Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Onko se vb6 syntaksi opas hävitetty?

Toitsu [05.12.2011 17:26:42]

#

Oppaista tai sieltä päin löytyi joskus linkki sivulle mistä löytyi vb6 yleisimmät syntaksit mm. instr, mid, len jne... Vaikka on kyse vanhasta kielestä jo, niin meitä sillä hinkkaavia jääriäkin löytyy. Voisiko tuon sivun saa takaisin vaikka tuonne arkiston puolelle vai enkö vain osannut katsoa oikeaan kohtaan?

Grez [05.12.2011 18:02:03]

#

Tuolla on ainakin joku VB6 opas. https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=vbo_1

Pitäisin kyllä hieman kyseenalaisena opetella sitä. Tokihan vanhat jäärät sitä käyttää, mutta vanhoilla jäärillä tuskin on tarvetta perusteita käsittelevälle oppaalle.

Toitsu [05.12.2011 18:04:14]

#

En tarkoita tuota. Tosin sen linkki taisi olla tuolla yläreunassa. Ei ole tullut pariin vuoteen väännettyä mitään vb6:lla ja ei viitsisi pikkujutun takia uutta opetella. Alkaa selvästi jo muisti pätkimään! :S

Grez [05.12.2011 18:05:53]

#

VB:n mukana tulee kyllä syntaksireferenssi

Metabolix [05.12.2011 23:20:55]

#

Kyllä, "ohjelmointikielihakemisto" on poistettu sivuston uudistuksen yhteydessä.

Hakemiston ylläpito (puhumattakaan taustatekniikan uudistamisesta, joka olisi ollut väistämätöntä) ei tuntunut mielekkäältä. Hakemisto oli puutteellinen, osin heikkolaatuinen, paikalleen jämähtänyt ja vanhentunut. Päätimme, että on parempi rohkaista kaikkia käyttämään kielten omia hakemistoja, jotka ovat kattavampia, täsmällisempiä ja paremmin ajan tasalla. Tiedonhaku ja lukeminen vieraalla kielellä (englanniksi) on ohjelmoinnissa lähes väistämättä edessä, joten siihenkin on hyvä totutella saman tien.

Hakemiston ajantasaisuus ei toki ole ongelma juuri QB:n ja VB6:n kohdalla, kun kieliäkään ei enää kehitetä. Niiden osalta mielekäs hakemisto olisi ehkä mahdollinen. Erityisesti VB6 on kuitenkin jo syytä hylätä, koska se on vanhentunut; tilalla on ollut modernimpi, alati kehittyvä VB.NET jo kymmenen vuotta. QB:tä voi vielä retrohengessä harkita käyttävänsä, mutta senkin vaihtoehdoksi FreeBASIC tai edes QB64 olisi toimivampi.

Toitsu [06.12.2011 15:34:56]

#

Tässähän joutuu kohta harkitsemaan siirtymistä johonkin muuhun kieleen.. :D Totta että syntaksi löytyy vb:stäkin mutta tuossa hakemistossa oli ne harvemmin käytetyt functiot jtoen näin harraste pohjalta silloin tällöin jotain tuskailleena se oli ihan kätsä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta