Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: JavaScript: DOM: Muokkaa dokumentin sisältöä

Magic Eye [11.08.2006 11:54:07]

#

Pasteta tämä skripti sivuillesi ja klikkaa mitä tahansa p-elementin sisällä olevaa tekstiä niin tapahtuu kummia!

E: Hups, tämähän oli tarkoitus mennä alueelle javascript! sokea minä, sokea minä, sokea minä...

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
var edit = false;

if(document.createElement && document.getElementById) {
    var nappi = document.createElement("input");
    nappi.setAttribute("type", "button");
    nappi.setAttribute("value", "Tallenna");
    nappi.onclick = tallenna;
}

function kk(e) {
    if(edit) return;
    edit = true;
    if(!e) var e = window.event;
    if(e.target) var kohde = e.target;
    else if(e.srcElement) var kohde = e.srcElement;
    if(kohde.nodeType == 3)
        kohde = kohde.parentNode;
    area = document.createElement("textarea");
        area.setAttribute("rows", "5");
        area.setAttribute("cols", "15");
    var x = kohde.parentNode;
    x.insertBefore(area, kohde);
    x.insertBefore(nappi, kohde);
    x.removeChild(kohde);
    area.value = kohde.innerHTML;
    area.focus();
}

function tallenna() {
    var area = document.getElementsByTagName("textarea")[0];
    var p = document.createElement("p");
    p.innerHTML = area.value;
    var pn = area.parentNode;
    pn.insertBefore(p, area);
    pn.removeChild(area);
    pn.removeChild(nappi);
    edit = false;
}
document.onclick = kk;
</script>
<p>Tarja Halonen syntyi 24. joulukuuta 1943 Helsingin Kalliossa, joka on perinteisesti ollut työväen kaupunginosa. Halosen vanhemmat olivat hitsaaja Vieno Olavi Halonen ja somistaja Lyyli Elina Öfverström. Kaksivuotiaasta alkaen Halosen isäpuolena oli sähköasentaja Thure Herman Forss, jolla on ollut suuri vaikutus Halosen elämään. Forss oli aktiivinen työväenliikkeen edustaja.</p>

<p>Halonen jatkoi kansakoulun jälkeen oppikouluun. Se ei tuohon aikaan työläisperheiden lasten kohdalla ollut kovin tavallista, sillä oppikoulu oli maksullinen. Halonen pärjäsi koulussa hyvin ja kirjoitti ylioppilaaksi Kallion yhteiskoulusta keväällä 1962. Oikeustieteiden kandidaatiksi hän valmistui Helsingin yliopistosta 1968, ja tämän jälkeen alkoi hänen uransa järjestötehtävissä. Niistä ensimmäinen oli hänen toimensa Suomen ylioppilaskuntien liiton sosiaali- ja järjestösihteerinä vuosina 1969–1970. SAK:n sosiaaliasian juristi hänestä tuli vuosiksi 1970–1974.</p>
</body>
</html>

Hörpeli [12.08.2006 11:28:28]

#

Miksi tuo muokkauslaatikko on niin naurettavan pieni? Mikään ei vituta niin paljon kuin tuollaiset minimaaliset muokkauslaatikot:
http://www.atria.fi/asp/empty.asp?P=1323&VID­=default&SID=143978613150927&S=0&A=closeall,setattribute:sess:valittu:&C=35632

netanttilassa sen sijaan on hieman leveämpi laatikko, joka helpottaa muokattavuutta paljonkin
http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/FeedbackDisplay?storeId=1444&catalogId­=1444

Olga [19.08.2006 17:09:00]

#

Ihan hyvä että näitä DOM-vinkkejäkin näkee täällä, itsekin meinasin oppaan rustata näistä, mutta enpä ole vieläkään saanut aikaiseksi. Mutta joo, tuo innerHTML ei ole minkään standardin mukainen ja sen takia se toimiikin eri selaimilla eri tavoin, joten sen käyttöä kannattaa välttää. Eli document.createTextNode luo tekstisolmun ja jonkun solmun teksti löytyy jokuSolmu.firstChild.nodeValue:sta. Muuten ihan ok, kommentteja saisi tosin olla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta