Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Keskustelun alueet, Java ja Delphi

TVdata [12.01.2012 20:20:16]

#

Miksi Java ei ole niin tärkeä? Delphistä on vähemmän koodivinkkejä ja keskustelua kuin Javasta. Miksi siitä ei ole oppaita ja omaa luokkaa keskustelulle?

Metabolix [12.01.2012 20:47:13]

#

Javasta ei ole oppaita täällä, koska esimerkiksi eri yliopistojen sivuilla on jo hyviä Java-oppaita. Toki laadukas opas on tännekin tervetullut, jos joku jaksaa kirjoittaa sellaisen.

Keskustelualueiden aihe- ja viestimääristä näkyy, että koko Muut kielet -alue on puolet pienempi kuin toiset ohjelmointialueet, vaikka siellä keskustellaan Javan lisäksi monesta muustakin kielestä (paljon mm. Pythonista ja C#:sta). Näin ollen erilliselle Java-keskustelulle ei näytä olevan tarvetta. Asiaa voidaan tietenkin miettiä uudestaan, jos Java-keskustelu näyttää joskus pysyvästi lisääntyvän.

Delphiin vertaaminen on aika hölmöä, koska eihän Delphilläkään ole omaa keskustelualuetta vaan se on jostain syystä samalla alueella C++:n kanssa – ja suurin osa alueen viesteistä koskeekin C++:aa tai C:tä. Sittemmin arkistoon siirrettyä Pascal-opastakaan ei ole kirjoitettu siksi, että kieli olisi laajalti käytetty, vaan siksi, että joku tarjoutui sellaisen kirjoittamaan.

User137 [13.01.2012 04:05:22]

#

Delphistä puheen ollen, itseni mukaanlukien, moni on alkanut siirtyä käyttämään mieluummin Freepascal ja Lazarusta. Se kun on ilmainen ja alkaa kielen ominaisuuksilla olla jo Delphiä kehittyneempi. Kaiken hyvän lisäksi toimii valtaosalla eri käyttöjärjestelmiä.

Metabolix [14.01.2012 01:48:06]

#

Pascal (ja siis myös Delphi) kuuluu jatkossa Muut kielet -alueelle. Vanhoja keskusteluja löytyi siirrettäväksi vain noin 200, eli alueiden kokosuhteet eivät tästä merkittävästi muuttuneet.

Laitanpa tähän viimeisen viiden kuukauden tiedot keskustelusta. Aikaväli on tämä, jotta uusi projektialue olisi vertailukelpoinen. Aihemäärässä ovat mukana myös vanhemmat aiheet, joihin on tullut uusia viestejä.

AlueAiheitaViestejä
Nettisivut ja -ohjelmointi1931685
Yleinen keskustelu1371069
C ja C++53395
QBasic ja Visual Basic46378
Muut kielet69341
Projektit22307
Ohjelmointiputka10262

Nykytilanne vaikuttaa siis aika hyvältä. Uusien alueiden (kuten ehdotetun Java-alueen) ongelmana olisi käytännössä turhan pieni viestimäärä, kun viestikäyrä jo muutenkin tuntuu jatkavan alaviistoon. Suureksi paisuneen nettisivualueen jakamisesta on toki joskus puhuttu, mutta se ei ole sisällön kannalta käytännöllistä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta