jaNpoista, jotka taitavat koodauksen lisäksi myös ulkoasun, jossa Photoshopin taitaminen on periaatteessa se ainoa sovellus, jolla sitä tehdään ja jolla materiaali palastellaan.

Ehket hoksannut asian ironiaa? Todellakin on tärkeä osata myös se visuaalinen puoli, mutta kun tuolla "lauseella" on toinenkin merkitys.

Lebe80 [13.12.2012 10:12:40]

#

dartvaneri kirjoitti:

Lebe80 kirjoitti:

dartvaneri kirjoitti:

latenleffahylly kirjoitti:

Sitten minun pitäisi osata koodata - - Photoshop.

Kovat on sulla tavoitteet. :D

Naura pois, sillä varsinkin omalla alalla on kova kysyntä jaNpoista, jotka taitavat koodauksen lisäksi myös ulkoasun, jossa Photoshopin taitaminen on periaatteessa se ainoa sovellus, jolla sitä tehdään ja jolla materiaali palastellaan.

Ehket hoksannut asian ironiaa? Todellakin on tärkeä osata myös se visuaalinen puoli, mutta kun tuolla "lauseella" on toinenkin merkitys.

En ymmärrä miten tuosta voi hoksata ironian... mikä tekee kommentistasi aika ironisen...

jlaire [13.12.2012 14:48:20]

#

Seurasin putkan keskusteluja ennen todella aktiivisesti parista syystä. Ensinnäkin viestien lukemisesta oppi usein jotain uutta, ja toiseksi vasta-alkajana sain kiksejä siitä, että osasin joskus vastata yksinkertaisiin kysymyksiin.

Nykyään käyn putkassa enää satunnaisesti. En tiedä onko syynä enemmän keskustelutyylin muuttuminen vai omien taitojen kehittyminen, mutta nykyään tuntuu hyvin harvoin siltä, että keskustelun seuraamisesta oppii jotain hyödyllistä. Myöskään kysymyksiin vastaileminen ei tunnu nykyään vaivan arvoiselta, tähänkin voi olla syytä sekä nykyisten kyselijöiden avuttomuudessa että omassa kehittymisessä.

latenleffahylly [14.12.2012 07:28:09]

#

Auttaako jos murekuha, ohjelmointiputka ja muut suomalaiset entiset ja nykyiset foorumit yhdistäisivät voimansa? Suomeen täytyy saada 1 paikka joka kilpailee esim. W3SCHOOLS -Foorumin kanssa.

Lebe80 [14.12.2012 10:38:24]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Auttaako jos murekuha, ohjelmointiputka ja muut suomalaiset entiset ja nykyiset foorumit yhdistäisivät voimansa? Suomeen täytyy saada 1 paikka joka kilpailee esim. W3SCHOOLS -Foorumin kanssa.

Mikä into kaikilla on aina yhdistää toisia sivuja?! Mitä siitä tulisi, jos Padasjoen K-Kaupan ja Lahden S-Marketin ilmoitustaulut yhdistettäisiin, kun niissä on niin vähän ilmoituksia?!

Eikö nää foorumit saa oikeasti olla omilla omistajillaan ja omissa paikoissaan omilla käyttäjillään? Eikö jokainen voi itse valita millä foorumilla haluaa ollu ja esiintyä?

latenleffahylly [14.12.2012 12:30:47]

#

Kysymys on keskustelun hiipumisesta. Olisi hieno saada kaikki suomalaiset saman katon alle ja keskustella. Esim. kysymykseni:

- Mitä ihmisen pitää tietää/ osata, että hän voi kutsua itseään Developeriksi

Osaa PHP:tä, oliot, metodit, parametrit, luokat, muuttujat, kommentointi... Framework (Zend), NetBeans ja debuggaus.. oma web-hotelli, osaa luoda tietokannan, taulujen väliset yhteydet, tietotyypit jne. Entä ymmärrys HTML5+CSS3 miten saa oman web-sivun toimimaan (desktop, laptop, tablet, mobile) -ympäristössä. Entä valokuvaus, kuvien käsittely, videon kuvaus, kodekit ja näiden toimivuus webissä. Kuinka syvälle pitää päästä erilaisissa web-tekniikoissa?

JavaScript, jQuery, AJAX jne. Olisi hieno koostaa jokin "ohjelmoinnin syvälliset perusteet" -lista jossa näkisi asiat, kun halitset nämä saat "developer-sertifikaatin" jne. Tällainen seikka kiinnostaa minua todella paljon kun yritän päästä ohjelmoinnin/ web-tekniikoiden ammattilaiseksi (=palkkatyöhön).

Miten ymmärtäminen selaimista ja niiden kehitystyökaluista... olen tätä suunnilleen kysynyt aikaisemminkin, mutta tämän asian ymmärtäminen kehittäisi minua paljon eli ymmärtäisin valtavaa kokonaisuutta. Ala on todella kiinnostava, mutta pelkään että noviisin on tehtävä valtavasti työtä päästäkseen ammattilaiseksi. Onko 3 vuotta mitään, entä miten mitata oma osaaminen? Putkan 100 tehtävää vai...

kiitän.

Lebe80 [14.12.2012 12:51:27]

#

No edistäisikö se keskustelua, että kaksi eri foorumia yhdistetään? Itse voin hyvinkin kuvitella, että kaksi eri foorumia/sivustoa yhdistettynä voi enemmänkin tappaa lopunkin keskustelun, koska uusi foorumi/sivusto ei palvele välttämättä enää kummankaan foorumin/sivuston käyttäjiä.

qeijo [14.12.2012 12:56:50]

#

!

latenleffahylly kirjoitti:

Kysymys on keskustelun hiipumisesta. Olisi hieno saada kaikki suomalaiset saman katon alle ja keskustella. Esim. kysymykseni:

- Mitä ihmisen pitää tietää/ osata, että hän voi kutsua itseään Developeriksi

Osaa PHP:tä, oliot, metodit, parametrit, luokat, muuttujat, kommentointi... Framework (Zend), NetBeans ja debuggaus.. oma web-hotelli, osaa luoda tietokannan, taulujen väliset yhteydet, tietotyypit jne. Entä ymmärrys HTML5+CSS3 miten saa oman web-sivun toimimaan (desktop, laptop, tablet, mobile) -ympäristössä. Entä valokuvaus, kuvien käsittely, videon kuvaus, kodekit ja näiden toimivuus webissä. Kuinka syvälle pitää päästä erilaisissa web-tekniikoissa?

JavaScript, jQuery, AJAX jne. Olisi hieno koostaa jokin "ohjelmoinnin syvälliset perusteet" -lista jossa näkisi asiat, kun halitset nämä saat "developer-sertifikaatin" jne. Tällainen seikka kiinnostaa minua todella paljon kun yritän päästä ohjelmoinnin/ web-tekniikoiden ammattilaiseksi (=palkkatyöhön).

Miten ymmärtäminen selaimista ja niiden kehitystyökaluista... olen tätä suunnilleen kysynyt aikaisemminkin, mutta tämän asian ymmärtäminen kehittäisi minua paljon eli ymmärtäisin valtavaa kokonaisuutta. Ala on todella kiinnostava, mutta pelkään että noviisin on tehtävä valtavasti työtä päästäkseen ammattilaiseksi. Onko 3 vuotta mitään, entä miten mitata oma osaaminen? Putkan 100 tehtävää vai...

kiitän.

Sinulla on valtava määrä innostusta, mutta pelkään pahoin ettei sinulla ole riittävästi kapasiteettia toteuttamaan kaikkia sun fiksaatioita.

latenleffahylly kirjoitti:

- Mitä ihmisen pitää tietää/ osata, että hän voi kutsua itseään Developeriksi

Osaa PHP:tä, oliot, metodit, parametrit, luokat, muuttujat, kommentointi... Framework (Zend), NetBeans ja debuggaus.. oma web-hotelli, osaa luoda tietokannan, taulujen väliset yhteydet, tietotyypit jne.

Aika skitsofreeninen luettelo erilaisia käsitteitä.

Blaze [14.12.2012 13:16:57]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Suomeen täytyy saada 1 paikka joka kilpailee esim. W3SCHOOLS -Foorumin kanssa.

No mikäänhän ei varmasti estä yrittämästä perustaa moista.

latenleffahylly kirjoitti:

Olisi hieno saada kaikki suomalaiset saman katon alle ja keskustella.

Ai niinku suomi24? *väristys*

Teuro [14.12.2012 18:33:12]

#

Lebe80 kirjoitti:

Mikä into kaikilla on aina yhdistää toisia sivuja?! Mitä siitä tulisi, jos Padasjoen K-Kaupan ja Lahden S-Marketin ilmoitustaulut yhdistettäisiin, kun niissä on niin vähän ilmoituksia?!

Padasjoen K-kauppaan ei saa kajota T: Nurkkapatriootti

latenleffahylly [15.12.2012 15:49:23]

#

Okei, kysytään näin päin... Keskustelu hiipuu, kerätään ihmiset yhteen ja aletaan keskustelemaan. Voisihan alasta keskustella yleisesti.. Esimerkiksi opas jossa käytäisiin läpi esim. Chromen tai Firefoxin developer toolsseja.

tarkoitan että ohjelmointiaihetta voisi nykyaikaistaa, esim. Näytetään kuinka haetaan jokin valmis jQuery plugin ja sitten kerrotaan mitä koodissa tapahtuu ja miten esim. Dropdown menia voi muokata ja tyylitellä. Tai lisätä uuden ominaisuuden php:llä.

Sitten noista viittauksista skits... Sairauteen niin, tällä hetkellä päässäni on valtavasti web-alaan liittyviä asioita olisi hieno jos olisi foorumi, jossa nämä asiat kootaan yhteen esim. 1-100. Ne opeteltua saa kokonaiskuvan jonka avulla hakeutua esim. Työelämään.

- nykyaikainen lomake
- backend, frontend, testaus eri selaimilla, laitteet desktop, laptop, tablet, mobile jne. Tämä on uutta ohjelmointia josta tulee keskustella. Wordpress + oma koodi on tätä päivää ja tulevaisuutta.

Metabolix [15.12.2012 16:28:51]

#

Juuri edellä näkyy taas, miksi keskustelussa tulee välillä erittäin epäkohteliaita viestejä: moni on jo selittänyt, miksi latenleffahyllyn idea on huono ja mahdoton, ja silti hän jatkaa vänkäämistä eikä ollenkaan huomioi muiden kommentteja. Nyt ne, jotka ovat valittaneet keskustelun laadusta, voisivatkin ystävällisesti kertoa, miten tilanteesta pitäisi heidän mielestään edetä: miten saadaan latenleffahylly ymmärtämään muiden vastaukset ja joko uskomaan niitä tai edes esittämään järkeviä vastakommentteja?

latenleffahylly, sinulla näyttää olevan hyvin kapeutunut ja epärealistinen käsitys siitä, mitä ihmiset haluavat ohjelmoida ja mistä keskustella tai kirjoittaa oppaita suomeksi. Tajuatko, että nettisivut ovat vain pieni osa kaikesta ohjelmoinnista ja yksittäiset tekniikat (WordPress, jQuery ym.) vielä sitäkin pienempiä? Ohjelmointiputkan ei ole tarkoitus kehittyä sellaiseen kapeaan suuntaan. Saman tien voitaisiin erikoistua vaikka Infernon Limboon tai Haiku-käyttöjärjestelmän laiteajureihin – onhan niillekin kannattajia.

Jos olet sitä mieltä, että ideasi on aivan mahtava ja saavuttaa varmasti suuren suosion, ole hyvä ja perusta oma sivusto yhdessä muiden samanmielisten kanssa. Jos olet oikeassa, sivustostasi tulee heti menestys ja saat tuhansittain aktiivisia keskustelijoita, mikä olisi erittäin hieno asia: täältäkin voitaisiin ohjata nettisivukysymykset sinne, ja täällä voitaisiin keskittyä muihin alueisiin. Kun kuitenkin olet väärässä, sivustosi ei menesty ja joudut karvaasti toteamaan, että suomenkielisen ohjelmointikeskustelun hiipuminen ei johdu siitä, että sivustolla saa keskustella muustakin kuin nettisivuista.

Ohjelmointiputkan linja ohjelmoinnin osa-alueiden suhteen ei tule radikaalisti muuttumaan, mutta kehityksen suuntaan voi vaikuttaa kysymällä kunnollisia kysymyksiä tai kirjoittamalla hyviä oppaita tai koodivinkkejä. Tämä asia on loppuun käsitelty.

latenleffahylly [16.12.2012 17:46:22]

#

Hmm.. No sanompa vain että Suomessa olisi potentiaalia rakentaa yhteinen foorumi jossa yhdistyisivät kaikki developerit ja designerit. Pelejen kohdalla konsolifin on aika pitkällä tässä asiassa.

Tietty näkyvyys ja sponsorit ja uusi ulkoasu auttaisivat asiaa.

Lebe80 [16.12.2012 18:51:34]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Hmm.. No sanompa vain että Suomessa olisi potentiaalia rakentaa yhteinen foorumi jossa yhdistyisivät kaikki developerit ja designerit. Pelejen kohdalla konsolifin on aika pitkällä tässä asiassa.

Tietty näkyvyys ja sponsorit ja uusi ulkoasu auttaisivat asiaa.

On on... mutta onko siinä edelleenkään mitään järkeä koota designerit ja developerit samalle foorumille? Ja eikö sponsorien kannalta olisi parempi, että samalle foorumille saataisiin myös nyt paljon massoja vetävät muotibloggaajat ja leipurit?

User137 [17.12.2012 12:45:56]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Hmm.. No sanompa vain että Suomessa olisi potentiaalia rakentaa yhteinen foorumi jossa yhdistyisivät kaikki developerit ja designerit. Pelejen kohdalla konsolifin on aika pitkällä tässä asiassa.

Kuulostaa joltain konsolipeleihin erikoistuneelta sivulta, ei siis kaikenkattava. Näin ollen kierrän kaukaa.

latenleffahylly [18.12.2012 20:11:07]

#

No... Keinoni alkavat loppua. Suomalaiset luovuttavat paineen alla, onko muka Ohjelmointiputkan tie nyt tässä?

Teuro [18.12.2012 20:22:16]

#

latenleffahylly kirjoitti:

No... Keinoni alkavat loppua. Suomalaiset luovuttavat paineen alla, onko muka Ohjelmointiputkan tie nyt tässä?

Kuka nyt on luovuttamassa? Miksi ohjelmointiputkan tie olisi lopussa? Yleisesti ottaen voitaneen melko turvallisesti todeta, että kilpailu parantaa tarjontaa. Tällä perusteella kaikkien koonti yhdelle forumille olisi luultavasti melko typerää.

Grez [18.12.2012 20:44:58]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Keinoni alkavat loppua. Suomalaiset luovuttavat paineen alla

Late, you are a man, do not surrender! C'mon this will be one of the
wrongest decision. Surrender at the very end to victory! I'm shocked! I
know it's tough, but that is what makes you a man! Trust me on this!

- Hakim.

(nimi muutettu)

Lebe80 [18.12.2012 22:10:58]

#

Kuulin huhua, että Ohjelmointiputka suljettaisiin ilman ennakkovaroitusta jo 21.12.2012, onko tämä totta?

Joku oli nähnyt jonkun Maijan kalenterin, jossa oli viitteitä tähän? Miksi modet eivät halua puhua tästä vaan sensuroivat keskustelua aina?

nimim. tyrmistynyt!

edit:
ps. aloin tekemään massiivista onlineroolipeliä Skyrimin näköisenä, etsin koodaria ja ehkä max. kahta graafikkoa. Pelistä julkaistaan demo 24.12.2012. Itse olen projektissa vain johtajana. Stay tuned!

Metabolix [18.12.2012 22:18:23]

#

Lebe80 kirjoitti:

Kuulin huhua, että Ohjelmointiputka suljettaisiin ilman ennakkovaroitusta jo 21.12.2012, onko tämä totta?

Jos vahvistan huhun, se ei enää ole totta – paradoksi!

Nyt late oikeasti järki mukaan ja lue nuo vastaukseni ajatuksella. Jos haluat vielä keskustella jostain, keskustele kunnolla: yritä edes perustella oma kantasi niistä kohdista, joista muut ovat eri mieltä. Keskustelu ei etene mihinkään sillä, että toistat vain samaa asiaa, joka on jo monelta taholta täysin tyrmätty.

latenleffahylly [19.12.2012 12:44:18]

#

Hetkinen, hetkinen.. ehdotin useita asioita, jotka kerta toisensa jälkeen tyrmättiin. En tarkoita että kaikkien ohjelmoijien pitäisi kerääntyä saman katon alle - vaan ajattelin että silloin keskustelijoita olisi enemmän.

Keskustelijat voisivat myös tuoda omaa osaamista mukaan-> esim. WordPress osaaja ei pelkästään hallitse CMS-ohjelmaansa vaan sekoittaa siihen PHP:tä ja JavaScriptiä. Nyt on tärkeää että ei keksitä pyörää uudestaan vaan parannetaan ja laajennetaan sitä.

Ajattelen että Ohjelmointiputka voisi laajentaa tarjontaa ja tehdä 1 oppaan jossa sekoitetaan eri web-tekniikoita yksinkertaisen (esim. valokuvagalerian) rakentamiseksi. Muutenkin olisi mielekästä saada teiltä jokin opas/ infopalsta, jossa otettaisiin kantaa sovelluksiin kuten:

- youtube
- twitter
- flickr
- instagram
- facebook
jne.

Eli täällä saa kuvan että ohjelmointi on sitä kun koodaa itse tyhjästä vieraskirjan. No onhan se juuri sitä, mutta missä opas 2? "näin saat vieraskirjasi toimimaan web-hotellissa" entä haetaan vieraskirja-plugin joka konfiguroidaan toimimaan WP:n sisällä.

Ennen kuin tyrmäätte niin sanooka kuitenkin se että ohjelmoinnin luonne on muuttunut täysin. Pitää osata useita web-tekniikoita, ymmärtää selaimia, tajuta aika paljon tietokannoista ja taulujen välisistä yhteyksistä... niin ja sitten vielä se että sen oman jutun tulisi toimia lähes kaikissa paikoissa missä siihen sovellukseen päästään käsiksi.

yritän sanoa että jos Ohjelmointiputka voisi toimia suunnannäyttäjänä vaikka HTML5 + CSS3 asioissa. Niihin jotain pikku erikois oppaita? Ei taida olla järkeä taaskaan vai...

Grez [19.12.2012 12:55:53]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Ennen kuin tyrmäätte niin sanooka kuitenkin se että ohjelmoinnin luonne on muuttunut täysin. Pitää osata useita web-tekniikoita, ymmärtää selaimia, tajuta aika paljon tietokannoista ja taulujen välisistä yhteyksistä...

Missä välissä ohjelmoinnin luonne on muuttunut täysin? Jos tarkoitit 1940 vs 2012 niin saattaisin olla samaa mieltä...

Toisaalta jos koodaa autonomista sulautettua järjestelmää jossa ei ole paljon käsiteltävää tietoa, niin miksi täytyisi "osata useita web-tekniikoita, ymmärtää selaimia, tajuta aika paljon tietokannoista ja taulujen välisistä yhteyksistä"?

Itse sanoisin, että ohjelmoinnin luonne ei ole juurikaan muuttunut. On aina ollut hyvä hallita käytettävissä olevat työkalut ja ymmärtää mitä kannattaa tai ei kannata käyttää, milloin tehdä itse ja milloin käyttää valmista. Toki käytettävissä olevien työkalujen määrä kasvaa jatkuvasti ja on kasvanut jo vuosikymmeniä. Sama kehitys koskee myös erikoistumisalojen määrää.

Teuro [19.12.2012 13:59:48]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Hetkinen, hetkinen.. ehdotin useita asioita, jotka kerta toisensa jälkeen tyrmättiin. En tarkoita että kaikkien ohjelmoijien pitäisi kerääntyä saman katon alle - vaan ajattelin että silloin keskustelijoita olisi enemmän.

Keskustelijoiden määrä ei käsittääkseni korreloi laadun kanssa.

latenleffahylly kirjoitti:

Eli täällä saa kuvan että ohjelmointi on sitä kun koodaa itse tyhjästä vieraskirjan. No onhan se juuri sitä, mutta missä opas 2? "näin saat vieraskirjasi toimimaan web-hotellissa" entä haetaan vieraskirja-plugin joka konfiguroidaan toimimaan WP:n sisällä.

WP:n pluginit toimivat yleensä suoraan asentamalla, joten oppaalle ei välttämättä ole tilausta? Lisäksi tänne haluamasi ammattilaiset tuskin moisesta opuksesta juuri kostuisivat.

Tosin jollekin näin koodaat pluginin WP:n näppärästi saattaisi olla koodivinkin arvoinen? Oppaallekin voisi olla tarvetta, joskin melko vähän sillä alueella tuntuu olevan tilausta.

latenleffahylly kirjoitti:

Ennen kuin tyrmäätte niin sanooka kuitenkin se että ohjelmoinnin luonne on muuttunut täysin. Pitää osata useita web-tekniikoita, ymmärtää selaimia, tajuta aika paljon tietokannoista ja taulujen välisistä yhteyksistä... niin ja sitten vielä se että sen oman jutun tulisi toimia lähes kaikissa paikoissa missä siihen sovellukseen päästään käsiksi.

Mutta samalla ohjelmionnin perusrakenne on pysynyt minusta tismalleen entisellään. Eli ensin otetaan selvää, suunnitellaan ohjelmoidaan testataan, korjataan...

latenleffahylly kirjoitti:

yritän sanoa että jos Ohjelmointiputka voisi toimia suunnannäyttäjänä vaikka HTML5 + CSS3 asioissa. Niihin jotain pikku erikois oppaita? Ei taida olla järkeä taaskaan vai...

No kyllä näistäkin saa täällä keskustella ja näistä erilaisista tekniikoistakin varmaan tullee opasta, jos niille alkaa esiintymään selkeään tilausta.

Lebe80 [19.12.2012 14:40:12]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Muutenkin olisi mielekästä saada teiltä jokin opas/ infopalsta, jossa otettaisiin kantaa sovelluksiin kuten:

- youtube
- twitter
- flickr
- instagram
- facebook
jne.

Näihin palveluihin on olemassa omat API:t, joilla voidaan oikeastaan yksinkertaisimmillaan vain lähettää esim. formilla kamaa, tai tutkia vaikka tietyä www-osoitetta, joka palauttaa xml/json/yms.-dataa.

Blaze [19.12.2012 15:17:38]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Nyt on tärkeää että ei keksitä pyörää uudestaan vaan parannetaan ja laajennetaan sitä.

En väitä, etteikö tämä ois tärkeetä, mut huvin ja urheilun vuoksi näitä hommia tekevät tuppaa yleensä tykkäämään juuri siitä pyörän uudelleenkeksimisestä ja se heille sallittakoon.

latenleffahylly kirjoitti:

Ajattelen että Ohjelmointiputka voisi laajentaa tarjontaa ja tehdä 1 oppaan jossa sekoitetaan eri web-tekniikoita yksinkertaisen (esim. valokuvagalerian) rakentamiseksi.

Okei, HTML-opasta Putkassa ei ole. Mitä muuta mielestäsi kaivattaisiin?

Sinälläänhän on kiistanalaista, kuuluuko koko HTML, saati sitten CSS, Putkan aihepiiriin. Ohjelmoinnin kans niillä on loppupeleissä hyvin vähän tekemistä.

latenleffahylly kirjoitti:

Muutenkin olisi mielekästä saada teiltä jokin opas/ infopalsta, jossa otettaisiin kantaa sovelluksiin kuten:

- youtube
- twitter
- flickr
- instagram
- facebook
jne.

Ongelmahan tuppaa olemaan, että parin vuoden päästä tuo lista näyttää joltain ihan muulta.

latenleffahylly kirjoitti:

missä opas 2? "näin saat vieraskirjasi toimimaan web-hotellissa"

"Kopioi tiedostot hotelliin ja konfiguroi softasi käyttämään hotellin tietokantaa." Noin, kirjotin sellasen.

latenleffahylly kirjoitti:

yritän sanoa että jos Ohjelmointiputka voisi toimia suunnannäyttäjänä vaikka HTML5 + CSS3 asioissa. Niihin jotain pikku erikois oppaita? Ei taida olla järkeä taaskaan vai...

Kuten yllä sanoin, HTML ei oo Ohjelmointiputkan ydinaluetta, mut jos joku tuosta haluaa kirjottaa, niin en usko, että Antti kieltäytyykään opasta julkasemasta.

Kannattaa muistaa, että Ohjelmointiputka ei oo joku mystinen entiteetti, jolta voi vaan vaatia asioita ja ne toteutuu, vaan jokaisen oppaan takana on aktiivinen Putkan käyttäjä, jota joku asia on kiinnostanu niin paljo, että on käyttäny omaa aikaansa sen oppaan kirjottamiseen. Esimerkiksi minua joku WordPress kiinnostaa saman verran ku Salkkarit, mikä tarkottaa, ettet varmasti halua maksaa mulle tarpeeks, että kirjottaisin siitä jotain.

latenleffahylly [19.12.2012 21:48:02]

#

No joo.. Hyviä pointteja. Tuntuu vain siltä että ette halua uudistaa putkaa. Olette tottuneita siihen, esim. Voitaisiin perustaa 1 pysyvä ketju, joka aina ylimpänä, eri värillä.

"Uuden vuosituhannen web-tekniikat"

"Tämä on web"

"Yksi webbi, monta tekniikkaa, miljoonia ihmisiä"

- eli tässä topiicissa keskusteltaisiin kaikesta webbiin ja web-tekniikoihin liittyvästä. Esim. Nokian uudet Lumiat, laitteina, selaimina, ja web-tekniikoiden alustana. Instagramin ympärillä pyörivistä aiheista, ehkäpä HTML5 tilanteesta tai onko olio-ohjelmointi sittenkin nopeasti ohi menevä tyylisuunta. Miten opimme koodaamaan paremmin ja luomaan selkeämpiä ulkoasuja ja käyttöliittymiä.

Sellainen yleistopiikki joka koskettaisi kaikkia. Siinä samassa yleiskäsitysoppaita esim. Mikä on api? Olisi mukava nähdä putkalaisten kirjoituksia esim. Miten hyödyntää iCloud pilvipalvelu apia työelämässä. Voisiko tällainen lähestymistapa lisätä teidän ideoiden saamista kaikkien tietoon. Täällä on tietoa, joten miksi emme jakaisi sitä kaikille suomalaisille koodareille.

Lyhyt pointti. Itse en olisi tällä tasolla ilman putkaa. Seuraavaksi kun tänne jotain koodaan, niin näette että kehitystä on tapahtunut. Toki onko putkaa enää vuonna 2013!

Teuro [19.12.2012 22:07:53]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Olette tottuneita siihen, esim. Voitaisiin perustaa 1 pysyvä ketju, joka aina ylimpänä, eri värillä.

Mitä ihmettä tuossa on tarkoituksena lukea? Eli siis tarkoitatko että olisi ns. "sticky" merkinnällä olevia ketjuja? Vaikka kukaan ei kirjoittaisi ketjuun pitkään aikaan olisi se silti ensimmäisenä listalla. Tällaisessa ei välttämättä ole järkeä, koska tällainen järjestely on tavallaan noissa koodivinkeissä ja oppaissa. Keskustelualueella viimeisimmällä aikaleimalla varustettu viesti on ensimmäisenä, kuten on loogista oletttaa. En näe toistaiseksi syytä muuttaa tätä asiaa.

latenleffahylly kirjoitti:

"Uuden vuosituhannen web-tekniikat"

"Tämä on web"

"Yksi webbi, monta tekniikkaa, miljoonia ihmisiä"

- eli tässä topiicissa keskusteltaisiin kaikesta webbiin ja web-tekniikoihin liittyvästä. Esim. Nokian uudet Lumiat, laitteina, selaimina, ja web-tekniikoiden alustana. Instagramin ympärillä pyörivistä aiheista, ehkäpä HTML5 tilanteesta tai onko olio-ohjelmointi sittenkin nopeasti ohi menevä tyylisuunta. Miten opimme koodaamaan paremmin ja luomaan selkeämpiä ulkoasuja ja käyttöliittymiä.

Usean sivun pituista ketjua on mahdollisesti hankala lukea ja jos aihe on noin yleispätevä, niin keskustelun seuraaminen hankaloituu entisestään. Luultavasti jokainen aihe kannattaa jatkossakin pitää omana ketjunaan, jolloin vastauksista tule ytimekkäämpiä, koska konteksi säilyy.

latenleffahylly kirjoitti:

Sellainen yleistopiikki joka koskettaisi kaikkia. Siinä samassa yleiskäsitysoppaita esim. Mikä on api? Olisi mukava nähdä putkalaisten kirjoituksia esim. Miten hyödyntää iCloud pilvipalvelu apia työelämässä. Voisiko tällainen lähestymistapa lisätä teidän ideoiden saamista kaikkien tietoon. Täällä on tietoa, joten miksi emme jakaisi sitä kaikille suomalaisille koodareille.

Tällaista aihetta joka koskettaisi kaikkia ei varmaankaan ole. Kyseisiä ketjuja ei putkassa ole, koska ketään ei ilmeisesti kiinnosta niistä kirjoittaa mitään. Eli joko aihe on loppuunkaluttu tai muutoin ei ole julkisen käsittelyn tarpeessa täällä. Mikäli itse haluat moisista kirjoittaa, niin en näe sille mitään estettä. Mikäli kukaan muu ei moista ketjua avaa, niin miksi sellainen pitäisi väkisin perustaa?

latenleffahylly kirjoitti:

Lyhyt pointti. Itse en olisi tällä tasolla ilman putkaa. Seuraavaksi kun tänne jotain koodaan, niin näette että kehitystä on tapahtunut. Toki onko putkaa enää vuonna 2013!

Miksi ihmeessä putkaa ei olisi vuonna 2013?

Blaze [19.12.2012 22:12:10]

#

Teuro kirjoitti:

Miksi ihmeessä putkaa ei olisi vuonna 2013?

Koska maailma loppuu 21.12.! Daa!

Teuro [19.12.2012 22:15:17]

#

Blaze kirjoitti:

Koska maailma loppuu 21.12.! Daa!

Eikös silloin ala vain uusi Pitkälasku.

dartvaneri [19.12.2012 23:58:35]

#

latenleffahylly kirjoitti:

Voisiko tällainen lähestymistapa lisätä teidän ideoiden saamista kaikkien tietoon. Täällä on tietoa, joten miksi emme jakaisi sitä kaikille suomalaisille koodareille.

Jos jotain kiinnostaa tietää, tulkoot vaan kysymään, ei niistä kannata/voi tehdä oppaita yms, joista ihmiset haluavat tietää. Jos kaikesta tehtäisiin oppaat, niin silloinhan vasta keskustelu kuolisikin, kun kaikki löytyisi oppaista.

TVdata [21.12.2012 18:27:01]

#

olen itse "hiipunut" koska olen hankkinut elämän

qeijo [21.12.2012 19:45:45]

#

TVdata kirjoitti:

olen itse "hiipunut" koska olen hankkinut elämän

näin.

vesikuusi [22.12.2012 00:57:52]

#

Mietin, että onko kukaan huomannut, että tässä on käyty 20 päivää jatkuvaa ja tiivistä keskustelua?

samip [22.12.2012 10:06:56]

#

vesikuusi kirjoitti:

Mietin, että onko kukaan huomannut, että tässä on käyty 20 päivää jatkuvaa ja tiivistä keskustelua?

ja vielä äärimmäisen tasokasta sellaista!

Timmmo [22.12.2012 13:22:21]

#

Keskustelun hiipumisesta keskustelu aiheutti runsaasti keskustelua.... :)

latenleffahylly [08.01.2013 21:37:10]

#

Idea? Mitä mieltä Ohjelmointiputkan ylläpito olisi siitä että tänne perustettaisiin pysyvä aihealue jossa vain yhteen asiaan liittyvä keskestelu.

-----

Tuo aihe olisi MOOC

http://mooc.cs.helsinki.fi/content/mikä-mooc

-----

Eli kuten varmasti tiedätte, alkaa uusi MOOC 21.1.2013. Eli kaikille avoin Java-ohjelmointi verkkokurssi. Huom! Sopii erinomaisesti myös PHP:tä opetteleville. Se että putkassa voisi keskustella kurssin tehtävistä, vaikeuksista, netbeans asennuksista, tutorial videoista jne. Lisäisi varmasti keskustelua.

Itse kaipaisin sitä että suomalaiset ohjelmoijat kokoontuisivat yhteen selkeään keskusteluketjuun miettimään ohjelmointia syvemmin ja harjoittelemaan esim. MOOC -tapaa opettaa olio-ohjelmointia. En haluaisi nähdä tällaista hienoa avointa ohjelmointikurssia putkan kilpailijana vaan tukena.

Onko järkeä? MOOC voisi sen sijaan suositella Ohjelmointiputkaa, jos jäätte jumiin "hei meillä on oma alue tälle"... Sen sijaan putka levittäisi sanaa kaikille ohjelmoijille tällaisesta suuresta mahdollisuudesta... MOOCin voi jopa suorittaa 3 eri tapaa?

Antti Laaksonen [08.01.2013 22:00:31]

#

Ohjelmointiputka tekee MOOC-kurssin kanssa yhteistyötä niin, että kurssin alkaessa sivupalkkiin ilmestyy asiasta kertova mainos. Näin oli myös vuosi sitten, jolloin MOOC järjestettiin ensimmäisen kerran.

Tähän mennessä MOOC-keskustelu on tapahtunut kurssin IRC-kanavalla, mikä on ollut toimiva ratkaisu. Tietenkin kurssista saa keskustella myös Ohjelmointiputkassa.

neau33 [27.01.2013 19:40:39]

#

Heippa taas!

Joo, palataampas taas alkuperäiseen aiheeseen eli putkan hiipumiseen

vain eräs esimerkki:

samip kirjoitti:

(täällä)
Googleen "java random number range" tai "java satunnaisluku väliltä". Älä ole avuton.

No nyt jos haluamme pitää putkan elävänä ja välttää, varsinkin uudempien käyttäjien siirtymistä heti muille sivustoille niin voisimme varmaankin hoidella esimerkin kaltaiset tilanteet vastaamalla tyyliin: Käytä ohjelmointiputkan hakua -> java random

laiskuus on se joka tappaa (etsi ensin putkasta ja sitten vasta googlesta...)

jokke568 [27.01.2013 23:05:15]

#

Hei

Itse koodailen kausittain ja siksi kyselen täällä vain ajoittain. Pyrin aina ensin googlettamaan ennen kuin kyselen täältä. Ongelmasta riippuen en vain aina keksi mitkä olisivat fiksuimmat hakusanat. Hakutuloksien määrä on valtava ja eri vaihtoehtoja kokeillen ja soveltaen yrittää saada ongelman ratkaistua, mutta usein turhaan. Joskus laitan kysymyksen kesken googlen vaihtoehtojen testaamisen ja saatan ratkaista ongelman itse, jolloin käyn laittamassa tännekin ratkaisun.

Kun sitten luovutan googlen kanssa enkä ole löytänyt vastausta tulen tänne. Itse opin parhaiten esimerkkien avulla (joita pari täällä olevaa käyttäjää ovat useasti antaneet).

Kenties jollekin minua taitavammalle ohjelmoijalle riittää vastaukseksi jotain tyylin "Käytä sitä ja sitä toimintoa", minun tapauksessa edellä mainittu vastaus johtaa googlettamaan sitäkin asiaa (eli saan oikeita hakusanoja..)

Olen erittäin kiitollinen niille ohjelmoijille täällä, jotka ovat minua ja muita auttaneet hyvillä esimerkeillään. Ihmettelen välillä kuinka teillä on aikaa niitä kirjoitella. Tosin teillä koodin kirjoittamiseen menee varmasti huomattavasti vähemmän aikaa kuin itse kyselijöillä.

Useasti esimerkki auttaa myös soveltamaan muiden tulevien ongelmien ratkaisuissa. Olen nyt palannut tietokantojen yhteyksiin ja jne. Vuosia sitten yritin niiden kanssa tehdä itseäni helpottavaa ohjelmaa, mutta löin hanskat tiskiin ja töin ohjelman ilman tietokantayhteyttä.

Nyt harmittaa pirusti, kun olen muutamia asioita oppinut ja monen asian saa hoidettua todella lyhyellä rivi määrällä.

Kiitos jo etukäteen taas niille tietotaitureille(ammattilaisille), jotka ovat ja tulevat minua taas auttamaan hienoilla esimerkeillään.

On Error Goto Ohjelmointiputka.net - näin olen oppinut minne mennä...

t. Joakim

qeijo [30.01.2013 19:25:46]

#

jokke568 kirjoitti:

Joakimin kauniit sanat

Voi kuinka suloista...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta