Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: VB6: Suorakulmion piirtäminen

Sivun loppuun

moptim [25.07.2006 08:30:16]

#

Tämä ohjelma piirtää oranssin suorakulmion Line-komentoa käyttäen, kuitenkin nopeasti ja siististi. Ei tarvitse silmukoita.
Ai niin, ja binäärin ruinaajille täältä binäärit.

Private Sub Form_Activate()
  Line (1000, 1000)-(2000, 2000), RGB(255, 128, 0), BF
'****************
'SELITYKSET:
'Tutkitaanpa tarkemmin komentoa.
'Line (1000, 1000) tarkoittaa viivanpiirtokomentoa ja kuvion luoteispisteen
'leveys- ja pituuskoordinaatteja.
'Viiva erottaa ensimmäiset ja toiset koordinaatit toisistaan.
'(2000,2000) tarkoittaa kuvion kaakkoispisteen koordinaatteja.
'Pilkku erottaa komentoja toisistaan.
'RGB-värit tekevät värejä kolmen arvon perusteella: Punainen, vihreä ja sininen.
'Arvot voivat olla väliltä 0-255. Kokeilkaa joskus muodostaa värejä tämmöisellä
'komennolla:
'Private Sub Form_Load()
'Form1.BackColor = RGB (punainen,sininen,vihreä)
'End Sub
'Sitten takaisin komentoomme. B tarkoittaa Visual Basicille Boxia (suom. laatikko).
'F tarkoittaa Fillediä (suom. täytetty).
'**********************
End Sub

Latska [27.07.2006 14:52:50]

#

Tää on siis.. Tää on siis aivan USKOMATONTA! Mä oon etsinyt varmaan kymmenestä paikasta juuri tällaista! Pelastit mun päivän, kuule. Kiitos, kiitos, KIITOS!

KeKimmo [27.07.2006 14:53:33]

#

Sarkasmin kukka kaunein kukka? ;)

moptim [28.07.2006 09:10:36]

#

joo kun tein tän ni en keksiny putkan oppaista samanlaista...

tsuriga [01.08.2006 02:40:32]

#

Seuraavaksi ohjelmassa kenties viisikulmio? Parempi olis hakemistoon tämmoiset, ellei siellä jo ole.

moptim [01.08.2006 10:17:56]

#

täytetty vai ontto? onton saa näin:

Private Sub Form_Activate()
Line (1000, 1000)-(2000, 1000)
Line -(2500, 1750)
Line -(1500, 2500)
Line -(500, 1750)
Line -(1000, 1000)
End Sub

sooda [04.08.2006 17:41:03]

#

Näinhän saa sitten epätäytetyn suorakulmion.

Line (1000, 1000)-(2000, 2000), RGB(255, 128, 0), B

Spongi [04.08.2006 17:42:16]

#

Eikös siihen kelpaa ihan Line (1000, 1000)-(2000, 2000), RGB(255, 128, 0), B onton saamiseksi? Vai muistelenko väärin?

edit: hihih, sooda ehti eka


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta